Végzetes ​örökség 56 csillagozás

Chevy Stevens: Végzetes örökség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​33 éves Sara Gallagher végre boldog. Antik bútorokat árusító kereskedése szárnyal, őt pedig eljegyezte egy fantasztikus férfi. Egy kérdés azonban nem hagyja nyugodni: vajon kik az igazi szülei? Sara felkészült, hogy megtudja.

Kiderül, édesanyja még most sem kíváncsi rá. Később arra is rájön, hogy a biológiai apja gyilkos, aki 40 éven át nőkre vadászott. Sarának Nadine, a terapeutája segít feldolgozni a borzalmakat, és azt, hogy talán mást is örökölt apjától, nem csak a szeme színét.
Sara hamarosan rádöbben, egyetlen rosszabb dolog van annál, hogy az apád egy gyilkos: az, ha az apád megtudja, te ki vagy.

Néhány kérdés jobb, ha megválaszolatlanul marad.

A „Végzetes örökség” egy összetett és lenyűgöző történet egy nőről, aki a gyökereit szeretné megismerni. Kérdés, hogy megéri-e…

Chevy Stevens páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itthon is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
448 oldal · ISBN: 9786155763205 · Fordította: Harci Andor
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763199 · Fordította: Harci Andor

Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Minden könyvnek van „gerince”, így törvényszerű, hogy a „Végzetes örökség”- nek is lett. A kérdés: kellett-e? Vagy még inkább: ilyen gerinc kellett-e neki? Ez a könyv ugyanis – sajnos – nyomába sem ér elődjének (Nincs menekvés), a szerző, mintha nem mert volna belépni a kapun „melyet az nyitva hagyott”. Toporog a küszöbön és alibi cselekvésekre kényszerül: alibi történetet alkot, többnyire alibi szereplőkkel és alibi gondolatisággal. Szeretném megkérdezni tőle: miért döntött úgy, hogy egy olyan könyvet ír, amely ilyen borzalmas embereket tartalmaz? Minden karakter annyira szánalmas, unalmas és ellenszenves, ami tönkretette azt is, ami érdekes lehetett volna. Egy fáradt macskának és egérnek „unalmas játéka” teljesen hihetetlen karakterekkel, ha ez még nem lenne elég, itt van Sarah erőszakos lánya, aki mérgében a könyvét hozzávágja kedvenc kutyájához…. Az agyam úgy érzi, mintha mérgező iszappal lenne bevonva. Végül csak fáradt voltam, mert a főszereplő szegényes magatartása idegesítő volt, miközben folyamatosan úgy éreztem, mintha a szerző megpróbálna kényszeríteni arra, hogy rokonszenvezzek egy olyan karakterrel, aki nem érdemli meg. Márpedig könyvet úgy olvasni, hogy nincs kivel szimpatizálni, együtt érezni vagy valaki helyébe beleképzelni magunkat… na hát azt piszok nehéz. Mit lehet erre mondani?

9 hozzászólás
Hópárduc P>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Nem olvastam még az írótól.
Nem tudtam mire számíthatok.
Nekem ez most annyira nem lett a kedvencem, kicsit nehezen is haladtam vele.
Valahogy annyira nem tartotta fenn az érdeklődésemet, mint reméltem. :(

Bettina_94 I>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Nem olvastam még korábban az írónőtől, de biztosan meg fogom tenni. Ahogy a Kirkus Reviews is írta, „egy őrült érzelmi hullámvasút” ez a regény, én mégis úgy éreztem, hogy nem akarok kiszállni.

Bővebb vélemény: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/01/chevy-stevens-veg…

2 hozzászólás
Judit996>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

A számomra jó könyveket leginkább azért szeretem mert az elejétől egészen a végéig fent tartja a figyelmemet és a fő karakterel vagy a számomra szimpatikusal tudom megélni a történeteket és átt tudom élni az ő lelkiállapotátt mintha én lennék ő. Most így éreztem a Végzetes örökség olvasása közben is az egész sztorin átt érződik a feszültség amit átélt Sara a rettegés ahogy a kiszámíthatatlan vérszerinti apja elől próbált menekülni és hogy védje a családját és hogy végre valahára vége tudjon lenni a rémálmának és hogy tudja folytatni az életét. Azon kívül hogy a végéig semmikor sem tudtam volna megjósolni hogy mi lesz a vége, de egy ponton mégis sejtetem hogy Billy-nek valahogy benne van a keze mert már a közepe tájékán már gyanús volt nekem!

Bajnoczianna>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Nekem ez a könyv nagyon unalmas volt már az elejétől kezdve. Reméltem hogy jobb lesz, de sajnos nem így lett. A krimi vonal lehetett volna kicsit izgalmasabb, mégis a szereplők nem igazán voltak kidolgozva a számomra. Sok résznél például az érzelmes részek kerültek előtérbe, ez nem tett jót a regénynek.

_Katie_ P>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Íme egy újabb könyv, amire rátették a thriller és a pszicho-thriller címkéket, csak tudnám mi a jó büdös francnak, amikor ez leginkább egy pszicholólógiailag labilis, kicsit nagyon idegbeteg paragép memoárja.
Sara egy totál idegroncs, akit szegényt még a migrén is kínoz szerencsére nem tör rá nagyon sokszor miközben egyre mélyebbre ássa magát ebben a családi drámában.
Kész idegbaj ami vele történik? Aham.
Kész sokk megtudni milyen körülmények közt fogant? Naná.
És azt, hogy ki az apja? Nem kérdés.
Totál túlkattogja? Simmán…
Az is vitathatatlan, hogy genyó egy családja van és a végére azért ők is bevisznek pár jó pontot , de ettől függetlenül, nincs baj azzal, hogy meg akarta találni az igazi szüleit. Ezzel szerintem mindenki, akit örökbe fogadtak, így van.
Evan volt az egyetlen normális vagy ahhoz közelítő karekter, bár ha azt vesszük, hogy a cuki fiú az egész idő alatt túrákat vezetett inkább,ahelyett, hogy a családja mellett legyen és támogassa őket, sok értékes pontot veszít. Viszont megdádázták érte :)
spoiler

Manoli>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Ismét meg kellett állapítanom, hogy a pszicho-thriller nem az én műfajom. Semmi nem tetszett a könyvben, sem a történet, sem a szereplők. Nem tudom mit is vártam tőle, miért olvastam. Túlságosan erőltett félelmek, szorongások, többnyire távol levő vőlegény, zűrös családi viszonyok és mindent megmondó nyomozók. Egyedül Sara munkája tetszett a könyvben, bútor restaurátor. Na erről szívesen olvasnék egy regényes-romantikus könyvben.

Filep_Nikii>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Nagyon szeretem a thriller filmeket, ezért is kezdtem el szemezni Chevy Stevens regényével. Azonban korábban még nem volt alkalmam ezzel a műfajjal könyv formájában megismerkedni, így nagyon kíváncsian kezdtem neki.
A fülszöveg lényegében össze is foglalja a történet lényegét. Viszont nem kell megijedni, nem lövi le a poént. Bizony tartogat a könyv számos fordulatot, csavart, mely izgalmassá teszi a cselekményt. Engem meglepő módon nagyon is lekötött. Nem gondoltam volna erről a regényről, hogy ennyire olvastatja magát. Azonban mikor letettem, rögtön azon kezdett kattogni az agyam, vajon hogy fog folytatódni a történet. Mindig próbáltam előre gondolkodni, hogy ha Sara helyében lennék, vajon hogyan cselekednéd, és így még izgalmasabbá vált az olvasás.
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2018/02/chevy.stevens…

valami778>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Imádom a könyveit, imádom az irónő stílusát, ahogy elmeséli nekem a szereplők történetét. Nekem most abszólút 5 csillag, mert nem egy hétköznapi történet, nem egy hétköznapi főhössel. Alig várom a következő könyvét amit a kezembe vehetek.

szvandaaa>!
Chevy Stevens: Végzetes örökség

Igazi pszichothriller, nagyon tetszett! Jól kitalált történet, meglepő fordulatokkal.
Az alaptörténet is figyelem felkeltő, érdekes elgondolkodni azon mit is örökölhet valaki egy sorozatgyilkos apától.
Maga az orvosi háttér is nagyon rendben volt, látszott rajta, hogy megfelelően felkészült íróval lesz dolgom. Érdekes összefüggés a migréneket vonni párhuzamba a gyilkolási kedvvel; érdekelne, hogy ennek lehet-e valós alapja.
A könyv vége nem volt annyira meglepő, tekintve, hogy – rossz szokásomhoz hívem – előre lapoztam és elolvastam. De összességében tetszett, egyszeri olvasásra kitűnő és tényleg nem lehet letenni, mert soha nem tudod mit tartogat még.


Népszerű idézetek

_Katie_ P>!

Nem a tervezés a lényeg, hanem a változó körülményekre adott gyors és megfelelő válaszok.

_Katie_ P>!

(…) fontos, hogy soha ne hagyjunk fel a tanulással.

_Katie_ P>!

„Ahhoz, hogy felépítsd a jövőt, ismerned kell a múltat.”

_Katie_ P>!

…nem dönthetünk arról, mit érzünk, arról viszont igen, hogy mit kezdünk az érzéseinkkel.

t_jeanette>!

Az érték nem mindig azt jelenti, mit mennyiért tud eladni – sokkal inkább azt, mi mennyit ér önnek.

85. oldal

t_jeanette>!

A problémát az emberek közt pattogó szikrák okozzák. Azzal kell szembenézned, ahogyan harcolsz, nem pedig azzal, amiért.

262. oldal

_Katie_ P>!

Megtámadni azt kell, amit a másik félnek kötelessége megmenteni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
John Cure: Hontalan lelkek
John Cure: A gonosz új arca
Sharon Bolton: Egyikünk hazudik
J.D. Barker: A negyedik majom
Chris Carter: Halállista
Karen Rose: Sikíts értem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal