Sárkányvér (Vérkötelék saga 1.) 18 csillagozás

Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Sárkányok, emberek, vámpírok és vérfarkasok hátborzongatóan izgalmas világába jut, aki a Vérkötelék saga első kötetét kinyitja. A törvény kimondta, hogy a fajok nem háborúzhatnak egymással, nem kezdhetnek népirtásba és nem táplálkozhatnak egymáson. A sárkány nem ejthet emberi prédát, az emberek nem vadászhatnak vadon élő sárkányokra. A vámpírok sem ihatnak embervért, de még a vámpírok tulajdonát képező kisebbségi fajhoz tartozó vérfarkasok sem mészárolhatnak büntetlenül. De ki lesz, aki megbünteti őket, ha mindez mégis megtörténik? A szerző, Charles T. Nyitrai, egy kicsit Christopher Paolini, egy kicsit Darren Shan és egy kicsit Naomi Novik. De leginkább Charles T. Nyitrai.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Aba, Budapest, 2010
400 oldal · ISBN: 9786155033193

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Beáta_Kovács>!
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Nekem tetszett. Pedig kifejezetten utálom a háborús sztorikat. De ez tetszett. Talán mert hasonló a stílusunk.

Kisildikó P>!
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Az ötlet zseniális!!!!!!! :D Ilyen világról még nem olvastam, az egyes fajok tulajdonságai nagyon tetszenek. Külön tetszik a sárkányoknál a „színkeveredés” problémája :)
Imádtam olvasni, mégis… A könyv legfőbb vonzerejét a különleges világ adja, nem a történet, hiszen szinte minden esemény teljesen hétköznapi abban a világban. Mondom, szinte, mert pl. a Törvény megszegése azért aligha nevezhető annak.
Na és az, hogy Budapesten is játszódik… :) Elég érdekes egy sárkány szemszögéből nézni a várost úgy, hogy ő is annyira szereti mint én :)

Emese_2>!
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Annyira szerettem olvasni ezt a könyvet! Kellően igazlmas, humoros írás. Mindenkinek ajánlom, aki vágyik kiszakadni a hétköznapok szürkeségéből, és nem tart attól, hogy megismerje a sárkányokat, vámpírokat, vérfarkasokat. Az utóbbi két fajról olvastam már korábban, de nem gondoltam volna, hogy a sárkányok is ennyire fel tudják kelteni az érdeklődésem. Természetesen 5*.

A kedvenc idézetem pedig:
" – Hé, ne beszélj úgy velem, mintha valami szoknyapecér lennék. Soha nem bántottam meg egyetlen hölgyet sem, és a fel nem tett kérdésedre is nem a válasz. Bordélyházban sem jártam még sosem, és nem is tervezem.
– Pedig úgy hallottam, hogy az ifjú sárkányfiúk körében meglehetősen közkedveltek ezek a helyek.
-Rosszul hallottad. – Ed nem értette, hogyan tértek át egy ilyen témára, de nem volt különösebben ínyére.
– Tán nem dicsekednétek a hódításaitokkal?
Hirtelen fény gyúlt a fejében.
– A tegnap estéről van szó? – Lynette értetlen tekintetét látva, Ed kijavította magát: – tegnap előttről. Az véletlen volt! Nem tudtam, hogy a fürdőben vagy. Ha tudom, eszembe se jut bemenni oda. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy csúnya vagy, mert nem, sőt. Illetve egyenesen gyönyörű, de… Ugye érted. Vagy nem? A lényeg az, hogy véletlenül történt, és én is csak egy áldozat vagyok, ahogy te. Mármint nem úgy áldozat. Nem járt fájdalommal, vagy bármi kellemetlenséggel rád nézni, amikor épp… csak…
Lynette tágra nyílt szemmel meredt Edre, aki attól rettegett, hogy a lány mindjárt arcon csapja. Végül azonban csak hangos nevetésben tört ki. "
(221.oldal)

wolfy27>!
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

Tetszett, részben mert magyar írta, részben, mert tele van sárkányokkal, de annyira azért nem volt nagy durranás.

A történet különlegességé az adja, hogy a könyv az első világháború kitörésekor játszódik és annak egy alternatíváját írja le. A karakterek szerethetőek (bár nem túl bonyolult jellemek), a cselekmény izgalmas szerintem, de semmi extra… sajnos. Tetszett a szerelmi szál is, leginkább ennek kibontakozása végett várom nagyon a következő kötetet, aminek már nagyon ideje lenne megjelenni…

Alice17>!
Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

jó kis könyv volt, tetszett a magyar környezet és a társadalmat is nagyon jól leírta valamint a teológiai vita Natheniellel is nagyon jó volt:D végig tartotta az érdeklődést de néha kicsit furán fogalmazott úgyhogy újra kellett olvasnom pár mondatot ha nem fogtam fel a lényegetXD bár a végén én vártam a nagy csattanót (bár tudtam hogy mi fog történni, azt nem hogy hogyan) az viszont nem volt olyan szépen kidomborítva a történetben, nem volt az az érzés az utolsó kb 50 oldalon hogy „úristen-de-izgalmas-nem-bírom-letenni!” ja és megfordult a fejemben hogy ha a tűzsárkányok tüzet, a vízsárkányok vizet, a jégsárkányok jeget fújnak akkor mit csinálnak barna sárkányok? (a zöldek oké, énekelnek a növényeknek ergo gondolom nem köpnek semmit)


Népszerű idézetek

>!

– Tudjátok, hová vezet ez a lépcső? – bökött a folyosó bal oldalán elhelyezkedő díszes boltívre, mely mögött egy hatalmas, kovácsoltvas lépcső tekergőzött a magasba.
– Fel?

117. oldal, 8. fejezet, (Aba Könyvkiadó, 2010)

szangi P>!

Amikor valamilyen megpróbáltatás várt rá, Aaron rendszerint magába fordult, és nem lehetett hozzá szólni. Aki mégis megpróbálta, annak a szavai úgy suhantak el a füle mellett, mint egy vérfarkas a zöldséges stand előtt.

39. oldal

>!

– Nincs ebben semmi szégyen. A félelem természetes, minden élőlény így reagál a váratlan, ijesztő helyzetekre.

96. oldal, 6. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!

Rasmus csettintett néhányat nyelvével, majd a vámpír fölé hajolt, és a vállára dobta. Olyan könnyedén sétált el vele a lépcső felé, hogy Ednek alig maradt ideje az ellenvetésre.
– Biztos nagy sikert aratnál a hölgyek körében, ha így vonulnál végig a főutcán, de a hamburgi csendőrség valószínűleg behívna egy beszélgetésre.

174. oldal, 11. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!

– De hát az én becenevem Bajmágnes – vigyorgott Aaron idétlenül, nyelvét kiöltve.

126. oldal, 8. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!

És nyugodt, mély lélegzeteket vegyél, vagy a bordáid deformáltan fognak összeforrni. És akkor leszek olyan udvarias hozzátartozód, hogy az orvosokat megkíméljem annak fáradtságától, hogy teljes gyógyulásod érdekében, újra eltörjék őket. Majd megteszem helyettük én.

102. oldal, 7. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

szangi P>!

Közel kétszáz láb választotta el őket a kastély aljától, és ehhez hozzájött még az a nem elhanyagolható tény, hogy a sziklaperem legszélére épült a torony. Akit innen kidobnának, az akár egy könyvet is írhatna saját meggyilkolásáról, még mielőtt földet érne – mosolyodott el magában a fiú.

277. oldal

>!

Krisztus előtt is csak azért rótták le a tiszteletüket, mert Törvényével békét hozott a háborúskodó világba.

69. oldal, 5. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!

– …szeretem, és nehogy az én nevemet adja a kissrácnak! Túl sokat csúfolnák.

76. oldal, 5. fejezet (Aba Könyvkiadó, 2010)

>!

Kíváncsian várom, hová küldenek most. Meguntam a semmittevést, és ha a Tanács azt akarja tőlem, hogy harcoljak, hát megkapják! Nem lesz a kontinensen olyan ellenség, aki ne rettegné majd a tüzem!

398. oldal, Epilógus, (Aba Könyvkiadó, 2010)


Hasonló könyvek címkék alapján

Szép Zsolt: Sárkányhant
Darvas Petra: Mágusok Kelyhe
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Ecsédi Orsolya: Banyavész
John Caldwell: Káosz
J. Goldenlane: Isteni balhé
Illyana Sanara: Ryon Krónikái
J. A. A. Donath: A sárkánynász követe
Mickey Long: Kócos és a szivárvány