Félholtak (Joe Pitt esetei 1.) 97 csillagozás

Charlie Huston: Félholtak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Éjjel bújnak elő rejtekükről.
Vérrel táplálkoznak, a mi vérünkkel.
Joe Pitt vadászik rájuk, pedig ő is egy közülük.

Manhattan szigetét vámpírklánok uralják. Joe erősebb és gyorsabb nálunk, alig akad nála durvább gyilkológép. Az éjszakáit mégis kénytelen azzal tölteni, hogy szomját embervérrel oltsa. A városban egyedül ő nem hajlandó szövetségre lépni a holtak manhattani alvilágát irányító klánokkal. Első megbízatása egy milliárdos házaspár elveszett lányát felkutatni, miközben a Koalíció és a lány befolyásos szülei a sarkában lihegnek, anarchista vámpírok üldözik, és egy beteges szekta vezetője is a fejét akarja. Mielőtt felkel a nap, Joe-nak meg kell találnia a lányt, el kell tennie láb alól egy szökött zombit, vagy ő kerül karóvégre.

Charlie Huston sorra vérfürdőt rendez világszerte népszerű sorozatában, megidézi a film noir világát, sikeréről megannyi fanzine tanúskodik, miközben Joe Pitt alakjában megteremti a 21. század legvéreskezűbb nyomozóját

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Bloody Good Books

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541082 · Fordította: Totth Bence

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Joe Pitt


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Maate>!
Charlie Huston: Félholtak

Mintha a Sin City-t vámpírokkal írta volna meg Fluor Tomi.

3 hozzászólás
Stone>!
Charlie Huston: Félholtak

(nahát!kilóg a keret a keretből!)
Ez már tényleg bloody good book volt! írnék idézetet, de mind mocskos lenne, úgyhogy mellőzöm…Szeretem ezt a konkrét stílust, nem agyonbonyolított körmondatok, pofámba vágó megfogalmazások és vér, erőszak mindenütt.
Szórakoztató irodalom volt! Semmi enyelgés, az érzések is realisták, a téma végig leköti az embert.

2 hozzászólás
sepi I>!
Charlie Huston: Félholtak

A vámpíros-zombis körítés alatt iszonyú klasszikus krimistruktúrát használ, van benne egy kis Ross MacDonald (szétrohadt milliomoscsalád elkószált tinilánnyal), egy kis Mickey Spillane (a nyomozás verések és megveretések sorozata), ehhez jön a frappánsan cinikus alaphang, ami mondjuk jobban emlékeztetett Duncan Az utolsó vérfarkasára, mint Chandlerre vagy Hammettre. (Az állandóan szaglászó főhős is inkább Duncanhez köti, pontosabban inkább Duncant hozzá, mert a Vérfarkas hat évvel ezután jelent meg – viszont Huston vámpírnyomozója nem folyton a kávéillatú székrekedéses ánuszrózsáknál lyukad ki). Mindezzel együtt is jól csúszott, a természetfeletti árnyéktársadalom kasztrendszerét pedig igen szépen összerakta a zombicsövesekkel meg a gendertudatos hippivámpírokkal.

1 hozzászólás
Becca>!
Charlie Huston: Félholtak

Annyira nem jött át. Végigerőltettem magam rajta. Azt nem mondom, hogy rossz volt, de azt hiszem csak egyszer olvasásra volt elég. A világ amit leír ötletes. Joe szimpatikus. Túlságosan sok szleng volt benne, amivel nincs bajom, de ha valaki el akarná olvasni angolul a többi részét akkor kemény fába vágná a fejszéjét az fix.

Kiki0926>!
Charlie Huston: Félholtak

Igazából nem tudom mit írjak egy olyan könyvről, amiről azt sem tudom mi akart lenni. Egy teljesen logikátlanul felépített kaotikus valami volt. Örültem, hogy vége. Belecsöppenünk valamibe , és azt csak húzzák-vonják kettőt előre hármat hátra szindróma. Még az alap ötletet sem lehet jónak nevezni. Utálom ha egy könyvről rosszat kell írni, mert nem szeretem de emberek vagyunk véleménnyel. Viszont ,hogy jó is legyen benne, a főszereplő szimpatikus. :)

Mes>!
Charlie Huston: Félholtak

Joe Pitt menő arc, hidd el nekem. Joe nem cicózik, ha bele zavarnak a nyugalmas kis életébe. Nem is tudom miért halogattam eddig az elolvasását. Ebben a könyvben a vámpírok nem csillognak, nem szerelmesek. Ellenben különböző csoportokra bomlanak, akik védik a területüket. Nagyon bírtam az anarchista vámpírokat, akik azon vitatkoztak, hogy kéne hívni a zombikat, hogy ne legyen diszkriminatív csengése. Ez viccesnek tűnhet, de az embernek vagyis vámpírnak legyenek elvei, amihez ragaszkodnia kell. Joe mellett nagyon bírtam Terry-t, Danielt, és Mr. Predo-t. Mr. Predoért abszolút megérte elolvasni a könyvet, még egy nagyon szimpi gonosz. D. Predo hűvös, mint a szibériai tél, és hidegvérű, nem szereti bekoszolni a kezét, de ha egyszer arra kerül a sor, hogy ő is beszálljon a buliba, kő kövön nem marad.
Szóval, ha elolvasod akkor garantált egy jó kis akció, semmi csillám, nulla rinya, és egy olyan kusza ügy, ahol soha nem tudhatod ki mozgatja a szálakat. Kérem a második részt, de van olyan érzésem, hogy sajnos nem adták ki. :(

ancsee P>!
Charlie Huston: Félholtak

Egyszer olvasható, de mély nyomott nem hagyott bennem. Néhol kicsit zavart a főszereplő alpári stílusa, de szokható. Nem éreztem az olvasás után – és azóta se – vágyat arra, hogy a további részeit is elolvassam. Nem volt túl kidolgozott és megkapó számomra, ezért elég sokat szenvedtem vele

Shion_Blanc>!
Charlie Huston: Félholtak

Erre mondják, hogy brutálisan szórakoztató.
Maga a nyomozás izgalmas, mert egyre jobban belelátunk a vámírbarlangok sötét bugyraiba, bár a megoldás egy kissé elmebeteg.
A nyelvezet rettentően trágár, de tudatos, mert kell ehhez az alvilági környezethez.
Joe Pitt furcsamódon szerethető, viszont borzalmas alak. Szerencsére ő is tisztában van vele. Ajánlom annak, aki szereti a Pengét és a szaftos anti-csillámpóni vámpíros műfajt. Persze nagy dolgokat ne várjunk a könyvtől, csak tömény, talán kissé perverzen erőszakos nyomozást.

dhanus>!
Charlie Huston: Félholtak

Az egész könyv tetszett a főhőstől majdnem minden mellékszereplőig, Story is és minden! Nem egyszer fogom még kiolvasni.

1 hozzászólás
klaraboglarka P>!
Charlie Huston: Félholtak

Párszáz forintos antikváriumi csoda! Nem gyakran sikerül természetfeletti könyvet találnom ahol pasi a főhős, de mindig elnyerik a szívem és mindig borzasztóan élvezem a sztorit. Néha tényleg jobb kimozdulnom a komfortzónámból, és nem csak csajszi YA könyveket olvasni. Ettől függetlenül akkor is azok a kedvenceim de ez határozottan megértés a kimozdulást!


Népszerű idézetek

island>!

– Volna egy perced számomra, Joe?
– Lehet, hogy kurva sok percem volna a számodra. Lehet, hogy úgy gyűjtögetem a perceket, mint mókus a mogyorót, és az is lehet, hogy semmi kedvem rád pazarolni a készletem.

island>!

Kevesen tudnak a létezésünkről. Legtöbbjük sajátos szerepet tölt be az életünkben.Egyrészt ott vannak a van helsingek, az igaziak, akik megtudják az igazat, és a küldetésüknek tekintik, hogy vadásszanak ránk. Aztán vannak az olyan renfieldek, mint Philip, lehetetlen levakarni őket, bármit megtesznek nekünk, de irigyek ránk. Aztán vannak a lucyk, nők és férfiak vegyesen, ők tehetnek a romantikus vámpírmítosz széles körű elterjedéséről, mert ész nélkül rajonganak értünk és bálványoznak minket. Az utolsó csoport a mináké, akik tudják rólunk az igazságot, de nem érdekli őket, mert belénk szeretnek.

Angel_Eyes>!

Nagydarabnak mondanám a fickót, de az ő esetében nem ez a megfelelő szó. Nagydarab én vagyok. Ez a benga állat már jó néhány edzéssel ezelőtt elhagyta ezt a méretet, és átsorolt a hegyomlás kategóriájába.

20. oldal

Knefkati>!

A másik egyetemista. Róla megfeledkeztem. A falon át próbál menekülni. Odamegyek hozzá. Állcsúcson vágnám, de segítőkészen elájul.

14. oldal

6 hozzászólás
Helena92>!

– A k*va mindenit! Mi a bánatos sz*rt csináltál az arcoddal, haver?
[…]
– Konyhai baleset. Frankón. Bedugtam a fejemet a mikróba, és elaludtam.

2 hozzászólás
StAngela>!

Nincs veszélyesebb a kölykökre, mint egy fegyverekkel telepakolt lakás.
Kivéve talán a szülőket.

52. oldal

Angel_Eyes>!

– Mit gondol, még ma bejutok a találkozóra? Olyan szépen süt a nap, szeretném kiélvezni, mielőtt beborul.

21. oldal

StAngela>!

Egy nap talán összeszedem a bátorságomat, és
mindent elmesélek neki,aztán a szemébe nézek,
megmondom,hogy szeretem, és megkérem,hogy
legyen az enyém. Addig azonban barátok maradunk.

77. oldal

Angel_Eyes>!

– Gond az mindig akad errefelé. Én úgy látom, hogy a gond szabadon garázdálkodik ebben a városban.

122. oldal

kemiviki>!

Tegyük fel, hogy elénk toppan egy zombi, és ki akarjuk nyírni. A legjobb, leggyorsabb és legkönnyebb megoldás, ha megszüntetjük a kapcsolatot az agya és a teste között.
(…)
De aki gyors és hatékony módszert keres, az fogadja meg a tanácsomat, szerezzen egy fegyvert és jó sok töltényt, mintha csak a feleségét vagy a férjét akarná eltenni láb alól.

51. - 52. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sepsi László: Pinky
Chuck Wendig: Halálmadarak
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér
Mark Lawrence: Tövisek Királya
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Isaac Marion: Eleven testek
M. R. Carey: Kiéhezettek
Ilsa J. Bick: Hamvak