The ​Underside (Civil War) 1 csillagozás

Charlie Huston – Matt Fraction – Daniel Way – Fabian Nicieza: Civil War: The Underside

Civil War rages in the Marvel Universe, and even those on the periphery can't escape its effects! As Baron Zemo and his Thunderbolts assemble an army of super villains for the government, the Punisher is busy killing these deputized do-gooders, Ghost Rider fights against others who've been possessed, and Moon Knight can't choose a side! Plus: The Kingpin manipulates Iron Man from jail, a new team of Heroes for Hire makes its mark, and more!

Collects: Thunderbolts #103-105, Moon Knight #7-12, Heroes for Hire #1-3, Civil War: War Crimes oneshot, Punisher War Journal #1-3, Ghost Rider #8-11

>!
Marvel, 2011
504 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780785148838 · ASIN: 0785148833 · Illusztrálta: David Finch, Billy Tucci, Mico Suayan, Tom Grummett

Kiemelt értékelések

>!
FélszipókásŐsmoly 
Charlie Huston – Matt Fraction – Daniel Way – Fabian Nicieza: Civil War: The Underside

Meglehetősen sokszínű szereplőgárdát felvonultató kötet ez, ám sajnos teljesen össze-vissza tartalmaz eseményeket mindenféle mellékalakról és anti-hősről. A Polgárháború 3. fejezete alatt és után olvasandók:

Thuderbolts
Ők az a csapat, akik szuperhősök levadászására szakosodtak. Vasember megbízza őket, hogy gyűjtsék be a regisztrálatlanokat, amit vállalnak is, de közben gyarapítják saját titkos seregüket. Túl sok számomra ismeretlen szereplőt mozgatott, így nem egészen volt tiszta, hogy ki mire képes, kit mi mozgat, kitől miért kéne tartani stb.; de ettől függetlenül jók a rajzok és Zemo báró játszmázásait érdekesnek találtam. A Polgárháborúhoz inkább érzéseket, véleményeket tesz hozzá, a főszál cselekményébe nem igazán szól bele. Kihagyható.

Heroes for Hire
Harcművészközpontú sorozat, csatlósokból és mellékalakokból (némelyikük ismerős lehet a Netflix sorozatokból) összeállt vagány, szókimondó és ütőképes kis csapat. Menő szövegek, jó rajzok, pörgős akciók jellemzik. Élvezetes – függetlenül attól, hogy inkább csak a Polgárháború alatt játszódik, nem befolyásolja azt. Tony Starkék megkísérlik őket is „felbérelni”, de ők nem hajlandók barátok ellen menni. Ahogy Misty Knight megjegyezte: „Amikor az összekapott bátyáid közé kerülsz, nem foglalhatsz állást. Annyit tehetsz, hogy jótanácsot adsz nekik és reméled, hogy végül megoldják.” Kihagyható, de elég minőségi önmagában is ahhoz, hogy megérje elolvasni.

A Polgárháború 5. fejezete után olvasandók, egy-egy fejezethez hadinaplóként:

Punisher: War Journal
A regisztrációs törvény fölött is álló Megtorló szórja az ólmot mindenkire, aki nem tetszik neki. Hmm… nem ezt csinálta mindig is? spoiler Kihagyható.

Civil War: War Crimes
A Vezér (Kingpin) a börtönből manipulálja Vasembert és Amerika Kapitányt. Érdekes önálló történet, talán ennek van a legtöbb köze az egész Polgárháborús eseménysorhoz.

A Polgárháború 6. és 7. fejezete között olvasandók, illetve az egész sor utáni Initiative (Kezdeményezés) esemény alatt játszódnak:

Moon Knight
A fehérköpenyes Spawnt Holdlovagot meglátogatja Tony, Pókember és Amerika Kapitány is, így döntést kell hoznia, ki mellé áll. spoiler Durva és véres-belezős-ocsmány ábrázolás, ráadásul semmi ráhatása nincs a fősodorra. Nekem nem jött be a stílus, de ez egyéni vélemény. Kihagyható.

Ghost Rider
Szellemlovas végzi a szokásos dolgát, elkapja a megszállottakat. Semmi köze a Polgárháborúhoz, csak épp ez idő alatt játszódik. Kihagyható.


Hasonló könyvek címkék alapján

Geoff Johns: Aquaman (vol. 7) 3. – Throne of Atlantis
Simon Furman – Keith Giffen – Christos Gage – Stuart Moore: Annihilation: The Complete Collection 2.
Geoff Johns: Green Lantern Omnibus 3.
Mark Gruenwald – Ron Lim: Captain America Epic Collection 15. – The Bloodstone Hunt
Tim Seeley: Nightwing – Rebirth Deluxe Edition 1.
Peter J. Tomasi: Super Sons 1. – When I Grow Up
Grant Morrison: New X-Men 2. – Imperial
Dan Abnett – Andy Lanning: Nova 6. – Realm of Kings
Fred Van Lente: Wolverine: First Class 2. – To Russia, with Love
Warren Ellis: StormWatch – Lightning Strikes