Star ​Wars: Obi-Wan & Anakin 11 csillagozás

Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Before their military heroism in the Clone Wars, before their tragic battle on Mustafar, and many decades before their final confrontation on the Death Star, they were Master Obi-Wan Kenobi and his young Padawan, Anakin Skywalker. Now join them a few years into the „chosen one” Anakin's training. Teacher and student have grown closer over time, but it's been a difficult road. And things aren't about to get any easier. In fact, when they are called to a remote planet for assistance, the pair may be pushed to breaking point. As they find themselves stranded on a strange world of primitive technology and deadly natives, will they be able to save themselves? First they must learn who called for help…and why!

>!
Marvel, 2016
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780785196792 · Illusztrálta: Marco Checchetto

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Anakin Skywalker


Kedvencelte 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
ViraMors P
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Anakin korai időszaka sosem érdekelt túlzottan, spoiler éppen ezért nem vártam túl sokat ettől a kötettől, mégis pozitívan csalódtam, már az első pár képkockánál.
A képregényt az a Marco Checchetto rajzolta, akit már a Shattered Empire-ért is nagyon szerettem. A képi világ egész egyszerűen gyönyörű. Mindenek felett már megint az tetszett, ahogy a gépféléket megrajzolta, de a színhasználat több mint remek, és egyszerűen elképesztő, mennyire lendületesek a képek.

A történet… Nost, a történet igazából nem nagy szám, de legalább egész ügyesen összerakták. Két szálon fut, jelen és múlt. A jelenben Obi-Wan és Anakin egy titokzatos segélykérést követve megérkeznek… khm… lezuhannak egy halottként számon tartott bolygóra, ami meglehetősen él, természetesen generációk óta háború dúl és hőseink természetesen jól bele is keverednek. Míg Anakin és Obi-Wan körbejárják a mitől Jedi egy Jedi témát, fölmerül egy-két szokványos, ám jogos kérdés a ki tudja mióta dúló háborúk témakörében, de ezekkel a kérdésekkel senki nem kezd túl sokat. Pedig engem egészen érdekelne a Carnelin IV múltja, meg háttere stb…
Mindezt megelőzően a múltban Palpatine épp belekezd a 12 éves Anakin manipulálásába, Anakin meg éppen nem biztos benne, hogy ő jó helyen van a Jedi Templomban, ezért fejébe veszi, hogy ő dobbant. Mind tudjuk, hogy úgysem… A másik szálhoz hasonlóan itt is felmerül egy-két érdekes kérdés, főleg döntések és hatalom témájában. Kicsit talán mélyebben tárgyalva, bár szerintem ezekre is ráfért volna még egy kis vájkálás.

Összességében tetszett, bár szerintem simán ráfért volna még pár fejezet, meg némelyik kérdésre egy alaposabb kitárgyalás. Arról nem is beszélve, hogy ezt a fajta grafikát kb bármeddig tudnám csodálni.

2 hozzászólás
>!
Razor SMP
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Anakin korai tanoncéveivel viszonylag kevés Star Wars mű foglalkozott eddig, ezért is örültem ezen sztori időbeli elhelyezésének. A fő történet egyébként nem egy nagy durranás: egy titokzatos segélykérő jelet követve Obi-Wan és Anakin egy planétára érkeznek, ahol hamarosan a két háborúzó fél között találják magukat. Nos, ezt már láttuk párszor. Van viszont egy másodlagos, flashback szál, ahol bepillantást kapunk Anakin tanoncéletébe, miként kezdi Palpatine manipulálni, valamint miként kezd kételkedni a Jedi Renden belüli helyén és fontolgatja annak otthagyását. Ez sokkal érdekesebbnek bizonyult, persze a fő szállal alkotott kerek egészet.
Amit még kiemelnék, az a grafika, valami hihetetlenül szép ez a képregény. Nem csak Star Wars fronton, hanem úgy összességében is kiemelkedő.

