Tündérkönyv (Balszerencsés tündérmese 3.) 70 csillagozás

Chanda Hahn: Tündérkönyv

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Eredeti mű: Chanda Hahn: Fable

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Maxim, 2016
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617404 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Mina Grime · Jared


Kedvencelte 13

Most olvassa 1

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a könyv egyre jobb és jobb. Ajj és most várhatok a folytatásra.
A vége teljesen letaglózott és most jól bepörögtem, hogy nem tudom olvasni a folytatását. Tessék gyorsan lefordítani! Imádom ezt a sorozatot.
Imádom a meséket is, de ez, hogy áthozza a meseszereplőket a mai világba, hűha. Nagyon tuti. Kedvenc könyv lett természetesen. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom a a könyvet, ahogy az első két részét is.
Nem is tudok mit írni, a szavakat nem találom rá.

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a rész most nagyon jó volt, eddig biztos a legérdekesebb. Mina egyre több történetet old meg, egyre előrébb halad az átok megtörésében. Már az eleje izgisen kezdődött, és később csak még inkább fokozódott. Jared-et még mindig jobban szeretem, mint Brodyt, így örültem a vele kapcsolatos fejleményeknek. Viszont a vége… omg! Erre tényleg nem számítottam.
Eddig tényleg ez a történet tetszett a legjobban, még ha itt is volt pár hiba, vagy kisebb dolgok, amik zavartak. Mindig elfelejtem, hogy Mina csak 16 éves, és azért viselkedik néha úgy ahogy – naivan, és szerelem téren egyáltalán nem hitelesen. De nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem fog érkezni magyarul is. :)

>!
kellyolvas P
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a sorozat minden résszel egyre jobb lesz! Mina nagyszerűen helyt állt, bátor, erős lány vált belőle, aki akár egyedül is felveszi a harcot bárki ellen, ha arról van szó. Tündérföldére kell mennie egy egyezség kapcsán, és Jared nagyon nem akar neki segíteni, nem akarja, hogy átmenjen az ő világába, ahonnan valami miatt száműzték a testvérével, Teague-el együtt. Ezt a titkot a végletekig őrzi a srác, és valóban, amikor a végkifejletben ez kiderül, az álladat valahol a padló szintjén kell keresgélned. Jared sokat szerepel végre ebben a részben, és nagyon élveztem minden szóváltásukat Minával, jó sok humort csempészett így a történetbe az írónő. Végre Brody háttérbe szorult és kibontakozhat Jared és Mina között az, amire már régóta vártam.
Valami csodálatos, ahogy a szerző végigvezeti az olvasót Tündérföldön, a korábban megszokott stílusa itt még inkább kibontakozik, jók a leírások, nagyon könnyen el tudtam képzelni mindent. Kedvenc részeim azok voltak, ahol találkozhattam néhány mitikus lénnyel is, például a főnix madárral, de nem csak állatokat sorolhatnék, elég nagy szerephez jut egy bizonyos zöld szemű sellő srác is… Mina már korábban is meggyőződhetett róla, hogy vannak a Grimmeknek segítői, szerencsére a tündéreknél is bebizonyosodott, hogy nincs egyedül a bajban.
Nagyon hatásos a történet befejező szakasza, konkrétan akkora fordulat következik be, ami már kínzásnak minősül, ha azt tekintem, hogy vajon mikor tarthatom a kezembe a negyedik részt. És még az sem a befejező rész, hiszen jelenleg öt részes a széria.
Ha még nem kezdted el ezt a sorozatot, itt az ideje, hogy hozz egy jó döntést!

>!
meteoritastar P
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Az elso es a legfontosabb:
HOL A KOVETKEZO RESZ?!!!!!!!!
Ez kinzas….Miert…miert….miert?????? Aaaaaa

Ahhoz kepest, hogy csak nagyon lassan razodtam bele a tortenetbe, a feletol mar le se akartam tenni. Nem is tudtam volna. Meg az se zavart, hogy sok mindent mar elore tudtam es meg a nagy csavar se lepett meg annyira. Valahogy szamitottam ra. spoiler
Izgi es varazslatos volt, szoval tetszett:)):))
spoiler
Ezek a konyvek egyre jobban magukhoz lancolnak:)):))
Kerem a folytatast!!!!!!

