A ​papírmágus (A papírmágus trilógia 1.) 522 csillagozás

Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2017
232 oldal · ISBN: 9789634064831 · Fordította: Márton Zsófia
>!
GABO, Budapest, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064633 · Fordította: Márton Zsófia

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Emery Thane · Ceony Twill


Kedvencelte 37

Most olvassa 13

Várólistára tette 381

Kívánságlistára tette 354

Kölcsönkérné 18


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Nagyon tetszett. Érdekes volt és türelmetlenül várom a folytatást. :)
Az eleje kicsit lassan indult, de a könyv első negyedében volt egy csavar, amitől tátva maradt a szám. Nagyon izgultam, hogy mi lesz utána, mert teljesen ledöbbentem.
A szereplők szimpatikusak voltak. Ceony és Emery kapcsolata kicsit olyan volt nekem, mint Naomi Novik – Rengeteg című regényében Agnyeska és Szarkan duója.
A világfelépítés nagyon egyedi. Sosem olvastam még hasonló mágiáról. Érdekes.
Rengeteg varázslós könyvhöz volt már szerencsém, de ez mindenképpen kiemelkedik, mert olyan utánozhatatlan. Nagyon érdekelne, hogy honnan jött az ötlet?
Voltak benne ijesztő és kissé gyomorforgató részek is, amik ugyebár a gonosz mágusok tetteiből fakadtak. Semmiképpen sem ajánlanám fiatalabb olvasóknak, inkább 16+.
A borító valami csodaszép és nagyon találó.
Mindent összevetve: Szeretném már most olvasni a folytatást, mert maradtak megválaszolatlan kérdések. Nem ez a legkínzóbb függővég, amivel mostanában találkoztam, na de akkor is…
Olvasás közben nagy kedvet kaptam az origamihoz, de sajna nincs valami jó kézügyességem, szóval erről inkább lemondok. :(
spoiler
Hűűű! Az én értékelésem az első. Király! :)

7 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

A fülszöveget nem olvastam, mert első látásra szerelmes lettem a borítóba.
A könyv rövidsége ellenére reménykedtem, hogy egy izgalmas történetet kapok. És nem is tévedtem túl sokat, az első 65 oldalt majdnem végig aludtam, de utána beindultak az események. Ettől függetlenül valamiért kívül maradtam a történetben, nem tudtam beleélni magamat, egyszerűen úgy éreztem nem nekem íródott.
Majd lehet pár hónap múlva újra olvasom, hátha jobban át tudom élni az eseményeket.

3 hozzászólás
MissFortune>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ez a könyv összességében nagyon egyedi. Szeretek a mágia világáról olvasni, de ilyen formában még sosem találkoztam vele. Már ezért megérte.
Nekem a könyv eleje tetszett a legjobban, amely betekintést nyújtott ebbe a világba. A szereplőkkel nincs bajom, de valahogy megkedvelnem se sikerült őket. Mindenki semleges maradt.
Ami viszont nagyon nem tetszett, az kb. a könyv fele. A barangolás, ahogy én hívom. Hát az valami szörnyen rosszra sikerült, eleinte még érdekes is volt valamennyire, de ezt ennyi oldalon keresztül húzni.. Ez a rész sajnos untatott. Mivel ilyen rövidecske könyv ez, így azt vártam, hogy hatalmas pörgés lesz, de a barangolás ezt vissza vetette.
A borító első látásra szerelem. ❤ Gyönyörű mind a három köteté.
A sorozatot folytatni fogom, mert kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a történetből. Na, meg persze úgy gondolom, megérdemli a második esélyt, nem hiába szeretik ennyien.:)

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Egy aranyos YA fantasyra számítottam, és azt meg is kaptam. Rövid könyvecske volt, olvastam volna még. A történet Angliában játszódik az 1900-as évek legelején, de természetesen egy teljesen más világban. Bárki lehet varázsló, ha elnyeri az ösztöndíjat, vagy meg tudja fizetni a képzést. Az első nyolcvan oldal jóformán a világ és a szereplők bemutatásával foglalkozik. Lehet, hogy kicsit hosszú bevezető, de nekem tetszett. Jó lehet így origamizni. :)
Aztán felpörögnek az események, mert ugye ebben a világban is vannak csúnya, gonosz sötét mágusok, és az egyikkel hősnőnknek meg kell küzdenie. A küzdelem helye és mikéntje viszont nagyon frappáns volt. Várom a folytatást.

5 hozzászólás
KönyvParfé>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Amikor még csak a könyv fülszövegét olvastam, átfutott az agyamon, hogy biztosan gyenge varázslatokat lehet véghezvinni a papírmágia segítségével. Mert ugye mi készíthető egy ív papírból, ami akár fegyverként használható egy halálos varázslattal szemben? Elárulom, lehet klassz dolgokat hajtogatni, de azt is elismerem, ez tényleg nem egy erős mágia. Mégis van benne valami magával ragadó és kreatív.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/05/22/charlie_n_holmberg…

10 hozzászólás
vikcs>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/05/charlie-n-hol…

„Kezdeném azzal, hogy a borító eszméletlen gyönyörű. Mind a színek, mind a betűtípus, az összhatás nagyon szép lett.
A fülszöveg is nagyon érdekfeszítő, izgalmasnak ígérkező, tele rejtélyekkel és kalandokkal.
És ezzel be is lett csapva az ember.

Nem mondom azt, hogy ez egy rossz könyv volt, mert egyáltalán nem, csak nekem valamiért ez most nem tetszett. Talán túl sokat vártam a külső alapján, és végül csalódtam benne. Igen, mert tulajdonképpen nem ilyen történetre számítottam.

Egy YA könyvhöz képest elég… sok benne a kicsit brutális és undorító dolog, amire végképp nem számítottam. De komolyan. Leülsz olvasni egy tök ártatlannak induló mesét, és egy olyan dolgot kapsz, amivel nem tudsz mit kezdeni. Nem tudtam, hogy olvassam-e tovább, vagy ne.

A vége felé nekem kicsit ellaposodott a történet, némely részeket untam, mert a hősnő konkrétan csak ide-oda szaladgált, és közben rájött, hogy hoppá ő szerelmes. És ez tulajdonképpen mikor is történt??? Mert az elején, közepén egy szó sem esett róla, hogy ő vonzódna a férfihoz…”

19 hozzászólás
Deziréé>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Aztaaa!! Ilyen világgal még életemben nem találkoztam. Nagyon izgalmas és új dolgokat ismerhettem meg. Hihetetlen, hogy ezt az írónő kitalálta. :)
Amit kicsit hiányolok, hogy a többi mágusképességet nem ismerhettem meg csak névről, de remélem a folytatásban majd többet hallok róluk.
Voltak benne elég durva jelenetek, amikre nem is számítottam, valójában ez az egész történet egy nagy meglepetés volt számomra, mert soha nem tudtam, hogy mi fog következni. Szeretem, ha nem tudom mi lesz a folytatás, elég unalmas, ha az ember tudja, hogy mi fog történni, de én ennél a könyvnél egy percet nem unatkoztam. Főleg a kb. a közepétől volt, hogy nagyon izgalmas lett minden. Ugyan az eleje kicsit vontatott volt, de még így is nagyon tetszett a történet.

A borítója nagyon szép. Tetszik. :)

Niitaa P>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ennek a könyvnek megvan a maga szépsége és bája, ugyanakkor nem nélkülözi az izgalmas részeket sem. Néhol megborzongatott – amire egyáltalán nem számítottam – s néhol csak mosolyt varázsolt az arcomra. Aranyos történet, amit azért nem adnék fiatalabbak kezébe, de a túl idős korosztályt sem céloznám meg vele. Végre egy teljes mértékben tinédzsereknek írt könyvet olvashattam a GABO kiadó jóvoltából, ugyanakkor nem okozott maradéktalan élményt a számomra. Több olyan hibája is van, ami fölött nem lehet csak úgy szemet hunyni. Ez nagyon sajnálatos, mert tényleg egy jó alapot kaptunk. Kiemelném, hogy alapot. Még egy kis időráfordítással az írónő egy új Harry Pottert tudott volna alkotni, de sajnos mivel ez nem valósult meg… egy túlontúl egyszerű és nem teljesen logikus könyvet kaptunk csak.
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/05/charlie-n-holmber…

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Szerintem nagyon jó ez a könyv. Igaz, hogy az eleje unalmasan indult (legalábbis számomra), de aztán egyre inkább felkeltette az érdeklődésemet, a történet kezdett izgalmassá válni, kíváncsi voltam mi fog történni… Kicsit szkeptikus voltam a papírmágiát illetően, és még most sem mondanám erős mágiának, de ennek is megvan a maga bája, ha ért hozzá az ember mágus, mint Emery Thane. Nagyon tetszett, hogy Emery miket tudott kreálni, engem is teljesen lenyűgözött és elbűvolt, ahogy Ceony-t. Ezek után nem utasítanám el én se ezt a fajta mágiát. :)
Mindezek ellenére nem adom meg a max. csillagot, mert szerintem tud ez még jobb is lenni. Ceony-val még barátkoznom kell, mert habár nem ellenszenves a csaj, de még elég kiforratlannak érzem, és volt pár „furcsasága”, ami egy picit zavaró volt. Emery-t viszont nagyon megkedveltem, érezni a jószivűségét. Lehet, az is egy kicsit rontott az olvasáson, hogy nem vagyok épp a legjobb hangulatban. A borító gyönyörű, és a befejezés igazán tetszett. Várom a folytatást. :)

3 hozzászólás
deen>!
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Engem ez a történet meglepett. Egy kedves kis mágiával foglalkozó, könnyed könyvre számítottam. Persze így is kezdődött, Ceony-t akarata ellenére papírmágusnak osztják be, mivel csak 12 van belőlük és kihalóban van ez a fajta mágia. Érthető módon csalódott, hiszen fémmágusnak készült, a papírmágiát pedig nem tartja igazi mágiának. Valóban nem egy igazi támadó mágia, de Emery megmutatja, hogy igenis lehet vele csodás dolgokat véghez vinni. Ceony bár az elején ódzkodik a dologtól, rájön, hogy a hajtogatás nem is olyan szörnyű, sőt nemcsak érdekes, de bizony igazi mágia. A könyv eleje a világgal és a tanonc első hónapjával foglalkozik, ezután üt be a ménkű, azaz kiderül, hogy Thane mesternek bizony vannak titkai és ha Ceony ki akarja tanulni a mesterséget, fel kell vennie a kesztyűt a metszőkkel szemben. Mert bizony ám, itt is vannak gonosz mágusok, akik az emberi test szöveteit felhasználva végeznek tiltott mágiát. Ceony kénytelen egy igazán nagy utazásba belevágni, és ez az a pont, ahol a kedves kis történet átmegy valami egészen másba, és értelmet nyer, hogy miért kellett Ceonynak az emberi anatómiát tanulmányoznia. Személy szerint nekem nagyon tetszett ez a váltás, a könyv egy csapásból átment egy komolyabb hangvételű és izgalmas cselekménybe, amiben nem csak a mesterről, de a tanítványról is rengeteg titok derül ki. Nagyon várom a folytatást!


Népszerű idézetek

Sziszandria>!

Isten ments, hogy pont úgy nézz ki, mint mindenki más.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill · Emery Thane
2 hozzászólás
vikcs>!

– Mindenkinek a lelkében lapul valamennyi sötétség. De mindenki maga dönt arról, hogy hizlalni kezdi-e, vagy sem.

Niitaa P>!

Az a szív, amelyik egyszer már szeretett, erősebb, mint az, amelyik még soha, tudod?

137. oldal

vikcs>!

Te jó ég, ennek az embernek aztán jó sok könyve van!

Niitaa P>!

Végül is, időbe telik, mire egy összetört szív meggyógyul. Még egy ilyen apróra összetört szív is beforr idővel.

191. oldal

vikcs>!

A hit igazából nagyon is személyes dolog. Attól, hogy az ember nem jár össze minden héten egy csapat másikkal, akik mindennel kapcsolatban pontosan ugyanazt gondolják, még hihet valamiben.

Everglow P>!

Az anyukámnak van egy mondása a halak futóversenyéről. A lepényhal érkezik be először, a reményhal meg utoljára…

2 hozzászólás
Niitaa P>!

Formálj valamit egységes egésszé, és egységes egészként fog életre kelni,

30. oldal

AniTiger P>!

    – Hogy érzi magát? – kérdezte Ceony. Fülében még mindig zakatolt a vér. Reszketett a keze, ahogy meghámozta és felkarikázta az uborkát. Lassított, nehogy megvágja magát.
    – Mint akinek végigtrappolt valaki a mellkasában, és benézett mindenhová, ahová nem kellett volna.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill · Emery Thane

A sorozat következő kötete

A papírmágus trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Joss Stirling: Misty
Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Fróna Zsófia: Démonok közt
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Richelle Mead: Vérvonalak