Bleak ​House 5 csillagozás

Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House Charles Dickens: Bleak House

The unabridged text of Dickens's classic tale that offers both a scathing satire on the corruption of the law and a vivid portrait of London life.

Eredeti megjelenés éve: 1853

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Penguin Popular Classics, Penguin English Library, Vintage Classics, Penguin's Clothbound Classics

>!
Penguin, United Kingdom, 2012
1104 oldal · ISBN: 9780141199092
>!
Penguin, New York, 2011
1088 oldal · ISBN: 9780141198354
>!
Oxford University Press, Oxford, 2008
992 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780199536313

4 további kiadás


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Papusz>!
Charles Dickens: Bleak House

Mamám, de sokáig olvastam… de ez a sulinak köszönhető, nem annak, hogy nem tetszett, mert még mindig odavagyok Dickensért. Még el sem kezdődött a történet, amikor már elolvadtam a stílusától: valahogy nagyon tudja, milyen arányban kell keverni a szomorút a humorossal meg a meseszerű részekkel. És aztán jött a sztori, keverte a szálakat, néha már nem tudtam, ki kicsoda és hogy jön a képbe (ami nem az ő hibája, hanem az enyém, túl lassan haladtam vele), ő viszont végig kézben tartotta a szálakat, és olyanokról sem feledkezett meg, mint szegény kis Jo, aki az egyetlen szereplő volt, aki könnyeket csalt a szemembe. Igen, a szereplők – keveset kedveltem meg közülük igazán, és ők sem a legeslegfőbbek közül kerültek ki. Név szerint: Jo (de ez már kiderült), a bolond Miss Flite, Mr Jarndyce és George. A többiek… Esther túl sokat ömlengett, Ada túl darling volt, Richardot néha képen töröltem volna (persze, tudom, az ügy tette ezt vele, meg minden, de előtte se volt egy álom), és Mr Skimpole jobban idegesített, mint ők hárman együttvéve, nem tudom, ők mit zabáltak benne annyira… SPOILER és persze nekem volt igazam, de hagyjuk.
Mindez összeöntve igen-igen jó regénnyé áll össze. És hamarosan megnézem a tévésorozatot is…

BarbieB>!
Charles Dickens: Bleak House

Egy újabb könyv, amit egyszerűen képtelen voltam végigolvasni – pedig tényleg mindent megpróbáltam – és egy idő után már nem is akartam eljutni az utolsó lapig. Egy 1200 oldalas kötetnél ha a 300. oldalig nem történik semmi meggyőző, akkor már nem is fog, nekem pedig túl hosszú az olvasmánylistám ahhoz, hogy reménytelen könyvekre pazaroljam az időmet.
https://litfan.blog.hu/2017/07/16/charles_dickens_bleak…


Népszerű idézetek

sztimi53>!

And I am bored to death with it. Bored to death with this place, bored to death with my life, bored to death with myself.

Papusz>!

[World of fashion]
It is not a large world. Relatively even to this world of ours, which has its limits too (as your Highness shall find when you have made the tour of it, and are come to the brink of the void beyond), it is a very little speck. There is much good in it; there are many good and true people in it; it has its appointed place. But the evil of it is, that it is a world wrapped up in too much jeweller's cotton and fine wool, and cannot hear the rushing of the larger worlds, and cannot see them as they circle round the sun. It is a deadened world, and its growth is sometimes unhealthy for want of air.

Chapter 2: In Fashion

Papusz>!

…there were two classes of charitable people; one, the people who did a little and made a great deal of noise; the other, the people who did a great deal and made no noise at all.

Chapter 8: Covering a Multitude of Sins


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anthony Capella: The Various Flavours Of Coffee
Jane Austen: Sense and Sensibility (Oxford Bookworms)
Jane Austen: Pride & Prejudice / Emma
Libba Bray: The Sweet Far Thing
Philip Pullman: The Ruby in the Smoke
Terry Pratchett: Dodger
Jane Austen: Sense and Sensibility (Penguin Readers)
Jane Austen – Nancy Butler: Sense & Sensibility
Jane Austen: Pride and Prejudice (Penguin Readers)
Jane Austen: Pride and Prejudice (Heinemann Guided Readers)