Tündérkönyv (Balszerencsés tündérmese 3.) 101 csillagozás

Chanda Hahn: Tündérkönyv

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Chanda Hahn: Fable

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617404 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jared · Mina Grime · Teague


Kedvencelte 16

Most olvassa 7

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Deziréé>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a könyv egyre jobb és jobb. Ajj és most várhatok a folytatásra.
A vége teljesen letaglózott és most jól bepörögtem, hogy nem tudom olvasni a folytatását. Tessék gyorsan lefordítani! Imádom ezt a sorozatot.
Imádom a meséket is, de ez, hogy áthozza a meseszereplőket a mai világba, hűha. Nagyon tuti. Kedvenc könyv lett természetesen. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom a a könyvet, ahogy az első két részét is.
Nem is tudok mit írni, a szavakat nem találom rá.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a rész most nagyon jó volt, eddig biztos a legérdekesebb. Mina egyre több történetet old meg, egyre előrébb halad az átok megtörésében. Már az eleje izgisen kezdődött, és később csak még inkább fokozódott. Jared-et még mindig jobban szeretem, mint Brodyt, így örültem a vele kapcsolatos fejleményeknek. Viszont a vége… omg! Erre tényleg nem számítottam.
Eddig tényleg ez a történet tetszett a legjobban, még ha itt is volt pár hiba, vagy kisebb dolgok, amik zavartak. Mindig elfelejtem, hogy Mina csak 16 éves, és azért viselkedik néha úgy ahogy – naivan, és szerelem téren egyáltalán nem hitelesen. De nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem fog érkezni magyarul is. :)

christine>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Na, ez nekem most nagyon tetszett.
Elsősorban imádom, hogy annak ellenére, hogy 15-16+ évesek a szereplők, nem olyan túlnyomó benne a romantika és a fokozott érzelemkiváltás. Bár itt a végére nagyon érződik, hogy komoly tétje van annak, ha valaki szereti a másikat, mégsem érzem azt, hogy ekörül forogna az egész történet, sőt. Ennek a Történetnek van története (könyves szóvicc, ehh)
Sajnálom, hogy a Maxim, ha minden igaz, nem folytatja a sorozatot, érdekes résznél maradt abba a cselekmény, így muszáj lesz beszereznem angolul vagy esetleg románul, mert ez így nagyon függővéges, és tép az ideg, amiért nem tudom meg Mina és Jared sorsát. :))

6 hozzászólás
kellyolvas P>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a sorozat minden résszel egyre jobb lesz! Mina nagyszerűen helyt állt, bátor, erős lány vált belőle, aki akár egyedül is felveszi a harcot bárki ellen, ha arról van szó. Tündérföldére kell mennie egy egyezség kapcsán, és Jared nagyon nem akar neki segíteni, nem akarja, hogy átmenjen az ő világába, ahonnan valami miatt száműzték a testvérével, Teague-el együtt. Ezt a titkot a végletekig őrzi a srác, és valóban, amikor a végkifejletben ez kiderül, az álladat valahol a padló szintjén kell keresgélned. Jared sokat szerepel végre ebben a részben, és nagyon élveztem minden szóváltásukat Minával, jó sok humort csempészett így a történetbe az írónő. Végre Brody háttérbe szorult és kibontakozhat Jared és Mina között az, amire már régóta vártam.
Valami csodálatos, ahogy a szerző végigvezeti az olvasót Tündérföldön, a korábban megszokott stílusa itt még inkább kibontakozik, jók a leírások, nagyon könnyen el tudtam képzelni mindent. Kedvenc részeim azok voltak, ahol találkozhattam néhány mitikus lénnyel is, például a főnix madárral, de nem csak állatokat sorolhatnék, elég nagy szerephez jut egy bizonyos zöld szemű sellő srác is… Mina már korábban is meggyőződhetett róla, hogy vannak a Grimmeknek segítői, szerencsére a tündéreknél is bebizonyosodott, hogy nincs egyedül a bajban.
Nagyon hatásos a történet befejező szakasza, konkrétan akkora fordulat következik be, ami már kínzásnak minősül, ha azt tekintem, hogy vajon mikor tarthatom a kezembe a negyedik részt. És még az sem a befejező rész, hiszen jelenleg öt részes a széria.
Ha még nem kezdted el ezt a sorozatot, itt az ideje, hogy hozz egy jó döntést!

