Egy ​új élet reménye (Maggie 1.) 50 csillagozás

Charles Martin: Egy új élet reménye

Egy ​dél-karolinai kisvárosban a vége felé közeledik a nyár, amelyet Dylan és Maggie Styles izgatott és boldog tervezgetéssel tölt: első gyermekük születését várják. Az idill azonban kettétörik, amikor a szülés közben komplikációk lépnek fel, és Maggie a vérveszteségtől kómába esik. A magabiztos és életvidám Dylan számára mindaz, amiben eddig hitt, kártyavárként omlik össze. A férfi élőhalottként járkál és virraszt felesége ágya mellett. A sors iróniája, hogy épp ekkor talál rá az oly régóta áhított lehetőség: tanárnak hívják a helyi főiskolára. Legjobb barátja unszolására kénytelen-kelletlen elfogadja a felkínált állást, és tanítani kezd. De vajon képes lesz-e helytállni és vigaszt nyújtani nehéz sorsú diákjainak, miközben ő maga élete legnehezebb pillanatait éli át? Van-e még remény az újrakezdésre, vagy szívében a zene örökre elcsendesedett?
Charles Martin (Ahol a folyó véget ér, Hegyek között) új regénye megrendítő, keserédes történet, amely egy férfi küzdelmes útját… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
General Press, Budapest, 2011
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636433420 · Fordította: Benda Klára

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Charles Martin: Egy új élet reménye

Charles Martin könyveit nehéz beskatulyázni, de azt hiszem ezt hívják kortárs szépirodalomnak. Nagyon szépen ír az emberi érzésekről, fájdalomról, boldogságról és a hitről. Egy egyszerű történet egy déli kisvárosból, Diggerből. A főszereplő feleségénél szülési komplikációk merülnek föl, rengeteg vért veszít és kómába esik. Hogyan éli meg a férj, miképp próbálnak meg segíteni a barátok, egyáltalán milyen ott az élet, erről ír C. M. nagyon szépen, néhol viccesen megfogalmazva. Van hozzá folytatás, de egymagában is olvasható, lezárt történet.

>!
mokus33
Charles Martin: Egy új élet reménye

A címének megfelelően ez a könyv tele volt reménnyel, ezért öröm volt olvasni. A végig humoros és könnyed hangvételű stílussal az író elvette a tragikus történések élét, ennek ellenére sokszor sikerült könnyeket csalni a szemembe. A történet gerincét természetesen Maggie betegsége és az ahhoz kapcsolódó gondolatok, érzések és események adták, de nagyon jó volt, hogy több sorsot is megismerhettünk ezen kívül, Dylan tanítványain keresztül. Megannyi személyes tragédiával találkozhattunk „kicsiben”, és ezek a sorsok is reményt sugároztak, egytől egyig. Tartottam tőle, hogy a vallás és a hit majd nagyon előtérbe kerül, de egyáltalán nem, pont annyira volt erős ez a vonal, amitől nem éreztem azt, hogy téríteni akar, inkább csak megmagyarázta a hit fontosságát, és ez jó volt.

>!
Zsuzska79 P
Charles Martin: Egy új élet reménye

Nagyon tetszett a könyv. El fogom olvasni a második részt is. Életszerű volt, akár filmet is lehetne belőle forgatni.

>!
MezeiMarcsi
Charles Martin: Egy új élet reménye

Az első oldalnál tudtam, kedvenc lesz. A történet akár igaz is lehetne. 2. könyvem az írótól,és a következő már a kezemben van. Ajánlom mindenkinek,aki szeret a szeretetről, az életről, a valóságról olvasni. A „folyó”, és az Úr a legfontosabb főszereplő. Mindenki, és minden jól megfér a nagyon jól megfogalmazott történetben.(ez persze a fordítónak is köszönhető.gondolom:)
Nagyon megfogott. Beszippantott.

>!
Cowardly_Lioness
Charles Martin: Egy új élet reménye

Nagyon érződik, hogy a kezdeti szárnypróbálgatások egyike. Attól függetlenül, hogy ez is egy jó ötleten alapszik, nem érintett meg annyira, mint a későbbi regények, amiket ez előtt olvastam. Jó volt, leginkább egyszer olvasós, de azért a második résznek még nekiveselkedem. :-)

>!
Ancsibe
Charles Martin: Egy új élet reménye

Hmm..őszintén szólva jobbra számítottam. Ahogy néztem itt molyon az íróhoz írt véleményeket, egy olyan igazi romantikus, mégis valamilyen valóságos sztorit feldolgozó regényre számítottam. Ezzel szemben ez nem volt túlzottan romantikus regény. Azt hittem jobban ki lesz hegyezve a feleség-gyerek részre, mint arra, hogy a pasi miket csinál. Ettől függetlenül azért kikapcsolt, és jó könyv, a diákjainak a fejmosása nagyon jó rész, meg a vége is aranyos, de amúgy olyan kicsit unalmaska volt.

