A ​róka völgyében 18 csillagozás

Charlotte Link: A róka völgyében

Mihez ​kezdesz, ha elrabolnak, és az egyetlen embernek, aki tudja, hol vagy, nyoma vész?
Egy forró augusztusi napon, egy erdőszéli, elhagyatott parkolóban Vanessa a férjére vár, aki a kutyájukat sétáltatja. A nő a gondolataiba merülve nem veszi észre, hogy egy autó közeledik felé. Hirtelen rossz érzése támad, de későn eszmél. Egy idegen megtámadja, elkábítja és elrabolja. Aztán bezárja egy ládába egy heti élelemmel és vízzel, majd elrejti egy elhagyatott völgyben található barlangban, amelynek a létezéséről csak ő tud. Váltságdíjat követelne a szabadon bocsátásáért, ám mielőtt fel tudná hívni az asszony férjét, egy kocsmai verekedés miatt letartóztatják, és két évre elítélik, a nő pedig a sorsára marad…

Amikor a férfit szabadon engedik a börtönből, különös, fenyegető dolgok történnek a környezetében. Vajon üldözi valaki? Bosszút akarnak állni rajta? Ráadásul a lelkifurdalás sem hagyja nyugodni a két évvel korábbi, szörnyű tette miatt. Úgy érzi, egyedül akkor találhat… (tovább)

Eredeti mű: Charlotte Link: Im Tal des Fuchses

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2017
450 oldal · ISBN: 9789634520429 · Fordította: B. Szabó Károly
>!
General Press, Budapest, 2017
456 oldal · ISBN: 9789634520412 · Fordította: B. Szabó Károly

Enciklopédia 5


Kedvencelte 1

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

>!
robinson MP
Charlotte Link: A róka völgyében

dekárérte
Lehetett volna, minden adott volt egy erős és sötét krimihez, így csupán egy átlagtól jobb, de nem kimagasló alkotás született.Kissé „túlfőzte” az alapanyagokat Charlotte. Egy olvasást megér, ha a technikai hibákat figyelmen kívül hagyja az olvasó. Alapvetően ez egy nagyon jó ötlet. Izgalmasnak találtam a témát is, de sajnos a könyv a feszültségét egyáltalán nem tudta végig fenntartani. Ami pedig végképp hiányzott az a bűnös bűnhődése.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/10/charlotte-link-ro…

10 hozzászólás
>!
Kókuszka
Charlotte Link: A róka völgyében

Jól megírt karakterek, könnyen követhető történet. Izgalmas kezdés, majd a könyv felétől belassul a krimi szál, majd a végérre tartogat még egy csapást. Erkölcsi kérdéseket is feszeget, szinte az olvasóra bízva, hogy az elítélendő cselekedet mögötti ember mennyire a körülményei áldozata. Az én olvasatomban semennyire, hisz a körülményeket is maga idézte elő.

>!
mate55 
Charlotte Link: A róka völgyében

Lehet kedvelni, utálni, elismerni vagy megvetni, de azt be kell látni, hogy Nora Roberts féle (nem kicsit) feelinget tökéletesen hozza. Az írónő palettájából összeválogatott elemekből felépülő történet a felszín alatt, gondolati síkon a gonoszság mibenlétét és megjelenési formáit vizsgálja. C. Link szerencsére nemcsak egy elvont, önmagáért való fogalomként tekint a gonoszságra, ami a jóság ellentéteként ördögi machinációk révén szűrődik be a világunkba, hanem esendő emberi hibákból fakadó jelenségként is. Álláspontom szerint ez utóbbi aspektus az igazán érdekes. Izgalmasan alakulnak az események, olvasmányos a szöveg, érdekesek a karakterek, de mindvégig az volt az érzésem, hogy nem lett kihozva belőlük minden. Szigorúan a modern krimi íratlan tankönyvéből igyekszik dolgozni, és vélhetően pont ettől válik a műfajban kevésbé jártas olvasó számára is jó eséllyel érezhetően sablonossá. A könyv felsorakoztat olyan kényszerhelyzeteket, melyekben tisztán jó és rossz döntés nincs, a szereplők választásaik során (bármi is legyen az) döbbenetes lemondásokkal, kompromisszumokkal és szükséges rosszal találkoznak. A gyilkosság szisztémája, a jellemábrázolás és a szexualitás mind-mind úgy jelennek meg, ahogy azt a kemény, huszonegyedik századi krimi prototípus-szerű elképzelésétől várjuk. Ugyanakkor a produkció nem lép merészen saját útjára, nem engedi szabadjára kreativitását és szinte egyáltalán nem vonja be a nyomozós krimik jellegzetességeit a történések alakulásába. Nos, az eredmény szórakoztató és izgalmas lett, de azért vannak még gyerekbetegségei, időnként megbicsaklik az események sodró lendülete és a történet íve is néha döcög. Nagyon úgy néz ki, mintha ekézni akarnám ezt az alapvetően jó kis könyvet, de egy picit csalódott vagyok, hogy a végére kicsit kifogy belőle a szufla. Olvasáskor egyszer sem gondoltam a boldog, vagy meseszerűen szép végkifejlet esélyére, de nekem nagyon hiányzott egy igazán ütős csúcspont. Pont egy árnyalattal lettek kevésbé félelmetesek a gonoszok ahhoz, hogy igazán komolyan megrázták volna az „apró” lelkemet. Még egyszer mondom, semmi különösebb gond sincs ezzel a könyvvel, csak nekem volt túl kevés a sziporka ahhoz képest, amelyet megszoktam, de ettől még nyugodt szívvel ajánlom bárkinek olvasásra, mert színvonalas, érdekes darab, simán bele lehet feledkezni a sztoriba.

>!
Ananiila
Charlotte Link: A róka völgyében

Ritka az olyan könyv amire a borító alapján figyelek fel, na ez olyan (nem mintha bármi különleges lenne benne), aztán persze a fülszöveg is megtette a hatását rám. Egy jó thriller engem mindig ki tud mozdítani az olvasási válságból.
És ez bizony nagyon jó thriller.
Pont olyan, amit én nagyon szeretek. Vagyis inkább az emberekről szól, a kapcsolatokról és nem egy véres bűntény áll a középpontban, amit egy dögös nyomozó(nő) derít fel, nem is olyan borús és depresszív hangulatú, mint a skandináv krimik.
Nagyon tetszett a felépítése a könyvnek, van benne E/3 és E/1 is, ráadásul egy olyan szereplővel, aki a történtek szempontjából nem is annyira lényeges.
Nagyon jól bevitt az erdőbe az írónő, nekem fogalmam sem volt mi fog ebből kisülni. Igazából pont azért nem 5 csillag, mert a vége nekem túl egyszerűre sikeredett, de az addig vezető út nagyon is bejött.
Tökéletesen defektes, fura és mégis teljesen hétköznapi(nak látszó) karaktereket vonultat fel az író és pont ettől olyan szórakoztató ez a könyv.
Fogom keresni az írónő többi regényét is.

2 hozzászólás
>!
Mariann_Patakiné
Charlotte Link: A róka völgyében

Már megjelenés előtt felfigyeltem erre a könyvre. Nem mindennapi a témája. Kicsit sokszereplős volt, de próbáltam kiigazodni rajta. Az elején kellett egy papír is a jegyzethez, ki kivel van. Aztán annyira benne éltem a történetben, hogy alvás helyett olvasnom kellett, éjszakába nyúlóan is. Teljesen átéltem a szereplők lelkifurdalását , még a rossznak is szorítottam, ne bukjon le :) Nekem nagy élmény volt ezt a könyvet olvasni, megadom az 5 csillagot , hiszen nálam a zseniális határát súrolja .

>!
Meso87 P
Charlotte Link: A róka völgyében

Kár érte. Izgalmasan indult, de sajnos a közepe felé leült és csak a legvégére pörögtek fel az események, de nekem a vége sem ütött akkorát. Nora-t és Ryan-t pedig egy péklapáttal szívesen agyonvertem volna. Előbbit azért, mert felháborítóan buta és naiv volt, utóbbit pedig azért, mert mindenki tehet róla csak ő nem, hogy ilyen lúzer és elcseszett.

1 hozzászólás
>!
Manawydan
Charlotte Link: A róka völgyében

Nagyon érdekesen megírt történet. Annak ellenére, hogy a jelenleg hatályos BTK legsúlyosabb bűncselekményei tobzódnak benne, inkább a lelki-emberi motívumok dominálnak benne. Mit tennénk meg egy párkapcsolatban a másik félért?! A tökéletes látszatot keltő házasságtól a Dosztojevszkij raszkolnyikovi szerelmi kapcsolatáig érünk.

Maga a történet elég hosszú és igazából nem tudunk meg mindent belőle, hogy ki követi el a Ryanhez közeli emberek elleni bűncselekményeket, csak sejteti az írónő, de hiányérzetem maradt utána.
Illetve számomra teljesen érthetetlen az a kindulási pont, hogy Ryan ilyen durva bűncselekmény elkövetésével akar kikerülni a saját maga részére teremtett helyzetből, és utána miért nem vállalta fel? Plána, hogy aztán végig azt bizonygatja, hogy patyolat fehér lelke van. Bár az is igaz, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek lakói is teljesen ártatlanul ülnek ott ahol.

De vajon érezhetünk e részvétet egy súlyos bűncselekményeket sorban elkövető bűnözőért?

>!
Bajnoczianna
Charlotte Link: A róka völgyében

Ritka az hogy a melyik könyv boritó tetszik az jó is. De ez a könyv igazán élvezetesre sikeredett. Már az elejétől kezdve izgalmas volt. Nem lehetett tudni hogy életben van-e a nő akit annak idején elraboltak. A tettes szempontjából érdekes volt megismerni a regényt, mivel az ö életét mutatták be. Már szimpatikus fickóvá vált a számomra, hisz megbánta hogy elrabolta a nőt. Miután megöltek egy másik nőt ugyanazzal a módszerrel viszont ö is bajba került. Az hogy egy gyilkosság is történt az plusz egy csavar volt a számomra.

>!
Barbár
Charlotte Link: A róka völgyében

Jól sikerült thriller. Végig izgalomban tartja az olvasót. Ügyesen bonyolítja a cselekményt, és közben ragyogóan mutatja be a főleg vesztes karaktereket. Úgy tűnik, hogy vesztesek gyülekezetével van dolgunk. Emiatt a bűnösöket is megsajnáljuk. Paradox módon az egyetlen igazi bűnöző, aki uzsorakölcsönével elindítja a bűnök hosszú sorát, büntetlen marad.
Érdekes figyelemmel követni, hogy a szerencsétlen Ryan hogyan kerül egyre nagyobb bajba a fizetési határidő közeledtével, és mennyire sújtja a bűntudat korábbi tette miatt. Meddig hajlandó elmenni Nora a férfi védelme érdekében? Egyáltalán, lehet-e ilyen férfit szeretni? A másik női főhős, Jenna fel tudja-e oldani Matthew gyászát? Az írónő jó kérdéseket tesz fel, és akkor Alexia és Ken mintaházasságának problémáiról még nem is beszéltünk.

>!
zso506
Charlotte Link: A róka völgyében

Már amikor megláttam ezt a könyvet a friss megjelenések között, tudtam, hogy én ezt olvasni fogom. Kicsit döcögős volt az elején, néhány szereplőt meg sem tudtam különböztetni egymástól. Úgy éreztem, hogy az írónő csak feleslegesen húzza az időt ezekkel a szálakkal, és az igazi rejtély felfedését késlelteti. Közben lassan kiderült számomra, hogy minden egyes szereplőnek megvan a maga része a történetben, és a végén elégedetten fejeztem be a könyvet. A magánéleti problémák boncolgatását jól összefésülte a krimi izgalmával. Így mindig volt min törni a fejem, több ponton meg tudott lepni a fordulataival. És valamiért nekem nagyon hozta a szürke mindennapok hangulatát, és volt egyfajta jó realitása, nem éreztem túlcicomázottnak vagy szenzációhajhásznak a körítést sem. Hús-vér sztori volt, gyarló emberekkel és a rossz döntéseikkel. Nagyon meg vagyok elégedve vele, már tervezem elolvasni a Hazug múlt című könyvét is az írónőnek.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Már nem voltam abban a korban, amikor az ember még hisz a szerelemben első látásra.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem első látásra
>!
robinson P

Sok egyedül élő ember számára a szombat és a vasárnap igazi kihívást jelent, és örülnek, ha sikerül túlélniük ezt a két napot.

Kapcsolódó szócikkek: szombat · vasárnap
>!
mate55 

Az életben sok esély adódik, sok lehetőség az újrakezdésre, de egyszer azok is elfogynak.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: esély · lehetőség
>!
mate55 

Néha az embernek szüksége van egy szalmaszálra.

180. oldal

>!
mate55 

Nem volt képes neheztelni egy nőre, aki olyan megkönnyebbültnek és boldognak látszott, csak mert ő ott volt mellette.

126. oldal

>!
mate55 

Egy nő maradjon otthon a gyerekeivel a tűzhely mellett, a négy fal között. Esténként készítsen finom vacsorát a hazatérő férjének, és kérdezze meg tőle: Drágám, milyen napod volt?

177. oldal

1 hozzászólás
>!
robinson P

Sebezhetőnek érezte magát, mint egy újszülött gyermek. Kiszolgáltatottnak egy olyan világban, amellyel elveszített minden kapcsolatot.

>!
robinson P

Nem nézett a nőre, de tudta, hogy egy megsebesített őz arckifejezése nézne vissza rá. Ezt pedig nem akarta látni.

>!
robinson P

Egy róka mutatta meg neki az utat, és erről nevezte el ezt a darab földet, amely most már az övé. Fox Valley. A róka völgye.


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Iles: Lángoló kereszt
Monika Feth: Az eperszedő
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Don Winslow: Drogháború
Jussi Adler-Olsen: Palackposta
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem