Végül ​a szeretet győz 37 csillagozás

Charles Martin: Végül a szeretet győz

Egy ​kétezer holdas alabamai birtokon két fiú nevelkedik. Kegyetlen milliomos apjuk egy középkorú asszonyra bízza gyermekeit, aki ugyanúgy állandó céltáblája az iszákos brutalitásának, mint a fiúk. Minden ütlegelés és minden megalázás ellenére Miss Ella hitet, tartást és ölelő melegséget nyújt a gyermekeknek.

Hiába telnek el évek, évtizedek, a testvérpár egyre csak a szörnyű emlékek elől menekül. Tucker, a nagyobbik fiú sikeres fotósként járja a világot. Az öccsét, Matthew-t még jobban megtörte a traumákkal teli múlt. A kreatív fiú viselkedése egyre zavartabb, Miss Ella halála után állapota napról napra romlik. Tucker, nem tehet mást, elmeotthonba helyezi el őt, ahonnan Matthew, helyét nem találva, megszökik. Az idősebb testvér lelkiismeretére hallgatva felkerekedik, hogy megtalálja öccsét, és jóvátegye azt, amit nem lehet, és megváltoztassa azt, amit senki sem gondolt megváltoztathatónak.

Charles Martin eddig megjelent könyveihez (Ahol a folyó véget ér, Hegyek… (tovább)

Eredeti cím: Charles Martin: Wrapped in Rain

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
General Press, Budapest, 2014
358 oldal · ISBN: 9789636436155 · Fordította: Marczinfalvi Mara
>!
General Press, Budapest, 2012
358 oldal · ISBN: 9789636434212 · Fordította: Marczinfalvi Mara

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Ez is egy nagyon szép és megható történet volt, ahogy Martin úrtól már megszokhattuk.
Két kisfiú, egy kegyetlen iszákos apa és Miss Ella a házvezetőnő. Minden jót, minden szeretetett Tucker és Matthew egyedül a házvezetőnőjüktől kapott, aki egy vallásos kedves színesbőrű hölgy. Azonban még évtizedek múltán is nyomasztja a fiúkat a múlt. Azonban itt az idő elengedni, mielőtt felemészti őket. Az író sok szép bibliai gondolatot foglalt bele a megbocsátásról és a szeretetről.

>!
kicsiboszi
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Szép, megható történet, de nekem túl sok volt. Túl vallásos. Nem tehetek róla, de a nagy ájtatoskodás nálam sokszor az ellenkező hatást éri el. A természetem sem ennyire megbocsájtó, én biztos nem közeledtem volna így az erőszakos apához. Miss Ella kitartása példaértékű, de egy ponton átment mártírságba. Tényleg nem volt más módja annak, hogy a két fiúnak segítsen, minthogy hagyja magát megnyomorítani?
A történet vége nekem túl mesés, kicsit összecsapott. Csodás gyógyulás, csodás megbocsátás, minden megoldódik, mindenki boldog…

2 hozzászólás
>!
Nokimaki
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Ez a regény sem okozott csalódást. Szeretem Charles Martin könyveit. Kellemes kikapcsolódást nyújtott. Volt benne izgalom, szerelem. A szálak kidolgozottak, a történet olvastatja magát. De azt azért megjegyezném, hogy olyan férfi, mint Tucker a valóságban sajnos nem létezik. De ezért szerettem a pasit. :)

>!
utazó
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Elképesztő és felejthetetlen. Ennyi brutalitást és fájdalmat tényleg csak Miss Ella mellett lehetett elviselni – mély nyomokkal.

>!
Reka_Takacs
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Megszerettem Tuckert és Miss Ellat és Muttot és mindenkit. Jó volt olvasni.

