Vader ​erődje (Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4.) 28 csillagozás

Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

FOLYTATÓDIK DARTH VADER FELEMELKEDÉSÉNEK TÖRTÉNETE: A SITH SÖTÉT NAGYURA VISSZATÉR A MUSTAFAR BOLYGÓRA.

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL Darth Vader: A Sith sötét nagyura című sorozatának 19-25. számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Charles Soule írta és Giuseppe Camuncoli rajzolta

Miután egykori mestere, Obi-van Kenobi legyőzte Anakin Skywalkert a Mustafar bolygó fortyogó tűzkatlanjában, megszületett Darth Vader, a Sith sötét nagyura. Vader alkut kötött a sötétséggel, ám sorsát ő sem láthatja előre, ezért tovább folytatja a harcot a Jedik öröksége ellen. A nagyúr a Mustafaron emel magának egy hatalmas erődöt, amely a sötét oldal hatalmának szimbólumaként szolgál. A bolygó őslakosai mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a gonosz erőd megépülését, Vadert azonban semmi sem tántoríthatja el céljától – bármibe kerül, a Sith nagyúr végrehajtja a tervét!

>!
Szukits, Szeged, 2019
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 978634975373 · Fordította: Sándor Zoltán · Illusztrálta: Giuseppe Camuncoli, Daniele Orlandini, Terry Pallot

Kedvencelte 11

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Darth_Revan>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

Darth Vader: A Sith sötét nagyura: Vader erődje
Fenomenális zárást kapott a sorozat. Talán minden idők egyik legjobb Star Wars képregénye és története született meg Charles Soule tollából. Ez már bőven megvan a filmek szintjén, sőt talán túl is haladja őket. Nem sok alakalommal fordult elő, hogy így élveztem volna egy történetet. Drámaiság, epikusság, fénykardpárbajok, óriási misztikum, kitekintés az ősi múltba. És ami a legfontosabb: a lélek ábrázolása igazán nagyszerű és kiemelkedő művészi fokon. Soule egy mesterművet tett le az asztalra. A közelmúltban olvastam Neil Gaiman Sandmanjének első 20 füzetét és az Álmok Fejedelme 1. gyűjteményében volt több olyan füzet is mely teljesen lenyűgözött és letaglózott. Nos, most a Vader erődjénél éreztem ezt. Főleg az utolsó füzetnél. Az valami hihetetlen katarzis élményt jelentett. Giuseppe Camuncoli hihetetlen módon támogatta ezt az élményt a rajzaival. Az összetettség, a szürrealitás, a lélek ábrázolása valami elmondhatatlanul mesés szinten fonódott össze. Képregényben így még soha nem tudták megragadni a rettegett Darth Vadert. És talán soha nem is sikerül már ez.
A gyűjteményes kötet a széria 19-25. számait foglalja magában. Ez A Sith sötét nagyura sorozat utolsó, záró történetszála. Soule és Camuncoli mindent beleadott a zseniális lezárásba. spoiler
Abszolút meg vagyok elégedve. Mindenféleképpen a legjobb SW történetek közé tudom sorolni a Vader erődjét. Kívánom, hogy Charles Soule még sok ilyen kiváló sztorit írjon. Ötös és kedvenc is.

A_S1M0N P>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

Sikerült tartania az előző kötet szintjét!

Érdekes volt visszatérni a Mustafar bolygóra, de legjobban spoiler
Persze maga a történet se volt rossz, Vadert spoiler

A rajzok tetszettek, bár Sidious rövidke felbukkanása megint megmutatta, hogy őt nem sikerült eltalálni most sem, összességében azonban elégedett voltam.

A sorozaton belüli papírváltogatást nem értem, ez a kötet vékonyabbal, fényesebbel készült, míg az első sokkal vastagabbal, mattabbal (a két középső meg valahol a kettő között, bár a az utolsóhoz közelebbivel). Igazából egyikkel sem volt problémám, mindegyiknek megvan a jó tulajdonsága, csak furcsa, de biztosan megvolt az oka ennek is.

Kada22>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

Ha ennek a sorozatnak a többi számára 5 csillagot adtam, akkor erre 9-et kellene, adnom. Ez valami fenomenális lett. A történet itt még magasabb szintre került, rettenetesen tetszett a nyitány, és utána a cselekmény végig ugyanolyan izgalmas. Az utolsó szám kegyetlen, jó értelemben. Nagyon tetszett ez az egész. A rajzolás is sokkal szebb mint az első számban volt. A történet is egyre jobb, pedig már az első is nagyon tetszett. Imádom a keretes szerkezetét, hogy az első számban Vader első mondata az, hogy „nem”, az utolsóban az utolsó mondata pedig az, hogy „igen”.
Végre megint kaptunk valamit a TOR érára vonatkoztatva is. Ez a szál is nagyon tetszett, a fanservice dübörög szépen végig. És 25 szám közben egyszer sem éreztem, hogy laposodott volna a történet.
10/10 ez a sorozat. Messze a legjobb az eddig olvasott képregények közül.

Lanti18>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

Kimondottan izgalmas és érdekes mű, bár rengeteg kérdést megválaszolatlanul hagy. Meglepő teóriákat tár elé tényként, és érdekes Vader maszkja mögé tekinteni.

Csokky>!
Charles Soule: Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura 4. – Vader erődje

Továbbra is nagyon jó a történet és a hangulat. Ebből a kötetből megismerhetjük, miért és hogyan lett Vader erődje a Mustafaron megépítve, illetve, hogy milyen célt szolgált. A karakterábrázolás most is teljesen rendben van. Egyetlen hátránya van, az pedig az, hogy ezzel a számmal befejeződött a sorozat.


Népszerű idézetek

>!

Hogy a munkánk gyümölcsöző legyen soha nem hagyhatunk fel a tanulással. Különösen önmagunk tanulmányozásával.

>!

Shaa Úrnő kezdettől a meseteremnek nevezte magát, engem pedig a tanítványának. Én én ezt sosem értettem.
Sosem lettem volna olyan arcátlan, hogy mesteenek nevezzem magam. De hogy tanítvány lennék? Momin nem másodrendű.
Shaa ezzel nem értett egyet, és én csak egyetlen módját láttam, hogy bebizonyítsam neki.

>!

Én sosem vettem tanítványt magam mellé Nem volt idő a tanításra. Túl sokat kellett még tanulnom.

>!

Tanulmányoztam a Sötét Oldal tanait, és számos helyre ellátogattam.
Végül rájöttem hogy csak az időmet vesztegettem,amikor hétköznapi lényeknek alkottam. Az ostobának, akik sosem érthették volna meg a műveimet.
Az Erő az egyetlen igazi közösség, amit megér lenyűgözni, és kielégíteni.
Ha sikerülne olyasmit alkotnom, ami felér a Sötét Oldal nagyszerűségével, akkor talán méltó lennék önmagamhoz.

>!

A Sötét Oldal ereje sok mindent lehetővé tesz, ám az akarata nem mindig érthető.

>!

Azt mondják, egy másik elv is vezetett az művészi utamon: Sose hidd, hogy az alkotásod tökéletes, de reméld, hogy a következő talán az lesz!

>!

A Sötét Oldal szent, ugyanakkor éhes is.
Úgy éget akár a tűz. A pokol tüze.
Mindig táplálni kell, mert táplálékot keres.
Ha nem táplálod, akkor téged emészt el.

>!

– Meg is vagyunk, Vader Nagyúr! A hatodik az igazi, ahogy a mondás tartja.

Biztos vagyok benne, hogy a hetedik megfelel majd a kívánalmaidnak, Vader.

A nyolcadik! Higyj nekem!

Megértem, ha ezek után kezded kissé elveszíteni a belém vetett hitedet. De mindvégig mondtam, hogy ez egy hosszú folyamat. És a kilencedik tervem…nos…úgy vélem igazán különleges.
– Így vagy úgy, Momin, de nem lesz tizedik.

>!

A Sötét Oldal nem szolgál minket. Mi szolgáljuk a Sötét Oldalt.
Ha a tetteinken, a munkánkon, és a művészetünkön keresztül felmagasztaljuk, hatalmat ad nekünk. Életet. Akár örök életet is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cullen Bunn – Chris Eliopoulos: Star Wars: Darth Maul
Alejandro Jodorowsky: Incal 6. – A Difool bolygó
Jason Aaron – Kelly Thompson: Star Wars 5. – Yoda titkos háborúja
Kelly Sue DeConnick – Warren Ellis: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban
Henry Gilroy: Star Wars – A klónok támadása
Miles Lane: Star Wars – A Sithek bosszúja
Nihei Cutomu: Rozsomák – SNIKT!
Frank Miller: Sin City – A sárga rohadék
Stan Sakai: Usagi Yojimbo 6. – Körök
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.