Tükröm, ​tükröm… (Balszerencsés tündérmese 2.) 165 csillagozás

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Mina ​Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616452 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mina Grime


Kedvencelte 24

Most olvassa 10

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

christine>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A történet ott folytatódott, ahol az első résznél abbamaradt. A szereplők jelentős fejlődésen mennek keresztül, és egyre inkább érzem azt, hogy maga az alap sokkal jobban beleillik egy YA könyvbe. Azt hiszem, ezt a egyelőre trilógiát azért olvassák olyan kevesen, mert azt hiszik, a szereplők és az alaptörténet sokkal inkább egy gyermek-és ifjúsági könyvbe illik, mintsem egy jól megszokott Young Adultba, és már hozzá sem kezdenek az emberek, mert azt hiszik, valami gyerekes, szájbarágós történetet fognak olvasni, holott épp az ellenkezője történik: a szereplők egyre inkább felnőttebbek, sokkal több forog kockán, mint ahogyan azt eleinte gondolta az olvasó, és még túl kevés dolog történt ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le a végével kapcsolatban. Én mindenképp ajánlom a fantasy téma kedvelőinek, és azoknak, akik szeretik az átírt gyermekmeséket.

joopsy P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A sztori és az ötlet nekem nagyon tetszik. Szeretnék több ilyen valóságba ültetett mesés sztorit.
Azonban sajnos elviszik az egészet a jellemtelen és kidolgozatlan karakterek. Mina gyakran agyatlanul vakmerő, miközben folyton szerencsétlenkedik. A többiek pedig következetlenek, ami talán annak köszönhető, hogy a Történet folyamatos változásban van, de valahogy akkor sem volt kerek egész ez nekem.
Ha a kiadó valami csoda folytán mégis úgy döntene, hogy folytatja a sorozatot (az utolsó 2 részt már igazán kiadhatnák…), én biztosan olvasnám, mert tetszik az alapötlet és kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudja ezt befejezni az írónő, mert nem egyszerűsíti meg a saját lehetőségeit, az biztos. :)

DarknessAngel >!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Még mindig nagyon tetszik a történet. Egyedül egy dolog van, ami nagyon rontja a hangulatot, és az Mina. Ez a csaj annyira sötét, hogy az nem igaz. Folyton csak nyafog és siránkozik, Brody után csorgatja a nyálát, és Jared-del üvöltözik. Semmit nem tud magától kitalálni, ezer évig tart, mire leesnek neki a dolgok… vagyis a könyv végéig. Minától eltekintve viszont nagyon izgalmas az egész.
Jared-et egyre jobban szeretem, míg Brodyt csak úgy elmegy :P Tetszett, hogy most a Hófehérke és a Csipkerózsika keveredett a mesében. Az új szereplőknek is nagyon örülök, biztos hoznak egy csomó izgalmat a folytatásba.
Lehetne jobb is, de ez van. Nekem azért így is tetszett :)

3 hozzászólás
Levandra>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Még egy ilyen irritáló főhőst, mint Mina! Ki nem állhatom! Ez a lány tényleg hülye. Ennyire lebutított karaktert legutóbb Maggie Stiefvater Lament c. könyvében láttam Dee személyben. Nem is tudom, hogy szándékosságot merjek-e felfedezni benne, vagy egészen egyszerűen ez Chanda Hahnt minősíti. Inkább a második. A könyv elején még majdnem megdicsértem az írónőt, hogy lám, látom a fejlődést, mintha egy hajszálnyival jobb lenne a stílusa. Még jó, hogy nem ragadtattam ilyesmire magamat, mert a baleset körül elvesztette a kontrollt és visszatért a 12 éves amatőr író-érzés.

