Értékelések 20

szendi04 P>!
Charles Dickens: Karácsonyi történetek

Nagy örömömre szolgál, hogy Dickens karácsonyi történeteit egy csokorba gyűjtve, nem mellesleg ilyen szép kiadásban olvashattam, polcomon tudhatom.

A karácsonyi éneket számtalanszor olvastam már, kissé elfogult vagyok vele kapcsolatban. Jó érzéssel tölt el olvasni érvről-évre az ünnepre való készülődés közben. Egy kicsit felráz, elgondolkodtat, figyelmeztet. A nagy rohanásban elfelejtjük az igazán fontos dolgokra figyelni. Ez a történet lelassít, más irányba tereli figyelmem, a felszínes dolgok, a csillogás elhalványul, helyébe csend és béke költözik lelkemben, ilyenkor decemberben.

A többi történetet nem ismertem. Kíváncsian olvastam, tudja-e hozni a Karácsonyi ének színvonalat. És tudta, különösen a Harangszó és A házi tücsöknek sikerült belopnia magát a szívembe. Kedves írások a szeretetről az egymásra való odafigyelésről.

A leggyengébb láncszemnek a Szellem embere bizonyult, egy kissé zavaros volt, egy kissé pedig elnagyolt, semmitmondó.

Ettől az egy történettől eltekintve különösen ajánlatos karácsony előtt olvasni, lapozgatni, igazi felüdülés, ráhangolódás a szeretet ünnepére. Az biztos, hogy részemről minden évben újraolvasós lesz.

WickyNicky>!
Charles Dickens: Karácsonyi történetek

Charles Dickens zseniális. A történeteinek mondandói időtállók, korszaktól és helytől függetlenül.
Én egy 1958-as kiadást olvastam, megsárgult lapokkal és régies nyelvezettel, nem szoktam hozzá, mégis nagyon tetszett, szívmelengető volt.
Tudtam sírni és jókat nevetni is rajta. Kedves mesék, amiknek van tényleges mondandójuk, és nagyon tetszik Dickens humora.
Gyönyörűek a történetek, különösen a Karácsonyi ének fogott meg, amit szintén először olvastam és én eddig a belőle készült adaptációkat sem láttam. Ez után a Harangszó érintett meg legjobban. A többiben nekem kicsit sok volt a leírás, de ezzel együtt is élvezhetőek voltak.