Pillangólány 184 csillagozás

Chiara: Pillangólány

Virágnak ​különös titka van, ami elszigeteli mindenkitől. Olyan, mint egy kecses, sötét árnyék, aki a homályban rejtőzik, és keresi a feledést.
Belé bárki hatolhat, de megközelíteni nem hagyja magát.

Vonzódik a tanárához, de mégis kerüli őt.
Ám egy véletlen találkozás meglepő helyzetbe fordul át.
Gábor, aki sötét, bűnös titkot cipel a szívében mintha lelátna a lány lelke mélyéig, és érezné minden rezdülését. Szokatlan módon találnak közös hangot: verseken keresztül üzennek.
Az érzések egyre forróbbak és felkavaróak, ám vallhatnak-e arról, amiről nem lenne szabad?
Kialakulhat-e szerelem tanár és tanítvány között?
Mi lesz, ha Gábor rájön Virág megdöbbentő titkára?

A sodró lendületű, szenvedélyes erotikus regény a magyar költészet útjain barangol, Kia, a szerző könnyű kézzel vezeti az olvasót; a mágikus realizmusba hajló történet hatalmas élmény lesz a különleges romantikára vágyó női olvasóknak.

A regény a 7. Aranymosás… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575375

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Gábor · Virág


Kedvencelte 49

Most olvassa 12

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 111

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Chiara: Pillangólány

„Csodálatos, hogy a világban minden mindennel összefügg, hogy egyetlen apró döntésünk, ami számunkra igazából lényegtelen, megváltoztathatja valakinek az életét. Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.”

Ezt most nem kellett volna….de sosincs rossz időben olvasott könyv…
A minap írtam egy értékelést, melyben arról „siránkoztam”, hogy szeretnék végre valós emberek, valós tökéletlenségéről, valós vágyairól, valós fájdalmairól olvasni.
Meg kaptam, tehát mostantól oda figyelek mit is kívánok.
Az első amit leszögeznék erotikus a javából, mocskos és szókimondó, mégis lélek simogató, fájdalmas, gyomor szorító, fojtogató, vággyal teli, érzéki és menthetetlenül szomorú…
Megsiratott nem tagadom, sőt teljesen összetört….és bár a puzzle a mindenem, most magamat ragasszam össze?
Teljesen másra számítottam fülszöveg alapján, de nem csalódtam, hacsak nem kellemesen, már ha erre a kötetre írhatok ilyet.
Elképesztő karakterekkel színesített spoiler.
Minden sorában ott az élet, a csupasz, megfeslett valóság, és bár maga a kötet nem feltétlenül erre hajaz, számomra egyértelmű volt a vég….az elborultság, a kín és a fájdalom függönyén felsejlő valóság.
Ez vár ránk. Ki így, ki úgy, de ezt fogjuk kapni.
És ha hinni lehet ennek a történetnek, akkor én is ezt választottam volna.
Virág olyan amilyen, de azt senki nem mondhatja róla gyáva.
Erősebb, mint a legtöbbünk, mer élni, szeretni, szeretkezni és félni, remélni.
Gábor a mélységek mélye, talán leírhatatlan igazándiból mit váltott ki nálam.
A költészetet udvarlásra használni, evvel élni, lélegezni, megélni a pillanatot mi megadatott, téve mindezt úgy, hogy nem a szokványosság jut először eszembe…kell ennél több? Nem, számomra pont jó.
És akin igazán meglepődtem, de oly szívesen olvastam volna még róla, az Atis.
Mert benne is ott van minden vágy, érzelmek ezerfélesége, mégis férfi tudott maradni a szememben és kellőképpen felcsigázott….remélem róla is készül egy történet.
Úgy gondolom messze nem lesz mindenki kedvence. Ezt nem elég elolvasni, ezt érteni és átérezni kell.
Mert mindannyian keressük az értelmet létünknek, és ha megadatik a társ, akkor erős kézzel ragadjuk meg és szeressük szívünk legnagyobb erejével és szenvedéllyel, mert ez az élet egyik magja….
Kedvenc!♥

1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Chiara: Pillangólány

„Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.”

Most szedegethetem össze a széthullott darabjaimat, miközben tudom, hogy így kellett lennie.
Nagyon szerettem olvasni, Chiara gyönyörűen ír.

1 hozzászólás
Molymacska P>!
Chiara: Pillangólány

Amióta molyon csillagozok könyveket, azóta szerintem ez volt a legnehezebb döntés, mégis mennyit adjak neki. Mert hát, valljuk be, nekem nem jött be, de közben értem, mitől volt jó, és voltak jó részei is, és magyar szerző, így végül mint a tanár az érettségi előtt, 3,8-ra megadtam a négyest.
A történet alapja érdekes volt, hogy a korkülönbségről szólt. Érdekes kérdést feszegetett, hiszen Virág fiatal, Gábor idősebb, mégis a kapcsolatuk kibontakozása nagyon érdekes volt. Itt kell megjegyeznem, hogy bár nagyon érzékletes volt a könyv első felében a korkülönbség leírása, és mégis picit hiányosnak éreztem azt. Mintha Virág amúgy művelt személyisége hidat képezhet egy ekkora élettapasztalatbeli (és látásmódbeli) különbség között.
A történetnek az a része viszont kevésbé tetszett, hogy majd' minden második mondat a szexről szól. Egyes részeken nekem túl sok volt a szex, túl sok volt a szexuális vonzalom, és túl sok volt az „őrület” meg a „kívánom őt”. Egyrészt mert egy kapcsolat nem csak a szexre épül (ezt később a könyv próbálja megmutatni, viszonylagos sikerekkel), másrészt, mert emberileg is túl sok ez a vonzalom (számomra mindenképpen). Lehet azért, mert én túlságosan logikusan gondolkozom, és sokszor tényleg irreálisnak tűnt a sok együttlét egymás után.
Ha a könyv szóba jön, akkor mindenképpen említik a líraiságát is. Egyrészről tényleg lírai, és tényleg nagyon szépen illeszkednek a versek a regénybe. Másrészről viszont nem erre számítottam (tudom, én soha nem arra számítok) és picit mintha ez a líraiság túl…. más lenne. Mintha egyszerre lenne túl könnyed és túl szépirodalmira hajazó, mintha nem találná igazán, hogy milyen legyen, ezért én, aki nagyon várok a szép lírai szövegre, túl könnyed, de közben túlságosan túlírt. Ha mást nem, a szöveget nagyon, nagyon szerettem volna szeretni, és valamennyire kedvelem is, de nem olyan hévvel, mint mondjuk Istók Anna könyveit szeret.
A könyvben viszont, ami tetszett, az a zseniális narráció: nagyon jó volt, hogy a különböző nézőpontok ilyen gördülékenyen tudják egymást folytatni, egymásba átcsatlakozni. Nagyon kellemes volt a gondolatokat olvasni, ahogyan haladtunk előre, hiszen a szemszögváltás nem okozott különösebb problémát, sőt, erősítette a történetet, amennyire tudta. Narrációban az is nagyon jó, hogy nem csak Virág és Gábor szemszögét láthatjuk, így kicsit nagyobb rálátásunk van a Virággal történt helyzetekre is, érzelmekre, eseményekre.
Nem volt rossz a könyv, de igazán jó sem. Sokkal többet vártam tőle, vagy lehet, hogy inkább csak mást. Mindenképpen kíváncsi leszek Chiara későbbi regényeire is, hiszen lehet, azok jobban fognak tetszeni számomra. És remélem, hogy rengeteg izgalmas verset fog olvasni, amit akár a regényekben, akár azon kívül is megoszt velünk (Nerudának mindenképpen utánanézek :) )