Sokkal gyengébb volt a sztori az előzőnél, és már nem volt bennem az az érzés sem, amit a koncepció hozott elő belőlem. Szenvedtem az írói stíluson, és szenvedtem Mina karakterén. Ez a lány nem egyszerűen szerencsétlen, ez a lány sötét, aki képtelen összerakni a dolgokat, és emiatt hatalmas nagy bajt kever maga körül. Gondolom ez volt a cél, de az írói megoldás egyenesen gáz volt.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/10/chanda-hahn-tu…

Deziréé>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Egy nap alatt sikeresen elolvastam, de közben mást is csináltam persze, szóval pár óra alatt meg lehet tudni Mina történetének folytatását. Emlékszem alig vártam az első rész után, hogy megszerezzem a következő kötetet, most végre megtudtam a folytatást.
Voltak megdöbbentő dolgok, amik nagyon tetszett, izgalmasabbá tették a könyvet, de a vége akkor is a kedvencem.
Mina valóban egy idegesítő karakter, de nem tudok emiatt csillagot levonni, hiszen az írónő, így látta jól, hogy ilyen legyen Mina.
Imádom ezeket a Grimm történeteket megmondom őszintén, főleg ezek a feldolgozások tetszenek nagyon. Nagyon tetszik az ötlet, hogy Minának meg kell küzdenie az átokkal a mai modern korban.
Alig várom a folytatást.

Navi P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Folytatódnak Mina, Jared, Nan és Brody kalandjai. Érdekes fordulatok, sőt, hatalmas csavarok, néhol vicces, néhol szomorkás. Azt a szemét T-t, én is simán megléptem volna Mina helyében. Sajnáltam a sárkányt :( Mina sok mindent nem ért, de a szeretteiért bármit megtenne. A végére pedig nagyon jól összerakta a történteket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogja megoldani :) Remélem valami úton-módon nem vesztjük el Őt. Nagyon sajnálnám, ha vele is történne valami a végén. Még szerencse, hogy itt van a polcon a következő rész :) Köszi Blogturné Klub :)

Babó_Buca P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Nem hittem volna, bár reménykedtem benne, hogy a második rész jobb lesz, mint az első, de Hahn asszony ismét brillírozott. Az elején Mina egy kicsit a szokásosnál még esetlenebbnek tűnt, és az események is mintha egy mocsárba ragadtak volna, de aztán beindultak az események. Brody-t legszívesebben fejbe vágnám valami keménnyel. Nem igaz, hogy nem lát a szemével. Jared iránt már egy lehelletnyit megenyhültem, de még mindig nem bízok benne. Jó volt egy kicsit belelátni a tündérek világába, de az a csavar a végén odavágott. És Mina utolsó megszólalásainál csak dörzsöltem a kezemet, hogy ez veszett jó lesz.
Bővebben: http://egy-lany-blogja.blogspot.com/2015/11/varazslatos…

DoreenShitQ>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

– Ne engedd, hogy a féltékenység és düh irányítsa az érzelmeidet! – kérte halkan. – Nem vezet semmi jóra.

Nagy-nagyot csalódtam. Emlékszem, az első rész wow-faktoros volt nekem, meglepődtem mennyire tetszett. Itt is meglepődtem, hogy mennyire nem tudott magába szippantani. Sokkal rosszabb volt, mint az első rész. Minden amit szerettem az elsőben negatívummá alakult itt. A szereplők többsége, a cselekmény és néha az egész varázsvilágos cucc is tök kavar volt. A főbb cselekmény úgy a 200. oldal környékén indul be, addig csak kerülgetik egymást a szereplők, célozgatnak, lövöldöznek a vakvilágba. A csaj sötétebb, mint a legtöbb mai seprűfejű fiatal srác együttvéve, csak szenved és hisztizik. spoiler.
Egyedül Charlie maradt jó karakter és neki nem is kell hozzá megszólalnia, vérprofi, és a történet lezárása ami tetszett, bár nincs is lezárva a hatalmas függővég miatt. Hehe.

Összességében, ha különveszem ezt a könyvet, ilyen „egynek elmegy, soha többé hozzá se nyúlok” kategória, talán nekem ezért volt ilyen rossz élmény, mert az első annyira tetszett.

De még egy gyalog is elég ahhoz, hogy kiüsse a királynőt. Úgyhogy gondolkodj, mielőtt megpróbálsz elfutni a sorsod elől, jó?

Edina_Varga>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Ez még rosszabb volt, mint az előző része. Még több nyafogás, még több ostobaság. Pedig ott van minden a szeme előtt Minának és még sem lát meg semmit. Bordy, Brody, Brody és annyi. Ahh, de jól esne egy vödör vízzel nyakon burítani. Már a mesék sem voltak egyértelműek, sokkal többet akart belesűríteni a könyvbe, aminek egy nagy katyvasz lett a vége.
Csak azért olvasom tovább, mert a következő rész fülszövege érdekesebbnek ígérkezik.

7 hozzászólás
kellyolvas P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A Balszerencsés tündérmesék sorozat második része nem fog csalódást okozni azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretik a „retelling” műfajt, azaz egy-egy régi történet újrafeldolgozását. Az első rész Piroska és a farkas meséje után most két újabb mesébe csöppenünk, amit Mina sajátosan összegyúrt, Hófehérke és Csipkerózsika tündérmeséje elegyedik.
Nagyon sok információ derül ki ebben a részben, magáról a Történetről, Jaredről, az egész háttérvilágról, tulajdonképpen mi vagy ki mozgatja a Történetet. A szerző ismét elismerésre méltó kreativitással kezeli a mesék feldolgozását, valamint a szerelmi szálakat is egyéni módon bonyolítja.
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/09/chanda-hahn-tukro…


Népszerű idézetek

DarknessAngel >!

Kopogtattak. Mina és Charlie a földön elterülve kártyáztak, és várakozásteljesen néztek egymásra.
– Te mész – jelentette ki Mina.
Charlie a nővérére vigyorgott, aztán kersztbefonta a karját, és megrázta a fejét.
– Charlie, nekem mankóm van! Nem fogom megnézni a kártyáidat, míg hátat fordítasz – hazudta Mina.
A kisfiú keze olyan gyorsan repkedett a levegőben, hogy Mina alig tudta követni.
– Igen, de csak egyszer. – Az öccse tovább mutogatott. – Oké, csaltam az Unóban is. – Amikor Charlie még mindig nem fejezte be, Mina félbeszakította. – Rendben, minden kártyában csalok. De ha nem kapsz rajta, akkor is csalás? – nevetett.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime
Cheril>!

– Mert a moha a fák északi oldalán nő, tehát, ha erre tartunk, kijutunk.
– Ha ezt már tudtad, mi a nyavalyáért mászattál fel a fára? – meredt rá hitetlenkedve Mina.
– Nem kértem, hogy mássz fára – nézett rá ártatlan szemekkel a srác. – Tudtam, hogy merre tartunk. Csak azért kérdeztem, hogy szeretsz-e fára mászni, hogy próbáljak beszélgetni. Te akartál felmászni arra a hülye fára.

Cheril>!

– Ó, ma délután. A kórház nagyon jól távol tartotta az őrülteket, és szerzett neked egy kis békét.
– Téged nem sikerült távol tartani – jegyezte meg Mina szárazon.
– Azért, mert az én őrültségemhez már mérőműszer sincs.

Cheril>!

– Befognád?
– Nem – válaszolt Jared. Mina hallotta a hangjában bujkáló nevetést.
– Befogod, ha azt mondom, hogy kérlek?
– Valószínűleg nem!

Cheril>!

– Elhoztam az alapcsomagot vészhelyzetre: szájfény, hajsütő, hajlakk, magas sarkú…
– Nan, mankóm van! Nem hordhatok magassarkút. – szakította félbe Mina.
– Oké, felejtsd el a cipőt! Majd én veszem fel, te meg hordhatod a balerinacipőmet.

Kapcsolódó szócikkek: hajlakk · szájfény
Minji>!

… Lefogadom, hogy valami gyilkos vámpírteknős mászik felénk az erdőből. Aha, szinte hallom, ahogy közelednek félénk pici teknőclábai.

DoreenShitQ>!

– Ha a tündérekről és a meséikről van szó, nincs igazság.

19. oldal

DoreenShitQ>!

„Tükröm, tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb a vidéken?”


A sorozat következő kötete

Balszerencsés tündérmese sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Hestia Potter: Legendary – Lázadás
Jenna Black: Varázsütés
Kiera Cass: A szirén
Joss Stirling: Summer
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Alexandra Adornetto: Lázadó
Rick Riordan: Hádész Háza
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Patrick Ness: Háború a békéért