A legjobb gyorsétel a friss zöldség és gyümölcs.
A nyerskoszt bármilyen egyszerű vagy rafinált lehet, úgyhogy tökéletesen megfelel olyankor is, amikor szorít az idő: a zöldségfélék és a magvak kitűnő rágcsálnivalók, a saláták, nyers levesek és turmixok percek alatt elkészíthetők, és nem marad utánuk leégett edény vagy kifröccsent zsír a falon. Minimális ráfordítással maximális tápértéket kapunk.
Vissza az egyensúlyhoz Nyerskoszt-fogyasztással automatikusan csökkentjük táplálékunkban azoknak a savképző élelmiszereknek az arányát, amelyek a főtt ételek legnagyobb részét alkotják: a húsokét, a cukorét, a tojásét, a tejtermékekét és a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekét. A nyerskoszt tehát visszaállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, ami az egészség és a jó közérzet fontos feltétele.
Nyerskoszt kezdőknek 3 csillagozás
Várólistára tette 4
Kívánságlistára tette 8

Kiemelt értékelések


Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel
Tényleg kezdő könyv – annak minden erényével (okos ötletek, hasznos tapasztalatok, sok információ, remek illusztrációk…). Nagyon olvasmányos, jól követhető, a receptek könnyen elkészíthetőek és az alapanyagok sem beszerezhetetlenek, szóval bárki bele tud vágni ezzel a kötettel a nyerskosztba és nem fog csalódni, mert kitűnő útmutató segíti. Külön erénye a könyvnek a több hétre szóló menüsor.
A tördelés időnként zavaró – a közbevetések nincsenek formailag hatásosan elkülönítve, így helyenként keresni kell az alapszöveg folytatását.
Népszerű idézetek




Tégy jót a testeddel, hogy a lelkednek legyen kedve benne lakozni!
Avilai Szent Teréz
4. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A modern nyerskoszt, amelyet könyvemben bemutatok, a jó evések örömével tarkított, egészséges, friss ételeken alapuló táplálkozási mód, amely sajátosan ötvözi az életörömet az étel örömével. Lényege ugyanis nem a lemondás vagy a főtt ételek elítélése. Ellenkezőleg,ez egy életstílus, amely rengeteg vitálanyaggal, energiával látja el szervezetünket, biztosítva a jó közérzetet és a sokszínűséget: a szervezetünket tápláló élelmiszerek sokszínűségét, a hevítés nélküli ételkészítési módok sokszínűségét és az egyéni kreativitás kibontakozására szolgáló lehetőségek sokszínűségét.
5. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




Az új nyerskoszt a növényi koszt számos előnyének évszázados ismeretét hozza összhangba a modern élet igényeivel azért, hogy rátalálhassunk valamire: saját kiegyensúlyozott, boldog és szép lényünkre.
9. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A tisztán növényi táplálkozás nemcsak nekünk válik javunkra, hanem a bolygónknak és az egész emberiségnek is. Rövidebbé válik a tápláléklánc, és ez segít megőrizni a föld erőtartalékait. A nyers táplálkozás újfajta módja a veganizmust lehetőségnek tekinti arra, hogy messzemenőkig összhangban éljünk a természettel, és ezáltal visszanyerjük saját belső egyensúlyunkat is. Egyszerűen jó érzés így élni!
9. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A gyógyulás természetes folyamat, amely akkor indul be, amikor a szervezet egyensúlya helyreáll, és folyamatai ismét harmonikusan működnek.
Szervezetünk folyamatosan gyógyítja, regenerálja és javítgatja magát. Ha például elvágjuk az ujjunkat, a seb „magától” begyógyul. Az orvosság ebben a fejezetben legfeljebb a katalizátor szerepét tölti be, maga a gyógyulás azonban a szervezetünk érdeme.
A közérzetünkért tehát nagyrészt mi magunk vagyunk felelősek. Immunrendszerünk erőssége például főként életvitelünktől függ, a minket érő stressz mértékétől, a táplálkozásunktól és természetesen a mindennapos mozgás mennyiségétől.
21. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A nyerskoszt segít helyreállítani a szervezet egyensúlyát és beindítani öngyógyító erőit.
22. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A Német Táplálkozásügyi Társaság több ízben megállapította, hogy naponta átlagosan kétszer annyi fehérjét fogyasztunk, mint amennyire valójában szükségünk volna. Hosszú távon azonban óva intenek a fokozott fehérjebeveiteltől: a szervezetben lerakódó felesleges fehérje kedvezhet a csontritkulás, a vesebetegségek és a rák különböző formái kialakulásának. Emellett elősegíti a szervezet elsavasodását, és ezzel megzavarja a létfontosságú sav-bázis egyensúlyt.
12. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




Manapság az ember csak akkor hagyja abba az evést, amikor alaposan eltelt az étellel. Sajnos addigra már rendszerint túllépi az egészséges jóllakottság határát, mivel a teltségérzet mindig annak a jele, hogy többet ettünk a kelleténél.
Biokémiai értelemben a jóllakottság az az állapot, amikor az ember már nem érez éhséget. Ebből a szempontból a jóllakottság a szervezet tápanyagszükségletének fedezéseként értendő, és ez az értelmezés a nyers táplálkozás alapjai is.
18-19. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel




A nyerskoszt azt jelenti, hogy tudatosan felelősséget vállalunk a saját közérzetünkért és saját egészségünkért.
20. oldal
Chantal Sandjon: Nyerskoszt kezdőknek 60 könnyen elkészíthető recepttel
Hasonló könyvek címkék alapján
- Lénárt Gitta: Élő italok könyve ·
Összehasonlítás - Victoria Boutenko: A nyers étel csodája 84% ·
Összehasonlítás - Stresszűzők ·
Összehasonlítás - Ella Woodward: Deliciously Ella – Smoothie-k és gyümölcslevek ·
Összehasonlítás - Regine Stroner: Gyümölcsös italok ·
Összehasonlítás - Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv ·
Összehasonlítás - Smoothie-k & energiaturmixok ·
Összehasonlítás - Gabonaételek ·
Összehasonlítás - S. Deli Magda: Szója konyha ·
Összehasonlítás - Meng Tünde (szerk.): Egészséges nyers ételek ·
Összehasonlítás