A ​mestermágus (A papírmágus trilógia 3.) 86 csillagozás

Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Ceony Twill súlyos titkot őriz, amit még tanárával, Emery Thane-nel sem mer megosztani. Miközben olyan kísérleteket végez, amelyeket korábban egy mágus sem tartott lehetségesnek, készül a végső vizsgájára is.

Emery Thane, hogy a részrehajlás látszatát is elkerülje, régi riválisához küldi Ceonyt, hogy ott készüljön fel a sorsdöntő vizsgára, ám a lány nem tudja teljes mértékben a tanulásnak szentelni idejét, múltjából ugyanis felbukkan egy gyilkos bűnöző. Ceony a családját féltve a szökött fegyenc nyomába ered, akinek mágiája talán erősebbnek bizonyul, mint a papírmágustanonc minden képessége együttvéve, bosszúszomja pedig csillapíthatatlan.

Eredeti mű: Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2018
224 oldal · ISBN: 9789634066514 · Fordította: Márton Zsófia
>!
GABO, Budapest, 2018
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634066224 · Fordította: Márton Zsófia

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Emery Thane · Ceony Twill


Kedvencelte 6

Most olvassa 6

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Ha engem kérdeztek, akkor a kiadó rekord gyorsasággal jelentette meg ezt a három részt, ráadásul a fordítás is kitűnő, a borítók pedig lélegzetelállítóak. Szóval minőségi munka ez kérem, amiért nagyon hálás vagyok. :)
Egyébként lehet, hogy ez engem minősít, de számomra pont a Ceony és Emery között lévő tiltott viszony volt a kedvencem, mert bizony nincs is szebb a lopott csókoknál és a titokban küldözgetett szerelmes leveleknél.
Kettejük kapcsolata egyre felhőtlenebb, egyre nyitottabb, persze teljesen korhű a Viktoriánus London életteréhez, tehát egy csóknál tovább sosem mennek, mégis szívmelengető páros ők ketten.
Az előző részben megismert metsző pedig – természetesen – megszökik, így hát Ceony kénytelen vele felvenni a harcot, ha nem akarja holtan végezni…
Ebben a kötetben egyébként tetszett még, hogy kitűnő hangsúly volt a bűnüldözés, Ceony családi problémái, az Emery-vel való bimbódzó szerelme, valamint a saját jövője között.
Befejező kötet lévén, a szerző mindenre kitért, mindent megmagyarázott, minden szálat elvarrt.
Bőven akadtak humoros, romantikus, izgalmas jelenetek és persze most sem maradtak el – sajnos – a kimondottan gusztustalan és irtóztató metszőkkel kapcsolatos részek, ahol a fejemet fogtam és bizony hányingerem is lett.
Brrrrrr. Szigorúan csak 16 éven felülieknek ajánlom ezt a könyvet.
A világfelépítés még mindig egyedi és különleges, a szereplők kedvelhetőek, bár Ceony néha kimondottan minden lében kanál, Aviosky mágus pedig – rájöttem – McGalagony professzora emlékeztet.
Amilyen rövid kis könyv, olyan tartalmas.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.hu/2018/04/konyvkritika…

1 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Hát ez nagyon rövid volt, és kevésbé izgalmas, mint az előző kötetek. Ceony a vizsgájára készül egy másik hajtogató otthonában, eközben pedig aggódik. Nem is ő lenne, ha nem kezdene magánnyomozásba a szökött metsző után. Egyszóval kissé lagymatag lett, de a materiák közötti váltások tetszettek. Egy ilyen gyorsítható cipő jól jönne. És túl gyors volt a lezárás.

>!
gabiica P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

A három kötet közül ezt tudnám a legjobbnak értékelni. Izgalmas volt a történet lezárása, érdekes volt, ahogy Ceony kísérletezett a mágiatípusokkal.

Nagyon furcsának tartottam, hogy hirtelen ennyit ugrottunk előre az időben. Egyrészt látom is értelmét, hiszen a lényeg a mestervizsga lett volna, amit nem lehetett hamarabb bemutatni, másrészt viszont értelmetlennek tartom, hiszen a történet szempontjából a mestervizsgán kívül nem volt jelentősége, ami simán megoldható lett volna egy epilógusban is.

Nem értettem tehát egyet a történet szerkesztésével és a történetszál vezetésével, de ettől függetlenül izgalmas, olvasmányos volt.

>!
DarknessAngel P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Ez is véget ért. Különleges utazás volt ez Ceony Twillel. A papírmágiától kezdve az üveg- és tűzmágiáig minden volt itt. Legjobban talán ez a rész tetszett a három közül, mivel itt már Ceony jártas a mágiában, bízik magában és Emeryvel is jól alakul a kapcsolatuk.
Persze voltak unalmasabb percek is. Ezt a sorozatot képtelen voltam elolvasni megszakítások nélkül. Mert attól, hogy izgalmas, még nem olyan letehetetlenül izgalmas.
Viszont örülök, hogy nekikezdtem és be is fejeztem a sorozatot. Aranyos volt. :)

>!
deen
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Amikor kézbe vettem a befejező részt, egy kicsit csalódtam, hogy ilyen rövidke. DE az írónő megmutatta, hogy röviden is lehet egy igazán tartalmas könyvet készíteni. A történet az előző rész után majdnem két évvel játszódik. Ceony a mestervizsgájára készül, viszont Emery nem szeretné, ha kiderülőfélben lévő kapcsolatuk megkérdőjelezné a lány felkészültségét, így fiatalkori riválisára bízza a lányt. A két évvel ezelőtti borzalom azonban nem ért véget a két metsző halálával, hiszen Saraj még él és újra fenyegeti Ceony életét. A lány, immáron kitanulva a matériák közötti váltást, újult erővel és nem kevesebb bátorsággal veti magát Saraj nyomába, ismét versenyt futva az idővel. Nagyon izgalmasra sikerült a záró kötet, az írónő mindenre kitért, minden szálat elvarrt. Különösen tetszett, hogy milyen jó egyensúly volt a borzalmak és a romantika között. Ceony és Emery igazán aranyos páros és végül még arra is kapunk választ, hogy a papírjósda valóban a jövőbe lát-e.

>!
joopsy P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Ez a rész sem volt izgalmasabb, mint az előző kettő, de legalább többet megtudhattunk a mágiákról és azok használatáról. A papírmágia is érdekesebbnek hatott, mint az első részben. Jót tett a történetnek a vizsga részletezése. Sajnálom, hogy a mágiák nem lettek még mélyebben kibontva, mert annyi lehetőség rejlett még ebben az ötletben. Egy egész mágus-univerzumot létre lehetett volna hozni belőle. De a mi Charlie-nk úgy döntött, inkább divatbemutatót és főzőműsort tart. :/
Ceony egy kicsit kezdett hozzám közelebb kerülni, de még így sem tudott megnyerni magának. Emery pedig továbbra is hozta a sármos tudós-mágus figurát. A szerelmi szál nagyon kedvemre való volt. Nem túl nyálas, nem túl elrugaszkodott, nem túl szenvedélyes, inkább valóságos.
A többi szereplő közül Aviosky mágus emelkedett ki egy kicsit, mert a kezdeti ellenszenvessége végül szimpátiává fejlődik.
Zina jeleneteit egyáltalán nem értettem. Fölöslegesek voltak, de ha már bekerültek, tartalmazhattak volna valami konkrétumot vagy lehetett volna valami csavar benne, de így csak egy fölösleges mellékszál lett.

Összességében voltak érdekes gondolatok, ötletek ebben a trilógiában, de aki nem olvassa, szerintem semmit sem veszít.

>!
ViveEe P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Bár az elején nagyon furcsálltam a nagy időugrást, és sajnáltam, mi mindenről maradhattam le Emery és Ceony kapcsolatában, de a történet maximálisan kárpótolt.
Nagyon élvezetes volt Ceony mágiahasználata, és nagyon tetszik a többi mágiaág. Nagyon ügyesen használta, és kombinálta őket. Nagyon okos ez a lány. Jó volt a nyomozás a metsző után, izgalmas volt. Amikor pedig szorult a hurok, még inkább imádtam, nagyon jól sikerült.
A vizsga is nagyon érdekes volt. A vége pedig nagyon aranyos.
Megszerzettem ezt a sorozatot, és tuti újra fogom olvasni. :)

>!
Navi
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Nagyon jólesett :)
A fantasy és a romantikus lelkemnek is :)
Végre lezárult a krimi rész, elnyerte méltó büntetését a rossz, a jók pedig jutalmukat :)
Emery és Ceony nagyon aranyosak voltak együtt és még a végső leszámolásnál is nagyon jól tudtak együtt dolgozni. Az utolsó fejezet nagyon aranyos volt :)
Bennett és a hugica számára még van remény, nem olyan lelketlenek :)

>!
Dawnofmyth P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Nem mondom, hogy tökéletesen kidolgozott volt, sőt maradtak nyitott ajtók (amiken remélhetőleg egyszer még bepillantást nyerhetünk). Valahol ezt tetszett eddig a legjobban, bár ugyan az a sztori, Ceony makacs, egyedül indul el nyomozni. A legjobban a kísérletezések tetszettek, a matériák közti váltások. A szerelmi szál viszont, egyáltalán nem talált nálam. Igazából Ceony személyisége sem, nem sokat változott az első rész óta, talán csak idősebb lett, de bölcsebb nem. Maga a történet szerintem elsietett lett, a legjobb részek mind egy szemvillanás alatt lezajlottak. De mégsem tudtam többet levonni az értékelésnél, mert érdekes volt ez a mágus világ, csak kicsit kidolgozatlan.

>!
ap358 P
Charlie N. Holmberg: A mestermágus

Ez a rész tetszett a legjobban. Ceony közelebb került hozzám, habár még mindig bosszantóan esztelenül kezd bele a nyomozásokba, annak ellenére is, hogy két év telt el az előző kötet óta és a közte meg a Thane közti kapcsolat elmélyült. Igazi kis habos-babos, 19.századi románc tanúi lehettem, és ezért is vertem volna Ceony fejét a falba, hogy továbbra is eltitkol dolgokat a mágus elől és egyedül vág bele a dolgokba.
Jó volt olvasni, hogy kikerült Thane házából és ezzel szélesítette bennem a mágiáról alkotott képet. Habár még mindig sok kérdés maradt, főleg a világfelépítéssel kapcsolatban. Azt hittem, itt nagyobb szerepet kapnak majd a metszők. (Miért csak ők a rosszak? Az erejüket lehet gyógyításra használni, tehát van haszna.) A kötés felbontása is ott maradt a levegőben, remélem, ezzel kapcsolatban lesz még egy kötet.
Ceony családját is megismerhettem és végre haladt előre a szerelmi szál is.
A három történet olyan rövid, főleg ha a cselekmények fő vonalát nézzük, hogy egy könyvként is megállná a helyét.


Népszerű idézetek

>!
Masni3 P

– Időnként mindenkire ráfér a segítség.

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill
>!
Masni3 P

– Ha bízol magadban, semmi sem lehetetlen.

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill
>!
K_Gabi

– És hozzá küldesz vizsgázni? – kérdezte a lány elkerekedő szemekkel.
Emery elmosolyodott. – Igen, egy pár napon belül. Hogy biztosíthatnám jobban a vizsgád elfogulatlan bírálatát, mint ha Pritwin Bailey kezébe helyezem a szakmai jövődet?
Ceony egy hosszúra nyúlt pillanatig csak bámult rá. – Nagy szarban vagyok, igaz?
– Vigyázz a szádra, szívem.

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill · Emery Thane
>!
Saku28

Egy kétélű kard még mindig jobb, mintha az ember teljesen fegyvertelen.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill
>!
Bori19

– Még annál is többet kell tanulnom, mint gondoltam. Végem van. (…)

36. oldal, 3. fejezet (GABO Könyvkiadó, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill
>!
Bori19

Mi sem fokozza jobban egy férfi nagyrabecsülését egy nő iránt, mint ha lekváros kenyeret kénytelen enni.

91. oldal, 8. fejezet (GABO Könyvkiadó, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Emery Thane
>!
Bori19

– Sokat hallottam már önről – folytatta Bennet.
– És mégis kezet ráztál velem? – kérdezte Emery. – Édesanyád kiválóan nevelt.

82. oldal, 7. fejezet (GABO Könyvkiadó, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Emery Thane
>!
Masni3 P

A zsabós blúzt, barna szoknyát, ezek fölött pedig vörös tanonckötényét viselő Ceony lábujjhegyre emelkedett a háromlábú hokedlin, és egy négyszögletes, fehér papírdarabot tűzött a Holloway-ház nappalijának keleti falára, oda, ahol a fal és a mennyezet összeért.

(első mondat)

>!
Masni3 P

Itt, a város és a vidék találkozásánál, ahol sem ember, sem épület nem állta az útját, Ceony felfedezte, milyen csábító látvány tud lenni a napnyugta.

Kapcsolódó szócikkek: Ceony Twill

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Marissa Meyer: Cinder
Libba Bray: Az az édes, távoli harang
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Amy Ewing: A fehér rózsa
Brigid Kemmerer: Storm – Vihar