Hegyek ​között 174 csillagozás

Charles Martin: Hegyek között Charles Martin: Hegyek között Charles Martin: Hegyek között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy viharos éjszakán két idegen várakozik a Salt Lake City-i repülőtéren. Ashley Knox vonzó, sikeres újságíró, az általa olyannyira várt esküvőjére igyekszik. Dr. Ben Payne ortopédsebész és nem mellesleg tapasztalt hegymászó éppen egy orvosi konferenciáról tart hazafelé, hogy a másnapra előjegyzett műtétjét elvégezhesse. A közelgő hóvihar miatt azonban valamennyi járatot törölték. Az egyetlen kiutat egy idős ember, Grover charterjárata jelenti így keresztezi egymást a két fiatal sorsa. Ám olyasvalami történik, amire a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak. Repülőjük lezuhan, és hamarosan szembe kell nézniük a kegyetlen valóssággal: a faggyal, az éhséggel, a szédítő magassággal, a reménytelenséggel, önmagukkal és egymással is. Egy szívszorító és minden erejüket felemésztő küzdelem kellős közepén találják magukat, amelyet a hegyekkel és saját érzelmeikkel vívnak.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
General Press, Budapest, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520894 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2017
310 oldal · ISBN: 9789634520665 · Fordította: Szentesi Mária
>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Ben Payne · Ashley Knox · Grover Roosevelt


Kedvencelte 31

Most olvassa 6

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Roszka>!
Charles Martin: Hegyek között

Egy szerencsétlenül járt kis repülő túlélőinek küzdelme a túlélésért. Mégis a nagyobb szerencsétlenség egyikük lelkében dúl. Nagyon jól ötvözi az író a két dolgot. A lelki sérülést csak csepegtetve tudjuk meg, igazából a történet végén derül ki, ha addig valaki nem jön rá, szerintem, ha figyelmesen olvassuk, kitalálható. A küzdelmet a túlélésért viszont percről-percre követhetjük. Egyikük igazán kiszolgáltatott, a másikuk pedig teljesen alárendeli magát ennek a kiszolgáltatottságnak. Időnként torokszorító történet, kalandokkal, segíteni akarással, és két ember harcával önmagukkal.

1 hozzászólás
Ibanez P>!
Charles Martin: Hegyek között

Tetszett, könnyed kis romantikus történet egy túlélési csomagba burkolva. A filmet előbb láttam, így tudtam a „csavarról” ugye, meg több dologról, bár azért meglepetés volt így is bőven. Nem is tudom, hogy a könyvben megerősített sportos és hegymászó múlt jót tett-e a történetnek, de Ashley esetében szerintem mindenképp, hiszen egy ilyen sebesüléssel szerintem egy átlagember simán kipurcant volna, még ha nem is feltétlen a sportos múlt, hanem inkább az akaraterő és az életben maradás kérdése volt. De az biztos, hogy két normál ember nem maradt volna életben (okés, ott az uruguayi rögbicsapat), kellett pár „segítség” a téli túrához. A pumás rész szerintem a könyvben izgibb volt, a kisebb kutya viszont reálisabb a könyvben (nem hiszem, hogy több hétig etetnénk a kevés kajával egy labradort, vagy méginkább, hogy nem ennénk meg őt :-D). A filmben jobban tetszett az is, hogy spoiler. Mindenesetre az egész történet klassz, nem volt vele bajom, ötletes, a diktafonos megoldás is, ahogy szép lassan kezdünk rájönni, hogy mi is ez az egész…

3 hozzászólás
mate55 >!
Charles Martin: Hegyek között

A természet nem ismeri a részvét fogalmát, oly annyira, hogy az „ember kontra természet” irodalma mit sem vesztett népszerűségéből. A szereplők egy szívszorító és minden erejüket felemésztő küzdelem kellős közepén találják magukat, melyet a hegyekkel és saját érzelmeikkel kell, hogy megvívjanak. A túlélésért folytatott küzdelem közben, váratlan romantikába torkollik, olyan romantikus drámába, amely küzd, hogy egyensúlyba hozza az élet vagy halál esetét, a sokkal szelídebb szerelmi történettel. A könyv, a zsáner romantikus ágát gazdagítja, (mondhatnám túlélős melodráma) a szépsége pedig abban rejlik, ahogy a szerelmet és a túlélést összekapcsolja. Mint a korcsolyázás, egyes könyveknek kettős minősítési rendszerre van szükségük, egyet a technikai nehézségekre, egyet pedig a művészeti érdemekre kell „hangolni”. A háttér hideg szomorúsága között több fényes folt is van, melyet leginkább Gloria Gaynor gondolatával érzékeltetném: „Amíg tudom, hogy szeretem, tudom, hogy életben maradok.”

robinson >!
Charles Martin: Hegyek között

Tökéletesen felépített, erősen romantikus, kalandos mese a túlélésről, a szerelemről. Megtalálni önmagunkat, utunkat, helyünket a világban.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/12/hegyek-kozott.html

Valeria729 P>!
Charles Martin: Hegyek között

Szívszorító történet, de e mellett izgalmas is. Annyira, hogy nem sikerült letenni a könyvet, így mára csak 3,5 órát sikerült aludnom.
A megfeszített akarat diadala volt amit Ben csinált, és ez a megpróbáltatás nagyon kellett Bennek. Több évtizedes olvasási múlttal a hátam mögött tudtam a sorok között olvasni, tudtam Ben „titkát”.
Tetszett a könyv finom humora. spoiler
Nagyon tetszett a pilóta karaktere, a gondolatok, amiket rajta keresztül üzent az író.
Ashley egy igazán kemény csaj, én nem tudnék ennyi lelkierőről bizonyságot tenni. Kicsit sajnáltam, hogy az ő gondolataiba nem láthatunk bele.
Nem tudnám megmondani, hogy mi az a nüansznyi dolog, ami hiányzott, vagy amivel több volt, mint kellett volna, hogy ne 100%-ot adjak, de így érzem.

2 hozzászólás
Csoszi>!
Charles Martin: Hegyek között

Óriási reményekkel kezdtem bele a könyvbe. Aztán óriási pofára esés lett. Voltak benne jobb részek, de nagyjából utáltam az egészet: a katasztrófát, a 3000 méteres hegyeket, a több méter mély havat, a mínusz 15 fokos hideget, a mindenhez értő csodadoktor Ben-t, a futásával, a diktafonjával, és úgy a maga tökéletességével együtt, a tenyérbemászó Ashley-t. Nekem ez most egy nagy nyáltenger volt:( Sorry!

>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária
4 hozzászólás
tmezo P>!
Charles Martin: Hegyek között

Jó volt olvasni ezt a történetet, szerettem a tájat, és a hegyeket, bár a havat és a hideget annyira nem, de nagyon érzékletesen vissza tudott adni ebből mindent az író. Én is fáztam és éheztem, és küzdöttem a szereplőkkel együtt. Ben kicsit túlzás volt, nagyon szuperman alkatra sikerült. Ashley szegény nem sokat tett hozzá az egészhez, jó „beteg”, jó hallgatóság volt, és jó kérdéseket tudott feltenni.
Küzdöttek rendesen, de számomra azért egy kissé meseszerű is volt. Talán pont azért, mert Ben ilyen sokoldalú volt.
Ben lelki vívódása, és a beszámolói egy különleges kapcsolatot vetítettek elém, amiből egy idő után kiérződött a veszteség. Ahogy haladt előre a mesélésben, tudtam, hogy mivel küzd, hogy mennyire „lógva” maradt az a bizonyos bocsánatkérése, és ez nem engedi őt továbblépni. Kemény egy ilyen dologgal együtt élni, örök vívódás, és mi lett volna ha érzés.

Nefi P>!
Charles Martin: Hegyek között

Nagyon szép történet, a kitartásról, a küzdésről, az élet fontos értékeinek megtalálásáról. Nehezen tudtam letenni, mert annyira visz magával a történet. Emberiek voltak az érzések, de nekem egy kicsit túl volt feszítve a történet. Szívszorító volt, küzdelmes, szép, bár nem jött át az, hogy ez velem is megtörténhet, hogy ezt én is végig tudnám-e csinálni vagy sem. Nagyon jól felépített történet. Megnéztem a filmet is, nekem nagyon tetszett :)

pribrgre P>!
Charles Martin: Hegyek között

Nagyon tetszett a könyv, nagyon tetszettek a diktafonra mondott részek.
spoiler
A végét szerintem ki lehetett találni előre, bár én végig reménykedtem, hogy ne legyen igazam.
Szomorú, egyben szép és megható történetet olvashattam kitartásról, szeretetről, szerelemről, reményről. Nem bántam meg, hogy elolvastam :)

