Hegyek ​között 135 csillagozás

Charles Martin: Hegyek között Charles Martin: Hegyek között Charles Martin: Hegyek között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy viharos éjszakán két idegen várakozik a Salt Lake City-i repülőtéren. Ashley Knox vonzó, sikeres újságíró, az általa olyannyira várt esküvőjére igyekszik. Dr. Ben Payne ortopédsebész és nem mellesleg tapasztalt hegymászó éppen egy orvosi konferenciáról tart hazafelé, hogy a másnapra előjegyzett műtétjét elvégezhesse. A közelgő hóvihar miatt azonban valamennyi járatot törölték. Az egyetlen kiutat egy idős ember, Grover charterjárata jelenti így keresztezi egymást a két fiatal sorsa. Ám olyasvalami történik, amire a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak. Repülőjük lezuhan, és hamarosan szembe kell nézniük a kegyetlen valóssággal: a faggyal, az éhséggel, a szédítő magassággal, a reménytelenséggel, önmagukkal és egymással is. Egy szívszorító és minden erejüket felemésztő küzdelem kellős közepén találják magukat, amelyet a hegyekkel és saját érzelmeikkel vívnak.

Eredeti mű: Charles Martin: The Mountain Between Us

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520894 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2017
310 oldal · ISBN: 9789634520665 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Ben Payne · Ashley Knox


Kedvencelte 26

Most olvassa 9

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Charles Martin: Hegyek között

Tökéletesen felépített, erősen romantikus, kalandos mese a túlélésről, a szerelemről. Megtalálni önmagunkat, utunkat, helyünket a világban.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/hegyek-kozott.html

>!
mate55
Charles Martin: Hegyek között

A természet nem ismeri a részvét fogalmát, oly annyira, hogy az „ember kontra természet” irodalma mit sem vesztett népszerűségéből. A szereplők egy szívszorító és minden erejüket felemésztő küzdelem kellős közepén találják magukat, melyet a hegyekkel és saját érzelmeikkel kell, hogy megvívjanak. A túlélésért folytatott küzdelem közben, váratlan romantikába torkollik, olyan romantikus drámába, amely küzd, hogy egyensúlyba hozza az élet vagy halál esetét, a sokkal szelídebb szerelmi történettel. A könyv, a zsáner romantikus ágát gazdagítja, (mondhatnám túlélős melodráma) a szépsége pedig abban rejlik, ahogy a szerelmet és a túlélést összekapcsolja. Mint a korcsolyázás, egyes könyveknek kettős minősítési rendszerre van szükségük, egyet a technikai nehézségekre, egyet pedig a művészeti érdemekre kell „hangolni”. A háttér hideg szomorúsága között több fényes folt is van, melyet leginkább Gloria Gaynor gondolatával érzékeltetném: „Amíg tudom, hogy szeretem, tudom, hogy életben maradok.”

>!
Valeria729 P
Charles Martin: Hegyek között

Szívszorító történet, de e mellett izgalmas is. Annyira, hogy nem sikerült letenni a könyvet, így mára csak 3,5 órát sikerült aludnom.
A megfeszített akarat diadala volt amit Ben csinált, és ez a megpróbáltatás nagyon kellett Bennek. Több évtizedes olvasási múlttal a hátam mögött tudtam a sorok között olvasni, tudtam Ben „titkát”.
Tetszett a könyv finom humora. spoiler
Nagyon tetszett a pilóta karaktere, a gondolatok, amiket rajta keresztül üzent az író.
Ashley egy igazán kemény csaj, én nem tudnék ennyi lelkierőről bizonyságot tenni. Kicsit sajnáltam, hogy az ő gondolataiba nem láthatunk bele.
Nem tudnám megmondani, hogy mi az a nüansznyi dolog, ami hiányzott, vagy amivel több volt, mint kellett volna, hogy ne 100%-ot adjak, de így érzem.

2 hozzászólás
>!
Csoszi
Charles Martin: Hegyek között

Óriási reményekkel kezdtem bele a könyvbe. Aztán óriási pofára esés lett. Voltak benne jobb részek, de nagyjából utáltam az egészet: a katasztrófát, a 3000 méteres hegyeket, a több méter mély havat, a mínusz 15 fokos hideget, a mindenhez értő csodadoktor Ben-t, a futásával, a diktafonjával, és úgy a maga tökéletességével együtt, a tenyérbemászó Ashley-t. Nekem ez most egy nagy nyáltenger volt:( Sorry!

>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária
4 hozzászólás
>!
Nefi P
Charles Martin: Hegyek között

Nagyon szép történet, a kitartásról, a küzdésről, az élet fontos értékeinek megtalálásáról. Nehezen tudtam letenni, mert annyira visz magával a történet. Emberiek voltak az érzések, de nekem egy kicsit túl volt feszítve a történet. Szívszorító volt, küzdelmes, szép, bár nem jött át az, hogy ez velem is megtörténhet, hogy ezt én is végig tudnám-e csinálni vagy sem. Nagyon jól felépített történet. Megnéztem a filmet is, nekem nagyon tetszett :)

>!
Moon93
Charles Martin: Hegyek között

„A csendnek is van csengése. Még a hó is hangokat ad, ha elég közelről hallgatod. ”

Még nem olvastam Charles Martintól könyvet, ezért az eleje kicsit nehezen indult, nem szerettem a diktafonos részeket, viszont gyorsan megszoktam és elmerültem a gyönyörű idézetekben és a borzasztó, mégis érdekes történetben.
Eleve szeretem, vagyis pontosabban imádom a túlélős könyveket, műsorokat, filmeket, ezért választottam ezt a könyvet. Mindég érdekelt az ember azon része, mely a túlélésre ösztönöz, ezért a történet teljesen lekötötte a figyelmemet. Az emberben nagyobb erő lakozik mind amennyiről tud, de viszont akarat és a kitartás nélkül nem lenne képes előhozni a hatalmas erejét.
Legalább 200 idézetet húztam ki, melyek nem csak az írónak köszönhetően, hanem a fordítónak is, díszítik ezt a könyvet.
Az író stílusa nagyon megtetszett, látszik rajta, hogy nem kezdő és nagyon megválogatja a szavait. A fordítás egyetlen hibája a cím, amely angolul The Mountain Between Us ami azt jelenti, hogy A hegyek közöttünk, vagyis ez a mondat elhangzik a könyvben és nagy jelentőséggel bír, még a Hegyek között teljesen más jelentést ad az egésznek. Tudom, hogy kis dologról van szó, de engem nagyon idegesít, amikor a fordítás címe elveszti az eredeti jelentését. Nem tudom, hogy miért nincs erre valami szabályzat, hisz oly sok könyv esik áldozatul…
A karakterek nem kápráztattak el, de a történetük annál inkább. A kedvenc szereplőm Grover volt, úgy éreztem, hogy ő kellőképpen lett kidolgozva, még akkor is ha csak a könyv elején volt jelen. Ben annyira titokzatos volt, hogy nehéz volt együtt érezni vele, az író csak a könyv vége fele vágott bele részletesebben az érzéseibe. Ashley karaktere viszont egyáltalán nem lett kidolgozva. Ben szemszögéből láttuk az egész esetet, ő viszont titkolta az érzéseit még saját maga előtt is (szóval az olvasók előtt is), így kicsit nehéz volt átélni az egészet.
Mindent egybevéve, a könyvet 4,8-ra csillagoznám, de ilyen opció nincs, így 5 lett.
Nagyon szeretném megnézni a filmet is, az előzetesből ítélve eléggé eltér a könyvtől, de nagyon izgalmas lehet.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki szereti a túlélős, szenvedős könyveket.

>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária
>!
dezirel
Charles Martin: Hegyek között

Évek óta várakozott a sorára ez a könyv, és ilyenkor egy kicsit dühös vagyok a hörcsögre bennem, aki gyűjtöget, aztán nem olvassa el a szerzeményeit. Ugyanis ez a könyv zseniális!
Alig bírtam lerakni, annyira izgalmas volt. Nagyon megszerettem a szereplőket, mindet, ami nálam nagy szó. Charles Martin engem meggyőzött, férfiak is írhatnak nagyszerű romantikus történeteket.
Ajánlom kimondottan forró napokra!

6 hozzászólás
>!
Judit_Sike P
Charles Martin: Hegyek között

Véletlenül akadtam rá erre a könyvre, és azonnal megfogott a témája. Nagyon szeretem az ilyen túlélős, katasztrófás könyveket, az igaz történeteket is, és a kitaláltakat is.
Ez a könyv nagyon érdekes volt, szerintem nagyon emberközeli lett. Teljesen bele tudtam magam képzelni magam Ben és Ashley helyzetébe, át tudtam élni minden pillanatot velük. Tetszettek a beszélgetéseik, ahogy megnyíltak egymásnak (vagyis inkább Ashley, mert Ben azért elég zárkózott volt). Ben szerelme csodálatos volt, minden mondatában érezni lehetett a hihetetlen szerelmet a felesége iránt. És azt hiszem ezt a szerelmet kéne mindenkinek átélnie. Mindenkinek.
A túlélés is részletesen lett leírva, sok részletet mutatott be, például, hogy honnan szereztek élelmet, hogy élték túl a hideget, mivel tüzeltek, és még rengeteg más dolgot.
Végig izgalmas volt, és nagyon szurkoltam nekik, hogy túléljék.
Kifejezetten érdekes volt, hogy nem váltott szemszögű könyvről van szó, és Ashley oldalát nem ismerhettük meg. Egyébként ez nem volt zavaró, a történet így is tökéletes volt.
A végét egyébként én éreztem, és rájöttem, már rögtön a könyv elején tudtam, hogy ez lesz a csattanó. De ez sem baj, nagyon tetszett így is.

>!
Lanore P
Charles Martin: Hegyek között

Fura volt olvasni a film után, hiszen van pár változtatás, amit nem feltétlenül értek, hogy miért kellett meglépni, de a lényeg végülis ugyanaz: Életben maradtak érzés kannibalizmus nélkül. Szeretem az ilyen könyveket, mert mindig megpróbálom magam maximálisan beleélni az adott helyzetbe, és általában azt gondolom, hogy tipikusan én lennék az első, aki bepánikol, feladja, kinyiffan, és felfalják a pumák – itt sem élnék tovább 10 percnél, az tuti. Hozzám képest Ashley és Ben jól nyomták a túlélősdit, szinte már túl jól spoiler. A csavar a végén biztos nagyot ütött volna, ha nem látom előbb a filmet, de így is át tudtam érezni Ben gondolatait, fájdalmát.

>!
mokus33
Charles Martin: Hegyek között

Ez az a könyv, amit szívesen megnéznék filmen is, és nem azért, mert nem tudtam elképzelni a tájat, a szereplőket, a történetet magamban, hanem mert megérdemelné, hogy film is készüljön belőle. Tetszett a kétfajta ritmus, a visszaemléekezéseknél a lágyabban csordogáló, lassú történet, a hegyekben viszont a pörgősebb, izgalmasabb, gyorsabb cselekmény. Egyébként sokkal szívesebben olvastam a menekülés történetét, mint a visszaemlékezéseket, Rachel karaktere valahogy túl elvontra sikeredett spoiler. A visszaemlékezések, a diktafonra mondott monológok nem annyira kötöttek le, mindig azt vártam, hogy újra a hegyekben legyünk, hogy izgulhassak tovább a szereplőkért. Az érzelmes gondolatokat inkább a könyv végén olvastam szívesen, úgy érzem, ott kaptak igazán létjogosultságot, hogy megértsem ezen a történeten keresztül is: mindig van remény, mindenhonnan fel lehet állni és újra lehet kezdeni az életet! Nem biztos, hogy a könyv elolvasása után ezt már így is gondolom, mert szerintem vannak olyan élethelyzetek, amiből soha nem lehet felépülni, mindenesetre ez a könyv – úgy érzem – ezt akarta velem megértetni.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Maria_pillowbook P

Néha elgondolkodom, hogyan szerettél belém. Olyan dolgokban hiszel, amiket én nem is látok, és olyan nyelven beszélsz, amit csak a szív ismer.

131. oldal

29 hozzászólás
>!
robinson P

— Fizikailag sokféleképp okozhat fájdalmat az ember… De ha úgy igazán bántani akarsz valakit, akkor a szavaknál semmi sem hatásosabb.

>!
robinson P

— Megígéred, hogy akkor is szeretni fogsz — kérdezted —, ha öreg leszek, ráncos, és nem hallom, amit mondasz?
— Talán még jobban.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
robinson P

— Maga pesszimista?
— Orvos vagyok. Ez azt jelenti, hogy optimista vagyok realista felhangokkal.

>!
Trudiz

– A fájdalom azt jelzi, hogy a gyengeség távozik a testedből.

>!
robinson P

Beléptél a képbe, és nevetést, fényt, csodát hoztál az életembe.

>!
cassiesdream

– Mit akarsz felvenni?
– Latint.
– Miért?
– Mert szerintem sirály, ha az emberek latinul beszélnek.
– Senki sem beszél latinul Róma bukása óta.
– Róma elbukott?

>!
robinson P

— Ha egyszer a szív összetörik… nem könnyen forr össze.

>!
bombi

Összetört szívvel élni annyi, mint félig halott emberként létezni. Ez nem jelenti azt, hogy félig él. Azt jelenti, félig halott.

153. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Benioff: Tolvajok tele
Philip Pullman: Északi fény
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
Méliusz Anna: Marci és az oroszlán
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
William Goldman: A herceg menyasszonya
Rick Riordan: A titán átka
Ken Follett: Alattunk az óceán
Ross Thomas: Hittérítőragu
Mark Twain: A titokzatos idegen – Sátán három könyve