Halottnak ​a csók (True Blood 6.) 233 csillagozás

Charlaine Harris: Halottnak a csók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az igaz barát nem iszik a barátjából.
Gyilkosság történt. Sookie egyik kedves rokonát megölték. A hír mindenkit meglep, hiszen Hadley vámpír volt. Eltűnésének éjjelén a vámpírkirálynő hozzáment Arkansas királyához, és minden jel arra mutat, hogy a rokonnak köze volt mindkettőjükhöz. Mitöbb, birtokába jutott valami, amire sokaknak fáj a szemfoguk. Sookie épp indulni készül, mikor feltűnik a színen Quinn a vértigris, aki már az első randevún bajba keveri szíve választottját.
Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.
„Pikánsan pokoli”
– Dallas Morning News

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542669 · Fordította: Weisz Böbe

Kapcsolódó zóna

!

True Blood

111 tag · 72 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 27., 17:28 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Eric Northman · Sookie Stackhouse


Kedvencelte 22

Most olvassa 6

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ViveEe P>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Ez most egy viszonylag jó rész volt.
Sookienak New Orleansba kell utaznia, a már vámpírként is megboldogult unokatestvére holmijait elrendezni. Eközben vámpírkirálynő összeházasodott egy vámpírkirállyal. Ennek megünneplésén pedig Sookienak is részt kell vennie.
De megint semmi nem megy simán. Vérfarkasok támadásait kell megint átvészelni, aztán pedig a királynőt kell kihúzni a csávából, mert nagy bajba kerülhet.
Most ezek valahogy úgy lettek megírva, hogy nem idegesített a cselekmény lefolyása. Persze így is lassú volt, de nem rossz.
Új pasi kerül a képbe Quinn személyében, aki egyébként teljesen rendben van, csak szerintem felesleges ez a szál.
Viszont ami jó, hogy az írónő szolgáltat egy okot arra, hogy mégis miért van ennyi természetfeletti hódolója Sookienak. Nekem azért tetszik, mert ez így elfogadhatóbb, mint az a tény, hogy igen sokmindent megélt lények hirtelen a kisvárosi szűzlány után hülyülnek meg.
Eric hiányzott, nagyon keveset volt ebben a részben.
De mindenesetre ez a rész egészen tetszett nekem.

bartok_brigitta P>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Elkövettem azt a hibát, hogy anélkül haladtam tovább a sorozattal, hogy előtte elolvastam volna a novellát. Lényegében úgy éreztem, hogy ezáltal megfosztottam magam az alaptól, és így bizonyos helyeken egy kicsit „sötétben” tapógatóztam (szerencsére Sookie hamar helyére teszi a dolgokat, de mégiscsak kellett volna az a novella).
Quinn bármennyire is érdekes karakternek ígérkezett, valahogy szépen belesüppedt „Sookie Stackhouse csodálói” közé, ami meg is fosztotta minden potenciáltól, amit benne láttam. Valahogy nagyon gyorsan ugrottak bele a kapcsolatba, bár azt nem mondhatjuk, hogy bármit is elsiettek volna – sőt, azt hiszem, hogy a kisasszony ebben a „kapcsolatban” haladt a legegészségesebb mederben.
Bár nagyon szeretem Bon Temps-t, de örültem neki, hogy kiszabadultunk egy kicsit a városból, és New Orleans… Nos, kellemes változatosság volt, bár alig mozdultunk ki Hadley lakásából. Érdekes volt egy kicsit jobban belelátni a vámpírok hierarchiájába, mert így úgy éreztem, hogy valóban épült egy kicsit a világ. Kicsit furcsa volt, hogy egyedül Andre volt képes arra, hogy felfedje Sookie spoiler, és egy kicsit olyan hirtelen is jött az egész.
Lehet, hogy most belekerülök a gonosz olvasók körébe, de részben örültem neki, hogy nem felejtődött el az, hogy Sookie mit követett el, és egy kicsit megbűnhődött azért, amit spoiler tett, akkor is, ha az utóbbi teljes mértékben megérdemelte a sorsát.
Nekem annyira nem jött be ez a rész, és megint sokkal jobban ragaszkodtam a mellékszereplőkhöz, mint a főkarakterekhez, de az csak az én bajom.

lena91>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Volt egy problémám vele. Főleg az elején, amikor Hadley haláláról írt, olyan volt, mintha egy előzménykötetben ezt már leírta volna, itt meg csak megemlíti az eseményeket. A Waldos részek kimondottan. Többször megnéztem, hogy tutira az 5. folytatását vettem a kezembe, vagy átugrottam-e egy kötetet. Ezt nem értem. Egyáltalán…
Egyébként jó volt, Quinn-t nagyon bírom, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből:)
Bill és Eric kissé háttérbe szorul, de annyira nem bántam.

3 hozzászólás
kkriszti00 P>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Ez a könyv most egy kicsit vegyes érzéseket hagyott bennem. Egyrész egy kicsit vontatott volt, bár az előző 5 kötet igazán izgalmas pörgése után jó is volt így. Másrészt pedig, hogy ugyan New Orleansban játszódik de nem igen „láttunk” a városból semmit sem (egy kicsit hiányoltam).
Quinnről csak annyit írhatok, hogy NYAMMI… =P
Nagyon szemléletes leírásokat kapni róla és… khmm… hát az adottságairól. Sookie talán megtalálta a neki való pasit? Remélem a következőkben kapni még belőle. =3
A többi történésről és eseményekről csak annyit, hogy várható volt… Nyilván semmi sem megy egyszerűen, spoiler.

Tina1993>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

A könyv eleje nehezen indult be, nem is értettem miről van szó, mert mint utólag kiderült számomra az előtte lévő novellára épül a történet. A könyv közepén beindul a cselekmény és a cselszövés, egyre több kérdés merül fel, de emellett sok dolgot meg is magyaráz Sookie, amit az elején még nem értettem. A könyv végére már teljesen meg lehet érteni, hogy mi történt a novella elolvasása nélkül is. Nagyon sok izgalmas cselekmény gyűlik fel a történet vége felé, és csak kapkodtam a fejem, hogy mi történik. Quinnel kapcsolatban végig olyan érzésem volt, hogy takargat valamit vagy készül valamire. Örülök is a felbukkanásának és kicsit felesleges szereplőnek is érzem. Sookien sem éreztem, hogy jobbnak tartja, mint a körülötte lévő udvarlók. Annak ellenére, hogy a szereplők nem voltak olyan érdekesek a könyv végén lévő izgalmas részek kárpótoltak bőven.

Henrietta1996>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Ez a rész most sokkal jobb volt mint az előző.
Sookie-nak New Orleas-ba kell utaznia, talán azért is tetszett ennyire a történet (szeretek New Orleans-ról olvasni)
Ahogyan már említettem Sookienak New Orleasnba kellett utaznia, hogy vámpírként is meghalt unokatestvére dogait összepakolja, közben új emberekkel ismerkedik meg, illetve megint a történések középpontjába találja magát.
Most a vámpírokon kívül a boszorkányokon van a hangsúly, ami kifejezetten tetszett a történetben.
Végre kiderült az is, hogy Sookie-t miért is rajongják körbe a férfiak, bár aki látta a sorozatot, nem érte meglepetésként.
Ismét új pasi került középpontba Quinn, a vérpárduc, szerintem rendben van a pasi, várom, hogy többet is megtudhassak róla.
Remélem a következő rész is hasonló lesz ehhez.

Petra_Posztós>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Volt már olyan érzésetek, hogy egy könyv olvasása közben legszívesebben felkiáltottál volna… TUDTAM, ÉN ANNYIRA TUDTAM… Na nekem pont ilyen érzésem volt Billel kapcsolatban. Egyre kevésbé csipáztam és végül beigazolódott a gyanúm. Sookie ereiben csörgedező tündérvér se volt túlzottan meglepő… mármint nem tudtam fixen, hogy tündéri felmenői vannak, de ahogy a pasik körüldongták az nem volt normális. A történetnek jót tesz az, hogy több szálon futnak az események.

Rooxy>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Talán ebben a részben történt eddig a legtöbb dolog, ráadásul elég sok új információt is fel kellett dolgozni. Néha kicsit már sok volt mindez, de azért izgalmas volt.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/01/01/charlaine-harri…

Paulina_Sándorné P>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Tetszett a történet, bár Quinn helyett inkább Eric lehetett volna Sookie mellett többet, nem kellett volna egy újabb pasas. Bill bejelentése nekem sem esett jól. Tetszett, amit a boszorkányok műveltek.

readingsogood P>!
Charlaine Harris: Halottnak a csók

Végre fény derült arra, hogy a főszereplő hölgyet, Sookie-t, mért is rajongja körbe majdnem az összes létező hímnemű egyed, amely a történet során feltűnik. Jó, hogy végre megmagyarázta az írónő, de valami nagyobbra számítottam. Számomra túl egyszerű volt a magyarázat, és annyira nem is volt meglepő sem. De lehet, hogy csak én vagyok így ezzel.
A történet alakulásához nem nagyon tudok mit hozzászólni, mert elment, nem hozott semmilyen újat számomra. Lassabban is haladtam vele, mert talán egy kicsit meguntam a világot már, és a szereplőket is. Ezzel szemben, összességében nem volt annyira rossz olvasmány, szóval ez is maradt 4 csillagos.


Népszerű idézetek

Anonyma>!

– Ó… apám – mondtam. – Szebb vagy, mint a Happy Meal menü egy hároméves gyerek számára.

357. oldal

2 hozzászólás
Sunshine>!

Az ember önmagáról alkotott véleményét erősen megviseli az, ha tudja, mások mit gondolnak róla.

9. oldal

cassiesdream>!

A vámpírok úgy dönganak a tündérek körül, mint a kolibri a cukros víz felett.

255. oldal

2 hozzászólás
Ninácska P>!

Minden tekintetben ártatlan volt, mint a ma született bárány…

94. oldal

3 hozzászólás
Timibaba90>!

-Tetszik amit látsz? – kérdezte.
– Ó, apám… – mondtam – Szebb vagy mint a Happy Meal menü egy hároméves gyerek számára.

Anonyma>!

[…] ez lesz az első számítógép, amely beteszi a kábeleit a Stackhouse-házba.

419. oldal

Sunshine>!

– Sok a kóbor macska.
– Rendben – mondtam, és megpróbáltam nem magam elé képzelni. Tényleg szeretem a macskákat. És Bubba is, csak nem ugyanabban az értelemben.

Chillingó>!

Azok, akik hallgatódznak, ritkán hallanak magukról jót, nem?

154. oldal

Treszka>!

– Ez az asszony az enyém volt, és az enyém is marad! – mondta olyan hangsúllyal, hogy már fordultam volna, hogy megnézzem, ott van-e a fenekemen a rám ütött bélyeg.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eric Northman · Sookie Stackhouse

A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
J. D. Robb: Halálos születésnap
Karen Chance: Megérint a sötétség
Benjamin Percy: Vörös hold
Patricia Briggs: A vér kötelez
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Rob Thurman: Holdvilág
Christopher Moore: Vérszívó démonok