A ​megváltás reménye 31 csillagozás

Charles Martin: A megváltás reménye

Tizenkét évvel ezelőtt Matthew Risingnak mindene megvolt, amit csak kívánhatott. Középiskolai szerelmével, Audrey-val az oldalán ragyogó karrier várt rá profi amerikaifutball-játékosként. Ám egyetlen pillanat alatt elveszített mindent – a hírnevét, a szabadságát és a számára legfontosabbat: élete szerelmét –, amikor kétségbevonhatatlannak tűnő bizonyítékok alapján elítélték egy borzalmas bűntényért, amelyet valójában el sem követett.
Szabadulása után Matthew visszatér szülővárosába, ahol nemcsak az ellenséges légkörrel kell megbirkóznia, de azzal is szembesülni kényszerül, hogy Audrey szinte belerokkant a történtekbe, és látni sem akarja. Azért, hogy visszaszerezze felesége bizalmát, Matthew olyan lépésre szánja el magát, amelyre ha fény derül, ismét és mindörökre börtönbe juttatja. A megváltás reményében azonban hajlandó mindent kockára tenni…

Eredeti cím: A Life Intercepted

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2015
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636437367 · Fordította: Gömöri Péter
>!
General Press, Budapest, 2015
368 oldal · ISBN: 9789636437695 · Fordította: Gömöri Péter

Enciklopédia 9


Kedvencelte 2

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
V_Ili P
Charles Martin: A megváltás reménye

Ez volt az első könyvem Charles Martintól.
Első perctől tudható volt, hogy sima bosszúról van szó, én biztos nem hagytam volna büntetlenül, azt a 12 évet.
Audrey kicsit jobban is bízhatott volna a férjében, ha igazán szereti.
Nekem kicsit sok volt a foci leírás, de biztos csak azért, mert abszolút nem értek hozzá.

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Charles Martin: A megváltás reménye

Ajvé! Először is amerikai foci rajongók előnyben, a könyv ugyanis rengeteget foglalkozik a játék menetével. Másodszor pedig rohadtul felcseszte a történet az agyamat. spoiler A történet legkedvesebb része Matthew és Dalton kapcsolata. Matt mindent kockára tesz, hogy segíthessen a fiúnak. Audrey csalódás volt. Egyátalán nem bízott a férjében, pedig szerette. Azt hiszem másra számítottam. Ez a könyv most nem lett kedvenc. :(

>!
Zsófi_és_Bea P
Charles Martin: A megváltás reménye

Charles Martin a saját félbeszakadt amerikai futball-pályafutása emlékére írta ezt a könyvet, mintegy terápiás céllal saját magának és a szintén sportoló fia részére, amolyan megszívlelendő apai jótanácsként, hogy soha ne szálljon el, hogy a siker kulcsa a csapatjáték és a kitartás, és azt se felejtse el, hogy mi a legfontosabb az életben. Mert Charles Martin megteheti és meg is tudja tenni, hogy mindezt egy könyvben mondja el a fiának. :)
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2015/11/charles-martin-meg…

>!
robinson P
Charles Martin: A megváltás reménye

Borzasztóan körülményes, sok focis leírással. Miután leüli a főhős a 12 évet a börtönben, rögtön kiderül, hogy természetesen ártatlanul… Addig? Senkit nem érdekelt.
Nem hagyott mély nyomot, sőt… nagyon idealizált az egész történet, érezhetően kitalált, erőltetett mese.

>!
Klári_Filutás
Charles Martin: A megváltás reménye

Abszolút kikapcsolt és nagyon megszerettem. Én élveztem a sok sok amerikai futball leírást, mivel nem igazán ismerem a szabályokat és eddig túl bonyolúlt volt számomra, de most kicsik jobban megértettem. Szerettem Matthewt és Audreyt, az ő szerelmüket és a küzdelmüket. A cselekmény kb a közepe felé már kiszámítható volt olyan téren, hogy lehetett sejteni ki áll az egész hazugság mögött, de hogy ki Dee anyja, nah az egy váratlan fordulat volt.
Vitt magával a történet.

>!
Fairymysz P
Charles Martin: A megváltás reménye

Azt hiszem – talán nem túlzás két könyv olvasása után mondani – szeretem Charles Martint. Nagyon jól ír, nagyon jó témákról. A szereplőiről el lehet hinni, hogy a valóságban is élnek valahol. Nagyon sajnáltam Matthew-t mindazért, amin keresztülment, Dee-t pedig nagyon-nagyon megkedveltem. Viszont nem értettem Audrey-t és nem igazán tudom neki megbocsátani, hogy nem hitt, hogy kételkedett.
Sajnos bármennyire is jó a történet megint túl sok olyan információt kaptunk, ami engem személy szerint baromira nem érdekelt: és ez a foci. Untam a focileírásokat, a játékszabályokat stb. És megint nem vagyok megelégedve a bűnös bűnhődésével. Túl könnyen megúszta: semmilyen mentség sincs arra, amit tett.

>!
hangya68 P
Charles Martin: A megváltás reménye

Igazi Charles Martinos, szépen felépített történet volt ez is, nem csalódtam. Egy valami viszont nagyon zavart: miért nem hitt Audrey a férje ártatlanságában? Tény, hogy minden ellene szólt, de akkor is! Kapcsolatuk kezdetétől egyetlen alkalommal sem adott okot a bizalmatlanságra! Hogyan kételkedhetett benne egy pillanatig is?

>!
p_m_linda
Charles Martin: A megváltás reménye

Igazi amerikai sztori.
Engem nem zavart a sok amerikai fociról szóló rész, igazából olyan szemléletesen írta le a sportot az író, akár egy ismeretterjesztő könyvben, és sokat lehet belőle tanulni.
Az érzelmeket azonban szerintem túltolta. Az utolsó rész pedig, a tv show már teljesen felesleges, csak ömlengenek mindannyian… A főszereplő kicsit öntelt, és valamilyen érthetetlen okból meg sem próbál védekezni a vádak ellen, majd amikor rátalál a feleségére (aki egyébként egy idióta), spoiler Szóval voltak benne béna részek, de összességében tetszik az alapötlet, a történet is elég pörgős, csak a szereplők lettek kicsit elrontva.

>!
gizad 
Charles Martin: A megváltás reménye

A Hegyek között-re előjegyeztem a könyvtárban, de legutóbbi látogatásom során megkadt a szemem a polcon ennél a kötetnél, ismerős volt az író neve, így hazahoztam. A fülszöveg alapján teljesen más történetet vártam. Konfortzónámon abszolút kiesik, de néha kell ilyen is. Azok számát gyarapítom, akiknek túl sok volt benne a foci, de hát ez a történet váza. Az elején untam, meg aztán sík hülye vagyok az amerikai focihoz, nem is érdekel, és hiába írt rengeteg infót a játékról, nem maradt meg belőle semmi. Amiért mégis 4 csillagot adtam, az az érzelmi része. Matthew karaktere jól sikerült, szinte a szemem előtt láttam a börtönből kiszabadult, megtört embert. Mikor a kutyával találkozott, már egészen megkedveltem, hisz aki az állatokat szereti, az rossz ember nem lehet. Audrey már nem ilyen jól sikerült, bár az ő szemszögéből nézve őt is meg lehet érteni. Dee szintén szimpatikus volt. A végével azonban nem vagyok kibékülve.


Népszerű idézetek

>!
Klári_Filutás

Ritka az olyan barát, aki kitart az ember mellett, amikor mindenki más deviáns alaknak képzeli. Még ritkább az olyan, aki hisz is az embernek.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát
>!
Klári_Filutás

– A lélek horgonya a remény…

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lélek · remény
>!
Klári_Filutás

– Ha majd elég régóta játszol ezen a poszton, meg fogod érteni, hogy nem azt kell kérdezni, mi van, ha. A jó kérdés úgy kezdődik: mikor?

95. oldal

>!
Klári_Filutás

Az élet tökéletesen kiürítette a bensőm, és ebbe az űrbe támasztékát veszítve belerogyott a lelkem.

187. oldal

>!
Klári_Filutás

Nem voltak egyformák a napok. Akadt köztük jobb és rosszabb is. De mindegyik ugyanarra tanított: a gyűlöletet és a haragot nem lehet gyűlölettel és haraggal legyőzni.

191. oldal

>!
Klári_Filutás

Van, ami rajtad múlik,és van, ami nem. Ne izgasd magad olyasmin, amin úgysem tudsz változtatni. Fölösleges, mert semmit sem old meg.

287. oldal

>!
Klári_Filutás

Régebben bosszantotta, hogy Lynn sosem nézi meg a meccsek végét. Aztán megértette, hogy egy-egy emlék elgennyesedik odabent, és ha hozzáér az ember, pokoli fájdalmat tud okozni.

11-12. oldal

>!
Klári_Filutás

Az idebent eltöltött tizenkét esztendő, több mint négyezer-háromszáz nap alatt megtanultam egy alapigazságot: óriási különbség van egy megvalósult és egy átélt álom között. A börtön rabságban tartja az ember testét, de az emlékek, akár az ablakrácson beömlő fény, szabadon járnak-kelnek.
Idebent a megkínzott lélek emlékezik. A szerencsés felejt.

32. oldal

>!
p_m_linda

Emlékszem, milyen álmélkodással hallgattuk történelemórákon az Isten szent nevében folytatott számtalan háborúról szóló történetet, amikor pedig az örök békéhez elég lett volna egy füves pálya, néhány verítékező srác meg egy disznóbőr labda.

89. oldal

>!
p_m_linda

Amíg hajlandóságot mutattam, hogy a füle tövét meg a hasát vakargassam, hagyta, csináljak, amit akarok. Megfürdettem, és ahogy fokozatosan lecsutakoltam róla a port, a ragacsos mocskot és a bundájára vastagon rárakódott sarat, kiderült, hogy – bármi lett-légyen a neve – őkelme egy boston terrier, jól látható, fekete-fehér, szmokingra emlékeztető mintázattal.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Boston terrier · kutya

Hasonló könyvek címkék alapján

Ottlik Géza – Hugh Kelsey: Kalandos hajózás a bridzs ismeretlen vizein
Tandori Dezső: Nagy gombfocikönyv
Ella Steel: Sors-Fordulat
Fredrik Backman: Itt járt Britt-Marie
Luigi Garlando: Bajnokság Párizsban
Csepelyi Adrienn: Belemenés
Tari János: Pettyes labda a világkupában
Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére
Mal Peet: Őrző