meteoritastar>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Az elso es a legfontosabb:
HOL A KOVETKEZO RESZ?!!!!!!!!
Ez kinzas….Miert…miert….miert?????? Aaaaaa

Ahhoz kepest, hogy csak nagyon lassan razodtam bele a tortenetbe, a feletol mar le se akartam tenni. Nem is tudtam volna. Meg az se zavart, hogy sok mindent mar elore tudtam es meg a nagy csavar se lepett meg annyira. Valahogy szamitottam ra. spoiler
Izgi es varazslatos volt, szoval tetszett:)):))
spoiler
Ezek a konyvek egyre jobban magukhoz lancolnak:)):))
Kerem a folytatast!!!!!!

joopsy P>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ezt a hatalmas meglepetést! Nem térek magamhoz!
Eddig kaptam egy szuper ötletre épített közepes minőségű történetet egy rettenetes főhőssel. Erre eljön a 3. rész és megkapom azt, amiért annak idején kezembe vettem a sorozatot.
Mina már nem kétbalkezes többé, szerethető mesehőssé válik. Már a könyv első pár oldalában gyanús volt, hogy az eddigiek csak valami ócska bevezetés darabkái voltak, mert ez bizony jó és valami még jobb felé halad.
Persze épp nemrég jelentette be a kiadó, hogy elkaszálja. Ilyen az én szerencsém! De nem adom fel! Egy újabb megmentésre érdemes sorozatot találtam és ajánlani fogom fűnek fának és remélem, hogy a @Maxim_Kiadó egyszer meggondolja magát. *szorít-szorít*
Ahogy utaltam is rá, a sorozat hatalmas fejlődésen megy keresztül, mert ez a rész minden eddigi baklövésért kárpótol. Rengeteg izgalmas esemény történik és minden nagyon gyorsan.
spoiler A végén pedig kiderül, hogy a Grimmeknek más szerepük van a történetben, mint amit eddig hittünk. Hatalmas és bravúros csavar.
Ráadásul Mina megment egy új, szimpatikus szereplőt is. ;)
Olvassátok! Komolyan megéri! Mások véleményét is olvastam és ugyanígy vélekednek erről a részről, mint én. Ez nem lehet véletlen. ;)

Babó_Buca P>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Hát én ezt már megint nem hiszem el. Azt gondolná az ember, hogy nem tartogathat az írónő akkora meglepetést a végére, aztán képen töröl egy olyan ténnyel, amitől megint a falba vágnám legszívesebben a fejemet. Miért kellett ismételten kicseszni Minával? Nem elég nehéz így is a helyzete? Ismételten magával ragadott a története, ehhez nagymértékben közrejátszott a rövidsége. Fenntartja az izgalmat, művészien csavarja a meséket úgy, hogy a végén akkorát szóljon, hogy a szomszédban is meghallják, hogy csapkodom a falat. Egy páfrányba is képes volt életet lehelni. Olyan kis cuki volt, majdnem megzabáltam. Elérte, hogy szereplőként gondoljak egy beszélni nem tudó szobanövényre, és törődjek vele. Minden elismerésem az övé.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/11/gonosz-kis-gri…

Hópárduc P>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Ez a rész még jobban is tetszett, mint az előzőek. Valahogy érdekesebbre, fordulatosabbra sikeredett. A szereplők érdekesebbek.
Könnyen olvasható. A csavar a végén nagyon itt van. :)
Kikapcsolódásnak megfelel.

Edina_Varga>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Kezd alakulni a könyv! Ez a rész már kifejezetten jobb volt. Még mindig sok volt a szeretem Brodyt nyafogás, de a cselekmények elvették valamelyest az élét ennek.
Sel karaktere eddig a legjobb. Okos, bátor, nyíltszívű, szimpatikus sellő, akiből egy jó képű fiatal srác lett a végére. Talán tényleg nem rontott el mindent Mina. Még úgy sem, hogy egyedül semmi nem megy neki továbbra sem. Mindig jön valaki, aki besegít neki, vagy éppen megmenti.Sebaj, a lényeg, hogy ez a rész egészen érdekes és kellemes olvasmány lett a maga kis fordulataival. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Jareddel, a vele történteket sajnálom…

3 hozzászólás
Julie96>!
Chanda Hahn: Tündérkönyv

Imádom a sorozatot, már az első két könyv a kedvencem lett és a Tündérkönyv különösen tetszett.
Izgalmas, varázslatos és szórakoztató. Nagyon kedvelem a szereplőket, persze Jared és Mina a kedvenceim és ebben a könyvben sok vicces jelenetben szerepelnek együtt.
Mindenképpen újraolvasós lesz és nem tudom, hogyan fogom kibírni a folytatásig egy ilyen befejezés után. :)

"– Bocs, nem kellene rajtad nevetnem, azt hittem ennél okosabb vagy.
Mina sértetten rásózott a fiú karjára.
– Az lennék, ha nem lennél egy hazudós, csökönyös herceg, aki a mesék mindkét
oldalán játszik, és láthatóan élvezettel terrorizál engem.
– Szívesen terrorizállak. Nagyon csinos az arcod, ha elvörösödik."


Népszerű idézetek

Alessana>!

Jared vigyorogva kinyitotta a sötét lépcsőházba vezető ajtókat, és mutatta Minának, hogy lépjen be.
– Hölgyeké az elsőbbség.
– Tisztelet a kornak – habozott Mina.
– A Grimmek sosem nyernek.
– A herceg a koldus előtt.

130. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime
sebestenylilla>!

– Sosem hagylak el! Mindig ott leszek, hogy elkapjalak, ha zuhansz.

Kapcsolódó szócikkek: Jared
Babó_Buca P>!

Minden tőle telhetőt megtett, hogy nedves pólóját kifacsarja a páfrányra. Az erre megmozdult, és ingadozott a vizes adománytól.
– Pszt, ne! – csitította a lány a növényt. De az megpróbált utánanyúlni a leveleivel és megölelni. – Jaj, ne! Nem kell megköszönnöd. – Mina arrébb lépett, mire a páfrány kicsit lekonyult, mintha megbántották volna. – Rendes leszel, és nyugton maradsz? – A növény izgatottan mocorgott, de mintha igent mondott volna. – Akkor légy jó!

237. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime
Babó_Buca P>!

– Bocs, nem kellene rajtad nevetnem, azt hittem ennél okosabb vagy.
Mina sértetten rásózott a fiú karjára.
– Az lennék, ha nem lennél egy hazudós, csökönyös herceg, aki a mesék mindkét oldalán játszik, és láthatóan élvezettel terrorizál engem.
– Szívesen terrorizállak. Nagyon csinos az arcod, ha elvörösödik.

50. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime
Cheril>!

– Te hívtál, butus. Ahova mész, én is megyek. Kivéve a női mosdóba – Jared grimaszolt a lány felé.

Kapcsolódó szócikkek: Jared
Rosier>!

– Tényleg nem tudod miért jöttem? Érted jöttem vissza. Érted mindig visszajövök.

261. oldal 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jared
timcsigirl>!

Úgy vélem, hogy azok a legmotiváltabbak, akiknek a legtöbb a vesztenivalójuk.

81. oldal

Cheril>!

Néha megéri harcolni a szerelemért. És ha nem harcolsz érte, kicsúszik az ujjaid közül.

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime
Cheril>!

– Ugye nem félsz a sötétben?
– Nem, nem a sötét ijeszt meg. Az ismeretlen… és te – suttogta a lány.

Kapcsolódó szócikkek: Jared · Mina Grime
Babó_Buca P>!

– Sajnálom! – suttogta. – Ez nem igazság! De köszönöm, hogy az életedet adtad értem. – Felállt, elindult, és nem vette észre, hogy amint elsétált, a növény újra nőni kezdett. Lassan kinyújtotta utána az egyik levelét, de addigra a lány eltűnt.

242. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Jenna Black: Varázsütés
Richelle Mead: A halál csókja
Patrick Ness: Háború a békéért
Joss Stirling: Summer
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Corinna Ann Jay: A fény ereje