The ​Plastic Magician (The Paper Magician Trilogy) 6 csillagozás

Charlie N. Holmberg: The Plastic Magician

Alvie Brechenmacher has arrived in London to begin her training in Polymaking—the magical discipline of bespelling plastic. Polymaking is the newest form of magic, and in a field where there is so much left to learn, every Polymaker dreams of making the next big discovery.
Even though she is only an apprentice, Alvie is an inventor at heart, and she is determined to make as many discoveries—in as short a time frame—as she can. Luckily for her, she’s studying under the world-renowned magician Marion Praff, who is just as dedicated as Alvie is.
Alvie’s enthusiasm reinvigorates her mentor’s work, and together they create a device that could forever change Polymaking—and the world. But when a rival learns of their plans, he conspires to steal their invention and take the credit for it himself.
To thwart him, Alvie will need to think one step ahead. For in the high-stakes world of magical discovery, not everyone plays fair…

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
47North, Seattle, 2018
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781542047913
>!
47North, Seattle, 2018
234 oldal · ASIN: B073ZDXNP4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

szonja08760>!
Charlie N. Holmberg: The Plastic Magician

Imádtam Emeryt és Ceonyt, de nagyon örültem neki, hogy az írónő meg sem próbálta lemásolni az ő történetüket. A metszők elő sem fordultak, sokkal inkább a műanyagok mágiáján volt a hangsúly, mint új mágia ágazaton.
Alvie egy olyan lány, akit manapság a BME gépészmérnöki kara környékén találnánk meg, hajtja az alkotásvágy, imádja az autókat, a gépeket, a matekot. Hál istennek ezek mellé nem egy nagy mellű tökéletes szőkét kapunk kinézetre, hanem egy olyan szereplőt akinek rossz a szeme, nem rajong a szoknyákért, de mégis tud nőies lenni, ha úgy kívánja a szükség.
Bennettel ismét találkozunk, kicsit jobban meg is ismerjük, és nagyon remélem, hogy még jobban is meg fogjuk. Alvie és Benett a varázslók világának Sheldonja és Amyje. Persze jóval enyhébb, és kevésbé autista közeli személyiségek.

Nagyon jól esett, hogy ezúttal egy más nézőpontot kaptunk. A papírmágia finom és tradicionális ágazat, ezért az írónő a csatával kombinálva mutatja meg, hogyan lehet mégis erős egy papírmágus. A műanyag mágia ezzel szemben egy nagyon új, és kiforratlan dolog. A történet hangsúlya tehát az új dolgok felfedezésén, a féltékenységen, az emberségen van.

Összességében én imádtam, de megint az volt a problémám, húgy TÚÚÚL RÖVID. 260 oldal? Én ebből többet akarok, mert jól esik a lelkemnek!
A borítót is imádom, mondjuk szegény Alvie erősen hasonlít a képen ezzel a háttérrel, egy női Pitonra, vagy csak én képzelem bele?

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Laura Amy Schlitz: Fire Spell
Libba Bray: The Sweet Far Thing
Alexandra Bracken: Passenger
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Ilona Andrews: Magic Slays
Rick Riordan: The House of Hades
Christopher Paolini: Inheritance
Leigh Bardugo: Six of Crows