The ​Master Magician (The Paper Magician Trilogy 3.) 10 csillagozás

Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Throughout her studies, Ceony Twill has harbored a secret, one she’s kept from even her mentor, Emery Thane. She’s discovered how to practice forms of magic other than her own — an ability long thought impossible.

While all seems set for Ceony to complete her apprenticeship and pass her upcoming final magician’s exam, life quickly becomes complicated. To avoid favoritism, Emery sends her to another paper magician for testing, a Folder who despises Emery and cares even less for his apprentice. To make matters worse, a murderous criminal from Ceony’s past escapes imprisonment. Now she must track the power-hungry convict across England before he can take his revenge. With her life and loved ones hanging in the balance, Ceony must face a criminal who wields the one magic that she does not, and it may prove more powerful than all her skills combined.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
47North, Seattle, US, 2015
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781477828694
>!
47North, 2015
226 oldal · ASIN: B00P1NO3G8

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

zsebibaba007>!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

A bennem elo fangirl visitotik, ugral es olvadozik. Imadtam! A ket nyomi ment a sajat feje utan, de vegul csak egy helyre ertek :D

littlelinda>!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Jó lezárása volt ez a sorozatnak, a vége elnyerte a tetszésemet, attól függetlenül, hogy kicsit mézesmázos lett, szerintem teljesen beleillett a képbe. Ceony nagyon sokat szenvedett az alatt a két év alatt, amíg Thane tanítványa volt. A mágus vizsga nagyon jó volt, igaz elég fárasztó lehetett 58 pontnak megfelelő dolgot meghajtogatni egymondatos meghatározások alapján – tetszett Ceony kreativitása, ahogy megoldotta őket.
A sztori kicsit lassan indul be, konkrétan a könyv feléig csak kisebb dolgok történnek, utána viszont beindul a mágikus harc :D Ceony nyaklánca nagyon ötletes volt, szerintem a végső csattanó is jól kilett találva és nem volt túlmagyarázva. Nekem ugyan a vérmágia tetszik a legjobban, ha a többi közül kellene választani, akkor az üveg- vagy a tűzmágiát választanám :) Kifejezetten örültem viszont, hogy ha csak említés szintjén is, de le lett szögezve, hogy a vérmágia eredendően nem gonosz – az emberektől függ, hogy mire használják (és ez a többi mágiára is igaz).

2 hozzászólás
FitzwilliamDarcy667>!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

A lezáró rész is hozta ugyanazt a minőséget mint az előző kettő, bár azokat eléggé régen olvastam egyáltalán nem zavart, mert nem épített annyira az előző részekre. Amit kicsit hiányoltam, az az hogy Ceony nem igazán használja azt a képességét, hogy váltogatja a mágiáját. A legtöbb esetben csak kényelmi funkciót töltöttek be. Ha utazni akart akkor Tükörmágus lett, ha valami más kellett akkor váltott arra. De egyszerűen nem tudok még egy fél csillagot se levonni emiatt, mert a könyv többi része nagyon jóra sikerült. Végre alakul is valami Thane meg Ceony között. Az aktuális főgonosszal vívott utolsó küzdelemnek is eléggé jó lett a vége. A könyv legvége pedig pont azt a befejezést adta, amit a sorozat megérdemelt.

kávésbögre P>!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Sajnos a trilógia a végére sem lett jobb. Főleg a címből – és az előző rész befejezéséből – arra vártam, hogy Ceony a „nagy felfedezését” spoiler legalább kamatoztatni fogja, és valami szebben, logikusabban, átgondoltabban felépített könyvet kapunk – de nem. Ismét Ceony szenvedéseit látjuk, most éppen a hősszerelme gyerekkori ellensége mellé beosztva, aki persze ott szívatja Ceony-t, ahol tudja; de nem csak ezen szenved, hanem ÚÚÚJRA bajba keveri magát, mikor ISMÉT el lett neki mondva, hogy várja meg, amíg az okosok és ügyesek megoldják a problémákat. Kérdem én: erre a részre pl. miért nem lehetett volna már őt partnerként kezelni? Néhány hét volt hátra a végzős vizsgáig, de MEGINT ugyanazt a sablont kapjuk, mint az előző részben. A rosszfiúk még mindig ugyanazok, Ceony még mindig buta, és azon kívül, hogy spoiler, nem sok minden történt. Gyenge.

dorkabuba >!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

    Őszintén szólva egyet tudok érteni azokkal, akik szerint ezt a világot egy jó író kezébe kellene adni, mert a történet béna, a karakterek rosszak – de a mágiarendszer ígéretes. Valahogy az egész trilógiával kapcsolatban ezt érzem, hogy volt benne potenciál, de valahol félúton egyértelművé vált, hogy nem lesz belőle semmi. Ami nagyjából be is jött.
    Ez a kötet kevésbé volt akcióközpontú, ezért kapott féllel több csillagot. Majdhogynem érdekelt a másik varázsló karaktere, akinél Ceony vizsgázott. Az új környezet kicsit megdobta az ismeretlen faktort, és erre szüksége volt a történetnek. De persze nem sikerült jól karaktert építeni ezúttal sem, kár több szót fecsérelni rá.
    Az izgalomfaktor egyértelmű volt. spoiler
    Lettek volna jó ötletek ebben a trilógiában. De számomra sok volt az erőszak, hiteltelenek voltak a karakterek (a végére még Emery is…) És bár el tudom képzelni, hogy van az a tálalási forma, amiben nem igesít halálra, hogy a fő mozgatórugó a szerelem, ez a trilógia nem az volt. El fogom olvasni a kiegészítő kötetet is, ami már nem Ceony-ról és Emery-ről szól, de a hiányosságok fő forrása írói sajátosság, úgyhogy az elvárásaim továbbra is elég alacsonyak…

Pabu P>!
Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Az előző rész végi csavart egész ügyesen szőtte tovább, a nyaklánc egy baromi jó ötlet, tényleg pillanatok alatt lehet vele váltani.
Mondjuk voltak olyan részek, amik kicsit érdekesek voltak, például hogy nem tűnt fel Emerynek, hogy Fennelnek csontjai és tappancsai nőttek? Vagy ennyire nem foglalkozik szegény kutyussal? De csak hallja, hogy járkál…na mindegy.
A másik, ami nagyon nem tetszett, az a Ceony húgával való szerencsétlenkedés volt, annyira nem hiányzott oda, simán ki lehetett volna hagyni.
A mágus vizsga és maga a felkészülés szerintem jó volt, tetszettek a eladatok és a megoldások. A másik papírmágus stílusa annyira irritált, teljes mértékben tudtam azonosulni Ceony gondolataival, szerintem én is hasonlóan reagáltam volna :D
A végén lévő „harci” jelenet is végig izgalmas volt, főleg ahogy spoiler
A legvégén lévő jelenet nem tudom, hogy nem volt annyira nyálas, mint amilyennek a első végét éreztem, vagy csak hozzászoktam a könyvek során, de egészen helyénvalónak tűnt, szép lezárása volt a trilógiának.


A sorozat következő kötete

The Paper Magician Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Marissa Meyer: Cinder (angol)
Melissa Grey: The Girl at Midnight
Holly Black – Cassandra Clare: The Golden Tower
Erin Morgenstern: The Night Circus
Kelley Armstrong: The Summoning
Rainbow Rowell: Carry On
Kerstin Gier: Ruby Red
Joss Stirling: Misty Falls