Soha ​nem engedlek el 12 csillagozás

Chevy Stevens: Soha nem engedlek el

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tizenegy ​évvel ezelőtt Lindsey Nash kislányával együtt az éjszaka közepén elmenekült durva és agresszív férjétől. Az exférjet, Andrew-t börtönbüntetésre ítélték, így Lindsey végre új életet kezdhet.

Lindsey sokat tanult a hibáiból, idősebb és bölcsebb lett, saját vállalkozását vezeti, és neveli az azóta tinédzserré növekedett lányát, akinek most nagyobb szüksége van rá, mint valaha.

Mire Andrew-t kiengedik a börtönből, Lindsey már úgy gondolja, hogy sikerült maga mögött hagynia a múltját. De most mégis úgy érzi, mintha valaki figyelné minden lépését.
Új barátját megfenyegetik, a házába betörnek, a lányát valaki árnyékként követi. Bár Andrew esküszik rá, hogy megváltozott, Lindsey meg van róla győződve, hogy volt férje áll a történtek mögött. De vajon tényleg más ember lett a férfi? Vagy aki valójában holtan akarja látni Lindsey-t, az közelebb van az otthonához, mint gondolná?

„Felkavaró, izgalmas, és egy egészen kicsit idegtépő.” – Library… (tovább)

Eredeti mű: Chevy Stevens: Never Let You Go

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763359 · Fordította: Harci Andor
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
430 oldal · ISBN: 9786155763366 · Fordította: Harci Andor

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Chevy Stevens: Soha nem engedlek el

A bosszúálló krimik témáiból mindig óriási lehetőség nyílik arra, hogy látleletet adjanak a társadalom hibáiról, az emberi psziché végleteiről vagy az egymás közötti hatásmechanizmusokról. A legjobb persze az, ha mindhárom előbb említett elem helyet kap az adott történetben, mert így lehet a legmaradandóbb olvasmányélményt elérni. Ez a történet is bosszúkönyvként „reklámozza” magát, azonban gyermeteg hibái teljesen elrontják az élményt. Az írónő a jól bejáratott helyzetét próbálja felállítani, de nálam elvetette a sulykot. Mert egy bosszútörténetnél minimális elvárás, hogy egy jól definiálható jó álljon szemben egy jól definiálható rosszal. Jelen esetünkben felcserélődnek, de még inkább összezavarodnak ezek a szerepek. Ez még mindig nem lenne baj, ha a könyv akarna is mondani valamit a világról, de C. Stevens úgy döntött, hogy erkölcsi példamagyarázatokkal lepi meg olvasóit, de azért nem kell megijedni, műve megmarad egy buta krimi szintjén. Mert fent leírtakkal együtt még egy elengedhetetlen elemük kell, hogy legyen: szükség van valóban emberi és szerethető karakterekre ahhoz, hogy átéljük az adott személy tragédiáját, és tudjunk szurkolni a főszereplőnek. A könyv valahol itt lő óriási bakot, hisz a két pólus között csak komoly kompromisszumokkal tudok olyat kiválasztani, akiért minimálisan szoríthattam volna, sőt a vége felé elkezdtem ellene szurkolni. Igazából nem is tudom kinek ajánlhatnám a könyvet, ugyanis a lezárás komoly kétséget emelt elém, hogy tulajdonképpen akkor most mit is olvastam? Ki volt a történet fő gonosza, és kinek kellett volna szorítanom? Ezek a kérdések valószínűleg azok, amelyeket soha senki nem tud érdemben megválaszolni. Az egyszerű és már megszokott bosszú témát fogva merészebb történetet próbált létrehozni, de hitelesből szép lassan abszurdba fordulóként írnám le az eredményt. Minél inkább kibontakozik a cselekmény, annál kevésbé hittem el, hogy ezt az írónő valaha is komolyan gondolta volna.

2 hozzászólás
>!
Anna_Sera
Chevy Stevens: Soha nem engedlek el

Ha az eleje normálisan van megírva,nem összevissza a jelen a múlttal,akkor 5 csillagos is lehetett volna,mert nagyon jó kis könyv.Mindenki annyira gyanús volt,ez nagyon tetszett.

>!
Suddus 
Chevy Stevens: Soha nem engedlek el

Ez komolyan az a Chevy Stevens, aki a Nincs menekvés c. könyvet írta?
Mi történt???
A Nincs menekvés 10/10-es könyv, ez meg egy 10/2.
Végtelenül unalmas, vontatott. A szereplők közül egyik se szimpatikus. Őszintén utáltam a könyvet és nagyon csalódott vagyok.

>!
Eszty1990
Chevy Stevens: Soha nem engedlek el

Nekem nagyon tetszett. Rég olvastam már ebből a műfajból. A végére már mindenki gyanús volt


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Néhány könyv hever a dohányzóasztalon; belelapozok az egyikbe, egy Tom Clancy regény az.

151. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Morrell: Testőr
Nick Cutter: A falka
Sylvain Neuvel: Alvó óriások
Shari Lapena: A szomszéd pár
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Réti László: Budapest Boulevard
Angela Marsons: Egy élet ára
Réti László: Kaméleon