Gyógyító ​szerelem 19 csillagozás

Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

„A ​Gyógyító szerelem egy történet a reményről, a szeretetről és az élet váratlan kihívásairól. Ezek a szereplők rendesen megrángatják a szívhúrokat, miközben egy felejthetetlen érzelmi utazásra visznek.” – Meredith Wild, #1 NYT bestsellerszerző

„A szemem elhomályosult, aztán kitisztult, ahogy a könnyeim patakokban folytak az arcomon. Gyönyörű. Szívbe markoló. Ez a könyv veled marad még jóval azután is, hogy elolvastad.” – Rachel Van Dyken, #1 NYT bestsellerszerző

„A Gyógyító szerelem egy nagyszerű, lélegzetelállító történet, amitől sikoltani és sírni szeretnél, miközben a könyvet markolászod. És amikor vége, azért könyörögsz, hogy bárcsak még tartana.” – Toni Aleo, NYT bestsellerszerző

A sikeres és független Callie tökéletes élete fenekestül felfordul, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Visszavonulva az otthonába úgy dönt, egy fallal veszi körbe magát, hogy elzárkózzon az egész világ elől – mígnem a legjobb barátja be nem mutatja neki Brunót, a jóképű,… (tovább)

Eredeti mű: Chelle Bliss: Enshrine

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155929229 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929212 · Fordította: Goitein Veronika

Most olvassa 5

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/04/chelle-bliss-gy…

"Sokkal nehezebb olvasmányra számítottam, de végezetül örülök, hogy a Gyógyító szerelem egy könnyednek mondható regény lett. Arra számítottam, hogy szét fogja cincálni a lelkemet – s noha nem hagyott hidegen –, de mégis inkább a hétvégi kikapcsolást segítette elő. Callie és Bruno története még a nehézségek ellenére is tele van mosollyal és szeretettel.
A rák egy piszok kemény téma, amiről általában lelket összetörő olvasmányok születnek, így kifejezetten üdítően hatott ez az újfajta nézőpont. Ugyanakkor egy percig se gondoljuk, hogy az írónő elbagatellizálta volna a témát. Nem, de nem ám! A fő aspektusait folyamatosan a szeme előtt tartva alkotta meg a történetét. Nagy hangsúlyt fektetett a kemoterápiára és az emberi szervezetre gyakorolt hatására. Csak emellett Bruno által adott a történetnek egy pozitív felhangot, ami sokat javít a közérzeten.
Mondhatnám, hogy ki lehetett volna jobban fejteni, hogy még egyszer át lehetett volna olvasni, hogy ne legyen benne ismétlés. Azt is megjegyezhetném, hogy lehetett volna erősebb történetmenetet adni a könyvnek, ám nem teszem.
Ez a könyv egy könnyed olvasmány egy komoly témáról, amely egy szép tavaszi délutánra tökéletes kikapcsolódást nyújt. Egyszerre megrázó és szórakoztató. A lehető legjobbkor talált meg. Pontosan erre volt most szükségem."

>!
Evika82 P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Nekem valami hiányzott ebből a történetből, hogy hiteles legyen…
Nem volt rossz a könyv, bírtam a két főszereplőt, sőt Bruno családja is egyenesen imádnivaló… csak egyszerűen számomra nem volt hihető az, ahogy a kapcsolatuk egy szempillantás alatt kialakult…

>!
Kathreen
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Ez az a könyv, amit a borító és a téma alapján jónak gondoltam, és oldalról oldalra csalódást okozott. Erősen gondolkoztam, hogy abbahagyom, de kíváncsi voltam, hogy mi derül ki Brunóról, de jobb lett volna, ha csak a végébe beleolvasok.
Callie „tökéletes” élete összedől mikor rákot diagnosztizálnak nála. És itt volt az első probléma, hogy rák – ami szerintem az egyik legszörnyűbb betegség – nem megfelelő leírása. Olyan volt, mintha csak az oldalak növelése miatt került volna bele. Oké, rákos lett, voltak tünetei a kemónak, kb. azok amit mindenki olvasott, hallott, megvolt a harag, félelem, de nekem ezek közül egyik se jött át.
Aztán jött Brunó – utáltam a nevét, és aztán a „nagy” csavar, spoiler, – aki mindig ott volt, betört hozzá folyamatosan, de közben igazán semmit nem tudunk meg róla, csak amit az utcán pletykálnak. Azért valljuk be, ha azt halljuk valakiről, hogy maffiózó, kábítószerkereskedő, bűnöző, stb. akkor még ha nem is hiszünk el mindent, akkor is kicsit megfontoltabban viselkedünk. És aztán jön még egy nagy titok az utolsó 20 oldalon, hogy ténylegesen mivel foglalkozik. Most komolyan??
Az egész szerelmi szál is olyan sablonos, nem éreztem azt a nagy kémiát közöttük és nem tartom valószínűnek, hogy egy akkor kiderülő rákos embernek, aki küzd az érzelmi, fizikai megpróbáltatással és a kemó által okozott tünetekkel, az pont így reagálna.

