Vérszag (True Blood 4.) 275 csillagozás

Charlaine Harris: Vérszag

Vajon mit keres Eric, a vámpírok vezére éjnek idején meztelenül az utcán? Sookie egy kis nyugalomra vágyik, de a kisvárosba érkező gonosz és mindenre elszánt boszorkányok egyszerűen ellopták Eric emlékeit, így segítségre szorul. Sookie vámpír szerelme Peruban üdül, miközben a nem hétköznapi képességekkel megáldott pincérlány a boszorkányok, az éhes vérfarkasok és a bosszúszomjas vámpírok összecsapásának kellős közepén találja magát…

Eredeti mű: Charlaine Harris: Dead to the World

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541587 · Fordította: Lukács Lászlóné, Weisz Böbe

Kapcsolódó zóna

!

True Blood

113 tag · 74 karc · Utolsó karc: 2018. július 8., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Eric Northman · Sookie Stackhouse


Kedvencelte 55

Most olvassa 6

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Elhaym
Charlaine Harris: Vérszag

Többen is mondták nekem, hogy ez lesz a sorozat legjobbja, de mivel nekem az első két kötet nem jött be, ezért nem hittem abban, hogy ez nálam is így lesz. Amikor elkezdtem olvasni a könyvet meglepett, hogy most nem unatkozok közben, mindig vártam mi fog történni. Boszorkányok, tündérek és egy új faj feltűnése izgalmassá és fordulatossá tette a sztorit. Ebben már volt harc, jobban átjött a fantasy hangulat is. Ráadásul Jason is eltűnt, így a boszorkányok elleni küzdelem közben azt is ki kellett deríteni, hogy hová tűnt, él-e még, ha elrabolták akkor ki vitte el és miért.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/11/01/charlaine-harris…

18 hozzászólás
>!
Fairy
Charlaine Harris: Vérszag

Na ez a kötet már nagyon is izgalmas volt. Debbie-t végig meg tudtam volna fojtani. Eric és Sookie kapcsolata nagyon tetszett szurkoltam nekik,Bill valahogy nem annyira szimpi nekem.
Egyre több természetfeletti lény jelenik meg a könyvben ami nekem nagyon bejön,Tündér és boszorkány a két kedvenc TFL-em. Ez a kötet viszi idáig a pálmát nálam.

2 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné P
Charlaine Harris: Vérszag

A történet eszembe juttatta, hogy ettől a résztől kezdve miért is kedveltem annyira Eric-et. A színészt is ekkor kedveltem meg. :-) Jó volt a történet, bár a végén egy kicsit szomorú voltam Eric miatt. Valahogy most jobban illik hozzá, Sookie-hoz. Nem igazán hiányoltam Bill-t. A történet igazi fantasy lények gyülekező helye.

>!
sztimi53 P
Charlaine Harris: Vérszag

Minden kétséget kizárólag ez a sorozat eddigi legjobb kötete. Elsősorban mert a legviccesebb, sok benne az izgiség, csak egy kicsit túl sok a TFL. Van itten mindenféle alakváltó, meg basszorkány, telepata, sőt fincsi tündér is. Mintha a vámpiroskák nem lennének elegek. De összességében Harris legalább nem herélte ki őket, úgy értem vérívó, halott gyilkosokat írt. Eric, a viking (LOL) egyre szimpibb, Elvis Bubba a kedvencem ismét felbukkan, őt nagyon nagy ötlet volt bevonni a sztoriba. A citromdíjas Bill már lejárt lemez, nem is bánom, hogy nem szerepel annyit mostanság. És hát Sookie-t egészen megszerettem mostanára. Az előző részeknél nem volt kedvem tovább olvasni. Most van. Vérszagot fogtam. :)

9 hozzászólás
>!
zoeylane
Charlaine Harris: Vérszag

Imádtam! Messze jobb, mint bármelyik kötete a sorozatnak. Lehet, hogy elfogult vagyok Eric miatt, de későbbi részeket nem igazán tudom élvezni. Csak úgy vannak… El sem tudom képzelni, hogy ez miért lett ilyen jó. (Remélem a 11. részben beindulnak ismét az események, mert kezd nagyon ellaposodni a story!)

>!
Petra_Posztós
Charlaine Harris: Vérszag

Kezd kissé túlzsúfolt lenni ez a világ. Mintha megborult volna a természetfeletti bödön a könyv írása közben. Egyrészt zavaró, másrészt imádom ezt a kavalkádot. Ericnek nagyon jót tett az amnézia. Annyira szerethető lett tőle.

>!
alexa19900726
Charlaine Harris: Vérszag

Az első néhány kötetig imádtam a sorozatot, aztán elkezdett a színvonal romlani. Egy tény: Sookie az elejétől fogva roppant idegesítő :) A sorozatot is végignéztem bár a végén már inább csak Erik miatt :) ♥♥♥

>!
Rooxy
Charlaine Harris: Vérszag

Az előzőhöz hasonlóan, ennek is elég pörgős cselekménye volt. Tetszett, hogy ezúttal a másik vámpír került a főszerepbe. A természetfeletti lények kezdenek egy kicsit sokan lenni, de azért még élvezhető.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/12/25/charlaine-harri…

>!
nekromancia
Charlaine Harris: Vérszag

Hihetetlen! Az első hármat is befaltam kb két nap alatt, de ez a könyv nem hagyta magát letenni. Vicces, véres és szexi amennyire a helyzet engedi.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
veri7

Sose gondold azt, hogy a boldogság csak úgy jár neked!

258. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Egyszer mondtam is Billnek, hogy az lenne a legokosabb az ufóktól – ha meg akarnák támadni a Földet –, ha selymes, lógó fülű nyuszi alakjában érkeznének.

29. oldal

>!
Mircsi P

Néha az élet egyszerűen többet nyúlt, mint amennyivel meg tudsz birkózni. Ilyenkor egyszerűen el kell fogadni.

237. oldal

>!
Sunshine

Vámpírok… Ők írták a lexikonba a birtokos esetről szóló szócikket.

>!
Dombi_Petra

Ha nemzetkozi fenekszepsegversenyt rendeznenek, azt Eric folenyesen megnyerne.

165.-166. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Az itt állók közül egyedül csak nekem volt szembe fordítható hüvelykujjam, és hirtelen rádöbbentem, hogy ez nagy felelősséget ró rám.

222. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Először is, megszámolta az agyakat. Nem szó szerint ("egy temporális lebeny, két temporális lebeny…"), hanem gondolatfüzérként.

314. oldal

>!
Mircsi P

A három vámpír pont úgy festett, mint a csokinarkósok a csokigyárban.

248. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Bubba hátul ült, és magában dudorászott. Úgy vettem ki, a Love Me Tendert.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elvis Presley
>!
FanniFibi

Arra gondoltam, bemegyek a nappaliba és és beteszek egy filmet a videóba, hogy szórakoztassam Ericet. Már megnézte az összes Buffy-kazettámat, az Angel pedig nem volt meg. Eszembe jutott vajon az Elfújta a szél tetszene-e neki.

165. oldal


A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Deborah Harkness: Az élet könyve
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja