Aznap ​éjjel 116 csillagozás

Chevy Stevens: Aznap éjjel

„Intenzív ​és felkavaró – egy fantasztikus pszichológiai thriller” – Lee Child
„Gyors tempójú, ugyanakkor elgondolkodtató.” – Kimberly McCreight, New York Times bestsellerszerző
„Az írónő eddigi legjobb könyve.” – The Globe and Mail
„Igazi érzelmi hullámvasút, amiről nem akarsz leszállni.” – Jennifer McMahon, New York Times bestsellerszerző

Azt mondták, hogy a lány gyilkos.
Azt mondták, hogy megölte a húgát.
De hazudtak.
Toni Murphy a kamaszok tipikus életét élte: a fiúját imádta, a húgát nem értette, a szüleivel feszült volt a kapcsolata, néhány évfolyamtársa pedig elszántan meg akarta keseríteni az életét. Nem volt könnyű a sorsa, de még álmában sem gondolta, hogy ennél rosszabb is lehet. A borzalmak egy nyári éjjelen kezdődtek, amikor a húgát brutálisan meggyilkolták.
Tonit és a fiúját, Ryant emberölésért elítélték és börtönbe zárták.
A most harmincnégy éves Tonit feltételesen szabadon engedték, így visszatérhetett a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763618 · Fordította: Schwartz Marianna
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
446 oldal · ISBN: 9786155763625 · Fordította: Schwartz Marianna

Kedvencelte 10

Most olvassa 8

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

mate55>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Az ártatlanul rácsok mögé zárt hős/hősnő esete finoman szólva sem nevezhető újszerűnek, ahogy az sem, hogy a fegyintézet, rideg és barátságtalan falai között valami sokkal veszélyesebb lakozik, mint amire az ember fel van készülve. Toni nem rossz lány, csupán a körülmények áldozata, akinek végül olyan útra kell térnie ahonnan nincs visszaút. Ha úgy vesszük, megtisztulva és megerősödve kerül ki a falak mögül. Nem úgy, mint egy ártatlan ember lép ismét a városi élet körforgásába, hanem egy lélekben és testben megerősödött, igazi ellenfél, akit elragad a fogaskerék és szinte csak magában bízhat, ha igazságot akar. Mielőtt Toni valóban továbbhaladna, mindent meg kell kockáztatnia, hogy megtudja, mi történt valójában azon a bizonyos éjszakán. A tempó és vérmérséklet a vártnál lassabb lett, épp emiatt lehet azonban megosztó krimi, hiszen vagy elkap a hangulata, vagy megérint, vagy számodra teljesen érdektelenné válik az egész. C. Stevens könyve egy paranoia krimi, aminek sajnos nem sikerült nálam elérnie azt, hogy egyszerre uralkodjon el rajtam az a jóleső szorongás, a feszültség, a kíváncsiság arra vonatkozólag, hogy a hősnő miként fog végül kikeveredni ebből a kulimászból. Amennyire ígéretesnek bizonyult és amennyire ígéretes maga a kiindulópont (a maga egyszerűségével), olyannyira nehezen ment Stevensnek az, hogy mindezt egy olyan thriller keretén belül abszolválja, amely legalább alapszinten foglalkozik azzal, hogy megfelelően dramatizáljon bizonyos dolgokat és rendesen felfesse legalább a fontosabb szereplőket. Egyes karakterek jönnek és mennek anélkül, hogy jelenlétükkel súlyt kölcsönöznének. Sajnos nem működnek a lazán felskiccelt kapcsolati rendszerek sem: a lányok közti viaskodás érdektelennek, ahogyan a főhősnő és család közötti viszony is kimunkálatlanságában laposnak és feleslegesnek hat. Pedig érezni, hogy az írónő tényleg szeretett volna egy korrekt, kőegyszerű, unalomig ismert panelekből felépíteni egy drámai thrillert. Épp csak azt felejtette el, hogy itt sem árt, ha a dráma felépítettnek hat, a finis pedig kiérdemeltnek.

2 hozzászólás
EssentialHencsi MP>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Ócska, klisés, túlnyújtott tinidráma, ami elhúzódik a szereplők felnőtt éveibe is, holott nagyjából a negyedétől tudni lehet mindent, ki a gyilkos, miért, stb, stb. Eddig egy Chevy Stevens könyvet olvastam, valami emberrablósat, az elfogadható volt. Ez nem. Lee Child meg megint úgy értékelt, hogy nem olvasott előtte, csak eltette a lét.