>!
dianna76 P
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Charles Martin, annyira szépeket írsz, hogy ilyenek csak a mesékben léteznek (sajna)!
Minden pozitív szereplőt megszerettem, bár Katieben kissé zavart ez a „semmittevés”.
Miss Ella szavai helyenként félelmet keltőek voltak egy kisgyermek számára. Szerintem legalábbis. Habár amiket mondott elgondolkodtatóak voltak, és tanulságosak.
Tetszett a több szálon, és több idősíkon futó történet. Egyáltalán nem zavarodtam bele.
Kapunk egy kicsit Tucker gyermekkorából, majd átváltunk a jelenbe. Így ismerhetjük meg a felnőtt Tuckert és Mathew-t. Aztán a Katie és Tucker közti beszélgetésekből lassan körvonalazódik a múlt, és az, hogyan alakult a jelen jelenné. Habár szomorú történet, mégis felemelő. Sok jóság és szeretet van benne, köszönhetően Ella mamának aki mindezeket a rá bízott fiúknak is átadta.
Matthew-t nagyon sajnáltam. Ő került ki a legrosszabbul a gyermekkorból. Gyakorlatilag saját maga és a múltja fogságába esett.
Azt hiszem Rex annál nagyobb büntetést nem is kaphatott volna, mint amiben a sors részesítette végül. Le a kalappal a fiúk előtt, hogy képesek voltak a megbocsájtásra, mert végül győzött a szeretet.
Nekem kicsit a könnyekből sok volt. Gyakorlatilag mindentől, szinte mindenkinek patakokban csordogált le az arcán a könny. Azért ez kissé túlzás!
Az „Égzengés” -t előbb olvastam, mint ezt a könyvet. Sok volt a párhuzam a kettő között: erőszak, gyermekbántalmazás, menekülő anya a gyermekével, őket befogadó férfi. Csak a romantika hiányzott. Talán abból is kaphattunk volna, ha nem ilyen „durr bele bumm” a regény vége! Azért így is jó volt.
Azt hiszem megszerettem Charles Martin írásait. Talán valamikor újraolvasom a szentjánosbogaras könyvét, mert nem akarom elhinni, hogy az kevésbé jött be.

>!
Ancsibe
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Egy fokkal jobban tetszett, mint az Egy új élet reménye az írótól, de valahogyan még ez sem az igazi. Amikor ennek a könyvnek nekikezdtem, akkor először az ötlött fel bennem, hogy kicsit olyan, mintha Nicholas Sparks és Jodi Picoult regényeit akarnánk keresztezni, ez azonban nem sikerül, mert oké, hogy valahogyan egy betegséget akar feldolgozni, de nem ír róla részletesen, és Nicholas Sparks romantikus regényeinek hangulata is sajnos nagyon messze esik tőle. Pedig a fülszöveg alapján sokkal jobbra számítottam. Nekem kicsit sok benne a hivatkozás a Bibliára, meg a könyvben alapjában nagyon sok a leíró rész és lassú folyású nagyon. Ami viszont pozitív, ahogy az új szereplőket beemeli a történetbe, és ír az életükről is pár oldalon keresztül. Néha jó poénok is vannak benne, és a szereplők is nagyon eltaláltak. A kissrácot, Jaset nagyon bírtam, ahogyan ragaszkodott Tuckerhez. Mutt is egy nagyon szerethető karakterré vált, ahogyan mindent rendbe hozott. Tucker viszont néha kicsit tesze-toszának tűnt. Ami még a negatívumokhoz tartozik, az a befejezés. Olyan gyorsan lezárta, és egy kicsit klisére is sikeredett.

>!
bozs
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Lelkileg, elmeileg összetört testvérpár, akinek csak egy apró lökés kellett, hogy mindent letisztázzanak, újra magukra találjanak.
Miss Ella igazi gondoskodó anyatípus, akinek karjai között én is szívesen megbújnék. Szavai örökre a fiúkba vésődik és elolvasásuk után, pár az enyémbe is.

12 hozzászólás
>!
Pikírt
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Azt hittem, hogy a Hegyek között volt a legjobb könyve, de tévedtem. Ez volt idáig a legjobb könyv, amit Martintól olvastam. Végig lekötött, megnevettetett, elérzékenyített. Imádom :)

>!
vollys
Charles Martin: Végül a szeretet győz

Nagyon szeretem C.M. könyveit (sőt, van olyan ami nagy kedvencem), de ez számomra nagyon gyenge könyv volt. Lassan bontakozik ki, sok benne a leírás. A több szálon futó könyveket szeretem, de ebben még ez is idegesített. Lapos volt. :(


Népszerű idézetek

>!
MezeiMarcsi

-Tucker, az a fájdalmas pont a te szeretetházad.
– A micsodám?
– A szeretetházad.
– Az mire való?
– Olyan, mint egy beépített kincses doboz.
– Pénz van benne?- néztem rá a gyomromra.
Megrázta a fejét és elmosolyodott.
– Nem, nem pénz. Emberek vannak benne. Azok az emberek, akikt szeretsz, és azok akik szeretnek téged. Jó érzés, amikor tele van , és fáj ha üres. Most növésben van.

15. oldal

>!
csiruka

Miss Ella azt tanította nekünk, hogy a szeretet választás eredménye. Döntés. Úgy folyik ki – be és keresztül mindenkin, mint egy folyó. Ha megpróbálják megállítani, utat keres magának, amíg egy másik szívet nem talál, hogy azon keresztülhatoljon. Rex nem ezt választotta. Gátat épített, amit még Navarone ágyúi se tudtak volna lerombolni. Mostanra semmi nem maradt belőle, csak megrepedezett sár, por és csontok, és csak Éliás próféta lenne képes újra életre kelteni. De – folytatta Mutt nagyot nyelve – Miss Ellának igaza volt. A szeretet körbejárt és megtalálta őt. Miss Ellában tíz embernek elegendő szeretet volt, Rexben pedig semennyi. Rex volt a Nagy-sóstó, Miss Ella pedig a Niagara-vízesés.

327. oldal

>!
dianna76 P

– Magamhoz ölelném a napsütést… felpattannék egy felhő hátára… és összegereblyézném az esőt (…)

206. oldal

>!
Kókuszka P

-Miss Ella gyakran mondta nekünk, hogy minden napnak megvan a maga baja, és ne aggodalmaskodjunk a másnap miatt, amíg az el nem jön. Úgyhogy most foglalkozzunk a mával. Holnap majd foglalkozunk a holnap gondjával.

202. oldal, 22. fejezet

>!
Kókuszka P

– Haza akarok menni – suttogta.
– És az hol van? – kérdeztem.
– Nem tudom, de azt hiszem, ott, ahol te vagy.

211. oldal, 24. fejezet

>!
MezeiMarcsi

Miss Ella az ujjaival belefésült a hajamba, és éreztem a homlokomon a leheletét. Miss Ella elmondta, hogy imádkozás közben néha érezte, hogy elér hozzá az Úr lehelete, és beborítja, mint a hajnali pára. Nem tudtam milyen lehet az Úr lehelete, de ha Miss Elláéra hasonlított, és ugyanolyan édes, meleg és közeli volt, mint az övé, én is részesedni akartam belőle.

17. oldal

>!
Barbara_Valendorfean

Másfelől viszont Miss Ellát nem kellett megkérdezem, hogy szeret-e. Mert tudtam. Mindennap a tudtomra hozta, bár nem szavakkal. Ötéves koromtól fogva Miss Ella megtanított rá, hogy írják le helyesen a szeretet szót, és ezt azóta sem felejtettem el.
Úgy betűzik: I-D-Ő. Erről pedig Rex mit sem tudott.

311. oldal, 41. fejezet - Végül a szeretet győz (General Press Kiadó)

>!
[névtelen]

– Az, hogy valaki meghal, még nem jelenti, hogy elhagy téged. – Az államat gyöngéden maga felé fordította. – Tucker, a szerete nem hal meg, mint az emberek.

>!
[névtelen]

Gyermekem – mondta, miközben a fejem mellé hajtotta a fejét, és cserzett ujjait az arcomra tette –, ütheted és verheted, amíg félholt nem lesz, végighúzhatod az utcákon, leköpheted, lelógathatod egy fáról, ácsszegekkel ütheted keresztül, kihajthatod belőle az utolsó leheletét, mindegy mit teszel vele, akárhogy próbálod is megölni, legvégül a szeretet győzedelmeskedik.

>!
dianna76 P

(…) ha a harag gyökeret ereszt, akkor megkapaszkodik, és nem válogat, hogy milyen szív hordozza, megöli benne az életet.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Jodi Picoult: A nővérem húga
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák
Lois Lowry: Nyáron történt
Colleen Hoover: Point of Retreat – Visszavonuló
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Pat Conroy: Hullámok hercege
Danielle Steel: A tékozló fiú