Bűntelenül (Kate Linville 3.) 25 csillagozás

Charlotte Link: Bűntelenül

Egy derűs nyári nap, rekkenő hőség. A Londonból Yorkba tartó vonaton egy vadidegen férfi pisztolyt szegez egy nőre, akinek az utolsó pillanatban sikerül elmenekülnie a támadója elől. Két nappal később egy másik nő elesik egy biciklivel, mert valaki egy hajszálvékony drótot feszített ki az út fölé. Azonnal elveszíti az eszméletét. A hamarosan eldördülő lövést már nem is hallja. A két áldozat nem áll kapcsolatban egymással, de mindkét támadást ugyanazzal a fegyverrel követték el.
Az ügyet Kate Linville kapja meg, aki nemrég került az észak-yorki rendőrség kötelékébe. A nyomozás során egy borzasztó titokra bukkan, és ő maga is halálos veszélybe kerül. A gyilkos ugyanis nem áll meg, amíg a bosszúja be nem teljesedik…

>!
General Press, Budapest, 2021
416 oldal · ISBN: 9789634525301 · Fordította: Dobosi Beáta
>!
General Press, Budapest, 2021
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634525295 · Fordította: Dobosi Beáta

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

robinson>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Charlotte egészen biztosan sok remek irodalmat olvas. Meghatározó olvasmányom, kedvencem, John Updike Nyúlcipőjének egyik fontos, jellegzetes momentumát összekeverte a krimiirodalom két gyöngyszemével. Patricia Highsmith Két idegen a vonaton alapjait és egy csepp Nesbo-t mixelt egybe a saját stílusára. Tökéletesen jól működő elegyet kapunk, kiváló alapanyagokat használt a nem mindennapi témához. A történet sokszereplős, jól működik, mai és üt, de nagyot. Garantáltan végig izgalomban tartja az olvasót.
https://gaboolvas.blogspot.com/2021/08/buntelenul.html

2 hozzászólás
Kókuszka>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Charlotte Link Kate Linville sorozatának harmadik kötete. Nagyon szeretem az írónő stílusát: ez a könyve is könnyen olvasható, izgalmas atmoszférát teremt, jól felépített összetett történet, sok mélységgel, karakterei jól kidolgozottak. Egy megdöbbentő krimi, ahol megismerjük az áldozatok nézőpontját is, annyi szomorúság, tehetetlenség, tragédia áll szemben a bosszú borzalmával. Mellette látjuk a rendőrség kemény, gyakran fárasztó munkáját. Jól építi be az eseményekbe az anyaság, a depresszió, a fogyatékosság, a gyengeség kihasználása, a félelem, a kétségbeesés, a bevándorlók kilátástalansága, a gyermekbűnözés, az őrültség, az empátia hiánya, a gátlástalanság témáit. Sok szálon futó, lebilincselő történet az utolsó oldalig.

Bla I>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Első könyvét olvastam az írónőnek, de biztosan más műveit is elolvasom. Ez – a sorozat harmadik kötete – iszonyúan jól sikerült. Egy krimibe oltott dráma szívszorítóan jelentős mélységekkel, amelyben a fogyatkozó nyomozó team hajmeresztő esetekkel és helyzetekkel kerül szembe. Jól kidolgozott karakterek, szaggatott lüktető, igazán izgalmas cselekmény – szinte letehetetlen olvasmány, jellemző angliai társadalmi kitekintéssel. Nagyon megtetszettek a főhősnő gondolatai, empatikus megnyilvánulásai – ajánlom!

Mariann_ P>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Nagyon szeretem az írónő könyveit.
Az újabb történetben, amelyben Kate Linville nyomoz , minden a feje tetejére áll.
Van egy olyan pillanat, igaz már jól benne vagyunk a nyomozásban, amikor szinte elfogynak a stáb tagjai. Az egyik halott, a másik eltűnt, a harmadik felfüggesztve.
Hogyan derül ki így az igazság ?
Izgalmas, fordulatos, érezhető benne az a lüktetés ,ami folyamatos olvasásra késztet.

Petiko>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Hozta a szokásos színvonalat! Na de a vége….

