A ​papírmágus (A papírmágus trilógia 1.) 90 csillagozás

Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Eredeti mű: Charlie N. Holmberg: The Paper Magician

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2017
232 oldal · ISBN: 9789634064831 · Fordította: Márton Zsófia
>!
GABO, Budapest, 2017
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064633 · Fordította: Márton Zsófia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Emery Thane


Kedvencelte 5

Most olvassa 12

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 231

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Egy aranyos YA fantasyra számítottam, és azt meg is kaptam. Rövid könyvecske volt, olvastam volna még. A történet Angliában játszódik az 1900-as évek legelején, de természetesen egy teljesen más világban. Bárki lehet varázsló, ha elnyeri az ösztöndíjat, vagy meg tudja fizetni a képzést. Az első nyolcvan oldal jóformán a világ és a szereplők bemutatásával foglalkozik. Lehet, hogy kicsit hosszú bevezető, de nekem tetszett. Jó lehet így origamizni. :)
Aztán felpörögnek az események, mert ugye ebben a világban is vannak csúnya, gonosz sötét mágusok, és az egyikkel hősnőnknek meg kell küzdenie. A küzdelem helye és mikéntje viszont nagyon frappáns volt. Várom a folytatást.

5 hozzászólás
>!
vikcs P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/05/charlie-n-hol…

"Kezdeném azzal, hogy a borító eszméletlen gyönyörű. Mind a színek, mind a betűtípus, az összhatás nagyon szép lett.
A fülszöveg is nagyon érdekfeszítő, izgalmasnak ígérkező, tele rejtélyekkel és kalandokkal.
És ezzel be is lett csapva az ember.

Nem mondom azt, hogy ez egy rossz könyv volt, mert egyáltalán nem, csak nekem valamiért ez most nem tetszett. Talán túl sokat vártam a külső alapján, és végül csalódtam benne. Igen, mert tulajdonképpen nem ilyen történetre számítottam.

Egy YA könyvhöz képest elég… sok benne a kicsit brutális és undorító dolog, amire végképp nem számítottam. De komolyan. Leülsz olvasni egy tök ártatlannak induló mesét, és egy olyan dolgot kapsz, amivel nem tudsz mit kezdeni. Nem tudtam, hogy olvassam-e tovább, vagy ne.

A vége felé nekem kicsit ellaposodott a történet, némely részeket untam, mert a hősnő konkrétan csak ide-oda szaladgált, és közben rájött, hogy hoppá ő szerelmes. És ez tulajdonképpen mikor is történt??? Mert az elején, közepén egy szó sem esett róla, hogy ő vonzódna a férfihoz…"

19 hozzászólás
>!
KönyvParfé P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Amikor még csak a könyv fülszövegét olvastam, átfutott az agyamon, hogy biztosan gyenge varázslatokat lehet véghezvinni a papírmágia segítségével. Mert ugye mi készíthető egy ív papírból, ami akár fegyverként használható egy halálos varázslattal szemben? Elárulom, lehet klassz dolgokat hajtogatni, de azt is elismerem, ez tényleg nem egy erős mágia. Mégis van benne valami magával ragadó és kreatív.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/05/22/charlie_n_holmberg…

12 hozzászólás
>!
Deziréé
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Aztaaa!! Ilyen világgal még életemben nem találkoztam. Nagyon izgalmas és új dolgokat ismerhettem meg. Hihetetlen, hogy ezt az írónő kitalálta. :)
Amit kicsit hiányolok, hogy a többi mágusképességet nem ismerhettem meg csak névről, de remélem a folytatásban majd többet hallok róluk.
Voltak benne elég durva jelenetek, amikre nem is számítottam, valójában ez az egész történet egy nagy meglepetés volt számomra, mert soha nem tudtam, hogy mi fog következni. Szeretem, ha nem tudom mi lesz a folytatás, elég unalmas, ha az ember tudja, hogy mi fog történni, de én ennél a könyvnél egy percet nem unatkoztam. Főleg a kb. a közepétől volt, hogy nagyon izgalmas lett minden. Ugyan az eleje kicsit vontatott volt, de még így is nagyon tetszett a történet.

A borítója nagyon szép. Tetszik. :)

