„Hallom, ​szobafestő vagy!” 6 csillagozás

A maffia bérgyilkosa
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Frank Sheeran, a maffia bérgyilkosa több mint 25 embert ölt meg a szervezet utasítására, köztük jó barátját, a fuvarozók szakszervezetének vezetőjét, Jimmy Hoffát is.

The Irishman – Hallom, szobafestő vagy címmel is megjelent.

>!
GABO, Budapest, 2011
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636895129 · Fordította: Bihari György

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

István_Békési>!
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Ez egy piszok jó könyv, pörgős és izgalmas sztori, letehetetlen olvasmány. Mindenképpen érdemes elolvasni, lehetőleg még a The Irishman film megjelenése előtt.
    
Azon persze még mindig elmosolyodok picit, valahányszor kezembe kerül a könyv és a hátsó borítón olvasom, a film várhatóan 2012-ben fog mozikba kerülni Robert De Niroval és Al Pacinoval. Sebaj, 2019 van, de legalább Joe Pesci is benne lesz.
Ezen kívül, had piszkálódjak még egy keveset a külcsínre. A cím borzasztó és szerintem még hibás is. Értem én, hogy ezt nehéz jól és frappánsan lefordítani, de ha már szó szerint kell, akkor az I heard you paint houses mégis inkább Hallom, házakat festesz lenne. Persze talán jobb lett volna élni a fordítói szabadsággal, mint ahogyan a film is teszi a címadásnál. Ezen kívül a borítókép is pocsék, a fekete-fehér négy kalapos sziluett engem egy zs-kategóriás krimi plakátjára emlékeztet.
    
De ez ne riasszon el senkit, a béna borító és cím semmit sem vesz el a maradék 350 oldal értékéből. Ezzel a sztorival minden adott, hogy Scorsese mester újabb remekművel rukkolhasson elő a filmvásznon.

>!
GABO, Budapest, 2011
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636895129 · Fordította: Bihari György
1 hozzászólás
Unstable>!
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Kicsit féltem, hogy tényfeltáró jellege miatt nem lesz túl gördülékeny, olvasmányos de alaptalan volt. Az ember sokszor teljesen elfelejtkezik róla, hogy igazából egy életrajzi regényt olvas, annyira pörgő, mint akármelyik fikciós krimiregény. Persze az élet írja a legjobb sztorikat… A film előtt olvastam, Nekem annak élvezetéhez is sokat adott, így ajánlom az előtt kézbe venni.


Népszerű idézetek

Trizsi>!

Átéltem a háborút, mi történhet még velem? Attól fogva elég félvállról vettem az életet. Ahogy lesz, úgy lesz.

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Attenborough: Az élő bolygó
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú
Edith Eva Eger: A döntés
Lawrence Anthony – Graham Spence: Elefántsuttogó
Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk
Gerald Durrell – Lee Durrell: Az amatőr természetbúvár
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Douglas Adams – Mark Carwardine: Utoljára látható
Bernard Dumpleton – Anne Gatti – Anna Grayson – Derek Hall – Tim Healey – Tim O'Hagan – Peter Leek – John Man – Antony Mason – Geoffrey Sherlock – Keith Spence – Jill Steed: Varázslatos Föld körüli utazás