2 hozzászólás
Niitaa P>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/chevy-stevens-a…

"Meg kell mondjam, jól kikapcsolt ez a regény. Nem forgattam sokáig, könnyen lehetett vele haladni, s míg olvastam, a teljes figyelmemet lekötötte. Pont Az Olvasás Éjszakáján fejeztem be, így még erősebb szálak fűznek hozzá. Elmerültem a börtön világába, s megrendültem attól, amit ott találtam. Sötét, mély hely, mely nyomot hagy az ember lelkén. Toni sem maradt meg annak a komisz, ám ártatlan lánynak, aki volt, de mégis képes volt a hullámok fölött tartani a fejét. Őszintén becsülöm. Szerettem olvasni, ahogy egyre jobban megtalálja a helyét mindegyik világban. S számomra nagyon fontos volt Kapitány jelenléte. Jó, hogy végre egy történetbe bevontak egy pitbullt is, aki a sorsáról nem tehet, s megmutatták, hogy egy kis szeretet hatására, mennyire hűséges társa lehet az embernek. Rávilágít még a menhelyi kutyák sorsára is, noha ez egy teljesen mellékes szál. Mégis nagy jelentőséggel bír, hiszen látszik, hogy mennyire biztos pont lehet labilis állapotban egy állat jelenléte is.
Toni sokat változott az évek alatt és sok mindent megélt. A poklokat is megjárta, mégis a könyvből nem ez süt. A düh és a fájdalom hajtja, de rejtőzik benne magas fokú racionalitás is.
Mindenesetre hozzám közel került az Aznap éjjel, s bátran merem ajánlani azoknak, akik egy könnyedebb, egyszerűbb pszichológiai töltetű thrillerre vágynak."

KönyvMoly_1989>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Semmit sem olvastam még az írónőtől, de ez a könyve megvett magának!
Gyönyörű borító, figyelemfelkeltő fülszöveg és egy izgalmas cselekmény = tökéletes kikapcsolódás.
Élveztem nagyon a történetet!
A két főszereplő, Toni és Ryan az első pillanattól szimpatikusak voltak, és rendkívül drukkoltam nekik. Borzalmas volt Toni börtönben töltött éveiről olvasni, a fájdalmáról, a szüleivel való kapcsolatáról. Miután kikerült a börtönből, nagyon reméltem, hogy sikerül tisztára mosnia magát.
Őszintén kíváncsi voltam, vajon mi történt valójában Nicole – lal, Toni húgával? A múltban játszódó fejezetek alapján nagyjából helyesen következtettem, de azért a végkifejlet tartogatott meglepetést.
Ajánlom minden krimikedvelőnek!

3 hozzászólás
Muki75 P>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Nem igazán nyerte el a tetszésem. Sok volt a sablon, a szereplők felületesek, sablonosak. Sajnos előre lehetett tudni azt is, hogy mi történt valójában és mi mozgatta a szálakat. Toni folyamatos önsajnálata és áldozat szerepe piszok idegesítő és unalmas. A végén már csak azért szenvedtem vele, mert utálok könyvet befejezetlenül hagyni. Kb egy hét múlva semmire sem fogok már emlékezni belőle. Ebben az esetben, azt hiszem, ez hatalmas szerencse.

Anarchia_Könyvblog>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Szokták mondani, hogy arról a könyvről a legnehezebb írni, ami nagyon tetszik az olvasónak. Na, most én is így vagyok az Aznap éjjel című könyvvel. Szó szerint aznap éjjel nem aludtam, egy fenékkel kiolvastam az elejétől a végéig. Igazából kellett egy kis idő, mire a gondolataimat össze tudtam szedni ezzel a regénnyel kapcsolatban. A legtökéletesebb szó: megrázó.
Teljes ajánló itt:
https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/10/22/chevy-…

Bajnoczianna>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Ez a regény sokkal jobb volt elsőnél amit olvastam. Most éreztem hogy ez a történet szépen kidolgozott karakterekel és háttér történettel rendelkezik. Már az első oldalak során éreztem hogy izgalmas kötet került a kezembe. Bár a leírás alapján kicsit sablonos volt, de pont az egyszerűsége miatt lett igazán élvezetes olvasmány. Az ártatlan testvér börtönbe kerül gyilkoságért, mikor kikerül a rácsok mögül már teljesen más ember lesz. A kegyetlen börtön élet megváltoztatta öt, nem vágyott másra csupán új és boldog életre. Az író remekül ábrázolta hogy milyen hatással van az emberekre a börtön lét, ennek negatív hatásait. Azt szeretem ebben a regényben hogy mindig fordulatos eseményeket tudott felvonultatni.

Réka_Kósa>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Nem volt rossz, bár nekem egy kicsit unalmas volt ez a börtönbe bekerül-börtönből kikerül állapot…
Az viszont tetszett, hogy a gyilkosság okát nem tudtam kitalálni, és igazán le is döbbentem mikor olvastam, mert nem számítottam rá… a gyilkosra lehetett gyanakodni, de az okra én nem tudtam tippet. Lekötötte a figyelmemet a sztori, kíváncsi voltam, hogy mi történik Tony-val és Ryan-el a börtön után, hogyan alakul az életük.

Szerintem legalább egyszer érdemes elolvasni, nem veszít vele az ember. :)

Nono_Tamas>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Aznap éjjel minden megváltozott. Régen soha nem gondoltam volna, hogy gyilkosságról szóló könyvet olvassak, hiszen egy felénk lány voltam, de már megváltoztam és úgy érzem itt az ideje, hogy minden típusú könyvet olvassak.
Az elején nem akartam olvasni a könyvet, mert láttam a róla írt kritikákat, de aztán nekikezdtem és egyáltalán nem bántam meg, mert ez a könyv egyszerűen csodálatos, ami magával ragadott és nem engedett el.Imádtam a történetet, a fordulatokat, a szereplőket és tuti, hogy még fogok ettől az írónőtól olvasni.
A történet két ártatlan fiatalról szól, akik a fiatalok megszokott életét élik. Szerelmesek egymásba, a szüleikkel sokat vitáznak és Toni sokszor nem érti a húgát, aki nagy változáson esik át.
Toni és Ryan már az elején szimpatikusak voltak nekem és drukkoltam, hogy kijussanak a pokolból és sikerüljön megtalálniuk Nicole igazi gyilkosát.
Nicole-t is szerettem, csak sok dolgot nem értettem vele kapcsolatban, de aztán minden értelmet nyert, amikor kiderült az igazság. Igazán sajnáltam a lányt, hiszen még fiatal volt és nem azt a sorsot érdemelte, amit kapott. Shaunne-t már az elején utáltam, hiszen nagyon szemét, egy igazi $@!% és sejtettem, hogy ő spoiler, mert Toni életét már a suliban tönkretette.
Toni anyját nem értettem, hiszen még akkor is a saját lányát hibáztatta, amikor kiderült az igazság, és nem törődött azzal, hogy legalább egyik lányát visszakapta, hanem még akkor is Tonit hibáztatta.
Ashley karaktere is tetszett, aki érezte, hogy az anyjával valami nincs rendben, és segített Robinak be bizonyítani az ártatlanságát. Sokáig féltem, hogy Ryan rossz irányba változott a börtön évek alatt, de szerencsére olyan maradt milyen volt, csak ő is felnőtt mint Toni.
Azon is ledöbbentem, ami kiderült spoiler.
A vége szerencsére jó volt,és mondhatni a főszereplők megkapták megérdemelt happy endjüket♥

Renszih>!
Chevy Stevens: Aznap éjjel

Egész jó történet, voltak benne olyan részek a börtönről amiket én lerövidítettem volna ugyanis kicsit uncsi volt, de az alap történet nem rossz. Azt sem tudom feldolgozni,hogy egy szülő miért nem hisz a saját gyerekének? Az egész könyv alatt nem tudtam ezt megbocsáltani. Elgondolkodtató történet azon hogy mi csinál az ember akkor ha elítélik olyan dolgokért amit nem is ő tett.


Népszerű idézetek

Réka_Kósa>!

Senkitől sem tűrhetjük el, hogy rosszul bánjon velünk.

93. oldal

mate55>!

A lányok sokszor nagy kihívást jelentenek.

111. oldal

mate55>!

Voltaképpen a klasszikusokba kezdtem bele, olyan könyvekbe, amelyek olvasása alól a suliban kibújtam: Moby Dick, a fehér bálna, Jane Eyre, Szép remények, valamint az Egerek és emberek.

69. oldal

Scarlett0722 MP>!

…csak azt látják, amit akarnak, és azt hallják, amit akarnak.
És az én szememben maga vak és süket.

Scarlett0722 MP>!

…elmesélte, hogy egyszer, amikor meditált, úgy érezte, hogy szabad.
A parton szalad, a madarakat nézi, és sose érzi újra a fájdalmat.
Már belefáradt, hogy állandóan fáj.
Azt mondta, hogy ez a büntetése azért, mert
„nem a megfelelő embereket szerettem az egész átkozott életemben.”

1 hozzászólás
Niitaa P>!

Amikor az igazságot kutatjuk, késznek kell lenni arra, hogy mindent megnézzünk.

266. oldal

Réka_Kósa>!

Te vagy az egyetlen ember, akivel lenni akarok.

161. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Beth Flynn: Kilenc perc
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Paula Hawkins: A víz mélyén
Jane Corry: Vértestvérek
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Ittzés Laura: Nyolc perc
John Marrs: The One – A tökéletes pár