Pillangólány 32 csillagozás

Chiara: Pillangólány

Virágnak ​különös titka van, ami elszigeteli mindenkitől. Olyan, mint egy kecses, sötét árnyék, aki a homályban rejtőzik, és keresi a feledést.
Belé bárki hatolhat, de megközelíteni nem hagyja magát.

Vonzódik a tanárához, de mégis kerüli őt.
Ám egy véletlen találkozás meglepő helyzetbe fordul át.
Gábor, aki sötét, bűnös titkot cipel a szívében mintha lelátna a lány lelke mélyéig, és érezné minden rezdülését. Szokatlan módon találnak közös hangot: verseken keresztül üzennek.
Az érzések egyre forróbbak és felkavaróak, ám vallhatnak-e arról, amiről nem lenne szabad?
Kialakulhat-e szerelem tanár és tanítvány között?
Mi lesz, ha Gábor rájön Virág megdöbbentő titkára?

A sodró lendületű, szenvedélyes erotikus regény a magyar költészet útjain barangol, Kia, a szerző könnyű kézzel vezeti az olvasót; a mágikus realizmusba hajló történet hatalmas élmény lesz a különleges romantikára vágyó női olvasóknak.

A regény a 7. Aranymosás… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575375

Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Chiara: Pillangólány

„Csodálatos, hogy a világban minden mindennel összefügg, hogy egyetlen apró döntésünk, ami számunkra igazából lényegtelen, megváltoztathatja valakinek az életét. Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.”

Ezt most nem kellett volna….de sosincs rossz időben olvasott könyv…
A minap írtam egy értékelést, melyben arról „siránkoztam”, hogy szeretnék végre valós emberek, valós tökéletlenségéről, valós vágyairól, valós fájdalmairól olvasni.
Meg kaptam, tehát mostantól oda figyelek mit is kívánok.
Az első amit leszögeznék erotikus a javából, mocskos és szókimondó, mégis lélek simogató, fájdalmas, gyomor szorító, fojtogató, vággyal teli, érzéki és menthetetlenül szomorú…
Megsiratott nem tagadom, sőt teljesen összetört….és bár a puzzle a mindenem, most magamat ragasszam össze?
Teljesen másra számítottam fülszöveg alapján, de nem csalódtam, hacsak nem kellemesen, már ha erre a kötetre írhatok ilyet.
Elképesztő karakterekkel színesített spoiler.
Minden sorában ott az élet, a csupasz, megfeslett valóság, és bár maga a kötet nem feltétlenül erre hajaz, számomra egyértelmű volt a vég….az elborultság, a kín és a fájdalom függönyén felsejlő valóság.
Ez vár ránk. Ki így, ki úgy, de ezt fogjuk kapni.
És ha hinni lehet ennek a történetnek, akkor én is ezt választottam volna.
Virág olyan amilyen, de azt senki nem mondhatja róla gyáva.
Erősebb, mint a legtöbbünk, mer élni, szeretni, szeretkezni és félni, remélni.
Gábor a mélységek mélye, talán leírhatatlan igazándiból mit váltott ki nálam.
A költészetet udvarlásra használni, evvel élni, lélegezni, megélni a pillanatot mi megadatott, téve mindezt úgy, hogy nem a szokványosság jut először eszembe…kell ennél több? Nem, számomra pont jó.
És akin igazán meglepődtem, de oly szívesen olvastam volna még róla, az Atis.
Mert benne is ott van minden vágy, érzelmek ezerfélesége, mégis férfi tudott maradni a szememben és kellőképpen felcsigázott….remélem róla is készül egy történet.
Úgy gondolom messze nem lesz mindenki kedvence. Ezt nem elég elolvasni, ezt érteni és átérezni kell.
Mert mindannyian keressük az értelmet létünknek, és ha megadatik a társ, akkor erős kézzel ragadjuk meg és szeressük szívünk legnagyobb erejével és szenvedéllyel, mert ez az élet egyik magja….
Kedvenc!♥

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Chiara: Pillangólány

„Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.”

Most szedegethetem össze a széthullott darabjaimat, miközben tudom, hogy így kellett lennie.
Nagyon szerettem olvasni, Chiara gyönyörűen ír.

1 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Chiara: Pillangólány

Nagyon érdekel a szerző következő regénye. Látok a stílusban perspektívát, de ez a cselekmény nekem nem jött be, semmilyen szempontból. A borító szép.

3 hozzászólás
>!
Evika82 P
Chiara: Pillangólány

Különleges történet egy lányról, akit fiatal kora ellenére már megtört az élet spoiler, és egy férfiról, aki tudja, hogy tabu számára a vágyott lány, mégsem tud parancsolni az érzékeinek…
Tiltott kapcsolat, hatalmas korkülönbség… És én mégis helyénvalónak éreztem első perctől kezdve. Gábor és Virág tökéletesen kiegészítik egymást.
Az epilógus megdöbbentett, megkönnyeztem… De így lett ez a történet kerek egész.
Gyönyörű könyv volt, amit nagyon megszerettem. És mindenképp szeretném megemlíteni azt is, hogy a borító is csodaszép lett. :)

>!
genevieve P
Chiara: Pillangólány

Soha, ismétlem soha nem bocsátottam volna meg magamnak ha kihagyom ezt a történetet. Előre szeretném leszögezni, nem tartalmaz klisét. Persze tiltott, meg tanár-diák szerelem DE a megfogalmazás, a párbeszédek, az érzelem melyet közvetít teljesen egyedi, mondhatni ritka mint a fehér holló. Innentől kezdve Chiara felőlem írhat verses kötetet vagy zombiapokalipszisről még azt is elolvasom. Az sem érdekelt hogy a karaktereknek magyar nevük van. Nem találkoztam még csak hasonlóval sem aki ilyen gyönyörűen fogalmaz! Az pedig hogy versekkel dobta fel és tette még érzékibbé a történetet. Respect!

Bejegyzés itt olvasható: https://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2019/02/ertekel…

4 hozzászólás
>!
Faythe P
Chiara: Pillangólány

Sokszor abba kellett hagynom, mert annyira fájdalmas és gyönyörű volt Virág és Gábor szerelme, muszáj volt megállni emészteni az olvasottakat. Az erotikus részekhez pedig szeretném hozzátenni, hogy annak ellenére, hogy sok ilyen rész volt, mégse éreztem azt, hogy ugorjunk már át ezen, haladjunk, mert annyira érzékien és igényesen volt megfogalmazva, hogy az ember azt is olvasni akarta. Szóval én ezt nagy dicséretnek szánom, mert sok olyan erotikus könyvvel találkoztam már, ahol inkább átlapoztam azokat a részeket, mert semmi újat nem tudott nyújtani.
Chiara olyan gyönyörűen és választékosan fogalmazta meg az első könyvét, amit nagyon sok másik sokkönyves szerző irigyelhetne.
Köszönöm az élményt, nem bántam meg, hogy megvettem a könyvet és várom Chiara további remekműveit. :)

>!
_reni_
Chiara: Pillangólány

Annyira mélyen érintett ez a történet, hogy egyszerűen nem találom a megfelelő szavakat.
Egyszerre volt csodálatos és megrendítő.
Gábor és Virág szerelme egyáltalán nem volt hétköznapi és ez volt az egészben a szép.
Annyira gyönyörű volt az egész könyv, hogy majdnem végigbőgtem, ez nem nagy szó, mert nagyon együtt tudok érezni, tudok azonosulni általában az olvasott könyveim karakterével, de itt másképp volt. Valahogy erre az egész történetere másképp reagáltam, ez nem csak egy jó könyv volt a sok közül, ez volt A KÖNYV.
Nagyon hiányzott Chiara írása, mivel már régen volt, hogy olvastam tőle, de mintha hazatértem volna. Ismét.
Minden szavát imádtam, megtiszteltetés volt olvasni.
Tetszett, hogy az írónő sokszor a versekkel fejezte ki Gábor és Virág gondolatait.
Ady verseit pedig mindig imádtam és ahogy elolvastam ezt a könyvet, nosztalgiázásként ismét újraolvastam néhányat. Pilinszky János versei is nagyon tetszett, a jövőben biztos tőle is fogok olvasni. :)
Atis és Dóri is nagyon szimpatikus lett.
A végén pedig a szívem hasadt meg. Az a versrészlet csodálatos volt, mintha röviden a szerelmüket foglalta volna össze.
Az erotikus jelenetek is nagyon szépen voltak leírva. Sok könyvnél át szoktam ugrani, de annyira választékosan és részletesen voltak leírva, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy ne olvassam el azokat.
Egyszerre rázott meg és képesztett el. Gratulálok hozzá, egy hihetetlenül szép könyv volt!
Már nem is tudom hová fokozni, konkrétan nem is lehet megnevezni a hatást, ami alá kerített.
5*

>!
A_Arc
Chiara: Pillangólány

Kiától wattpaden már az összes történetét elolvastam, mivel eszméletlen jól ír. Ahogy megláttam, hogy könyv formájában is megjelenik egy könyve, tudtam nekem muszáj elolvasnom.
Virág és Gábor kapcsolata nagyon szép ( irigy vagyok:) ) , látszik, hogy tényleg nagyon szeretik egymást. Virág titka fura, de érdekes kíváncsi voltam , mit hoz ki belőle az írónő. A történet egyébként nagyszerű és a vége az, ami mindenre magyarázatot ad.
Miután elolvastam a könyvet, nem tudtam ,mit gondoljak, egyszerre akartam sírni és mosolyogni.
Köszönöm ezt az élményt. <3
Ajánlom!

>!
Rileey
Chiara: Pillangólány

Olvasás közben arra gondoltam, hogy vétek, hogy Chiara aktus leírásokra pazarolja a tehetségét. Nem szeretem a zsánert, a halálba untatnak az önismétlő aktus leírások, és ez a regény bizony nagyon jó lehetett volna, ha normális paranormális romantikus regény jobban kidolgozott természetfeletti szállal. (Jó kérdés, hogy akkor minek olvastam el. Mindig érdekel, miért kapnak kezdő írók publikálási lehetőséget, és emlékszem, hogy ezt a történetet hogy savazták aranymosáson, úgyhogy kíváncsi voltam rá.)
Sajnos nekem nem jött át a szerelmi szál, nem éreztem a két szereplő között ezt a nagy érzelmet (pláne, hogy a regénynek elég nagy része 2 hét alatt játszódik), csak hogy állandóan szexelni akarnak, és csinálják is, illetve azt is nagyon felületesnek éreztem, ahogy kezelve lettek a tanár-diák viszonyból és a korkülönbségből fakadó kérdések. Szóval úgy vélem, hogy lehetett volna ez egy sokkal jobb regény is, de attól függetlenül, hogy nem az én szájízemnek megfelelően alakult a történetvezetése, le a kalapom Chiara stílusa előtt, azt nagyon élveztem.

>!
Szasza3717
Chiara: Pillangólány

Olyan nehéz most megszólalnom! Még most is potyognak a könnyeim, egyszerűen olyan hatással volt/van rám ez a könyv, hogy Úristen!! Virág olyan lány aki az őt körülvevő démonok ellenére is kitart és erős marad. Ő olyan nő akire fel lehet nézni. Gábor pedig egy csodálatos és szeretetre méltó ember aki annyira elvarázsolt a személyiségével, hogy mondhatni beleszerettem én is! Az utolsó fejezetet végig bőgtem, és mikor becsuktam a könyv fedelét, úgy éreztem, hogy a szívem egy darabját adtam a könyvnek! A történet tele volt szenvedéllyel, romantikával és minden mással ami számomra tökéletessé tesz egy könyvet! Köszönöm! ❤


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Csodálatos, hogy a világban minden mindennel összefügg, hogy egyetlen apró döntésünk, ami számunkra igazából lényegtelen, megváltoztathatja valakinek az életét. Csodálatos, hogy igazából soha, senki nincs egyedül.

>!
Könyvmolyképző KU

Mintha az éjszaka gyűlne a szemébe. Rémálmoktól terhes, csillagfénytől megfosztott éjszaka, ami kegyetlenül megölte a közeledő hajnalt, sötétségre kárhoztatva saját magát.
– Mit tett velem, tanár úr? – suttogja simogatóan lágy és perzselően édes hangon. – Akarom magát. Akarom az ágyamba, az életembe, mindenhogy akarom. – A szavakból kicsorduló kétségbeesés marja a bőröm. – Hogyan tartsam magam távol tőled?
– Ne tartsd távol – mormogom gyengéden, csak kérve, és közelebb lépve hozzá, az arcára simítom a tenyerem.

>!
Könyvmolyképző KU

Az eső zuhog, összemaszatolja a lámpafényt. Visszhangosra ázott a világ, a surrogás, a csepegés, a riadt kopogás mind olyan, mintha csak valami zavaros álomból kúszna elő. Még az éjszaka illata is olyan, kicsit álmos, kicsit elmosódott; tavasztól részeges illatok.
– Meg fog fázni, Virág.
Gúnyos mosoly fészkelődik a szám szegletébe. Vicces, hogy megint magázódunk.
– Csak nem aggódik értem?
– Törődöm magával, jobban, mint illenék.
– Törődni és vágyni nem ugyanaz.
– Higgye el, tisztában vagyok a különbséggel – pillant rám azzal a tanáros, szelíd-szigorú nézésével.

>!
Könyvmolyképző KU

– Mit jelent boldognak lenni? – szólalok meg halkan.
Gábor rám néz.
Szeretem, hogy sosem ütközik meg a kérdéseimen vagy azon, amit mondok, hogy mindig komolyan válaszol.
– Azt hiszem, valami olyasmit, hogy nem akarsz máshol lenni, mint ahol éppen vagy.
A megfogható, egyszerű válaszait is szeretem. Hogy nem akarja túlbonyolítani az életet.
– Akkor, azt hiszem, én most nagyon boldog vagyok – mosolyodom el, de ahogy elhagyják a szavak a számat, mintha beborulna bennem.
Boldognak lenni veszélyes.

>!
Könyvmolyképző KU

Eredendő vágy perzsel.
Ismerni akarom őt. Ismerni minden sötét titkát, minden mocskos vágyát, minden gondolatát.
A pokol sokadik körének peremén egyensúlyozom, és csak egy hajszál – az értelem és az erkölcs utolsó foszlánya – választ el attól, hogy könyörögjek a zuhanásért.
Jobban akarom őt, mint eddig bármikor.

>!
Könyvmolyképző KU

Csak néz rám hosszan, aztán mosolyra görbíti az ajkát. Szembefordul velem, a lábát a derekam köré fonja, a karját a vállamra ejti, és máris csókol. Mohón, éhesen. Mintha belém akarna veszni.
Csókol, mert már nincsenek szavai.
Csókol, mert ami benne van, amit érez, az kimondhatatlan.
Csókol, mert felejteni akar.
A levegőt körülöttünk még fáradt keserűséggel töltik meg az emlékei. Halállal árnyalt, szomorú emlékek.
Visszacsókolom. Mohón, éhesen.
Csókolom, mert nekem sincsenek szavaim.
Csókolom, mert ami bennem van, amit érzek, az kimondhatatlan.
Csókolom, mert azt akarom, hogy mindent elfelejthessen.

>!
Könyvmolyképző KU

A szenvedély, ahogyan a költészetről beszél, beeszi magát a vénáimba, és miatta verseket akarok olvasni. Olyan ez a férfi, mintha költészet dobogna a szívében, és ez mérhetetlenül vonz engem.

>!
Könyvmolyképző KU

Mi van bennünk, amitől úgy érzem, akkor is egymás felé közeledünk, ha igazából épp távolodunk?

>!
Könyvmolyképző KU

Mindenhol égek, és arra vágyom, hogy addig simogassa a testem, míg el nem csitulnak a lángok.
Lassan és álmosan, mint ahogyan a köd érkezik fakó hajnalokon, gyűlölet gomolyog fel bennem. Gyűlölöm ezt a férfit, amiért ennyire akarom.
Gyűlölöm, mert szeretni nem szerethetem, akkor sem, ha belepusztulok.

>!
Könyvmolyképző KU

Hogy sikerül megtartanom értelmesen és összeszedetten az órát, az csak a sokéves gyakorlatnak köszönhető. Mivel perverz örömmel sanyargatom magam Virág korával, pontosan tudom, hogy ez a sokéves gyakorlat néhány év híján annyi, mint ahány éves Virág.
Épp csak megszületett, amikor én már egyetemre mentem.
Még óvodás volt, amikor tanítani kezdtem.
Mikor majdnem megnősültem, ő még az általános iskolát se fejezte be.
Tizenkilenc év – valóságos szakadék.


Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Eowyn Ivey: A hóleány
Joanne Harris: Csokoládés barack
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Laura Esquivel: Szeress Mexikóban!
Jerzy Sosnowski: Aglaja