Por ​és hamu (True Blood 8.) 161 csillagozás

Charlaine Harris: Por és hamu

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Katrina hurrikán borzalmas pusztításai és a vámpírtalálkozó felrobbantása után Sookie Stackhouse épségben van, bár kissé feldúlt. Szeretne visszatérni dolgos hétköznapjaihoz, de közben halálra aggódja magát eltűnt barátja, Quinn miatt. De az események most is váratlan fordulatot vesznek, és hősnőnk ismét egy véres ütközet közepén találja magát. De amikor már nem repked mindenfelé kitépett szőr és vér sem folyik többé, Sookie-nak rá kell jönnie, hogy már semmi sem lesz olyan, mint annak előtte…

Eredeti mű: Charlaine Harris: From Dead to Worse

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543840 · Fordította: Weisz Böbe

Kapcsolódó zóna

!

True Blood

113 tag · 74 karc · Utolsó karc: 2018. július 8., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Eric Northman · Sookie Stackhouse · Bill Compton


Kedvencelte 20

Most olvassa 5

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
bartok_brigitta P
Charlaine Harris: Por és hamu

Nos, a Por és hamu egy árnyalattal jobban tetszett, mint az előző két kötet, bár ebben is bőven voltak logikátlanságok, és rengeteg helyesírási hiba, ami eddig fel sem tűnt! spoiler
Úgy érzem, hogy az előzőekhez képest a főszereplő kisasszony mutat némi fejlődést – csak egy egészen picit –, mert ebben a kötetben radikálisan csökkent azon esetek száma, amikor kedvem lett volna felpofozni. Sajnálattal tapasztaltam, hogy amennyire szerettem Sookie és Jason testvéri kapcsolatát a sorozatban, annyira utálom magában a könyvekben. Valahogy érezhetően egyre távolabb kerülnek egymástól, ráadásul Jason annyira ellenszenvesen viselkedik, hogy kezdek élni a gyanúval, hogy az őstulokság együtt jár azzal, ha valaki vérállat. spoiler
Sookie kapcsolatainak valahogy mindig olyan furcsán lesz vége, és most is inkább azt éreztem, hogy a Quinnel történteknek sokkal inkább ahhoz volt köze, hogy a rajongók végre megnyugodjanak, és ne maradjon további akadály a Sookie-Eric románc beteljesülése előtt.
Nagyon tetszett a vérfarkas szál, bár úgy érzem, hogy a hosszas felvezetés után nagyon gyorsan, kurtán-furcsán került sor a lezárásra és megoldásra. Érdekes volt a kontraszt aközött, ahogy a bundások vívják meg a belharcaikat, és aközött ahogyan a vérszívók teszik ugyanezt. A vámpírok hatalomátvétele csendesebbre, de részemről „látványosabbra” sikerült, és az újonnan érkező király igencsak felcsigázta a gondolataimat.
Niall, a dédnagypapa nagy löketett adott a tündérszálnak, a karaktere pedig érdekes színfoltot vitt a történetbe. Továbbra is úgy gondolom, hogy voltaképpen a mellékszereplők viszik hátukon a történetet, és nekik köszönhető, hogy annak ellenére is bent ragadtam a ebben az univerzumban, hogy az egész tele van bődületes marhaságokkal.

>!
Rooxy
Charlaine Harris: Por és hamu

Bár itt is pörögtek az események, mint a korábbi kötetekben, valamiért ezt a részt nem találtam annyira izgalmasnak. Szinte alig történt benne olyan dolog, amit kicsit is pozitívnak lehetett volna venni, de igazából nem tudnám megmondani, hogy ez miért tetszett kevésbé.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/01/06/charlaine-harri…

>!
lena91
Charlaine Harris: Por és hamu

Jason egyre ellenszenvesebb. Sajnálom az egész karakterét, a filmsorozatban sokkal, sokkal szimpatikusabb volt.
Quinn-nel történt dolgokat is sajnálom, de hát ez van. Octaviát egyáltalán nem bírom. Azt hiszem ennyi a negatív:)
Amelia továbbra is nagy kedvencem, az új, okos Sookie-t pedig nagyon bírom. Nem vagyok egy túl nagy Eric fan, de most már kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni köztük.
A sztori izgalmas volt, megint jó sok minden történt, közben pedig volt idő vásárolni, napozni és könyvtárba járni, amit nagyon imádtam. Kicsit valóságszagúbb így, hogy hétköznapi dolgok is történnek.

>!
Paulina_Sándorné
Charlaine Harris: Por és hamu

Tetszett, de lehetett volna jobb is. Sookie szerintem sokat fejlődött. Bill beszólásán csak lestem. Nekem nem hiányzott. Eric kedvenc maradt. spoiler Hunter tetszett, aranyos volt.

>!
Petra_Posztós
Charlaine Harris: Por és hamu

Abban ugyan lassan 100-ig biztos vagyok, hogy kezdetben azért kerestem annyira elszántan a sorozatot, mert fősulin annyira tetszett. Az idő mindent megszépít. Ugyan hallottam már ezt a kifejezést, most mégis egyre jobban kezd értelmet nyerni. A másik lehetőség az, hogy sokat változtam azóta, hogy először kezembe vettem a sorozatot.
Bár nem lett a kedvencem, de határozottam jobb volt mint a korábbi két rész. Végre kezd megjönni az esze is Sookie-nak.

>!
Anonyma
Charlaine Harris: Por és hamu

Sookie nem hétköznapi lány, hiszen az egész természetfeletti társadalom körülötte forog. Jelen van a társadalom minden jelentős eseményén, és el is szenvedi ennek következményeit. Mindemellett megpróbál normális életet élni, könyvtárba jár, vásárol, takarít, dolgozik és rokonokkal találkozik. Az, hogy eme hétköznapi cselekvések közben milyen események és élmények érik, az olvasható a történetben. :)
Nem volt olyan pörgős, mint az eddigi Sookie könyvek, inkább kellemes kikapcsolódás volt az agyamnak. Továbbra is ajánlom mindenkinek! :)
http://anonymakonyvesblogja.blogspot.com/2012/02/egy-la…

>!
Belle_Maundrell
Charlaine Harris: Por és hamu

Tudom, hogy teljesen egysíkúak a True Blood értékeléseim, de nem tudok mást mondani, mint hogy imádom! De nagyon. :D Ebben a részben az izgalmak mellett szerintem fontosabb szerepet kaptak az érzelmek, amiken örülünk, mert nagyon jól vannak megrva, mégsem lesz nyálas. True Blood, én így szeretlek :)

>!
alexa19900726
Charlaine Harris: Por és hamu

Az első néhány kötetig imádtam a sorozatot, aztán elkezdett a színvonal romlani. Egy tény: Sookie az elejétől fogva roppant idegesítő :) A sorozatot is végignéztem bár a végén már inább csak Erik miatt :) ♥♥♥

>!
selene P
Charlaine Harris: Por és hamu

Ez a kötet abszolút ötcsillagos. Minden van benne ami kell.Számomra az egyik nagy pozitívuma, hogy Quinn már nincs Sookival. Ezzel utat engedett egy másik, a szívemnek kedvesebb szereplőnek.

>!
Tímea_Kocsis_2
Charlaine Harris: Por és hamu

Sookie újabb bonyodalmakba keveredik, a természetfeletti közösség is reagál a természeti katasztrófa következményeire. Családi fronton is bonyolódik a helyzet, új családtagok tűnnek fel a színen, a régiek pedig bevonják a problémáikba. A gondok viszonylag gyors csörtékben rendeződnek el Sookie hathatós segítségével. Magánéleti fronton nincs a topon, de szerez új barátokat. Az erőviszonyok némiképp módosulnak és mozgásba lendülnek a háttérben.


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Néha hiába csinálsz mindent helyesen, akkor is balul sülnek el a dolgok.

229. oldal

>!
SophieHale

Azokban a napokba, amikor Eric nálam lakott – na jó, éjjeleken – sokat beszélgettünk, és sokat szeretkeztünk. És csodás volt. A barátságunk. A szex. A nevetés. A szex. A beszélgetések. A… na.

Kapcsolódó szócikkek: Eric Northman · Sookie Stackhouse
>!
SophieHale

Vágy támadt bennem, és majdnem megszólaltam, hogy „Bánja a patvar, tégy magadévá, bátor viking harcos!"

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eric Northman · Sookie Stackhouse
>!
SophieHale

Én akarok lenni az első. Tudom, hogy ez önzés, és talán kivitelezhetetlen, sőt talán sekélyes is. De azt akarom, hogy valakinek én legyek az első. Ha ez nem szép tőlem, ám legyen. Akkor ez van, ilyen vagyok. De akkor is így érzek..

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sookie Stackhouse
>!
Luna_Iceshard

– Amit tudnod kell, a következő: akár meg is halok érte. Ha bántod, akkor megöllek. – Bill sötét szeme Ericre vándorolt. – Te is el tudod mondani ugyanezt?
Eric nyilván nem akart ilyet mondani, így egy hellyel hátrább került a „ki szereti jobban Sookie-t” versenyben.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bill Compton · Eric Northman · Sookie Stackhouse
>!
Sunshine

– Eric nem fog örülni – mondta Pam előzékeny mosollyal. – A vérfarkasok miatt veszélybe sodortad magad. Tudod, hogy kevésre tartja őket.
– Ja, ja, ja – dörmögtem, és egy cseppet sem érdekelt. – Bekaphatja.
Pam felderült.
– Ezt elmondom neki.
– Miért szereted ennyire piszkálni? – kérdeztem, és rádöbbentem, hogy egészen lelassultam a kimerültség miatt.
– Még soha nem volt annyi munícióm, hogy piszkálhassam – válaszolta

Kapcsolódó szócikkek: Eric Northman
>!
cassiesdream

… az embereket olyannak kell elfogadni, amilyenek.

47. oldal

>!
Luna_Iceshard

Életemben most először gondolkodtam el azon, hogy a vámpírok nem szoknak-e hozzá a veszteségekhez. Annyi embert túlélnek, annyian eltűntek mellőlük. Nemzedékek mentek egymás után a sírba, és az élőhalottak tovább éltek. És még tovább.

238. oldal

>!
Ninácska P

Úgy forgattam a fejemben a gondolatot, mint egy kétes minőségű bort a számban.

67. oldal

>!
cassiesdream

Ha a szaruhártya úgy be tudott volna párásodni, mint az üveg, akkor most a bárban az összes pasas homályosan látott volna.

148. oldal


A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Deborah Harkness: Az élet könyve
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja