Tükröm, ​tükröm… (Balszerencsés tündérmese 2.) 171 csillagozás

Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Mina ​Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616452 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mina Grime


Kedvencelte 23

Most olvassa 9

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

christine I>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A történet ott folytatódott, ahol az első résznél abbamaradt. A szereplők jelentős fejlődésen mennek keresztül, és egyre inkább érzem azt, hogy maga az alap sokkal jobban beleillik egy YA könyvbe. Azt hiszem, ezt a egyelőre trilógiát azért olvassák olyan kevesen, mert azt hiszik, a szereplők és az alaptörténet sokkal inkább egy gyermek-és ifjúsági könyvbe illik, mintsem egy jól megszokott Young Adultba, és már hozzá sem kezdenek az emberek, mert azt hiszik, valami gyerekes, szájbarágós történetet fognak olvasni, holott épp az ellenkezője történik: a szereplők egyre inkább felnőttebbek, sokkal több forog kockán, mint ahogyan azt eleinte gondolta az olvasó, és még túl kevés dolog történt ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le a végével kapcsolatban. Én mindenképp ajánlom a fantasy téma kedvelőinek, és azoknak, akik szeretik az átírt gyermekmeséket.

joopsy>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A sztori és az ötlet nekem nagyon tetszik. Szeretnék több ilyen valóságba ültetett mesés sztorit.
Azonban sajnos elviszik az egészet a jellemtelen és kidolgozatlan karakterek. Mina gyakran agyatlanul vakmerő, miközben folyton szerencsétlenkedik. A többiek pedig következetlenek, ami talán annak köszönhető, hogy a Történet folyamatos változásban van, de valahogy akkor sem volt kerek egész ez nekem.
Ha a kiadó valami csoda folytán mégis úgy döntene, hogy folytatja a sorozatot (az utolsó 2 részt már igazán kiadhatnák…), én biztosan olvasnám, mert tetszik az alapötlet és kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudja ezt befejezni az írónő, mert nem egyszerűsíti meg a saját lehetőségeit, az biztos. :)

DarknessAngel>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Még mindig nagyon tetszik a történet. Egyedül egy dolog van, ami nagyon rontja a hangulatot, és az Mina. Ez a csaj annyira sötét, hogy az nem igaz. Folyton csak nyafog és siránkozik, Brody után csorgatja a nyálát, és Jared-del üvöltözik. Semmit nem tud magától kitalálni, ezer évig tart, mire leesnek neki a dolgok… vagyis a könyv végéig. Minától eltekintve viszont nagyon izgalmas az egész.
Jared-et egyre jobban szeretem, míg Brodyt csak úgy elmegy :P Tetszett, hogy most a Hófehérke és a Csipkerózsika keveredett a mesében. Az új szereplőknek is nagyon örülök, biztos hoznak egy csomó izgalmat a folytatásba.
Lehetne jobb is, de ez van. Nekem azért így is tetszett :)

3 hozzászólás
Deziréé>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Egy nap alatt sikeresen elolvastam, de közben mást is csináltam persze, szóval pár óra alatt meg lehet tudni Mina történetének folytatását. Emlékszem alig vártam az első rész után, hogy megszerezzem a következő kötetet, most végre megtudtam a folytatást.
Voltak megdöbbentő dolgok, amik nagyon tetszett, izgalmasabbá tették a könyvet, de a vége akkor is a kedvencem.
Mina valóban egy idegesítő karakter, de nem tudok emiatt csillagot levonni, hiszen az írónő, így látta jól, hogy ilyen legyen Mina.
Imádom ezeket a Grimm történeteket megmondom őszintén, főleg ezek a feldolgozások tetszenek nagyon. Nagyon tetszik az ötlet, hogy Minának meg kell küzdenie az átokkal a mai modern korban.
Alig várom a folytatást.

Navi P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Folytatódnak Mina, Jared, Nan és Brody kalandjai. Érdekes fordulatok, sőt, hatalmas csavarok, néhol vicces, néhol szomorkás. Azt a szemét T-t, én is simán megléptem volna Mina helyében. Sajnáltam a sárkányt :( Mina sok mindent nem ért, de a szeretteiért bármit megtenne. A végére pedig nagyon jól összerakta a történteket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogja megoldani :) Remélem valami úton-módon nem vesztjük el Őt. Nagyon sajnálnám, ha vele is történne valami a végén. Még szerencse, hogy itt van a polcon a következő rész :) Köszi Blogturné Klub :)

Babó_Buca P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Nem hittem volna, bár reménykedtem benne, hogy a második rész jobb lesz, mint az első, de Hahn asszony ismét brillírozott. Az elején Mina egy kicsit a szokásosnál még esetlenebbnek tűnt, és az események is mintha egy mocsárba ragadtak volna, de aztán beindultak az események. Brody-t legszívesebben fejbe vágnám valami keménnyel. Nem igaz, hogy nem lát a szemével. Jared iránt már egy lehelletnyit megenyhültem, de még mindig nem bízok benne. Jó volt egy kicsit belelátni a tündérek világába, de az a csavar a végén odavágott. És Mina utolsó megszólalásainál csak dörzsöltem a kezemet, hogy ez veszett jó lesz.
Bővebben: http://egy-lany-blogja.blogspot.com/2015/11/varazslatos…

Edina_Varga>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Ez még rosszabb volt, mint az előző része. Még több nyafogás, még több ostobaság. Pedig ott van minden a szeme előtt Minának és még sem lát meg semmit. Bordy, Brody, Brody és annyi. Ahh, de jól esne egy vödör vízzel nyakon burítani. Már a mesék sem voltak egyértelműek, sokkal többet akart belesűríteni a könyvbe, aminek egy nagy katyvasz lett a vége.
Csak azért olvasom tovább, mert a következő rész fülszövege érdekesebbnek ígérkezik.

7 hozzászólás
kellyolvas P>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

A Balszerencsés tündérmesék sorozat második része nem fog csalódást okozni azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretik a „retelling” műfajt, azaz egy-egy régi történet újrafeldolgozását. Az első rész Piroska és a farkas meséje után most két újabb mesébe csöppenünk, amit Mina sajátosan összegyúrt, Hófehérke és Csipkerózsika tündérmeséje elegyedik.
Nagyon sok információ derül ki ebben a részben, magáról a Történetről, Jaredről, az egész háttérvilágról, tulajdonképpen mi vagy ki mozgatja a Történetet. A szerző ismét elismerésre méltó kreativitással kezeli a mesék feldolgozását, valamint a szerelmi szálakat is egyéni módon bonyolítja.
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2015/09/chanda-hahn-tukro…

meteoritastar>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Ez a rész is tetszett. Kiszámítható volt az igaz, de meglepetést is tudott okozni.
Jaredet egyre jobban birom :)):) És úgy örülök, hogy kiderült rola egy csomó dolog. Mina itt is néha kiakasztott. De nem vártam tőle mást. Bár a végén határozotan nagyot nőtt a szememben.
Egy kicsit aggodtam, hogy a „szerelmi háromszöges” dolog idegesíteni fog. De tetszett az alakulása. Nagyon érdekel, hogy mi lesz ez után, mit talál még ki a Történet….nagyot néztem azon, ami kiderült rola:)):))
Persze ennek a résznek is megvoltak a maga hibái, hiányosságai, de….Basszus… nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom várni a következő részt…. Tényleg érdekel most már, hogy hogy lesz ebből „Amíg boldogan éltek….” Happy End?!
Akinek tetszett az első rész, az feltétlen olvassa el.

Blackfire>!
Chanda Hahn: Tükröm, tükröm…

Hol a folytatás? *-*
Az eleje kicsit unalmas volt de aztán mikor egyre jobban beindult a történet egyre élvezetesebbé vált az olvasása.
Mina olyan szintű karakterváltozáson ment keresztül,hogy a végére egy kész tökös csaj lett belole.Én meg csak úgy néztem a végén és legszivesebben kiabáltam volna neki, hogy „Hajrá Mina így tovább mindent bele”
Alig várom már a harmadik részt illyenkor sajnálja az ember hogy nem született angolnak vagy legalább középfokon nem tud angolul.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

Kopogtattak. Mina és Charlie a földön elterülve kártyáztak, és várakozásteljesen néztek egymásra.
– Te mész – jelentette ki Mina.
Charlie a nővérére vigyorgott, aztán kersztbefonta a karját, és megrázta a fejét.
– Charlie, nekem mankóm van! Nem fogom megnézni a kártyáidat, míg hátat fordítasz – hazudta Mina.
A kisfiú keze olyan gyorsan repkedett a levegőben, hogy Mina alig tudta követni.
– Igen, de csak egyszer. – Az öccse tovább mutogatott. – Oké, csaltam az Unóban is. – Amikor Charlie még mindig nem fejezte be, Mina félbeszakította. – Rendben, minden kártyában csalok. De ha nem kapsz rajta, akkor is csalás? – nevetett.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mina Grime
Cheril>!

– Mert a moha a fák északi oldalán nő, tehát, ha erre tartunk, kijutunk.
– Ha ezt már tudtad, mi a nyavalyáért mászattál fel a fára? – meredt rá hitetlenkedve Mina.
– Nem kértem, hogy mássz fára – nézett rá ártatlan szemekkel a srác. – Tudtam, hogy merre tartunk. Csak azért kérdeztem, hogy szeretsz-e fára mászni, hogy próbáljak beszélgetni. Te akartál felmászni arra a hülye fára.

Cheril>!

– Ó, ma délután. A kórház nagyon jól távol tartotta az őrülteket, és szerzett neked egy kis békét.
– Téged nem sikerült távol tartani – jegyezte meg Mina szárazon.
– Azért, mert az én őrültségemhez már mérőműszer sincs.

Cheril>!

– Befognád?
– Nem – válaszolt Jared. Mina hallotta a hangjában bujkáló nevetést.
– Befogod, ha azt mondom, hogy kérlek?
– Valószínűleg nem!

Cheril>!

– Elhoztam az alapcsomagot vészhelyzetre: szájfény, hajsütő, hajlakk, magas sarkú…
– Nan, mankóm van! Nem hordhatok magassarkút. – szakította félbe Mina.
– Oké, felejtsd el a cipőt! Majd én veszem fel, te meg hordhatod a balerinacipőmet.

Kapcsolódó szócikkek: hajlakk · szájfény
Minji>!

… Lefogadom, hogy valami gyilkos vámpírteknős mászik felénk az erdőből. Aha, szinte hallom, ahogy közelednek félénk pici teknőclábai.

DoreenShitQ>!

– Ha a tündérekről és a meséikről van szó, nincs igazság.

19. oldal

DoreenShitQ>!

„Tükröm, tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb a vidéken?”


A sorozat következő kötete

Balszerencsés tündérmese sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Melissa Marr: Veszélyes álmok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Soman Chainani: Az én váram
Joss Stirling: Misty
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem