The ​Glass Magician (The Paper Magician Trilogy 2.) 7 csillagozás

Charlie N. Holmberg: The Glass Magician

Three months after returning Magician Emery Thane’s heart to his body, Ceony Twill is well on her way to becoming a Folder. Unfortunately, not all of Ceony’s thoughts have been focused on paper magic. Though she was promised romance by a fortuity box, Ceony still hasn’t broken the teacher-student barrier with Emery, despite their growing closeness.

When a magician with a penchant for revenge believes that Ceony possesses a secret, he vows to discover it…even if it tears apart the very fabric of their magical world. After a series of attacks target Ceony and catch those she holds most dear in the crossfire, Ceony knows she must find the true limits of her powers…and keep her knowledge from falling into wayward hands.

The delightful sequel to Charlie N. Holmberg’s The Paper Magician, The Glass Magician will charm readers young and old alike.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
47North, 2014
212 oldal · ISBN: 9781477825945
>!
47North, 2014
224 oldal · ASIN: B00K89FZLW

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician

Holmberg elég rendesen elintézte Ceonyt ebben a részben (is) :D Számomra talán nem volt olyan eseménydús, mint az előző; a vége viszont elég rendesen becsapott, mert azt hittem, az utolsó 25 oldalon már semmi érdekes nem lesz, erre újra belendülnek az események. Tetszett, hogy így előtérbe került az üvegmágia ebben a részben merthát ez a címe, és mindenféle varázslatot megismerhettünk. Szerintem nagyon menők a varázslatok, amiket Holmberg kitalált, főleg, hogy a többi anyag (tűz, fém, műanyag) mágusai is megvillantják a képességeiket egy kicsit. Ami nem tetszett, hogy Ceonynak ezúttal semmi oka – az önhibáztatást leszámítva – nem volt, hogy Cobalt után menjen, de szörnyen önfejű, ezért mégis megtette. Thane viszont végre rendesen benne volt az eseményekben, és nekem nagyon szimpatikussá vált :) Azt is sajnálom, hogy nem derült ki semmi arról, hogy Ceonynak hogyan sikerült megfagyasztania Lirát az előző részben. Néhol kicsit túl sok volt a visszautalás az előző részre, de mivel én magyarul olvastam az első részt, az kifejezetten jól jött, hogy újra definiálta az egyes anyagmágiákat (de csak az elején) :D Az nagyon tetszett, hogy kiderült, spoiler

>!
47North, 2014
212 oldal · ISBN: 9781477825945
kávésbögre P>!
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician

Talán a leggyengébb a trilógiából. Ceony játsza a reménytelen hősszerelmest, és butábbnál butább lépéseket tesz. Rendben, értem én, hogy ha nincs kaland, akkor az olvasó unatkozik, de az a baj, hogy így is unalmas volt. Holmberg állandóan ugyanarra a sémára építi fel a bonyodalom gócpontjait: Thane vagy Aviosky megmondja Ceony-nak, hogy maradjon nyugton, majd ők elintézik a rosszfiúkat. Ceony persze csakazértse marad a fenekén, hanem újra és újra és újra bajba sodorja magát – és másokat –, aztán jön a sírás, amikor meghal valaki. Még mindig azt gondolom, hogy jó az alapötlet – különböző anyagokhoz varázsmesterséget rendelni –, de ennyire elszúrni a kivitelezést… Gyengék a szereplők, gyengék a párbeszédek, gyengék a szituációk.

dorkabuba>!
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician

    Azért kezdtem el ledarálni a sorozatot, hogy esetleg meglegyen a 18.000 oldal romantikusom az évben. Aztán rájöttem, hogy bár nem lehetetlen, ez azt jelentette volna, hogy az év utolsó 10 napjában szinte semmi mást nem csinálok, mint olvasok. Úgyhogy félúton felhagytam vele. (Pápá, szép plecsni, de ennél nagyobb csalódás ne érjen soha.)
    Amennyire tetszett az első rész, annyira nem érdekelt egy idő után a második. Nem volt töltelékrész, ahogy sok trilógia közepe szokott lenni, nem éreztem, hogy a nagy finálé előtt kellett még valami kis 200 oldalt összeütni. De nekem nagyon sok volt benne az akció, az erőszak, mellette viszont kevés (szinte zéró) a világépítés. Bár az első kötetben egészen megkedveltem a szereplőinket, ebben a kötetben Ceony nem kicsit kezdett el idegesíteni, valahogy sokszor az volt az érzésem, hogy buta libaként viselkedik (pedig elvileg egy átlagon jóval felüli intelligenciájú valaki, bár ezt a tulajdonságát sosem éreztem szervesnek, mindig inkább csak valaminek, ami kellett ahhoz, hogy ne kelljen sok idő neki ahhoz, hogy megjegyezzen dolgokat.) Leginkább azt vártam, hogy legyen már vége. A vége konklúziónk egészen tetszett egyébként spoiler, de önmagában azért ez így kevés volt egy jó élményhez.
    Abbahagyni nem fogom a sorozatot azért, kíváncsi vagyok, mi és hogyan lesz a zárókötetben, de nagy elvárásaim nincsenek.

FitzwilliamDarcy667>!
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician

Még mindig nagyon mozgalmas a könyv, nem laposodik el a történet. Grath karaktere nagyon jóra sikerült, nagyon jó volt olvasni a részeket amikor jelen volt. Hiába ő az aktuális gonosz nem az az őrült csak azért gonosz mert gonosz mint Saraj, aki tényleg őrült. Grath teljesen nyugodtan csinálja a gonosz kis dolgait. Ceony tény, hogy indokolatlanul önfejű, de be is ismeri legalább, hogy ezt lehet nem így kellett volna megoldani. A végső két csatajelenet is nagyon jóra sikerült, Grath és Saraj is nagyon jó lezárást kapott ebben a részben. A végén a csavar pedig nagyon jól előkészíti a harmadik részt.


A sorozat következő kötete

The Paper Magician Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Stealing Phoenix
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: The Midnight Heir
Kerstin Gier: Ruby Red
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Rainbow Rowell: Carry On
Erin Morgenstern: The Night Circus
Melissa Grey: The Girl at Midnight
Holly Black – Cassandra Clare: The Golden Tower
Kerstin Gier: Dream On
Sarah J. Maas: Empire of Storms