Klíma 3 csillagozás

Charles Eisenstein: Klíma

A ​"zöld világ" képe több mint egyszerű ábránd; igaz, nem is realisztikus. Azonban lehetséges! Mindehhez arra van szükség, hogy mindegyikünk elkötelezze magát a rá szabott szolgálat mellett – mindenféle logikus ok és a garantált siker ígérete nélkül. Arra van szükség, hogy elhiggyük, igenis eljöhet az a meggyógyult, zöld, szebb világ, amelyre vágyunk."
A klímaváltozás kérdését új szemszögből megközelítve Charles Eisenstein teljesen más keretek közé helyezi a témát, formabontó megoldásokat és célokat vonultat fel, amelyeket magunkévá téve sikerrel haladhatunk végig az ökológiai pusztításból kivezető úton.
A témát alapos kutatásnak alávető Eisenstein rendkívüli éleslátással vázolja fel, a természet birodalmát számokká redukálva, hogyan szakadtunk el környezetünkről, és tettünk szert ma is uralkodó háborúközpontú gondolkodásunkra. A szerző, aki egy teljes fejezetet szentel a klímaszkeptikusi álláspont taglalásának, arra biztat mindenkit, hogy lépjen túl a… (tovább)

Eredeti cím: Climate – A New Story

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Édesvíz, Budapest, 2021
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635070886 · Fordította: Mohai Szilvia
>!
Édesvíz, Budapest, 2021
348 oldal · ISBN: 9789635070893

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Zaphira0228>!
Charles Eisenstein: Klíma

Mindig szeretek ilyen témákról olvasni. Számomra elgondolkodtató volt ez a könyv, és rossz abba belegondolni, hogy vannak olyan emberek, akik a klímaváltozást kitalációnak vélik és nem veszik észre még azt sem, hogy már nincsenek lassan évszakok sem, nyáron megpusztulunk a hőségben, télen már hó sincs, de azért minden rendben van….


Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Goodall – Gail Hudson – Thane Maynard: Nálatok vannak még állatok?
Jane Goodall – Douglas Abrams: A remény könyve
Wolfgang Behringer: A klíma kultúrtörténete
J. R. McNeill: Valami új a nap alatt
Michael Shellenberger: Apokalipszis soha
David Attenborough: Az élő bolygó
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
Gerald Durrell: Fogjál nekem kolóbuszt!
Robert Macfarlane: Lennvilág
Elizabeth Kolbert: A hatodik kihalás