>!
Marvel, 2016
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780785196792 · Illusztrálta: Marco Checchetto
>!
Ramonais
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Nem olvastam még olyan Star Wars képregényt, amely Anakin életéről szólt volna. (Pedig én nagy Anakin és Darth Vader fan vagyok) De külön örültem, hogy Obi Wan-ról is szól.
Eddig ez az első olyan képregény, amelyet ezerszer is megnéznél minden egyes képkockát, annyira nem tudsz betelni a látványtól. A filmben nem volt sok szó arról, hogy Anakin hogy tanult a Jedi templomban így nagy meglepetés volt, hogy egy hologram szerű sith-tel kellet párbajoznia (és ez volt a harcmód tanulás). :D Persze itt is feltűnt a kételyek is a fiú felé. Palpatine kancellár meg szokás szerint lenyűgözte Anakin harcolása. Windu is megjelent pár lapra (mindig is az egyik kedvenc volt) :)
És a befejezés is eszméletlen jó lett.
Úgy érzem új kedvenc Star Wars képregényre találtam. :D
Azóta már öt rész kijött ezeken kívül, úgyhogy, ha még meg sem veszem, attól még az interneten végig olvasom. :)

3 hozzászólás
>!
Nightmare I
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Nagyon jó képregény. Soha nem hittem volna, hogy Anakin ki akart állni a rendből. Jöhetnének még ki ilyen képregények. Sidious szerepe is tetszett.

1 hozzászólás
>!
Ebe_Endocott
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Voltak benne jó dolgok, de igazán nem tetszett. Először is Anakin és főleg Obi-wan annyira nem hasonlít magára, h eleinte tök más karakternek kezeltem képzeltem őket, nem tudtam saját magukként elfogadni őket. Azontúl olyan érzésem volt, mintha olyanoknak írták volna, akik a filmeken kívül semmit nem tudnak az egész SW univerzumról. Alátámasztotta ezt az érzést, hogy gyakorlatilag Obi-wan-on és Anakinon kívül semmi nem kötődött semmi más műhöz…
A rajzok stílusa érdekes volt, de azért szép, a történet nem volt rossz (a vége felé)

>!
Sabine
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

There was a time, when they were just Master Obi-Wan and his young Padawan, Anakin Skywalker….

Micsoda különleges történet!
Az ember nem is hinné, hogy egy 5 részes képregénytörténet is tud ennyire sokrétű, feszes, érdekes, elgondolkodtató és érzelemdús lenni, de azt hiszem, itt teljes sikerről beszélhetünk. Egyedüli hibája talán a hirtelen lezárása, ám az erények mindezt játszi könnyedséggel ellensúlyozzák…
Hogy mi mindenről is van szó? Legelőször is természetesen a két címszereplőnkről, kik mindketten a maguk oldalán (mester és tanítvány) fiatalok és tapasztalatlanok, épp ezért belül tépelődnek és bizonytalanok az úton, amin járniuk kell. Ahhoz pedig, hogy egymásra találjanak, egy rejtélyes, érzelmileg megterhelő és nem kevésbé veszélyes küldetésben kell részt venniük…
Szerintem mindkettőjüket sikerült remekül eltalálni. Kenobi megfontolt, segítőkész, türelmes de határozott, magabiztos és példamutató jediként, de bizonytalan tanítóként, új neki a ráosztott szerep, amit a lehető leglelkiismeretesebben szeretne teljesíteni.
Anakin az az Anakin, akit tényleg lehet szeretni. Nem az első két film nagyrészt elfuserált és ütnivalóan irritáló szereplője, hanem az az egyre növekvő gyerek, akiből a galaxis legnagyobb, legerősebb, legrettenthetetlenebb jedije, szeretteinek és minden bajbajutottnak odaadó segítője lesz. Ám az út, ahonnan jött, és amin most áll, nehézséggel és fájdalommal, szeretettel és szeretni vágyással, valamint kétségbeesett segítségnyújtási vággyal van kikövezve, miközben a benne felébredt hatalmas Erő olyan új lehetőségeket is elébe tárt, amikkel fiatal kora miatt nem tud elég megfontoltan mit kezdeni. Alakja tehát szerethető, átélhető és többszörösen is összetett. Jól építkezik az első rész elemeiből, hű marad a karakter fontos alapköveihez, mégsem esik túlzásba, és Palpatine megjelenésével, a vele véghezvitt kis epizóddal valamint pár kikacsintással még a továbbiaknak is megágyaz.
A páros közös küldetése is kiemelkedő, fontos témájú történet. Star Warsba mindig kell valamilyen háború-, de a folyamatos háború, a vég nélküli gyűlölet emberi lélekben tett rombolása eddig még nem került elő. Ám most egy különleges környezetben kaphatunk szomorú, kijózanító képet róla, és arról, hogy még így is mindig lehet esély a változásra-, igaz, azt csakis saját magunk tudjuk kivívni. Így tehát még a Jedik kötelességei és küldetése, a galaxisban betöltött szerepük is új megvilágításba kerül.
Minden Star Wars kedvelőnek bátran ajánlom-, aki pedig kedveli Anakin és Obi-Wan párosát, annak egyenesen kötelező! :)

>!
Kada22
Charles Soule: Star Wars: Obi-Wan & Anakin

Telitalálat. Ebből kéne sokkal több az új kánonba. Feltölteni a filmek közötti hézagokat. Az előzmény és eredeti trilógia között rengeteg tartalom jelent meg, és az új filmek/animációs sorozatok is abban az időszakban játszódnak, vagy az eredeti trilógia szereplőivel dolgoznak. Erre jön egy ilyen, alig 5 részes minisorozat és bőven megugorja a kötelező szintet.
Imádom Anakin és Obi-Wan duóját, és ez a képregény, remekül adta vissza a közöttük lévő kapcsolatot. A visszaemlékezések a legjobb részét képezik a történetnek, ebben kicsit betekintést nyerhetünk Anakin tanulmányaiba. spoiler
A rajzok minősége első osztályú, jó párszor újra fogom még olvasni.


Népszerű idézetek

>!
ViraMors P

The Jedi can guide. We can teach. We can help people to help themselves. But we are not an army. If people are truly determined to write themselves out of existence, there is little we can do.

>!
Saille P

– The road lies before you, Anakin Skywalker, will you walk it alone?
– No master. As a Jedi if you'll show me the way.

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
ViraMors P

– Do you know the rearest resource on Coruscant, my boy?
– I… I'm not sure.
– Sky. Down here, the sun is a myth.

>!
Saille P

– The Republic did not come here because of Obi-Wan Kenobi. They are here because a Jedi called. Being a Jedi not just about power, or lightsabers, or even skill with the Force. It's about connection. Being part of something bigger. I'm stronger as part of the Jedi Order than I could ever be alone.

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

– If Anakin leaves the Order then I must leave it as well.

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi
>!
Saille P

-The Scavenger send us beautiful things. It's like…back before the war people had time to care about someting beyond just the fighting. They could make things. Things that aren't really for anything. They're just… beautiful.
– It'a called ART, Kolara. That's the word you are looking for.

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker

Hasonló könyvek címkék alapján

Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Shadows and Secrets
Chris Warner – Drew Johnson: Star Wars Infinities – A New Hope
Greg Weisman: Star Wars: Kanan 2. – First Blood
Randy Stradley: Jedi Council: Acts of War
James Robinson: Star Wars: C-3PO
Gerry Duggan: Star Wars: Chewbacca
John Jackson Miller: Star Wars: Lost Tribe of the Sith – Spiral
Jeremy Barlow: Jedi: Yoda
Tony Isabella – Ron Marz – Dave Cooper – Dan Jolley: Star Wars Tales 2.
John Wagner: Star Wars: Shadows of the Empire