>!
Klodette
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Nagyon tetszett. Érdekes volt és türelmetlenül várom a folytatást. :)
Az eleje kicsit lassan indult, de a könyv első negyedében volt egy csavar, amitől tátva maradt a szám. Nagyon izgultam, hogy mi lesz utána, mert teljesen ledöbbentem.
A szereplők szimpatikusak voltak. Ceony és Emery kapcsolata kicsit olyan volt nekem, mint Naomi Novik – Rengeteg című regényében Agnyeska és Szarkan duója.
A világfelépítés nagyon egyedi. Sosem olvastam még hasonló mágiáról. Érdekes.
Rengeteg varázslós könyvhöz volt már szerencsém, de ez mindenképpen kiemelkedik, mert olyan utánozhatatlan. Nagyon érdekelne, hogy honnan jött az ötlet?
Voltak benne ijesztő és kissé gyomorforgató részek is, amik ugyebár a gonosz mágusok tetteiből fakadtak. Semmiképpen sem ajánlanám fiatalabb olvasóknak, inkább 16+.
A borító valami csodaszép és nagyon találó.
Mindent összevetve: Szeretném már most olvasni a folytatást, mert maradtak megválaszolatlan kérdések. Nem ez a legkínzóbb függővég, amivel mostanában találkoztam, na de akkor is…
Olvasás közben nagy kedvet kaptam az origamihoz, de sajna nincs valami jó kézügyességem, szóval erről inkább lemondok. :(
spoiler
Hűűű! Az én értékelésem az első. Király! :)

5 hozzászólás
>!
Everglow P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

1. nap: Papírt hajtogat. Stop.
2. nap: Papírt hajtogat. Stop.
54. nap: Még mindig papírt hajtogat. Stop.

(…)

235. nap: A nyamvadt papírmadár nem akar elrepülni, pedig nem egyszer átkoztam meg. Stop.
389. nap: A papírcsontváz életre kelt, és most a lakásban garázdálkodik. Csak ne most jöjjenek vendégek. Legalább Jehova Tanúi nem akarnak többet bekopogni és az ablakon bemászni sem. Azóta a ház környékét is elkerülik. Stop.

Bővebben: http://booksofdreamer.blogspot.hu/2017/06/varazslat-apr…

7 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Szerintem nagyon jó ez a könyv. Igaz, hogy az eleje unalmasan indult (legalábbis számomra), de aztán egyre inkább felkeltette az érdeklődésemet, a történet kezdett izgalmassá válni, kíváncsi voltam mi fog történni… Kicsit szkeptikus voltam a papírmágiát illetően, és még most sem mondanám erős mágiának, de ennek is megvan a maga bája, ha ért hozzá az ember mágus, mint Emery Thane. Nagyon tetszett, hogy Emery miket tudott kreálni, engem is teljesen lenyűgözött és elbűvolt, ahogy Ceony-t. Ezek után nem utasítanám el én se ezt a fajta mágiát. :)
Mindezek ellenére nem adom meg a max. csillagot, mert szerintem tud ez még jobb is lenni. Ceony-val még barátkoznom kell, mert habár nem ellenszenves a csaj, de még elég kiforratlannak érzem, és volt pár „furcsasága”, ami egy picit zavaró volt. Emery-t viszont nagyon megkedveltem, érezni a jószivűségét.
Lehet, az is egy kicsit rontott az olvasáson, hogy nem vagyok épp a legjobb hangulatban.
A borító gyönyörű, és a befejezés igazán tetszett. Várom a folytatást. :)

3 hozzászólás
>!
Niitaa P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ennek a könyvnek megvan a maga szépsége és bája, ugyanakkor nem nélkülözi az izgalmas részeket sem. Néhol megborzongatott – amire egyáltalán nem számítottam – s néhol csak mosolyt varázsolt az arcomra. Aranyos történet, amit azért nem adnék fiatalabbak kezébe, de a túl idős korosztályt sem céloznám meg vele. Végre egy teljes mértékben tinédzsereknek írt könyvet olvashattam a GABO kiadó jóvoltából, ugyanakkor nem okozott maradéktalan élményt a számomra. Több olyan hibája is van, ami fölött nem lehet csak úgy szemet hunyni. Ez nagyon sajnálatos, mert tényleg egy jó alapot kaptunk. Kiemelném, hogy alapot. Még egy kis időráfordítással az írónő egy új Harry Pottert tudott volna alkotni, de sajnos mivel ez nem valósult meg… egy túlontúl egyszerű és nem teljesen logikus könyvet kaptunk csak.
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/05/charlie-n-holmber…

3 hozzászólás
>!
BreeS
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/07/charlie-n…

Amikor megláttam a Papírmágus borítóját, azonnal tudtam, hogy ez a könyv kell nekem. Gyönyörű, titokzatos, csodaszép! Nem is olvastam a könyv fülszövegét, mert egyszerűen annyira elvarázsolt a borító, hogy nem tudtam másra odafigyelni. Aztán győri látogatásom során @Niitaa-tól megkaptam. Kiválasztottuk ezt a könyvet a Fantasy Könyvek Viadala projektünk egyik versenyzőjeként.
Éppen egy másik fantasyt olvastam, de úgy döntöttem, hogy azonnal el akarom kezdeni. Kinyitottam, elkezdtem…de nem fogott meg. :( Unalmasnak találtam, nem kötött le, így visszatértem a másik könyvhöz. Onnantól kezdve mindig jött velem. Veszprémbe, Ajkára, a Somlóra. Pestre. Hátha kedvem lesz lesz elővenni és újra nekivágni. Nem érhet így véget a mi történetünk! –gondoltam.
Aztán ünnepeltük a születésnapomat barátnőmmel, és egyik reggel nekifogtam. Minden egyes kételyem kitöröltem és próbáltam úgy neki vágni, mintha az előző egy hónap nem telt volna el. Mintha elölről kezdenénk mindent.
(…)
Manapság már nagyon nehéz olyat írni, amit más már nem írt meg kicsi hasonlósággal. Sose volt ezzel nekem bajom, mert az írók stílusa, írásmódja, a könyv sajátos szerkezete teszi egyedivé a műveket. Ebben is megtaláltam ezeket.
A történet eleje egy bevezetés, amiben megtudhatjuk mire is jó a papírmágia, mire használják, miért kell. Fokozatosan egyre jobban érdekelt, hiszen egy első hallásra unalmas dolog hirtelen értelmet nyert. A harc a végén pedig valami eszméletlen volt! Döbbenten olvastam az érzelmek sűrű ködében.

Az a gondom ezzel a történettel, hogy nagyon jó lett…volna! Mert számomra kevés volt. Ki kellett volna bontani jobban, hogy mi olvasók is többet tudjunk, legyen idő belemélyedni a könyvbe. Ami le van írva az nem rossz, sőt, tényleg tetszett, de akkor is számomra kevés volt. :(

>!
kellyolvas P
Charlie N. Holmberg: A papírmágus

Ceony karaktere egészen jól helytállt a történetben, a kezdeti csalódottság után napról napra egyre jobban értékelte a papírmágiát és a mentorát. Okos lány, és a kellő pillanatokban vágott az esze, kitűnően improvizált az éles szituációkban. Thane karakterét a végére tudtam igazán értékelni, amikor kiderültek a múltbéli események, és megértettem őt. Ceony részéről határozott vonzódás alakul ki a mestere iránt, ami talán nem lesz viszonzatlan, de őszintén szólva egyáltalán nem hiányzik ez a szerelmi szál ide ebbe az első részbe legalábbis, viszont annyit a javára írhatok, hogy nem instalove-ról beszélünk.
A történet második része egy bizarr utazás spoiler. Itt bizony voltak egészen gyomorforgató részek is, őszintén szólva nem vártam, hogy ilyen irányba megy a történet. Izgalmas volt, de időnként ismétlésbe ment át és ezt nem szerettem. Ennek a második résznek köszönhetően kiérdemli a „dark” besorolást a történet. A könyv megérdemelt volna még kb 100 oldalt, mert szívesen olvastam volna arról, hogy milyenek a különböző matériák és hogyan működnek együtt egymással. Jó lett volna többet tudni a metszőkről, hogyan küzdenek ellenük, mert ez az egy kiemelt eset nem adott elég információt.
A szerző stílusa tetszett, a leírások voltak a fő erőssége, és a két főszereplő karaktere. Tetszett maga az ötlet is a papírmágiáról, de sajnáltam, hogy nem volt megfelelően kibontva. Egy szó sem esett arról, hogy bárki megtanulhatja ezt az iskolában, vagy csak kiválasztottak? Az sem derül ki, hogy az adott társadalomba hogyan illeszkedik be ez a mágikus világ? Sok a megválaszolatlan kérdés bennem, ami miatt szeretném minél hamarabb a kezemben tartani a folytatást!


Népszerű idézetek

>!
vikcs P

Mindenkinek a lelkében lapul valamennyi sötétség. De mindenki maga dönt arról, hogy hizlalni kezdi-e, vagy sem.

>!
Niitaa P

Az a szív, amelyik egyszer már szeretett, erősebb, mint az, amelyik még soha, tudod?

137. oldal

>!
vikcs P

Te jó ég, ennek az embernek aztán jó sok könyve van!

>!
Niitaa P

Formálj valamit egységes egésszé, és egységes egészként fog életre kelni,

30. oldal

>!
Niitaa P

Talán az ember szívében a tudás szilárdabban van jelen, mint az emlékek vagy a gondolatok.

131. oldal

>!
Niitaa P

Végül is, időbe telik, mire egy összetört szív meggyógyul. Még egy ilyen apróra összetört szív is beforr idővel.

191. oldal

>!
vikcs P

Az ember nem tépi ki egy férfi szívét, ha érez iránta valamit.

>!
DarknessAngel 

Nem tudom, hány nő mondhatja el magáról, hogy bejárta egy férfi szívét, de én bejártam a magáét, Emery Thane.

195. oldal

>!
vikcs P

A hit igazából nagyon is személyes dolog. Attól, hogy az ember nem jár össze minden héten egy csapat másikkal, akik mindennel kapcsolatban pontosan ugyanazt gondolják, még hihet valamiben.


A sorozat következő kötete

A papírmágus trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Cassandra Clare: Az angyal
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Marissa Meyer: Cinder
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Christopher Paolini: Örökség
Morgan Rice: A sárkányok dühe