Sárkányvér (Vérkötelék saga 1.) 17 csillagozás

Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Sárkányok, emberek, vámpírok és vérfarkasok hátborzongatóan izgalmas világába jut, aki a Vérkötelék saga első kötetét kinyitja. A törvény kimondta, hogy a fajok nem háborúzhatnak egymással, nem kezdhetnek népirtásba és nem táplálkozhatnak egymáson. A sárkány nem ejthet emberi prédát, az emberek nem vadászhatnak vadon élő sárkányokra. A vámpírok sem ihatnak embervért, de még a vámpírok tulajdonát képező kisebbségi fajhoz tartozó vérfarkasok sem mészárolhatnak büntetlenül. De ki lesz, aki megbünteti őket, ha mindez mégis megtörténik? A szerző, Charles T. Nyitrai, egy kicsit Christopher Paolini, egy kicsit Darren Shan és egy kicsit Naomi Novik. De leginkább Charles T. Nyitrai.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Aba, Budapest, 2010
400 oldal · ISBN: 9786155033193

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Dora_Elizabeth
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Két hosszú, ha nem örök, és egy rövid életű faj…
Charles T. Nyitrai remek író egy remek könyvvel. A Sárkányvér igazán gondosan megszerkesztett. Nagyon tetszik, hogy egy valós történelmi eseményre és egy valós helyszínre helyezi be a fantázia világát. Annyira nagyszerű, ahogy megmagyarázza a történelem nagy legendáit sárkányokkal és vámpírokkal. A leírásokat nem húzza el annyira, hogy unalmassá váljanak, a párbeszédek mozgalmassá teszik az amúgy is akció dús történetet. Humoros és izgalmas, minden szereplője szerethető. Vér, ármányok, merényletek… Sárkányvér.

>!
Beáta_Kovács
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Nekem tetszett. Pedig kifejezetten utálom a háborús sztorikat. De ez tetszett. Talán mert hasonló a stílusunk.

>!
Kisildikó
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Az ötlet zseniális!!!!!!! :D Ilyen világról még nem olvastam, az egyes fajok tulajdonságai nagyon tetszenek. Külön tetszik a sárkányoknál a „színkeveredés” problémája :)
Imádtam olvasni, mégis… A könyv legfőbb vonzerejét a különleges világ adja, nem a történet, hiszen szinte minden esemény teljesen hétköznapi abban a világban. Mondom, szinte, mert pl. a Törvény megszegése azért aligha nevezhető annak.
Na és az, hogy Budapesten is játszódik… :) Elég érdekes egy sárkány szemszögéből nézni a várost úgy, hogy ő is annyira szereti mint én :)

>!
wolfy27
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Tetszett, részben mert magyar írta, részben, mert tele van sárkányokkal, de annyira azért nem volt nagy durranás.

A történet különlegességé az adja, hogy a könyv az első világháború kitörésekor játszódik és annak egy alternatíváját írja le. A karakterek szerethetőek (bár nem túl bonyolult jellemek), a cselekmény izgalmas szerintem, de semmi extra… sajnos. Tetszett a szerelmi szál is, leginkább ennek kibontakozása végett várom nagyon a következő kötetet, aminek már nagyon ideje lenne megjelenni…

>!
Alice17
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

jó kis könyv volt, tetszett a magyar környezet és a társadalmat is nagyon jól leírta valamint a teológiai vita Natheniellel is nagyon jó volt:D végig tartotta az érdeklődést de néha kicsit furán fogalmazott úgyhogy újra kellett olvasnom pár mondatot ha nem fogtam fel a lényegetXD bár a végén én vártam a nagy csattanót (bár tudtam hogy mi fog történni, azt nem hogy hogyan) az viszont nem volt olyan szépen kidomborítva a történetben, nem volt az az érzés az utolsó kb 50 oldalon hogy „úristen-de-izgalmas-nem-bírom-letenni!” ja és megfordult a fejemben hogy ha a tűzsárkányok tüzet, a vízsárkányok vizet, a jégsárkányok jeget fújnak akkor mit csinálnak barna sárkányok? (a zöldek oké, énekelnek a növényeknek ergo gondolom nem köpnek semmit)


Népszerű idézetek

>!
Dora_Elizabeth

– Tudjátok, hová vezet ez a lépcső? – bökött a folyosó bal oldalán elhelyezkedő díszes boltívre, mely mögött egy hatalmas, kovácsoltvas lépcső tekergőzött a magasba.
– Fel?

117. oldal, 8. fejezet, (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
szangi P

Amikor valamilyen megpróbáltatás várt rá, Aaron rendszerint magába fordult, és nem lehetett hozzá szólni. Aki mégis megpróbálta, annak a szavai úgy suhantak el a füle mellett, mint egy vérfarkas a zöldséges stand előtt.

39. oldal

>!
Dora_Elizabeth

– Nincs ebben semmi szégyen. A félelem természetes, minden élőlény így reagál a váratlan, ijesztő helyzetekre.

96. oldal, 6. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
Dora_Elizabeth

Rasmus csettintett néhányat nyelvével, majd a vámpír fölé hajolt, és a vállára dobta. Olyan könnyedén sétált el vele a lépcső felé, hogy Ednek alig maradt ideje az ellenvetésre.
– Biztos nagy sikert aratnál a hölgyek körében, ha így vonulnál végig a főutcán, de a hamburgi csendőrség valószínűleg behívna egy beszélgetésre.

174. oldal, 11. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
Dora_Elizabeth

– De hát az én becenevem Bajmágnes – vigyorgott Aaron idétlenül, nyelvét kiöltve.

126. oldal, 8. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
Dora_Elizabeth

És nyugodt, mély lélegzeteket vegyél, vagy a bordáid deformáltan fognak összeforrni. És akkor leszek olyan udvarias hozzátartozód, hogy az orvosokat megkíméljem annak fáradtságától, hogy teljes gyógyulásod érdekében, újra eltörjék őket. Majd megteszem helyettük én.

102. oldal, 7. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
szangi P

Közel kétszáz láb választotta el őket a kastély aljától, és ehhez hozzájött még az a nem elhanyagolható tény, hogy a sziklaperem legszélére épült a torony. Akit innen kidobnának, az akár egy könyvet is írhatna saját meggyilkolásáról, még mielőtt földet érne – mosolyodott el magában a fiú.

277. oldal

>!
Dora_Elizabeth

Krisztus előtt is csak azért rótták le a tiszteletüket, mert Törvényével békét hozott a háborúskodó világba.

69. oldal, 5. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
Dora_Elizabeth

– …szeretem, és nehogy az én nevemet adja a kissrácnak! Túl sokat csúfolnák.

76. oldal, 5. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!
Dora_Elizabeth

Kíváncsian várom, hová küldenek most. Meguntam a semmittevést, és ha a Tanács azt akarja tőlem, hogy harcoljak, hát megkapják! Nem lesz a kontinensen olyan ellenség, aki ne rettegné majd a tüzem!

398. oldal, Epilógus, (Aba Könyvkiadó, 2010)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
J. Goldenlane: Isteni balhé
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Balla Zs. L. Amarantë: Lienoomi herceg
Vavyan Fable: Álmok Tengere
Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona
Susan Salina: S'almeyna
T. Kovacsics Aranka: Káosz