Nyerskoszt ​kezdőknek 2 csillagozás

60 könnyen elkészíthető recepttel
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek

A legjobb gyorsétel a friss zöldség és gyümölcs.
A nyerskoszt bármilyen egyszerű vagy rafinált lehet, úgyhogy tökéletesen megfelel olyankor is, amikor szorít az idő: a zöldségfélék és a magvak kitűnő rágcsálnivalók, a saláták, nyers levesek és turmixok percek alatt elkészíthetők, és nem marad utánuk leégett edény vagy kifröccsent zsír a falon. Minimális ráfordítással maximális tápértéket kapunk.
Vissza az egyensúlyhoz Nyerskoszt-fogyasztással automatikusan csökkentjük táplálékunkban azoknak a savképző élelmiszereknek az arányát, amelyek a főtt ételek legnagyobb részét alkotják: a húsokét, a cukorét, a tojásét, a tejtermékekét és a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekét. A nyerskoszt tehát visszaállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, ami az egészség és a jó közérzet fontos feltétele.

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2015
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633411537

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
gjudit8
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

Tényleg kezdő könyv – annak minden erényével (okos ötletek, hasznos tapasztalatok, sok információ, remek illusztrációk…). Nagyon olvasmányos, jól követhető, a receptek könnyen elkészíthetőek és az alapanyagok sem beszerezhetetlenek, szóval bárki bele tud vágni ezzel a kötettel a nyerskosztba és nem fog csalódni, mert kitűnő útmutató segíti. Külön erénye a könyvnek a több hétre szóló menüsor.
A tördelés időnként zavaró – a közbevetések nincsenek formailag hatásosan elkülönítve, így helyenként keresni kell az alapszöveg folytatását.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
gjudit8

Tégy jót a testeddel, hogy a lelkednek legyen kedve benne lakozni!
Avilai Szent Teréz

4. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A modern nyerskoszt, amelyet könyvemben bemutatok, a jó evések örömével tarkított, egészséges, friss ételeken alapuló táplálkozási mód, amely sajátosan ötvözi az életörömet az étel örömével. Lényege ugyanis nem a lemondás vagy a főtt ételek elítélése. Ellenkezőleg,ez egy életstílus, amely rengeteg vitálanyaggal, energiával látja el szervezetünket, biztosítva a jó közérzetet és a sokszínűséget: a szervezetünket tápláló élelmiszerek sokszínűségét, a hevítés nélküli ételkészítési módok sokszínűségét és az egyéni kreativitás kibontakozására szolgáló lehetőségek sokszínűségét.

5. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

Az új nyerskoszt a növényi koszt számos előnyének évszázados ismeretét hozza összhangba a modern élet igényeivel azért, hogy rátalálhassunk valamire: saját kiegyensúlyozott, boldog és szép lényünkre.

9. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A tisztán növényi táplálkozás nemcsak nekünk válik javunkra, hanem a bolygónknak és az egész emberiségnek is. Rövidebbé válik a tápláléklánc, és ez segít megőrizni a föld erőtartalékait. A nyers táplálkozás újfajta módja a veganizmust lehetőségnek tekinti arra, hogy messzemenőkig összhangban éljünk a természettel, és ezáltal visszanyerjük saját belső egyensúlyunkat is. Egyszerűen jó érzés így élni!

9. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A gyógyulás természetes folyamat, amely akkor indul be, amikor a szervezet egyensúlya helyreáll, és folyamatai ismét harmonikusan működnek.
Szervezetünk folyamatosan gyógyítja, regenerálja és javítgatja magát. Ha például elvágjuk az ujjunkat, a seb „magától” begyógyul. Az orvosság ebben a fejezetben legfeljebb a katalizátor szerepét tölti be, maga a gyógyulás azonban a szervezetünk érdeme.
A közérzetünkért tehát nagyrészt mi magunk vagyunk felelősek. Immunrendszerünk erőssége például főként életvitelünktől függ, a minket érő stressz mértékétől, a táplálkozásunktól és természetesen a mindennapos mozgás mennyiségétől.

21. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A nyerskoszt segít helyreállítani a szervezet egyensúlyát és beindítani öngyógyító erőit.

22. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A Német Táplálkozásügyi Társaság több ízben megállapította, hogy naponta átlagosan kétszer annyi fehérjét fogyasztunk, mint amennyire valójában szükségünk volna. Hosszú távon azonban óva intenek a fokozott fehérjebeveiteltől: a szervezetben lerakódó felesleges fehérje kedvezhet a csontritkulás, a vesebetegségek és a rák különböző formái kialakulásának. Emellett elősegíti a szervezet elsavasodását, és ezzel megzavarja a létfontosságú sav-bázis egyensúlyt.

12. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

Manapság az ember csak akkor hagyja abba az evést, amikor alaposan eltelt az étellel. Sajnos addigra már rendszerint túllépi az egészséges jóllakottság határát, mivel a teltségérzet mindig annak a jele, hogy többet ettünk a kelleténél.
Biokémiai értelemben a jóllakottság az az állapot, amikor az ember már nem érez éhséget. Ebből a szempontból a jóllakottság a szervezet tápanyagszükségletének fedezéseként értendő, és ez az értelmezés a nyers táplálkozás alapjai is.

18-19. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel

>!
gjudit8

A nyerskoszt azt jelenti, hogy tudatosan felelősséget vállalunk a saját közérzetünkért és saját egészségünkért.

20. oldal

Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel


Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával!
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv
Dr. Oetker – Likőrök és alkoholban eltett gyümölcsök
Stephen Blauer: Lékönyv
Stephen Blauer: Lékönyv 1.
Szalay András (szerk.): Gyümölcs- és zöldséglevek, hűsítők, italok, szörpök és teák
Gabonaételek
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Immunerősítők