Hetedik ​harapás (True Blood 7.) 191 csillagozás

Charlaine Harris: Hetedik harapás

Az igaz barát nem iszik a barátjából.

A vámpírkirálynőre halálos ítélet vár. Sookie tudja, hogy a királynő ártatlan a király meggyilkolásában, de bizonyos titkos hatalmak csapdába csalták az amúgy is legyengült királynőt, és a végső leszámolásra készülnek. A pincérlány még mindig nem tett túl magát vámpír szeretőjének árulásán, de a szexi Quinn mindenben támogatja, kivéve persze az álnok Bill visszaszerzését. Sookie hamarosan válaszút elé kerül, ami nemcsak magánéletének alakulását, de a városka sorsát is eldöntheti…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543802 · Fordította: Weisz Böbe

Kapcsolódó zóna

!

True Blood

111 tag · 73 karc · Utolsó karc: 2018. július 8., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Eric Northman · Sookie Stackhouse

Helyszínek népszerűség szerint

New Orleans


Kedvencelte 24

Most olvassa 6

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ViveEe P>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

A végére még egész jó lesz a sorozat.
Vámpír csúcstalálkozó készül, ahol ítélnek a louisianai vámpírkirálynő felett, a hitves király halála ügyében.
Sookie tanú, meg egyéb okból is meg kell jelennie.
Jobban tetszik ez a vámpírintrika, az ember-vámpír ellentét, mint az eddig nyomozzunk gyilkosságok után sztorik.
Persze ez itt is megvan, de nem dominál.
Ami most kifejezetten bejött, hogy Sookie túllép a hormonjain, és meglepően okos dolgokat mond, jól átlátja az összefüggéseket, és elég gyorsan is reagál. Üdítő volt ezt olvasni az eddigi pasidömping, csókolózom mindenkivel szerep után.
Kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem továbbra is jobb lesz a történet.

bartok_brigitta P>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Ha a statisztikának lehet hinni, elvileg ennek a résznek extrán tetszenie kellett volna, mégsem érzem azt, hogy megugrotta volna a mércét. Sőt, az előzőekhez képest egyenesen unalmasnak éreztem, pedig történt egy-két dolog… Csak valahogy kezd már bosszantó lenni, hogy mindenki Sookie-ra pályázik, az ősi vámpíroktól kezdve az esküvőszervező vértigrisekig. Miért olvasom mégis tovább? Jogos kérdés… A sorozatnak megvan azaz idegesítő szokása, hogy a mellékszereplői csudijók, érdekesnek tartom a spoiler világot, és a stílusa is olyan olvasmányos, hogy szinte át lehet repülni az oldalakon. Ha már elkezdtem befejezem. Pont.
A vámpír konferencia érdekes eleme volt ennek a résznek. Jól esett kicsit közelebbről megismerkedni a vérszívók politikájával, és betekintést nyerni az igazságszolgáltatás labirintusába. Charlaine Harris erőteljesen szexualizálja a vámpírokat, így néha az olvasó hajlamos megfeledkezni arról, hogy voltaképpen lelketlen, kemény szörnyetegekről van szó, szóval ez a kötet egy icipicit helyrebillentette az „erőviszonyokat”.
Sookie szerelmi élete is egyre csak bonyolódik, az udvarlók sora egyre csak duzzad, én pedig egyre csak találgatom, hogy a gondolatolvasáson, a szépségen, és a tündérvéren kívül mi az a plusz, ami minden hímegyedet spoiler ennyire megragad benne.
Hatalmas plusz volt a történetben, hogy ismét találkozunk Barryvel, aki hordárból csapott fel a vámpírok gondolatolvasójának. Nagyon szeretem a karakterét, és kicsit sajnáltam, hogy nem szerepelt többet.

Csillagvirágszál>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Egyszerűen nem bírtam letenni. Kiolvastam szinte mondhatni egy szuszra. De valahogy ez a kötet sem volt az igazi, pont úgy mint a Halottnak a csók című sem. Ebben a cselekmény több volt, és tetszett. Sookie-t továbbra is imádom és egyre boldogabb vagyok, hogy kikerült a képből, a sorozatban sem szerettem és a könyvben sem. De a kérdés továbbra is Erik vagy Quinn? Én személyszerint nem tudok dönteni. Én vagyok az egyetlen aki a „bébi” szótól a falat kaparja nem csak az életben hanem amikor a könyvet olvassa akkor is?? Ezen kívül imádom a karakterét!

Kérem a következőt!! :))

6 hozzászólás
Annetty>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Így utólag visszagondolva, ez volt eddig a kedvenc részem. Kifejezetten Eric fan lettem (ami azóta is tart) :)
Sokat szoktam gyötrődni a csillagozáson, hogy mégis mi alapján adjak nekik öt csillagot, de minél több könyvet olvasok, annál inkább rá kell jönnöm, hogy két lehetőség van. Vagy olyanra adok öt csillagot, amit bármikor újra olvasnék, vagy az alapján értékelek egy könyvet, hogy az alap ötlethez képest mit hozott ki az író/ írónő a könyvből.
Szóval ezek alapján megkapja az öt csillagot a könyv :)
Szuper lett, csak ennyit tudok mondani.

Paulina_Sándorné P>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Ezt a részt most nagyon élveztem. Eric imádlak. Tetszett, hogy az a rész, mikor Sookie ivott belőle. Bill-t nem igazán csípem, de úgy veszem észre, hogy féltékeny, de nagyon. Tetszett, ahogy bemutatta az író a tárgyalást, a többi vámpírt. Érdekesnek találom Sookie elgondolását. Remélem Quinn-nel spoiler Nagyon bátor volt Barry-vel együtt, hogy segítettek.

lena91>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Azt hiszem igazán ettől a résztől változott az alap felállás: eszes vámpírok – butácska Sookie. Most pedig eszes Sookie – buta vámpírok. Hát persze minden rejtélyt Sookie oldott meg, egyes egyedül, segítség nélkül. Egyébként még mindig imádom a sorozatot, csak úgy faltam, annyira kíváncsi voltam a történésekre. Quinn továbbra is kedvencem, habár azért a vége egy kicsit furcsa volt.
Egyébként a nyomozás vége meglepett, egyáltalán nem számítottam rá, szóval ötletes, izgalmas volt minden.
Amelia pedig hatalmas kedvencem, kár hogy a filmsorozatból kimaradt:)

Judyt IP>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Személy szerint nagyon szerettem és élveztem az olykor butus, szőke, ám sokszor igen élelmes és értelmes, vámpírkörökben mozgó, mágikus lényekkel körülvett Sookie Stackhouse történetét. És azt is be kell vallanom őszintén, hogy a könyveket sokkal jobban kedveltem, mint a sorozatot.
Bár évek óta rajongója vagyok a fantasy irodalomnak, mégis úgy érzem, hogy ha lenne választásom, akkor bizony úgy döntenék, hogy nem szeretnék vámpír lenni. Nekem nem hiányozna az a hierarchia, amit Harris felépített a sorozatban. Nem hiányzna az a sok ármány, taktikázás, szórakozás másokkal, az egymás kihasználása, ami a vámpírok társadalmát jellemzi. De nem vágyom igazából egyik más fantasy karakter bőrébe sem, legyen az akár vérállat, tündér vagy gondolatolvasó.

Bővebben: https://watchaholics.hu/2018/04/14/charlaine-harris-het…

Katamano>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Szuper volt! Nem tudtam letenni. Még haza felé sétálva is olvastam. Eleinte megfogadtam, hogy ezt magyarul fogom elolvasni végig, de nem bírtam ki és elkezdtem most olvasni angolul a következő részt. A legeslegjobb és izgalmasabb rész idáig!

11 hozzászólás
Rooxy>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Rengeteg dolog történt ebben a részben (is), talán ez volt az eddigi legmozgalmasabb kötet. Sok különböző esemény, újabb szereplők, akik ki tudja mikor térnek vissza legközelebb (amikor már biztosan nem emlékszem rájuk). De olvasmányos volt, és a végén lévő kisebb zűrzavart (legalábbis számomra) leszámítva izgalmas volt.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/01/03/charlaine-harri…

Tina1993>!
Charlaine Harris: Hetedik harapás

Már a könyv elején tudtam, hogy Sookie nagy bajba fog kerülni, így kíváncsian vártam, hogy hogyan kerül majd ki belőle. Sok cselekmény, új szereplők és fordulat volt ebben a részben. Viszont ennek ellenére, nekem mégis kicsit lapos volt a történet vagy csak a megírás módja nem volt most olyan jó. Nagyon hiányoltam Sookie humorát és vicces gondolatait is. A romantikus szál az előző részben sem volt már túl pezsgő, de ebben a részben még kevésbé. Valahogy Quinn továbbra sem annyira szimpatikus nekem. Remélem a következő rész visszarázódik a megszokott stílusba, mert eddig nagyon szerettem a sorozatot.


Népszerű idézetek

zakkant>!

Van olyan igazság, amit ki kell mondani, és van olyan, amit jobb kimondatlanul hagyni.

107. oldal

Ninácska P>!

– Olyan vagy, mint a nyúl, aki az őt üldöző róka elől a bokor alá bújik – mondta.

214. oldal

Treszka>!

Az, hogy ismerek valakit, nem jelentette azt, hogy kényelmesen is éreztem magam a társaságában…

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sookie Stackhouse
Treszka>!

– Nem ez az igazság? Évek óta figyelem az embereket. Ismerem őket.
– Van olyan igazság, amit ki kell mondani, és van olyan, amit jobb kimondatlanul hagyni.
– Van olyan igazság, amit jobban szeretnél, ha nem mondanék ki… – pontosított.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sookie Stackhouse
Treszka>!

Eric szeme úgy fénylett, mintha gyertyát gyújtottak volna benne, és olyan helyes volt, hogy legszívesebben belefulladtam volna a tekintetébe. Szent ég!

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sookie Stackhouse
Belle_Maundrell>!

Mindenki tudja, hogy egy csokiimádó hogyan érez egy fincsi, csokoládédarabokkal teli, dupla réteg keserű csokiba mártott jégkrém iránt.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé
2 hozzászólás
Fiizso P>!

… Eric (…) diplomatikus, és az köti le a figyelmét, hogy az életben a legfontosabb szerepet játszó személyre figyeljen (aki nem más, mint E-R-I-C) …

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eric Northman
Thimmyke>!

Semmi sem volt hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor az ember lánya végre kiöltözhetett. Olyan volt, mint amikor mindjárt jön az udvarlód, aki elvisz az évzáró bálba, de előtte feltűzi a ruhádra a kis virágdíszt.

248. oldal

Sunshine>!

– Hadd legyek őszinte.
Ó, apám. A tapasztalatom szerint ez azt jelenti, „hadd legyek nyíltan szemét".

Ninácska P>!

… a legtöbbször a legegyszerűbb válasz a legjobb.

374. oldal


A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos születésnap
Benjamin Percy: Vörös hold
Patricia Briggs: A vér kötelez
Kresley Cole: Vámpíréhség
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Rob Thurman: Holdvilág
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Anne Rice: Memnoch, a Sátán
Jim Butcher: Teliholdkór