>!
NikoLetti
Charles Martin: Egy új élet reménye

Könnyed olvasmány, olyan egy olvasásos. Kicsit nyomasztó volt több helyen, de olvastam tovább. (sejthető, hogy fel fog ébredni . :) )
Olyan nagy mondanivalókat nem találtam benne . Mintha az első regényei egyike lenne a könyv . Megvan a második rész is … de még várat magára ….

>!
bozs
Charles Martin: Egy új élet reménye

Eddigi leggyengébb CM könyv, tele számomra teljesen felesleges sallanggal.
Persze ismét megható történet.

>!
Shil
Charles Martin: Egy új élet reménye

Karácsonyra éppen jó volt. Családi kikapcsolódós, bele bújós, pityeregtetős.

>!
Manyesz
Charles Martin: Egy új élet reménye

A történet érdekes, összetett, mégis egyszerű. Egy amerikai kisváros mindennapjai, az emberek, a történetek, életek, a közösség. Szerettem olvasni minden sorát, az egyszerűségével, mégis az összetettségével együtt. Sok – sok emlék is eszembe jutott, a kis falusi gyermekkorom nyarai. Messze van Amerika, mégis hasonló az élet. A kórház, meg a szülés amúgy is, az életem.


Népszerű idézetek

>!
Cirimo76

Hatvankét év után elhallgatott a zene, a fények kialudtak, és abbamaradt a tánc a magnólia deszkák felett. A magány megtörte Papát, és három hétre rá ő is elment. Az orvos annyit mondott, hogy egyszerűen megállt a szíve. Az orvosoknak nincs megfelelő szavuk arra, hogy valakinek összetörik a szíve. Papa egyszerűen meghalt. Ennyi.

41. oldal

>!
Cirimo76

A ravasz, egyetemi külcsín alatt a tanáraim többsége hivalkodó tudományos fokozatokkal takarózó, kiégett zugtollnok volt, akik akkor sem tudtak volna egy jó történetet összehozni, ha az életük múlott volna rajta. Tehetségtelenségük űrjét beteges örömmel töltötte ki, ha másokat szétmarcangolhattak.

45. oldal

>!
Cirimo76

Csak azért, mert valaki tud valamit, vagy azt hiszi, hogy tudja, még nem biztos, hogy meg is
tudja tanítani.

45. oldal

>!
Cirimo76

A két verandával együtt a házat nagyjából száztíz négyzetméteresre saccoltam, bár soha nem mértem le. De a miénk volt, és hatvankét éven keresztül szeretet lakott benne.

47. oldal

>!
Cirimo76

– Mielőtt ki-ki idejárul, idézzük fel, mi következik! – Kristálytisztán és nyomatékosan ejtette a szavakat, gondosan ügyelve a világos fogalmazásra. Megállt, a kelyhet áttette egyik kezéből a másikba, elővette a zsebkendőjét, hogy megtörölje a homlokát és az arcát.
– Mindnyájunknak van választása. Mindenki föláll a padból, követi az előtte álló személyt, előresétál, megszólja a másik alkalomhoz nem illő alkalmi ruháját, arra gondol, hogy nagyon éhes, vagy hogy hol, mikor, mit fog enni, miután innen kiszabadul, aztán letérdel, bólint, harap és kortyol egyet, bosszankodva tér vissza a helyére, mert a kenyér száraz volt, a bor meg olcsó.

91-92. oldal

>!
Cirimo76

A tutajos nem tehet mást, bíznia kell egy nála hatalmasabb erőben, és el kell fogadnia, hogy a semmi ágán lebeg, mert a folyót nem érdekli az úti cél, csak az út. Ha nem így lenne, a folyók nem kanyarognának.

110. oldal

>!
Cirimo76

Csak azért, mert illik az ember lábára egy cipő, még nem feltétlenül kell hordania. Az igazi kérdés az, hogy akarja-e viselni azt a cipőt.

220. oldal

>!
Cirimo76

Késő délután jött a postás, és egy szép ajándékot hozott nekem, ami nem más volt, mint egy adófelszólítás.

231. oldal

>!
Cirimo76

– Hogy érzi magát? – kérdeztem. – Mármint a babával meg minden… Mit mondanak az orvosok? – Az orvosok azt mondják, hogy nagy, én meg kicsi vagyok. És hogy gondolkozzak a császármetszésen. Úgyhogy gondolkodom rajta. A gondolat nincs ellenemre. De nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék egy nagy cipzárat a hasamra.

242. oldal

>!
Cirimo76

– Jól vagy?
– Úgy érzem magam, mint akin keresztülgázolt az élet.

266-267. oldal


A sorozat következő kötete

Maggie sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gary Chapman – Catherine Palmer: Télre tavasz
Patti Smith: Kölykök
Stephen King: Atlantisz gyermekei
Mark Helprin: Téli mese
Irwin Shaw: Hit a tengeren
Frances Mayes: Édes élet Itáliában
Richard Russo: Sóhajok hídja
Alice Sebold: Komfortos mennyország
Charles Bukowski: Nők
Philip Roth: Kiégés