Barbár >!
Charlotte Link: Bűntelenül

Végig izgalmas, sokszereplős , több szálon futó krimi jól kidolgozott karakterekkel. Bűnös, cinkos és áldozat van benne bőven, és előfordul, hogy a bűnös egyben áldozat is. Olyan is van, aki már gyerekkorában elkezdi a fajsúlyosabb bűnözést, és van, aki már ekkor pszichopata. Ez utóbbi, a számára kijelölt intézetben csak kiműveli magát e témakörben, aztán irány a civil társadalom. Mert a pszichopatákat szabadon engedik, ugye? Az izgalmak mellett néhány elgondolkodtató súlyos erkölcsi kérdést is boncolgat a szerző. Például ilyet, hogy van-e értelme egy élete végéig hospice ellátásra szoruló áldozat megmentéséért más életét kockára tenni?

Izgalmas, fordulatos, életszerű. Mindenkinek ajánlom.

Sdedina>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Több könyvét is olvastam az írónőnek, de ez a kötet kedvencem lett. Két szálon futó történet, aminek az igazi áldozata egy fogyatékkal élő, örökbefogadott kisfiú, Sasha aki feláldozza ifjúságát nevelőanyja tette miatt, aki súlyos depresszióban szenved. Javítóintézetbe kerül, ahol megismerkedik Iannal, aki súlyos pszichés beteg, és egész ott tartózkodása alatt a bosszút tervezi. Nem riad vissza a gyilkosságról sem. Érkezik Kate Linville és Caleb Hale nyomozó, hogy kiderítsék mi történt.

havaska>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Nagyon vártam a sorozat újabb részét , de valahogy nehezen kezdtem bele a könyvbe .
Aztán persze ahogy belelendültem , onnan mar könnyen ment minden – pár nap alatt el is olvastam.

Tipikus az ironotol, hogy az első 100 oldalban mindig csak újabb és újabb szereplőket ismerünk meg, látszólag összefüggés nélküli történéseket kapunk, aztán lassan – lassan kialakul és egésszé áll össze minden.

Érdekes volt a nyomozás részleteit olvasni , együtt haladtunk mi is a rendőrökkel, minden mellékútra bevittek minket …voltak izgalmas jelenetek, voltak mondjuk hihetetlenek is ( pl. egy angol vonat WCje hatalmas lehet, es rebdkivul eros ajtaja…)

ami idegesített, az a sok -sok ismétlés , pl. Hogy a nyomozásban résztvevo összes rendőr , őrmester , szemtanú , orvos , stb képbe legyen , mindig mindent el kell ismételni , és ezt mi is végigolvashatjuk minden parbeszednel.
illetve szerintem a fögyilkos teljesen ertelmetlenul csinalt mindent…

A végén pedig teljesen kiakadtam:
spoiler

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Charlotte Link: Bűntelenül

Nagyon szeretem az írónő könyveit, így fokozott várakozással vettem kezembe a Bűntelenült. Összességében elmondható, hogy nem okozott csalódást, a szokott olvasmányos, lendületes, jól felépített történetet kapunk, amely egy pillanatra sem hagyja unatkozni az olvasót. Ami igazából nekem egy picit hiányzott, az a csavar, a meglepetés, a végső fordulat. Nagyjából kiszámíthatóan zajlanak az események, s bár marad egy nyitott kérdés (vajon a következő könyvben lesz-e ennek feloldása?) a könyv végére, de igazából nekem nem okozott így akkora olvasmányélményt, mint az abszolút kedvenc Figyelő szemek.


Népszerű idézetek

robinson >!

Ha túl sokáig töröm a fejem az életemen, mindentől elmegy a kedvem. Legjobb, ha nem is gondolok rá.

57. oldal

1 hozzászólás
robinson>!

A magánya ebben a pillanatban olyan kézzelfoghatónak tűnt, mintha egy hatalmas tárgy lenne a szoba közepén.

robinson>!

Nem a szingliség a legrosszabb dolog a világon, gondolta.

131. oldal

robinson>!

A rendőrnő, aki a vészhívást délután öt óra két perckor fogadta, mindent elkövetett, hogy megértse, amit a hívó mond.

(első mondat)

Kókuszka>!

Egészségesnek lenni maga a boldogság. Élni. Mozogni. Érezni a napot a bőrén, a szelet az arcán. Többre nincs is szükség.

183. oldal

robinson>!

A gondolatai úgy csapongtak, mint a kétségbeesett, kalitkába zárt madarak.

robinson>!

– A szomszédja tényleg nagyon éber – mondta, ami Kate szerint a „néha elég tolakodó és túl kíváncsi” szebb megfogalmazása volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Harlan Coben: Az erdő