>!
Babó_Buca
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Hát én ezt már megint nem hiszem el. Azt gondolná az ember, hogy nem tartogathat az írónő akkora meglepetést a végére, aztán képen töröl egy olyan ténnyel, amitől megint a falba vágnám legszívesebben a fejemet. Miért kellett ismételten kicseszni Minával? Nem elég nehéz így is a helyzete? Ismételten magával ragadott a története, ehhez nagymértékben közrejátszott a rövidsége. Fenntartja az izgalmat, művészien csavarja a meséket úgy, hogy a végén akkorát szóljon, hogy a szomszédban is meghallják, hogy csapkodom a falat. Egy páfrányba is képes volt életet lehelni. Olyan kis cuki volt, majdnem megzabáltam. Elérte, hogy szereplőként gondoljak egy beszélni nem tudó szobanövényre, és törődjek vele. Minden elismerésem az övé.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/11/gonosz-kis-gri…

>!
Edina_Varga
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Kezd alakulni a könyv! Ez a rész már kifejezetten jobb volt. Még mindig sok volt a szeretem Brodyt nyafogás, de a cselekmények elvették valamelyest az élét ennek.
Sel karaktere eddig a legjobb. Okos, bátor, nyíltszívű, szimpatikus sellő, akiből egy jó képű fiatal srác lett a végére. Talán tényleg nem rontott el mindent Mina. Még úgy sem, hogy egyedül semmi nem megy neki továbbra sem. Mindig jön valaki, aki besegít neki, vagy éppen megmenti.Sebaj, a lényeg, hogy ez a rész egészen érdekes és kellemes olvasmány lett a maga kis fordulataival. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Jareddel, a vele történteket sajnálom…

3 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a rész még jobban is tetszett, mint az előzőek. Valahogy érdekesebbre, fordulatosabbra sikeredett. A szereplők érdekesebbek.
Könnyen olvasható. A csavar a végén nagyon itt van. :)
Kikapcsolódásnak megfelel.

>!
Julie96
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Imádom a sorozatot, már az első két könyv a kedvencem lett és a Tündérkönyv különösen tetszett.
Izgalmas, varázslatos és szórakoztató. Nagyon kedvelem a szereplőket, persze Jared és Mina a kedvenceim és ebben a könyvben sok vicces jelenetben szerepelnek együtt.
Mindenképpen újraolvasós lesz és nem tudom, hogyan fogom kibírni a folytatásig egy ilyen befejezés után. :)

"– Bocs, nem kellene rajtad nevetnem, azt hittem ennél okosabb vagy.
Mina sértetten rásózott a fiú karjára.
– Az lennék, ha nem lennél egy hazudós, csökönyös herceg, aki a mesék mindkét
oldalán játszik, és láthatóan élvezettel terrorizál engem.
– Szívesen terrorizállak. Nagyon csinos az arcod, ha elvörösödik."

>!
Biry P
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Röviden és tömören??? WTF???!!! WHY???!!!
Nagyon durva volt, eszméletlen dolgokat tudtunk meg, zseniális fordulatok és majdnem sírós vég…ide a következő könyvet!!! MOST!!!!
Na jó, bocsi mindenkitől, de tényleg ebben a pillanatban tettem le a könyvet és egyszerűen sokkhatás alatt vagyok, és nem tudnék semmit sem írni spoiler nélkül…
spoiler
Maradjunk annyiban, hogy nagyon jól lett megírva.
Végre kicsit jobban megismerhetjük Jared és Teague hátterét, bepillantást nyerhetünk a tündérvilágba is, új karaktereket kapunk, a régiekről meg meglepő dolgok derülnek ki…
Tényleg nem tudok spoiler nélkül írni a könyvről, így csak annyit mondok, aki eddig olvasta, az minél gyorsabban kaparintsa meg ezt a kötetet, aki pedig még nem ismerte a Balszerencsés tündérmese sorozatot, az azonnal pakolja kívánságlistára, és terjessze az igét: Ez az egyik legjobb YA fantasy, ami méltatlanul kevés figyelmet kap. Minden megvan benne, ami kell, románc, egy kétbalkezes de eltökélt főhős, cuki tündérherceg a maga néha felpofoznám stílusával , ördögi ikertestvér, tündérek, modernizált tündérmesék, jó történet, tökéletes stílus… Nem csak tiniknek!
Szóval olvassátok el, mindenképpen! ;)

>!
Vii
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a sorozat komoly fejlődést mutat könyvről – könyvre. És Mina is. Bár még mindig fel tud húzni. Különleges képességeinek egyike.
Amin kiakadtam, hogy a fülszöveg akkora spoiler, hogy le se szabadott volna írni…
A könyv kicsit jobban egyensúlyban volt az elődeihez képest, és az őrülten izgalmas véget itt is megkaptuk. Eljutottam arra a pontra, hogy sajnálom Minát. Az információ közlés kicsit akadozik. Nemde? Persze biztos mindennek megvan az oka. A legjobb az, hogy fogalmam sincs mire számítsak.
Most igazán várom a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
Alessana

Jared vigyorogva kinyitotta a sötét lépcsőházba vezető ajtókat, és mutatta Minának, hogy lépjen be.
– Hölgyeké az elsőbbség.
– Tisztelet a kornak – habozott Mina.
– A Grimmek sosem nyernek.
– A herceg a koldus előtt.

130. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime
>!
Babó_Buca

Minden tőle telhetőt megtett, hogy nedves pólóját kifacsarja a páfrányra. Az erre megmozdult, és ingadozott a vizes adománytól.
– Pszt, ne! – csitította a lány a növényt. De az megpróbált utánanyúlni a leveleivel és megölelni. – Jaj, ne! Nem kell megköszönnöd. – Mina arrébb lépett, mire a páfrány kicsit lekonyult, mintha megbántották volna. – Rendes leszel, és nyugton maradsz? – A növény izgatottan mocorgott, de mintha igent mondott volna. – Akkor légy jó!

237. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime
>!
sebestenylilla

– Sosem hagylak el! Mindig ott leszek, hogy elkapjalak, ha zuhansz.

>!
Babó_Buca

– Bocs, nem kellene rajtad nevetnem, azt hittem ennél okosabb vagy.
Mina sértetten rásózott a fiú karjára.
– Az lennék, ha nem lennél egy hazudós, csökönyös herceg, aki a mesék mindkét oldalán játszik, és láthatóan élvezettel terrorizál engem.
– Szívesen terrorizállak. Nagyon csinos az arcod, ha elvörösödik.

50. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime
>!
Cheril

– Te hívtál, butus. Ahova mész, én is megyek. Kivéve a női mosdóba – Jared grimaszolt a lány felé.

>!
Rosier

– Tényleg nem tudod miért jöttem? Érted jöttem vissza. Érted mindig visszajövök.

261. oldal 25. fejezet

>!
Babó_Buca

– Nincs érzelmi puttonyom – suttogta Mina, a fiú szavaitól fájdalmasan összeszorult a torka.
– Dehogynem! Akkora puttony, hogy saját szőlészeted lehetne.

65. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime · szőlő
>!
Cheril

Néha megéri harcolni a szerelemért. És ha nem harcolsz érte, kicsúszik az ujjaid közül.

>!
Babó_Buca

– Sajnálom! – suttogta. – Ez nem igazság! De köszönöm, hogy az életedet adtad értem. – Felállt, elindult, és nem vette észre, hogy amint elsétált, a növény újra nőni kezdett. Lassan kinyújtotta utána az egyik levelét, de addigra a lány eltűnt.

242. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Cassandra Clare: Üvegváros
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme
Rachel Hawkins: Hex Hall
Colleen Houck: A tigris küldetése
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Aprilynne Pike: Destined – Elrendelve