Idézetek 49

FélszipókásŐsmoly >!

– Kísértő – felelte Redlaw –, akinek üres nézése, kongó hangja kimondhatatlan iszonyatot kelt bennem, és ennél is nagyobbnak a ködös előérzetét, míg szólok veled, megint a tulajdon elmém visszhangját hallom!

375. oldal - A szellem embere és az árnnyal kötött alku (Európa, 2017)

FélszipókásŐsmoly >!

A levegő tele volt lázasan csapongó, jajveszékelő fantomokkal. Mindegyikük bilincset hordott, mint Marley kísértete; néhányan (ők alkalmasint cinkos kormánytagok lehettek) egymáshoz voltak láncolva; egy sem volt közülük szabad.

27. oldal - Karácsonyi ének (Európa, 2017)

FélszipókásŐsmoly >!

Jaj, de szűkkezű volt Scrooge, de szorosmarkú, garasreszelő, csikar, kupor, kaparkodó vén bűnös!

10. oldal - Karácsonyi ének (Európa, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Ebenezer Scrooge
EowynTheHunter>!

Így megy ez a társadalom bármely polcán (mert a világ így ítél), annyiba nézik az érdemeivel sosem hencegő víg kedélyt, amennyire ő tartja minden fontoskodás nélkül önmagát; felszínesen csemcsegnek külső jegyein, bogarain, pedig ha vennék a fáradságot, és belső értékeikre figyelmének, pirulhatnának tán hozzá mérve magukat!

EowynTheHunter>!

Az emberélet útjai bizonyos végállomások felé tartanak, és követőjüket tévedhetetlenül odavezetik. De ha valaki letér egy útról és másikat választ, akkor máshová érkezik.

EowynTheHunter>!

Igazságos, méltányos, nemes rendje a dolgoknak, hogy vannak járványszerűen terjedő betegségek és bajok, de semmi a világon nem olyan ellenállhatatlanul ragályos, mint a nevetés és a jókedv

EVikus>!

Minden résen és kulcslyukon áradt be a sűrű köd, amelyben a házak már a szűk kis utca túloldalán is puszta fantomoknak rémlettek. E komor és mindent elhomályosító felhő ereszkedése láttán az ember azt hihette volna, hogy a kicsapongó Természet nagyban űzi a lepárlást.

Karácsonyi ének; 11. oldal (Európa, 2019)

3 hozzászólás
Zebrafű>!

– Fontos része a vezeklésemnek – folytatta a kísértet.- Ma éjjel azért vagyok itt, hogy figyelmeztesselek, még van rá esélyed és reményed, hogy elkerüld a sorsomat. Ezt az esélyt és reményt én szereztem meg neked, Ebenezer.
– Mindig jó barátom voltál-mondta Scrooge.- Köszönöm.
– majd három szellem – intette a kísértet.
Scrooge-nak majdnem annyira leesett az álla, mint a kísérteté tette volt.
– Ez lenne az esély és remény, amit említettél Jacob? – tudakolta elhaló hangon.
– Ez.

Lexen P>!

a bevacsorált Mr. Britain élvezkedett parádés kollekció kifényesített fedőtől, kisikált lábostól, makulátlan tiszta ételharangtól, csillogó-villogó kannától, a gazdasszonyi gondosság megannyi falra akasztott vagy polcra rendezett jelvényétől körülvéve, szinte tükörterem közepében. A legtöbb tükör korántsem hízelgő képet vetített vissza róla, mi tagadás; és nem is mind ugyanolyat; némelyik tűrhető küllemet, más visszataszítót; mind a maga módján képezte le, annyiféleképpen, ahányfélék az emberek is.

A szerelem csatája; 308. oldal

Lexen P>!

és lesz szíves a szemével ezentúl bölcsebben, könyörületsebben látni.

A szerelem csatája; 349. oldal