MonikaR>!
Charles Martin: Hegyek között

„A csendnek is van csengése. Még a hó is hangokat ad, ha elég közelről hallgatod. ”

Még nem olvastam Charles Martintól könyvet, ezért az eleje kicsit nehezen indult, nem szerettem a diktafonos részeket, viszont gyorsan megszoktam és elmerültem a gyönyörű idézetekben és a borzasztó, mégis érdekes történetben.
Eleve szeretem, vagyis pontosabban imádom a túlélős könyveket, műsorokat, filmeket, ezért választottam ezt a könyvet. Mindég érdekelt az ember azon része, mely a túlélésre ösztönöz, ezért a történet teljesen lekötötte a figyelmemet. Az emberben nagyobb erő lakozik mind amennyiről tud, de viszont akarat és a kitartás nélkül nem lenne képes előhozni a hatalmas erejét.
Legalább 200 idézetet húztam ki, melyek nem csak az írónak köszönhetően, hanem a fordítónak is, díszítik ezt a könyvet.
Az író stílusa nagyon megtetszett, látszik rajta, hogy nem kezdő és nagyon megválogatja a szavait. A fordítás egyetlen hibája a cím, amely angolul The Mountain Between Us ami azt jelenti, hogy A hegyek közöttünk, vagyis ez a mondat elhangzik a könyvben és nagy jelentőséggel bír, még a Hegyek között teljesen más jelentést ad az egésznek. Tudom, hogy kis dologról van szó, de engem nagyon idegesít, amikor a fordítás címe elveszti az eredeti jelentését. Nem tudom, hogy miért nincs erre valami szabályzat, hisz oly sok könyv esik áldozatul…
A karakterek nem kápráztattak el, de a történetük annál inkább. A kedvenc szereplőm Grover volt, úgy éreztem, hogy ő kellőképpen lett kidolgozva, még akkor is ha csak a könyv elején volt jelen. Ben annyira titokzatos volt, hogy nehéz volt együtt érezni vele, az író csak a könyv vége fele vágott bele részletesebben az érzéseibe. Ashley karaktere viszont egyáltalán nem lett kidolgozva. Ben szemszögéből láttuk az egész esetet, ő viszont titkolta az érzéseit még saját maga előtt is (szóval az olvasók előtt is), így kicsit nehéz volt átélni az egészet.
Mindent egybevéve, a könyvet 4,8-ra csillagoznám, de ilyen opció nincs, így 5 lett.
Nagyon szeretném megnézni a filmet is, az előzetesből ítélve eléggé eltér a könyvtől, de nagyon izgalmas lehet.
Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki szereti a túlélős, szenvedős könyveket.

>!
General Press, Budapest, 2011
352 oldal · ISBN: 9789636432799 · Fordította: Szentesi Mária

Népszerű idézetek

K_Maria P>!

Néha elgondolkodom, hogyan szerettél belém. Olyan dolgokban hiszel, amiket én nem is látok, és olyan nyelven beszélsz, amit csak a szív ismer.

131. oldal

29 hozzászólás
robinson P>!

– Fizikailag sokféleképp okozhat fájdalmat az ember… De ha úgy igazán bántani akarsz valakit, akkor a szavaknál semmi sem hatásosabb.

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom
robinson P>!

– Maga pesszimista?
– Orvos vagyok. Ez azt jelenti, hogy optimista vagyok realista felhangokkal.

robinson P>!

– Megígéred, hogy akkor is szeretni fogsz – kérdezted –, ha öreg leszek, ráncos, és nem hallom, amit mondasz?
– Talán még jobban.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Trudiz>!

– A fájdalom azt jelzi, hogy a gyengeség távozik a testedből.

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · gyengeség
pribrgre P>!

A megbocsátás nehéz dolog. Annak is, aki kéri… és annak is, aki adja.

Kapcsolódó szócikkek: megbocsátás
cassiesdream>!

– Mit akarsz felvenni?
– Latint.
– Miért?
– Mert szerintem sirály, ha az emberek latinul beszélnek.
– Senki sem beszél latinul Róma bukása óta.
– Róma elbukott?

robinson >!

Beléptél a képbe, és nevetést, fényt, csodát hoztál az életembe.

robinson >!

– Ha egyszer a szív összetörik… nem könnyen forr össze.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: Minden, minden
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Meggin Cabot: A fiú a házból
Janet Evanovich: Két ravatal
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Andy Weir: A marsi
Tracey Garvis Graves: Kötelék