>!
lizzyke21
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

„ Imádtam olvasni ezt a regényt. Minden pillanatát át tudod érezni, átgondolni. Fájdalmas, kemény. Mégis reménnyel teli. Hiszen nem szabad feladni. Gyönyörű lett! Csodálatosan megírta az írónő. ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/02/chelle…

>!
L_B_Mariann
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Nagyon tetszett.
Azt hittem, az egészet végig fogom bőgni, de nem így lett. Nem mondom azt, hogy nem sírtam, mert de, de nem úgy mint számítottam rá.
Nagyon komoly témát feszeget a könyv, ami miatt egy nehéz olvasmánynak gondolná az ember, de valahogy mégis könnyednek éreztem.
Mindkét főszereplőt megkedveltem. A Bruno család, pedig fergeteges minden egyes tagjával! :)
Nem értem ezt a borítót?! Szerintem egyáltalán nem illik a történethez. Nem tetszik.

>!
pufivipi
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Ez a könyv olyan megható, szívbe markolós, siratós. Többször potyogtak a könnyeim, együtt küzdöttem Callievel. Ez a rák egy kegyetlen fegyver, amely térdre kényszerít, valaki legyőzi és valakit legyőz. Bruno az igazi álompasi, nem adja fel és nehéz helyzetben is végig kitart. Igaz a kapcsolatuk kialakulása kicsit felszínes és gyors,sőt voltak még hibái a történetnek, de olyan mélyen megérintett, hogy nem szeretném érte jobban bírálni.

>!
vollys
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

A rák világnapja alkalmából jött az ötlet, hogy ennek tiszteletére elolvasok két ilyen témájú könyvet. Az első ütött is (Amikor ezt olvasod)…no de ez. Jaj….nagyon nem tetszett, hatalmas mellényúlás volt. A ráktól eltekintve egy hatalmas rózsaszín nyáltenger. A szerelmi szál teljesen hiteltelen, ez a kezdetektől hatalmas vonzódás és összhang… hogy egy pasi egy szinte vadidegen nőt gondozzon, és akkor szeressen bele, mikor a betegség miatti depiben és összehányt hajjal fetreng….. hát nekem nem jött be.

>!
Papp_Csilla
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Egymás után olvastam a Gyógyító szerelem és az Amikor ezt olvasod című könyveket és bár a téma majdhogynem ugyanaz, a két könyv nem hasonlítható össze. Ez talán egyértelműbb és sablonosabb megfogalmazású és szerkezetű regény, de ez nem hátrány. Mindannyian azt hisszük, hogy velünk ez nem történhet meg… főleg nem fiatalon. Még mindig homokba dugjuk a fejünket, ha rákról, na és ha prevencióról van szó… Nem kellene… Tudom ez egy romantikus történet, de itt mégsem arról van szó, hogy a főhősnő majd belehal a szerelembe… a rák mindenek felett áll…Ettől mélyebb és másabb.

>!
Daniella_Szalai
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Csillagos 5-os… Akinek ez tul gej es eletszerutlen az miert olvas ebben a mufajban??? Szamomra tokeletes volt, nem nyujtottak 600 oldalon keresztul a csiki csuki jatekot, nem voltak hajtepo bonyodalmak, es ami a legfontosabb, hogy bar a rakrol szol az egesz, nem volt nyomaszto, sot… Imadtam!!!

>!
Adriboci
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Gyorsan olvastatja magát, amúgy meg mese fiatal nőknek. Nem nagyon értettem miért kellenek a nyersen megfogalmazott szexjelenetek bele, de ez az első olvasásom az írónőtől, lehet más könyveiben is ilyen.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Ahelyett, hogy gyászolom az életemet, el kellene kezdenem élni.

150. oldal

>!
Niitaa P

Egy farönkkel könnyebb érdemi vitát folytatni, mint egy hormonoktól felbolygatott kamasz lánnyal.

14. oldal

>!
Niitaa P

Mindenkinek vannak érzései. Még a „rosszfiúknak” is van szívük, ha titkolják is.

57. oldal

>!
Niitaa P

Mindnyájunk életében eljön az a pillanat, amikor szembe kell néznünk valami elmondhatatlannal, és vagy felülkerekedünk, vagy végünk van.

108. oldal

>!
Niitaa P

– Mindenki kiborul, ha az élet nehéz. Én is. Mindenki. De azt kell nézni, ami élőttünk van.

157. oldal

>!
Niitaa P

Mostanában szinte minden nap ezt érzem. Mintha az idő tőlem függetlenül haladna, én csak megfigyelő lennék, nem résztvevő… csak ülök, nézem, ahogy fordul a világ, és nincs ráhatásom.

150. oldal

>!
Niitaa P

Gondolj a jövőre, és ne rágódj a múlton!

307. oldal

>!
Niitaa P

Rájöttem, hogy a tárgyak csupán tárgyak. Nem ezen múlik, kik vagyunk valójában. Felszínes csillogás, belső üresség, illúziós ragyogás, ami vakká teszi az embert az igazi értékekre.

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
John Green: Csillagainkban a hiba
Jenny Downham: Amíg élek
Charles Martin: Ahol a folyó véget ér
Karen White: Hazatérés
Elin Hilderbrand: Mezítláb
Tillie Cole: Ezer csók
J. K. Smith: Káosz a köbön