Burning ​Seas (Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith 3.) 5 csillagozás

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith 3. – Burning Seas

As the Empire’s grip tightens on the galaxy, the stirrings of a rebellion begin in the Mon Cala system. The fearsome Darth Vader knows that order must be maintained at all costs – and this time the job of snuffing out hope falls to Vader, his inquisitors…and Wilhuff Tarkin! To bring Mon Cala to heel means finding the surviving Jedi that foment this unrest. No tolerance for rebellion can be afforded…but how far will Vader go to complete his mission? The Dark Lord of the Sith goes in for some wet work in this brutal story!

COLLECTING: DARTH VADER 13-18

>!
Marvel, 2018
144 oldal · ISBN: 9781302910563 · Illusztrálta: Giuseppe Camuncoli, Daniele Orlandini, Davide Curiel

Kiemelt értékelések

Ebe_Endocott>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith 3. – Burning Seas

Az még hagyján, hogy a „párhuzamos” Star Wars sorozatban operába mennek a Mon Calán, de hogy itt már a waladonok is felbukkannak megmenteni a napot, az már sok lesz a Jedi-herceg referenciából :D
Összességében nagyon tetszett a kötet, főleg a Mon Calás szál, a felbukkanó új szereplők, a szerkesztés, ötletes és igényes, Darth Vader meg úgy látszik sose lesz unalmas.
A 6. füzet a Tarkinos vadászattal is tetszett, felelevenítette a Tarkin regény hangulatát, bár ugye a sztorihoz nem kapcsolódik túlzottan. És üdvözlöm a chadra-fanok használatát, annyi sok érdekes, frankó faj van, nem kell mindig újakat kitalálni.

Saku28>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith 3. – Burning Seas

Na, ez most kevésbé tetszett, mint az előzőek, úgyhogy hagyok is egy kis pihenőt, hátha csak Vader-túladagolást kaptam. Még mindig nem túl hosszú történet részek, a Burning Seas 5 fejezet, amit még gond nélkül szoktam olvasni, főleg, hogy a Mon Calamarik régi nagy kedvenceim… viszont itt Vader inkább csak kaszabolt, és úgy igazán nem láttam többet a dologban erről az oldalról, amit sajnálok. Igazából a Jedi-szemszöget spoiler értékeltem, örülök neki, hogy a Jedik furcsa felfogásának egy elég sötét megközelítését is láthattuk. És tetszett még a spoiler, erre még nem gondoltam, kicsit out-of-the-box és nagyon tetszett. Az utolsó egy fejezetes Bad Ground nekem tök felesleges volt, Vader tök őrült, de hát ezt tudjuk és ezért szeretjük. xD


A sorozat következő kötete

Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kieron Gillen: Star Wars: Darth Vader 2. – Shadows and Secrets
Jody Houser: Star Wars: Age of Republic – Villains
Alan Moore: Watchmen (angol)
Alan Moore: The League of Extraordinary Gentlemen 2.
Robbie Thompson: Star Wars: Target Vader
Amy Chu – Clay Mann – Seth Mann: Poison Ivy – Cycle of Life and Death
Brian K. Vaughan: Saga 1. (angol)
Jeffrey Brown: Vader's Little Princess
Cullen Bunn: Star Wars: Darth Maul
Matthew Rosenberg: Star Wars Jedi: Fallen Order – Dark Temple