Gyógyító ​szerelem 52 csillagozás

Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

„A ​Gyógyító szerelem egy történet a reményről, a szeretetről és az élet váratlan kihívásairól. Ezek a szereplők rendesen megrángatják a szívhúrokat, miközben egy felejthetetlen érzelmi utazásra visznek.” – Meredith Wild, #1 NYT bestsellerszerző

„A szemem elhomályosult, aztán kitisztult, ahogy a könnyeim patakokban folytak az arcomon. Gyönyörű. Szívbe markoló. Ez a könyv veled marad még jóval azután is, hogy elolvastad.” – Rachel Van Dyken, #1 NYT bestsellerszerző

„A Gyógyító szerelem egy nagyszerű, lélegzetelállító történet, amitől sikoltani és sírni szeretnél, miközben a könyvet markolászod. És amikor vége, azért könyörögsz, hogy bárcsak még tartana.” – Toni Aleo, NYT bestsellerszerző

A sikeres és független Callie tökéletes élete fenekestül felfordul, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Visszavonulva az otthonába úgy dönt, egy fallal veszi körbe magát, hogy elzárkózzon az egész világ elől – mígnem a legjobb barátja be nem mutatja neki Brunót, a jóképű,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155929229 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929212 · Fordította: Goitein Veronika

Kedvencelte 1

Most olvassa 8

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Nekem sokkal jobban tetszett ez a könyve az írónőnek. A fülszövege felkeltette a kíváncsiságomat. Igaz a borító megtévesztő ugye ha rámegyünk az eredeti borítóra jobban le lehetett volna venni milyen könyv is ez. Már pár hónapja szemezek vele és amikor mentem érte, pont kikölcsönözték előttem. Rögtön elő is jegyeztettem és megmondom őszintén, hogy megérte rá várni. A Soha többé örökké valahogy nem volt az igazi, se történetileg se karakterileg. Itt viszont már az első fejezet után imádtam az egészet. Éreztem, hogy jó lesz ez. :) :)
Nincs olyan jó százalékon a könyv és ezt érdekesnek találom. Oké, hogy komolyabb témát feszeget, de nekem pont azért tetszett, mert máshogy bontakozott ki a sztori nem volt tragikus vég. Én nem szeretem a sírós történeteket és elég messze elkerülöm őket.
Gördülékenyen ment az olvasás, faltam a lapokat. Nehéz is lett volna letenni ilyen jó karakterekre ritkán lehet ráakadni. Vitték rendesen a cselekményt.

>!
Porcsinrózsa
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Igénytelen, vulgáris stílusban megírt könyv, amely egy nagyon „menőnek” számító, laza, könnyed amerikai életstílust sugall, miközben súlyos betegség van a háttérben. Ez így meglehetősen fals. A szexjelenetek annyira blőd módon nyersek, hogy elvész belőlük minden szépség és intimitás.Szókincsről nem beszélhetünk, sokkal inkább annak hiányáról. A regény lapjai tele vannak trágár, ócska káromkodásokkal, ocsmány kifejezésekkel.
Ha bárki ezt irodalomnak nevezi, azt mondom, erősen megkérdőjelezem az értékrendjét. Ez persze, csak az én meglátásom. Amiért mégis csillagoztam , valamire értékeltem, az maga a téma. Ezt valóban sokan, sokféleképpen átélték, megszenvedték már. Írni ugyan erről is könnyebb kívülálló szemlélőként, mint végigcsinálni a folyamatot.
A könyv maga az én számomra az irodalmat mint fogalmat még csak nem is kerülgeti.

9 hozzászólás
>!
Niitaa P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/04/chelle-bliss-gy…

"Sokkal nehezebb olvasmányra számítottam, de végezetül örülök, hogy a Gyógyító szerelem egy könnyednek mondható regény lett. Arra számítottam, hogy szét fogja cincálni a lelkemet – s noha nem hagyott hidegen –, de mégis inkább a hétvégi kikapcsolást segítette elő. Callie és Bruno története még a nehézségek ellenére is tele van mosollyal és szeretettel.
A rák egy piszok kemény téma, amiről általában lelket összetörő olvasmányok születnek, így kifejezetten üdítően hatott ez az újfajta nézőpont. Ugyanakkor egy percig se gondoljuk, hogy az írónő elbagatellizálta volna a témát. Nem, de nem ám! A fő aspektusait folyamatosan a szeme előtt tartva alkotta meg a történetét. Nagy hangsúlyt fektetett a kemoterápiára és az emberi szervezetre gyakorolt hatására. Csak emellett Bruno által adott a történetnek egy pozitív felhangot, ami sokat javít a közérzeten.
Mondhatnám, hogy ki lehetett volna jobban fejteni, hogy még egyszer át lehetett volna olvasni, hogy ne legyen benne ismétlés. Azt is megjegyezhetném, hogy lehetett volna erősebb történetmenetet adni a könyvnek, ám nem teszem.
Ez a könyv egy könnyed olvasmány egy komoly témáról, amely egy szép tavaszi délutánra tökéletes kikapcsolódást nyújt. Egyszerre megrázó és szórakoztató. A lehető legjobbkor talált meg. Pontosan erre volt most szükségem."

>!
Hópárduc P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Igazából szép történet. Fájdalmas is persze, de ettől függetlenül kedves is.
Viszont nem értettem sokszor, hogy miért akar ennyire egyedül lenni a főhősnőnk??
Persze, nem érthetem meg, hogy min ment keresztül a betegségével. Ezt nem is vitatom. Csak néha idegesítő volt a csaj.
A szerelmi szál kicsit kusza volt a számomra. Összejöttek, aztán mégse, de utána már rögtön szerelmesek.
A borító szép. :)

>!
Evika82 P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Nekem valami hiányzott ebből a történetből, hogy hiteles legyen…
Nem volt rossz a könyv, bírtam a két főszereplőt, sőt Bruno családja is egyenesen imádnivaló… csak egyszerűen számomra nem volt hihető az, ahogy a kapcsolatuk egy szempillantás alatt kialakult…

>!
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Ismét egy újabb – a számomra eddig ismeretlen rákbetegség – szemüvegen át láthattam a világot a regényt olvasva. Fordulatos, pörgős cselekmények, ami által az emberben megbújó kiváncsiság teszi gyorsan olvashatóvá a könyvet. Jó tanítás arról, hogy ne ítélj anélkül, hogy magad meg nem győződtél állításokról, s, hogy bizony a zord külső sok esetben hatalmas, érző szívet takar. Callie jó példája a betegség megélésének, az ellene való harcnak, a gyógyulni akarásnak, persze talán könnyebb egy kicsit, ha olyan ember van mellette, mint Bruno. Minden beteg ember mellé kellene egy Bruno! A srác családja fenomenális volt, rég röhögtem ennyit, csodajó lehet ilyen összetartó, felszabadult, elfogadó, szerető családban élni. A történet vége számomra kicsit összecsapottnak tűnik, túl hirtelen lett vége, ezért vontam le egy icipicit.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929212 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Kathreen
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Ez az a könyv, amit a borító és a téma alapján jónak gondoltam, és oldalról oldalra csalódást okozott. Erősen gondolkoztam, hogy abbahagyom, de kíváncsi voltam, hogy mi derül ki Brunóról, de jobb lett volna, ha csak a végébe beleolvasok.
Callie „tökéletes” élete összedől mikor rákot diagnosztizálnak nála. És itt volt az első probléma, hogy rák – ami szerintem az egyik legszörnyűbb betegség – nem megfelelő leírása. Olyan volt, mintha csak az oldalak növelése miatt került volna bele. Oké, rákos lett, voltak tünetei a kemónak, kb. azok amit mindenki olvasott, hallott, megvolt a harag, félelem, de nekem ezek közül egyik se jött át.
Aztán jött Brunó – utáltam a nevét, és aztán a „nagy” csavar, spoiler, – aki mindig ott volt, betört hozzá folyamatosan, de közben igazán semmit nem tudunk meg róla, csak amit az utcán pletykálnak. Azért valljuk be, ha azt halljuk valakiről, hogy maffiózó, kábítószerkereskedő, bűnöző, stb. akkor még ha nem is hiszünk el mindent, akkor is kicsit megfontoltabban viselkedünk. És aztán jön még egy nagy titok az utolsó 20 oldalon, hogy ténylegesen mivel foglalkozik. Most komolyan??
Az egész szerelmi szál is olyan sablonos, nem éreztem azt a nagy kémiát közöttük és nem tartom valószínűnek, hogy egy akkor kiderülő rákos embernek, aki küzd az érzelmi, fizikai megpróbáltatással és a kemó által okozott tünetekkel, az pont így reagálna.

>!
Barbi0309 P
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Hát nem pont erre számítottam. Valami hiányzott belőle. Számomra túl gyorsan jöttek össze. A Bruno családot viszont szerettem, jópofák :)
Komoly témáról van szó benne, de szerintem nem elég komoly a történet. Én valami meghatóbb történetet vártam.

>!
lizzyke21
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

„ Imádtam olvasni ezt a regényt. Minden pillanatát át tudod érezni, átgondolni. Fájdalmas, kemény. Mégis reménnyel teli. Hiszen nem szabad feladni. Gyönyörű lett! Csodálatosan megírta az írónő. ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/02/chelle…

>!
Hársi_Era
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem

Ez a könyv kétféle gondolati érzelmet hozott ki belőlem, a jót és a rosszat. A rossz, hogy ilyen betegség jelen van, és sajnos Callie-nek szembe kellett néznie és le kellett győznie a rákot. A jó, hogy vannak az embernek ilyen barátai, akik a bajban ott vannak, és segítenek. De végül minden jól alakult, örültem, hogy kiderült mi Bruno titka, valami sokkal rosszabbra gondoltam.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

– Gondolj a jövőre, és ne rágódj a múlton!

307. oldal

>!
Niitaa P

Ahelyett, hogy gyászolom az életemet, el kellene kezdenem élni.

150. oldal

>!
Niitaa P

– Mindenki kiborul, ha az élet nehéz. Én is. Mindenki. De azt kell nézni, ami élőttünk van.

157. oldal

>!
Niitaa P

Ha nem lenne sötétség, a napfényt sem látnánk olyan csodásnak. Csak a sötéthez viszonyítva tűnik olyan csillogónak.

224. oldal

>!
Niitaa P

Egy farönkkel könnyebb érdemi vitát folytatni, mint egy hormonoktól felbolygatott kamasz lánnyal.

14. oldal

>!
Niitaa P

Mindenkinek vannak érzései. Még a „rosszfiúknak” is van szívük, ha titkolják is.

57. oldal

>!
Niitaa P

Mindnyájunk életében eljön az a pillanat, amikor szembe kell néznünk valami elmondhatatlannal, és vagy felülkerekedünk, vagy végünk van.

108. oldal

>!
Niitaa P

Mindenkinek eljön az életében ez a pillanat. Amikor úgy érezzük, miénk a világ. Amikor minden a helyén van.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tillie Cole: Ezer csók
Helen Hoang: A szerelem egyenlete
Vi Keeland: Egomániás
Emma Chase: Behálózva
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Christina Lauren: Gyönyörű idegen