A ​róka völgyében 62 csillagozás

Charlotte Link: A róka völgyében

Mihez ​kezdesz, ha elrabolnak, és az egyetlen embernek, aki tudja, hol vagy, nyoma vész?
Egy forró augusztusi napon, egy erdőszéli, elhagyatott parkolóban Vanessa a férjére vár, aki a kutyájukat sétáltatja. A nő a gondolataiba merülve nem veszi észre, hogy egy autó közeledik felé. Hirtelen rossz érzése támad, de későn eszmél. Egy idegen megtámadja, elkábítja és elrabolja. Aztán bezárja egy ládába egy heti élelemmel és vízzel, majd elrejti egy elhagyatott völgyben található barlangban, amelynek a létezéséről csak ő tud. Váltságdíjat követelne a szabadon bocsátásáért, ám mielőtt fel tudná hívni az asszony férjét, egy kocsmai verekedés miatt letartóztatják, és két évre elítélik, a nő pedig a sorsára marad…

Amikor a férfit szabadon engedik a börtönből, különös, fenyegető dolgok történnek a környezetében. Vajon üldözi valaki? Bosszút akarnak állni rajta? Ráadásul a lelkifurdalás sem hagyja nyugodni a két évvel korábbi, szörnyű tette miatt. Úgy érzi, egyedül akkor találhat… (tovább)

Eredeti mű: Charlotte Link: Im Tal des Fuchses

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2017
456 oldal · ISBN: 9789634520412 · Fordította: B. Szabó Károly
>!
General Press, Budapest, 2017
450 oldal · ISBN: 9789634520429 · Fordította: B. Szabó Károly

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Matthew Willard · Vanessa Willard


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Charlotte Link: A róka völgyében

dekárérte
Lehetett volna, minden adott volt egy erős és sötét krimihez, így csupán egy átlagtól jobb, de nem kimagasló alkotás született.Kissé „túlfőzte” az alapanyagokat Charlotte. Egy olvasást megér, ha a technikai hibákat figyelmen kívül hagyja az olvasó. Alapvetően ez egy nagyon jó ötlet, de a krimi része átalakul emberi sorosok-drámák bemutatásává, ellaposodik. Izgalmasnak találtam a témát is, de sajnos a könyv a feszültségét egyáltalán nem tudta végig fenntartani. Szóval az írónő Hazug múlt története klasszissal jobb. Ami pedig itt végképp hiányzott az a bűnös bűnhődése.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/10/charlotte-link-ro…

10 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Charlotte Link: A róka völgyében

Kriminek kis jóindulattal, thrillernek pedig egyáltalán nem nevezném….
Lassan csordogáló, izgalmakat és meglepetéseket csak nyomokban tartalmazó történet. Meglepő módon mégis olvastatta magát, annak ellenére hogy sem a végkifejlet, sem maga a sztori nem bővelkedett váratlan fordulatokban és meglepetésekben.
Nekem picit összecsapottnak és kuszának tűnt, a karakterek és a háttértörténet kidolgozottak ugyan, de a kirakós darabkái valahogyan akkor sem akartak összeállni….

4 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Charlotte Link: A róka völgyében

Bevallom, volt egy pont, amikor meg voltam győződve, hogy nem krimit tartok a kezemben, hanem egy családregényt, abból mondjuk a kellemes fajtát. Eleinte már- már azt éreztem, hogy kicsit mintha túl van írva, de a végére már letettem a pörgős krimi elvárásomról, így nem volt zavaró sem, sőt maga a krimi szál langyos őszi szellő, már számítottam egy kis thrilleres a „holtak visszatérnek” vonalra, de mivel az a tippem nem jött be, a többi nem okozott meglepetéseket. Főleg a hirtelen „túl sok egybeesés” miatt a tettesre alap árgus szemekkel néztem.
Épp ezért ennek a sztorinak az erőssége talán pont a szereplők igazi megismerésében rejlik, nincsenek papírmasé figurák, viszont torz szélsőségnek sem nevezném őket. A bűnöző, aki mindig magát sajnálva a többre hivatottságát siratja, de sosem képes felelősséget sem vállalni a tetteiért, nem hogy belátni a hibáit, az elvakult „hősnő” aki naiv buborékból próbálja alakítani a világot és sorolhatnánk.
Jó volt olvasni, kíváncsi voltam hol is lyukadunk ki, sőt a nagy elszámolás, bűnös-ostorozást sem vártam föltétlen, de azért valamiféle végkimenetelt számukra mégis vártam volna.
Amolyan népmesésen állok, jó is volt, meg nem is, olvastatta magát, de néhol untam is, ütött a sztori, meg ásítoztam is.

>!
smetalin
Charlotte Link: A róka völgyében

Kicsit bajban voltam mennyit is adjak, mert………Ez egy olyan történet ami igen lassan csordogál, de annyira lassan, hogy néha már úgy éreztem visszafelé folyik. A fülszöveg szerintem nem fedi a valóságot, erre senki ne építsen. Az igaz, hogy elrabolnak egy nőt és az is igaz, hogy aki tudja hol is van, az is „eltűnik”, de maga a könyv nem erről szól. Párhuzamosan olvashatunk több ember életéről, a körülményeikről, családi helyzetéről, szerintem 70 százalékát ez teszi ki a könyv, és a maradék 30 ami érdekes, elgondolkoztató, aminek köze is van az elrabolt nőhöz.
A vége tudott egy kis meglepetést okozni.

>!
mate55 
Charlotte Link: A róka völgyében

Lehet kedvelni, utálni, elismerni vagy megvetni, de azt be kell látni, hogy Nora Roberts féle (nem kicsit) feelinget tökéletesen hozza. Az írónő palettájából összeválogatott elemekből felépülő történet a felszín alatt, gondolati síkon a gonoszság mibenlétét és megjelenési formáit vizsgálja. C. Link szerencsére nemcsak egy elvont, önmagáért való fogalomként tekint a gonoszságra, ami a jóság ellentéteként ördögi machinációk révén szűrődik be a világunkba, hanem esendő emberi hibákból fakadó jelenségként is. Álláspontom szerint ez utóbbi aspektus az igazán érdekes. Izgalmasan alakulnak az események, olvasmányos a szöveg, érdekesek a karakterek, de mindvégig az volt az érzésem, hogy nem lett kihozva belőlük minden. Szigorúan a modern krimi íratlan tankönyvéből igyekszik dolgozni, és vélhetően pont ettől válik a műfajban kevésbé jártas olvasó számára is jó eséllyel érezhetően sablonossá. A könyv felsorakoztat olyan kényszerhelyzeteket, melyekben tisztán jó és rossz döntés nincs, a szereplők választásaik során (bármi is legyen az) döbbenetes lemondásokkal, kompromisszumokkal és szükséges rosszal találkoznak. A gyilkosság szisztémája, a jellemábrázolás és a szexualitás mind-mind úgy jelennek meg, ahogy azt a kemény, huszonegyedik századi krimi prototípus-szerű elképzelésétől várjuk. Ugyanakkor a produkció nem lép merészen saját útjára, nem engedi szabadjára kreativitását és szinte egyáltalán nem vonja be a nyomozós krimik jellegzetességeit a történések alakulásába. Nos, az eredmény szórakoztató és izgalmas lett, de azért vannak még gyerekbetegségei, időnként megbicsaklik az események sodró lendülete és a történet íve is néha döcög. Nagyon úgy néz ki, mintha ekézni akarnám ezt az alapvetően jó kis könyvet, de egy picit csalódott vagyok, hogy a végére kicsit kifogy belőle a szufla. Olvasáskor egyszer sem gondoltam a boldog, vagy meseszerűen szép végkifejlet esélyére, de nekem nagyon hiányzott egy igazán ütős csúcspont. Pont egy árnyalattal lettek kevésbé félelmetesek a gonoszok ahhoz, hogy igazán komolyan megrázták volna az „apró” lelkemet. Még egyszer mondom, semmi különösebb gond sincs ezzel a könyvvel, csak nekem volt túl kevés a sziporka ahhoz képest, amelyet megszoktam, de ettől még nyugodt szívvel ajánlom bárkinek olvasásra, mert színvonalas, érdekes darab, simán bele lehet feledkezni a sztoriba.

>!
Kókuszka 
Charlotte Link: A róka völgyében

Jól megírt karakterek, könnyen követhető történet. Izgalmas kezdés, majd a könyv felétől belassul a krimi szál, majd a végérre tartogat még egy csapást. Erkölcsi kérdéseket is feszeget, szinte az olvasóra bízva, hogy az elítélendő cselekedet mögötti ember mennyire a körülményei áldozata. Az én olvasatomban semennyire, hisz a körülményeket is maga idézte elő.

>!
Ananiila P
Charlotte Link: A róka völgyében

Ritka az olyan könyv amire a borító alapján figyelek fel, na ez olyan (nem mintha bármi különleges lenne benne), aztán persze a fülszöveg is megtette a hatását rám. Egy jó thriller engem mindig ki tud mozdítani az olvasási válságból.
És ez bizony nagyon jó thriller.
Pont olyan, amit én nagyon szeretek. Vagyis inkább az emberekről szól, a kapcsolatokról és nem egy véres bűntény áll a középpontban, amit egy dögös nyomozó(nő) derít fel, nem is olyan borús és depresszív hangulatú, mint a skandináv krimik.
Nagyon tetszett a felépítése a könyvnek, van benne E/3 és E/1 is, ráadásul egy olyan szereplővel, aki a történtek szempontjából nem is annyira lényeges.
Nagyon jól bevitt az erdőbe az írónő, nekem fogalmam sem volt mi fog ebből kisülni. Igazából pont azért nem 5 csillag, mert a vége nekem túl egyszerűre sikeredett, de az addig vezető út nagyon is bejött.
Tökéletesen defektes, fura és mégis teljesen hétköznapi(nak látszó) karaktereket vonultat fel az író és pont ettől olyan szórakoztató ez a könyv.
Fogom keresni az írónő többi regényét is.

2 hozzászólás
>!
Meso87 P
Charlotte Link: A róka völgyében

Kár érte. Izgalmasan indult, de sajnos a közepe felé leült és csak a legvégére pörögtek fel az események, de nekem a vége sem ütött akkorát. Nora-t és Ryan-t pedig egy péklapáttal szívesen agyonvertem volna. Előbbit azért, mert felháborítóan buta és naiv volt, utóbbit pedig azért, mert mindenki tehet róla csak ő nem, hogy ilyen lúzer és elcseszett.

1 hozzászólás
>!
Trixi
Charlotte Link: A róka völgyében

Vegyesek az érzéseim. Egy átlag krimire számítottam, sok szereplővel (akik menetközben megfogyatkoznak) és ezáltal sok-sok infoval, helyszínnel, dátummal, mellékesen odaböffentett, később fontos mondattal, nyomozással, rendőrrel, stb… Többek közt emiatt szoktam le a krimikről – a túl sok, kavargó infok miatt (ki tud annyi mindent megjegyezni? :) ) . De ez kicsit másnak tűnt a leírás alapján, felkeltette az érdeklődésem. Valóban más is volt, az eleje érdekesen indult, és úgy gondoltam, hogy a könyv nagyobbik részét a nyomozás fogja kitenni. Háááát, nem igazán. A nyomozás minimális volt, az is a könyv vége felé. Ez még nem lenne baj, sőt még az is érdekes volt, hogy a „másik” oldal szemszögéből is megtudunk ezt-azt, azaz megtudjuk a rosszfiú tetteinek okát, megismerjük a gondolatait. De mégis a könyv túlságosan túlírt, annak ellenére, hogy könnyen olvasható, végig fenntartja a figyelmet, néha mégis úgy éreztem, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Nem arra gondolok, hogy unalmas lett volna, mert nem, hanem olyan dolgokról írt, és hosszan, ami már többször le lett rágva, vagy épp nem érdekelt olyan mélyrehatóan. A karakterek többsége nem nagyon érintett meg, különösen Nora lett egyre idegesítőbb. Néha Matthew-al együtt tudtam érezni, és alkalomadtán még Ryan-t is megtudtam érteni :O. Szóval a könyv nem volt rossz, de nem vitt közelebb a krimikhez :D :D :D :D

>!
Mariann_ P
Charlotte Link: A róka völgyében

Már megjelenés előtt felfigyeltem erre a könyvre. Nem mindennapi a témája. Kicsit sokszereplős volt, de próbáltam kiigazodni rajta. Az elején kellett egy papír is a jegyzethez, ki kivel van. Aztán annyira benne éltem a történetben, hogy alvás helyett olvasnom kellett, éjszakába nyúlóan is. Teljesen átéltem a szereplők lelkifurdalását , még a rossznak is szorítottam, ne bukjon le :) Nekem nagy élmény volt ezt a könyvet olvasni, megadom az 5 csillagot , hiszen nálam a zseniális határát súrolja .


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Sok egyedül élő ember számára a szombat és a vasárnap igazi kihívást jelent, és örülnek, ha sikerül túlélniük ezt a két napot.

Kapcsolódó szócikkek: szombat · vasárnap
>!
robinson P

Már nem voltam abban a korban, amikor az ember még hisz a szerelemben első látásra.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem első látásra
>!
mate55 

Néha az embernek szüksége van egy szalmaszálra.

180. oldal

>!
mate55 

Az életben sok esély adódik, sok lehetőség az újrakezdésre, de egyszer azok is elfogynak.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: esély · lehetőség
>!
robinson P

Sebezhetőnek érezte magát, mint egy újszülött gyermek. Kiszolgáltatottnak egy olyan világban, amellyel elveszített minden kapcsolatot.

>!
mate55 

Nem volt képes neheztelni egy nőre, aki olyan megkönnyebbültnek és boldognak látszott, csak mert ő ott volt mellette.

126. oldal

>!
mate55 

Egy nő maradjon otthon a gyerekeivel a tűzhely mellett, a négy fal között. Esténként készítsen finom vacsorát a hazatérő férjének, és kérdezze meg tőle: Drágám, milyen napod volt?

177. oldal

1 hozzászólás
>!
robinson P

Egy róka mutatta meg neki az utat, és erről nevezte el ezt a darab földet, amely most már az övé. Fox Valley. A róka völgye.

>!
robinson P

Nem nézett a nőre, de tudta, hogy egy megsebesített őz arckifejezése nézne vissza rá. Ezt pedig nem akarta látni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Iles: Lángoló kereszt
Monika Feth: Az eperszedő
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Don Winslow: Drogháború
Jussi Adler-Olsen: Palackposta
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem