Vérszag (True Blood 4.) 297 csillagozás

Charlaine Harris: Vérszag

Vajon mit keres Eric, a vámpírok vezére éjnek idején meztelenül az utcán? Sookie egy kis nyugalomra vágyik, de a kisvárosba érkező gonosz és mindenre elszánt boszorkányok egyszerűen ellopták Eric emlékeit, így segítségre szorul. Sookie vámpír szerelme Peruban üdül, miközben a nem hétköznapi képességekkel megáldott pincérlány a boszorkányok, az éhes vérfarkasok és a bosszúszomjas vámpírok összecsapásának kellős közepén találja magát…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541587 · Fordította: Lukács Lászlóné, Weisz Böbe

Kapcsolódó zóna

!

True Blood

111 tag · 73 karc · Utolsó karc: 2018. július 8., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Eric Northman · Sookie Stackhouse


Kedvencelte 50

Most olvassa 5

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Charlaine Harris: Vérszag

Na végre!

Így kell ezt csinálni, ez most nagyon tetszett.
Egész végig szurkoltam, nem idegesített egyik karakter sem és még meg is könnyeztem egy részét.
Eric és Sookie kapcsolata nagyon feldúlt, és az az igazság, nekem ők egy pár, a legjobb pasi, igen tudom, hogy egy bunkó, de eredeti.
Jöhet a következő rész.

ViveEe P>!
Charlaine Harris: Vérszag

Eddig ez tetszett a legjobban.
Bill szerencsére megint nem zavar sok vizet. Eric elveszti az emlékezetét és egy teljesen új oldaláról ismerhetjük meg. Kicsit az átlag love storyt is megkapjuk, ami nekem tetszett.
A boszorkány dolog sem volt rossz, bár itt is nagyon sok oldal elment a nyomozással. És nem csak a boszorkányok utáni nyomozással. Kezdem már unni ezt a sémát, de emlékeim szerint még mindig jobb ez, mint a TV sorozat.
Lássuk a következőt..

Elhaym>!
Charlaine Harris: Vérszag

Többen is mondták nekem, hogy ez lesz a sorozat legjobbja, de mivel nekem az első két kötet nem jött be, ezért nem hittem abban, hogy ez nálam is így lesz. Amikor elkezdtem olvasni a könyvet meglepett, hogy most nem unatkozok közben, mindig vártam mi fog történni. Boszorkányok, tündérek és egy új faj feltűnése izgalmassá és fordulatossá tette a sztorit. Ebben már volt harc, jobban átjött a fantasy hangulat is. Ráadásul Jason is eltűnt, így a boszorkányok elleni küzdelem közben azt is ki kellett deríteni, hogy hová tűnt, él-e még, ha elrabolták akkor ki vitte el és miért.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/11/01/charlaine-harris…

18 hozzászólás
Fairy>!
Charlaine Harris: Vérszag

Na ez a kötet már nagyon is izgalmas volt. Debbie-t végig meg tudtam volna fojtani. Eric és Sookie kapcsolata nagyon tetszett szurkoltam nekik,Bill valahogy nem annyira szimpi nekem.
Egyre több természetfeletti lény jelenik meg a könyvben ami nekem nagyon bejön,Tündér és boszorkány a két kedvenc TFL-em. Ez a kötet viszi idáig a pálmát nálam.

2 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Charlaine Harris: Vérszag

A történet eszembe juttatta, hogy ettől a résztől kezdve miért is kedveltem annyira Eric-et. A színészt is ekkor kedveltem meg. :-) Jó volt a történet, bár a végén egy kicsit szomorú voltam Eric miatt. Valahogy most jobban illik hozzá, Sookie-hoz. Nem igazán hiányoltam Bill-t. A történet igazi fantasy lények gyülekező helye.

sztimi53>!
Charlaine Harris: Vérszag

Minden kétséget kizárólag ez a sorozat eddigi legjobb kötete. Elsősorban mert a legviccesebb, sok benne az izgiség, csak egy kicsit túl sok a TFL. Van itten mindenféle alakváltó, meg basszorkány, telepata, sőt fincsi tündér is. Mintha a vámpiroskák nem lennének elegek. De összességében Harris legalább nem herélte ki őket, úgy értem vérívó, halott gyilkosokat írt. Eric, a viking (LOL) egyre szimpibb, Elvis Bubba a kedvencem ismét felbukkan, őt nagyon nagy ötlet volt bevonni a sztoriba. A citromdíjas Bill már lejárt lemez, nem is bánom, hogy nem szerepel annyit mostanság. És hát Sookie-t egészen megszerettem mostanára. Az előző részeknél nem volt kedvem tovább olvasni. Most van. Vérszagot fogtam. :)

9 hozzászólás
zoeylane>!
Charlaine Harris: Vérszag

Imádtam! Messze jobb, mint bármelyik kötete a sorozatnak. Lehet, hogy elfogult vagyok Eric miatt, de későbbi részeket nem igazán tudom élvezni. Csak úgy vannak… El sem tudom képzelni, hogy ez miért lett ilyen jó. (Remélem a 11. részben beindulnak ismét az események, mert kezd nagyon ellaposodni a story!)

Petra_Posztós>!
Charlaine Harris: Vérszag

Kezd kissé túlzsúfolt lenni ez a világ. Mintha megborult volna a természetfeletti bödön a könyv írása közben. Egyrészt zavaró, másrészt imádom ezt a kavalkádot. Ericnek nagyon jót tett az amnézia. Annyira szerethető lett tőle.

alexa19900726 P>!
Charlaine Harris: Vérszag

Az első néhány kötetig imádtam a sorozatot, aztán elkezdett a színvonal romlani. Egy tény: Sookie az elejétől fogva roppant idegesítő :) A sorozatot is végignéztem bár a végén már inább csak Erik miatt :) ♥♥♥

Rooxy>!
Charlaine Harris: Vérszag

Az előzőhöz hasonlóan, ennek is elég pörgős cselekménye volt. Tetszett, hogy ezúttal a másik vámpír került a főszerepbe. A természetfeletti lények kezdenek egy kicsit sokan lenni, de azért még élvezhető.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/12/25/charlaine-harri…


Népszerű idézetek

veri7>!

Sose gondold azt, hogy a boldogság csak úgy jár neked!

258. oldal

Mircsi>!

Néha az élet egyszerűen többet nyúlt, mint amennyivel meg tudsz birkózni. Ilyenkor egyszerűen el kell fogadni.

237. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Egyszer mondtam is Billnek, hogy az lenne a legokosabb az ufóktól – ha meg akarnák támadni a Földet –, ha selymes, lógó fülű nyuszi alakjában érkeznének.

29. oldal

Sunshine>!

Vámpírok… Ők írták a lexikonba a birtokos esetről szóló szócikket.

Dombi_Petra>!

Ha nemzetkozi fenekszepsegversenyt rendeznenek, azt Eric folenyesen megnyerne.

165.-166. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Az itt állók közül egyedül csak nekem volt szembe fordítható hüvelykujjam, és hirtelen rádöbbentem, hogy ez nagy felelősséget ró rám.

222. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Először is, megszámolta az agyakat. Nem szó szerint ("egy temporális lebeny, két temporális lebeny…"), hanem gondolatfüzérként.

314. oldal

cassiesdream>!

… úgy tudott csókolni, hogy még a szoba is lángra gyúlt tőle.

27. oldal

Mircsi>!

A három vámpír pont úgy festett, mint a csokinarkósok a csokigyárban.

248. oldal


A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Deborah Harkness: Az élet könyve
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja