!

A ​papírmágus (A papírmágus trilógia 1.) 4 csillagozás

Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Book24 · 2.990 Ft –16% 2.512 Ft
Könyvtár

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Eredeti mű: Charlie N. Holmberg: The Paper Magician

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2017
240 oldal · ISBN: 9789634064831 · Fordította: Márton Zsófia
>!
GABO, Budapest, 2017
240 oldal · ISBN: 9789634064633 · Fordította: Márton Zsófia

Hirdetés

Most olvassa 7

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 161

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Nagyon tetszett. Érdekes volt és türelmetlenül várom a folytatást. :)
Az eleje kicsit lassan indult, de a könyv első negyedében volt egy csavar, amitől tátva maradt a szám. Nagyon izgultam, hogy mi lesz utána, mert teljesen ledöbbentem.
A szereplők szimpatikusak voltak. Ceony és Emery kapcsolata kicsit olyan volt nekem, mint Naomi Novik – Rengeteg című regényében Agnyeska és Szarkan duója.
A világfelépítés nagyon egyedi. Sosem olvastam még hasonló mágiáról. Érdekes.
Rengeteg varázslós könyvhöz volt már szerencsém, de ez mindenképpen kiemelkedik, mert olyan utánozhatatlan. Nagyon érdekelne, hogy honnan jött az ötlet?
Voltak benne ijesztő és kissé gyomorforgató részek is, amik ugyebár a gonosz mágusok tetteiből fakadtak. Semmiképpen sem ajánlanám fiatalabb olvasóknak, inkább 16+.
A borító valami csodaszép és nagyon találó.
Mindent összevetve: Szeretném már most olvasni a folytatást, mert maradtak megválaszolatlan kérdések. Nem ez a legkínzóbb függővég, amivel mostanában találkoztam, na de akkor is…
Olvasás közben nagy kedvet kaptam az origamihoz, de sajna nincs valami jó kézügyességem, szóval erről inkább lemondok. :(
spoiler
Hűűű! Az én értékelésem az első. Király! :)

5 hozzászólás
>!
popKORN0725
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Lehet velem van a baj, de valahogy en untam ezt a konyvet. Az alapotlet meg erdekes is lenne, azonban annyi hullamvolgyet megeltem olvasas kozben, hogy az sajnos agyoncsapta az egeszet. Ceony egy jo karakter, es egy pontig meg erdekes is figyelni a fejlodeset, de utana sajnos o is leul. Es ennel jobbat Emery karaktererol sem tudok elmondani.
Sajnalom ezt a konyvet, mert erezhetoen tobb lett volna benne, arrol nem is beszelve, hogy az egyik legjobban várt konyvem volt iden…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
kritta 

Egy aranyló fűvel és vadvirágokkal benőtt domboldalon találta magát. Ilyen virágokat talált lepréselve Thane hálószobájában. Langyos szellő borzolta a füvet, lonc és szagosbükköny illatát sodorva magával: a nyár illatát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Cassandra Clare: Az angyal
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Marissa Meyer: Cinder
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu