Az ​élet eredetének rejtélye 1 csillagozás

A kortárs elméletek újraértékelése
Charles B. Thaxton – Walter L. Bradley – Roger L. Olsen: Az élet eredetének rejtélye Charles B. Thaxton – Walter L. Bradley – Roger L. Olsen: Az élet eredetének rejtélye

Hogyan ​keletkezett a világ, az élet és a világot megfigyelő emberi értelem? Ez az ember egyik legfontosabb kérdése, mely a természettudományokat, a filozófiát és a teológiát egyaránt áthatja. Századunk hatvanas éveiben irányítatlan fizikai erőforrások segítségével a szén-alapú élet alapvető összetett építőköveit sikerült létrehozni, s e látványos biokémiai eredmények tápot adtak annak az értelmezésnek, hogy az élet kizárólag anyagi kölcsönhatások, szelekciós folyamatok révén, az ún. kémiai evolúció során jött létre.
Thaxton, Bradlex és Olsen könyvükben több oldalról is vizsgálják az élet mechanisztikus keletkezésének kérdését, ismertetve az elmélet alappilléreit. Geokémiai, biokémiai és termodinamikai érvek alapján hangsúlyozzák, hogy az élet kémiai evolúciójával kapcsolatban ésszerű és jelentős kétségek merülnek fel. A szerzők saját megfogalmazásában: „bírálatunk éle nem arra irányul, amit nem tudunk, hanem arra, amit már tudunk. … Éppen a tudományos haladás az, amely… (tovább)

>!
Harmat, Budapest, 1998
300 oldal · ISBN: 9637954864 · Fordította: Székács András

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Vida Gábor: Az élet keletkezése
Szent-Györgyi Albert: Válogatott tanulmányok
Spencer Wells: Az ember útja
Elizabeth A. Dauncey – Sonny Larsson: Mérgező növények
Hargittai István: Doktor DNS
Gánti Tibor: Az élet általános elmélete
George C. Williams: A pónihal lámpása
Wolfgang Kuhn: A darwinizmus buktatói
Jobe Martin: Evolúciótól teremtésig
Michael A. Cremo – William Deadwyler – A. C. Bhaktivedānta Swāmī Prabhupāda – Siku Andrea – Tasi István: Darwin majmot csinált belőlünk?