Az ​X-akták – Forgószél (X-Akták 2. 2.) 16 csillagozás

Charles Grant: Az X-akták – Forgószél

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Muldert és Scullyt, a televíziós sorozatból is jól ismert két FBI-ügynököt, a természetfölötti ügyek specialistáit ezúttal is gyilkosságok kinyomozásával bízzák meg. Állatok és emberek hátborzongató tetemei tárulnak elébük, amelyekről egy ismeretlen, iszonyatos erő darálta le a ruhát és a hajat, a bőrt és a húst. Maga Mulder is kis híján áldozattá válik. Ám csak arra képes visszaemlékezni, hogy mielőtt elveszítette az eszméletét, valami sziszegett a szélben körülötte. Nevetett. Suttogott. Árnyak gyilkolnak? Kísértetek? Honnan bukkannak elő? Van-e közük a szomszédos indián rezervátumhoz, ahol a törzs öregjei időnként összegyűlnek, s régmúlt idők varázsszavait mormolva próbálják fölidézni a holtak szellemét?

Eredeti cím: Whirlwind

>!
Door, Budapest, 1996
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638550244 · Fordította: Bihari György

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
kratas P
Charles Grant: Az X-akták – Forgószél

Igazi X-akta érzés, Scully és Mulder hozzák az elvártakat, a befejezés meg elvarratlan :) De jó volt.

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Charles Grant: Az X-akták – Forgószél

Olvasás közben a Zérópont jutott eszembe a gyilkosságok módszeréről, de szerencsére tévedtem. Igaz, a Zp-ot nagyon régen olvastam…
Ez érdekes sztori volt, végig az orromnàl fogva vezetett, ki és miért gyilkolt, pedig ott volt a megoldás. Jó volt elmerülni egy újabb X-aktában a megszokott főszereplőkkel, ilyenre emlékeztem rájuk :)
Kicsit sok volt szereplő, úgy értem, sok infót kaptunk egy csomó emberről, ami aztán nem lett releváns.

>!
Sydney
Charles Grant: Az X-akták – Forgószél

Ez a rész is nagyon szuper volt, habár néha egy kicsit túl gusztustalan volt, főleg az utolsó gyilkosságot részletezte túlságosan is az író, bár az is lehet, csak én vagyok ilyen érzékeny ezekre a témákra.
Scully és Mulder továbbra is a szokott formáját hozza, nagyon szeretem, amikor Scully betegségét, Samantha elrablását és más általunk is ismert eseményeket emlegetnek, vagy ilyenekre emlékeznek vissza.
A történet egy X-akták-epizódtól semmiben sem különbözik, gusztustalan és megmagyarázhatatlan gyilkosságok, Scully és Mulder megérkezik a sivatagba, ahol nem igazán látják őket szívesen, habár senkinek fogalma sincs róla, mi történhetett. Aztán szép lassan körvonalazódnak a múlt eseményei is, bár a gyilkos személyén nagyon meglepődtem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin J. Anderson: Az X-Akták – Zérópont
Edgar Allan Poe: Elbeszélések
Dean R. Koontz: A rossz hely
Dean R. Koontz: Ne félj!
Dean R. Koontz: Az éjszaka foglya
Dean R. Koontz: Az eljövetel
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Marcus Sakey: Egy jobb világ
John Scalzi: Bezárt elmék
Douglas Preston: Becsapódás