4 hozzászólás
ap358 P>!
Chiara: Pillangólány

Ha valaki romantikára vágyik, megkapja, ha erotikára, akkor dőzsölhet benne. A könyvet bezárva mégsem ezek voltak azok, amik megmaradtak bennem, ami miatt azt mondtam, megérte elolvasni, hanem a szerző eszköztára.
Ennek a könyvnek a stílusa adja az erősségét.
Léleksimogató, gyönyörű mondatok összessége, amelyek úgy tárják fel a karakterek vágyait és félelmeit, hogy azok a sötét, néha nyers mivoltuk ellenére is megrázóak és meghatóak lesznek.
A költészet nem csak a két főszereplő bensőséges nyelveként van jelen, hanem érezhető a mű egészén is. Belekúszik Virág és Gábor elméjébe, az érzések, a szenvedély túlzott megélésébe, és a tetteikben is megnyilvánul, ezzel is igazolva a szélsőséges gondolataikat.
A fő cselekményt átfogó rövid idő, a nagy fellángolás itt azért sem zavaró, mert a regény kikandikál a ponyvából és néhol egyfajta színházi darab hangulatát kelti. A bőséges intim jelenetek azok, amik kategórián belül tartják az írást, pedig ezek nélkül is megállná a helyét, pusztán utalásokkal.
A történet három szemszögből mesél: Virág és Gábor narrációja azonos, hiszen mind a ketten a költészet szerelmesei, így nem csak a versekkel, de a monológokkal is átadták ezen rajongásukat. Számomra érezhető volt Atis egyszerűbb nyelvezete, a fiatalosabb stílusa.
Az írónő teljesen meggyőzött, szívesen olvasnék még tőle, és nagyon bízom benne, következőleg egy finomabb romantikával, vagy komolyabb témájú (kevésbé erotika-központú) írással érkezik, ahol még inkább megnyilvánulhat az egyedisége.

6 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Chiara: Pillangólány

Megrázó könyvélmény volt számomra ez a hazai szerzőtől olvasott első könyv és szívem szerint azt írnám hogy „no comment”, de ez nem lenne méltányos értékelés, tekintve, hogy letehetetlen volt.

Virág borzasztó képességgel rendelkezett és eléggé egyedi módon harcolt a démonai ellen, leginkább egy éjszakás kalandokkal, miközben nappal tartózkodó, megközelíthetetlen, szelíd angyal volt, végzős diák egy középiskolában. Ám a kalandok során találkozik a mindent elsöprő, de tiltott igaz szerelemmel, Gábor a tanára személyében. De pár hét felhőtlen boldogság után ebbe az idillbe is betolakodik borzasztó képessége.
A kérdés az, megéri-e a későbbi bánatot és boldogtalanságot, a szűkre szabott boldog idő?
Számomra mindketten a helyes döntést választották.
Csodaszép, szenvedélyekkel teli történet volt, ami mélyen elgondolkodtatott és teljesen beszippantott.
Ez a történet, hogy a mélybe rántott, hol a fellegekbe repített, és a vége felé, nem tudtam könnyek nélkül olvasni. Ezért azt ajánlom, hogy ne tömegközlekedési eszközön olvassák.

Igazából nem szeretem a rubin pöttyös könyveket, de minden évben ki kell választanom egyet az általam szeretett KMK-s kihívás miatt, amin mindig részt veszek, mivel e kiadó az egyik kedvencem és rengeteg könyvet olvasok tőlük. Eddig mindig sikerül 1-1 fantasy történetet találnom, ahogy most is.
A borítója is szép és kifejező, nagyon tetszik.

7 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Chiara: Pillangólány

Azt hiszem, szerelmes lettem egy borítóba. Nem viccelek, totálisan beleestem. Hogy miért? Azért, mert olyannak tűnik, amelyhez nincs szükség olyan sok munkára, mégis felkelti az ember figyelmét. Ez lett az idei évem eddigi legszebb borítója, ami annyira megfogott. Tetszik rajta a kéz, az ujjon lévő pillangó, a színvilág, és azok az érzelmek, amiket ki tudott váltani belőlem. Furcsa, de láttam a könyvhöz készült borítóterveket, és mind közül ez fogott meg engem is a legjobban.
Egészen eddig nem tudtam, hogy ez a regény nyerte meg a 7. Aranymosást, így amint tudomást szereztem róla, egyre jobban érdekelt. Kíváncsi volt, tényleg olyan jó-e, mint ahogy sokan mondták/írták.
Tudtam, sőt éreztem, nekem kell a Pillangólány, és most alkalmam is nyílt elolvasni. Tavaly óta egyre több hazai szerzőt ismertem meg, aminek roppantul örülök. Így jártam Chiara írónővel is, akivel az egyik Könyvmolyképzős eseményen volt szerencsém személyesen is találkozni, és pár szót váltottunk. Utána vettük fel egymással a kapcsolatot az internetnek köszönhetően.
Na, de ennyit erről, és most jöjjön a könyv!
Bővebben itt --> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2019/03/chiara-pil…
Képes idézetek —> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2019/01/kepes-idez…

3 hozzászólás
Evika82 P>!
Chiara: Pillangólány

Különleges történet egy lányról, akit fiatal kora ellenére már megtört az élet spoiler, és egy férfiról, aki tudja, hogy tabu számára a vágyott lány, mégsem tud parancsolni az érzékeinek…
Tiltott kapcsolat, hatalmas korkülönbség… És én mégis helyénvalónak éreztem első perctől kezdve. Gábor és Virág tökéletesen kiegészítik egymást.
Az epilógus megdöbbentett, megkönnyeztem… De így lett ez a történet kerek egész.
Gyönyörű könyv volt, amit nagyon megszerettem. És mindenképp szeretném megemlíteni azt is, hogy a borító is csodaszép lett. :)

2 hozzászólás
kellyolvas P>!
Chiara: Pillangólány

Nagyon érdekel a szerző következő regénye. Látok a stílusban perspektívát, de ez a cselekmény nekem nem jött be, semmilyen szempontból. A borító szép.

3 hozzászólás
ggizi P>!
Chiara: Pillangólány

Váratlanul ért az a mélység, amely szinte azonnal beszippantott. Akárcsak az érzelemkifejezésre használt verssorok erőteljes hatása. Gyönyörű volt. A maga fájdalommal teli sötétségével együtt.

genevieve P>!
Chiara: Pillangólány

Soha, ismétlem soha nem bocsátottam volna meg magamnak ha kihagyom ezt a történetet. Előre szeretném leszögezni, nem tartalmaz klisét. Persze tiltott, meg tanár-diák szerelem DE a megfogalmazás, a párbeszédek, az érzelem melyet közvetít teljesen egyedi, mondhatni ritka mint a fehér holló. Innentől kezdve Chiara felőlem írhat verses kötetet vagy zombiapokalipszisről még azt is elolvasom. Az sem érdekelt hogy a karaktereknek magyar nevük van. Nem találkoztam még csak hasonlóval sem aki ilyen gyönyörűen fogalmaz! Az pedig hogy versekkel dobta fel és tette még érzékibbé a történetet. Respect!

Bejegyzés itt olvasható: https://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2019/02/ertekel…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Csodálatos, hogy a világban minden mindennel összefügg, hogy egyetlen apró döntésünk, ami számunkra igazából lényegtelen, megváltoztathatja valakinek az életét. Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.

302. oldal

ap358 P>!

Az én életemben nincs helye vonzalomnak. Senkit nem vagyok hajlandó megmérgezni magammal.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Virág · vonzalom
Könyvmolyképző KU>!

Eredendő vágy perzsel.
Ismerni akarom őt. Ismerni minden sötét titkát, minden mocskos vágyát, minden gondolatát.
A pokol sokadik körének peremén egyensúlyozom, és csak egy hajszál – az értelem és az erkölcs utolsó foszlánya – választ el attól, hogy könyörögjek a zuhanásért.
Jobban akarom őt, mint eddig bármikor.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor
Könyvmolyképző KU>!

Az eső zuhog, összemaszatolja a lámpafényt. Visszhangosra ázott a világ, a surrogás, a csepegés, a riadt kopogás mind olyan, mintha csak valami zavaros álomból kúszna elő. Még az éjszaka illata is olyan, kicsit álmos, kicsit elmosódott; tavasztól részeges illatok.
– Meg fog fázni, Virág.
Gúnyos mosoly fészkelődik a szám szegletébe. Vicces, hogy megint magázódunk.
– Csak nem aggódik értem?
– Törődöm magával, jobban, mint illenék.
– Törődni és vágyni nem ugyanaz.
– Higgye el, tisztában vagyok a különbséggel – pillant rám azzal a tanáros, szelíd-szigorú nézésével.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor · Virág
Könyvmolyképző KU>!

– Mit jelent boldognak lenni? – szólalok meg halkan.
Gábor rám néz.
Szeretem, hogy sosem ütközik meg a kérdéseimen vagy azon, amit mondok, hogy mindig komolyan válaszol.
– Azt hiszem, valami olyasmit, hogy nem akarsz máshol lenni, mint ahol éppen vagy.
A megfogható, egyszerű válaszait is szeretem. Hogy nem akarja túlbonyolítani az életet.
– Akkor, azt hiszem, én most nagyon boldog vagyok – mosolyodom el, de ahogy elhagyják a szavak a számat, mintha beborulna bennem.
Boldognak lenni veszélyes.

248-249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor · Virág
Könyvmolyképző KU>!

Mintha az éjszaka gyűlne a szemébe. Rémálmoktól terhes, csillagfénytől megfosztott éjszaka, ami kegyetlenül megölte a közeledő hajnalt, sötétségre kárhoztatva saját magát.
– Mit tett velem, tanár úr? – suttogja simogatóan lágy és perzselően édes hangon. – Akarom magát. Akarom az ágyamba, az életembe, mindenhogy akarom. – A szavakból kicsorduló kétségbeesés marja a bőröm. – Hogyan tartsam magam távol tőled?
– Ne tartsd távol – mormogom gyengéden, csak kérve, és közelebb lépve hozzá, az arcára simítom a tenyerem.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor · Virág
Könyvmolyképző KU>!

Csak néz rám hosszan, aztán mosolyra görbíti az ajkát. Szembefordul velem, a lábát a derekam köré fonja, a karját a vállamra ejti, és máris csókol. Mohón, éhesen. Mintha belém akarna veszni.
Csókol, mert már nincsenek szavai.
Csókol, mert ami benne van, amit érez, az kimondhatatlan.
Csókol, mert felejteni akar.
A levegőt körülöttünk még fáradt keserűséggel töltik meg az emlékei. Halállal árnyalt, szomorú emlékek.
Visszacsókolom. Mohón, éhesen.
Csókolom, mert nekem sincsenek szavaim.
Csókolom, mert ami bennem van, amit érzek, az kimondhatatlan.
Csókolom, mert azt akarom, hogy mindent elfelejthessen.

223. oldal

Könyvmolyképző KU>!

A szenvedély, ahogyan a költészetről beszél, beeszi magát a vénáimba, és miatta verseket akarok olvasni. Olyan ez a férfi, mintha költészet dobogna a szívében, és ez mérhetetlenül vonz engem.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szenvedély · Virág
Könyvmolyképző KU>!

Mi van bennünk, amitől úgy érzem, akkor is egymás felé közeledünk, ha igazából épp távolodunk?

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor
Könyvmolyképző KU>!

Hogy sikerül megtartanom értelmesen és összeszedetten az órát, az csak a sokéves gyakorlatnak köszönhető. Mivel perverz örömmel sanyargatom magam Virág korával, pontosan tudom, hogy ez a sokéves gyakorlat néhány év híján annyi, mint ahány éves Virág.
Épp csak megszületett, amikor én már egyetemre mentem.
Még óvodás volt, amikor tanítani kezdtem.
Mikor majdnem megnősültem, ő még az általános iskolát se fejezte be.
Tizenkilenc év – valóságos szakadék.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gábor

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Áradó hold
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Kresley Cole: A sötétség démona
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
Martin Kay: Titkok útvesztője
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Stephanie Garber: Finale
Anna Banks: Poszeidón
Bauer Barbara: Kétszáz éves szerelem