Milyen borokat válasszunk a Balaton környéki ételekhez? Bármely borvidék elsőszámú borgasztronómiai szabálya a helyi borok és a helyi ételek egyeztetésére vonatkozik, vagyis alapgondolatában a származási hely jelentőségét hangsúlyozza ki. A borgasztronómia a „Hely Szellemének" (szellemiségének) évszázados örökségét, szokásait, hagyományait, kultúráját és történetét ötvözi össze a borok és az ételek harmóniájának jelképes nyelvezetével. A balatoni borgasztronómia a Balaton körzetében termelt borok és a Balaton környékére jellemző ételek (somogyi, zalai, veszprémi ételek) harmonizációs szabályait írja le. A szerző a balatoni borok és ételek egyeztetésének alapelveit, a somogyi, zalai és veszprémi táljellegű konyhák és újonnan kidolgozott étel-összeállítások példáin keresztül mutatja be, tekintetbe véve a magyar szőlőfajták és borok történelmi értékrendjét, a magyar konyha hagyományait és a magyar gasztronómia megújulásának szükségességét. A színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv… (tovább)
Balatoni borgasztronómia 1 csillagozás
Balaton és környéke – Somogy, Zala, Veszprém – tájjellegű és újonnan alkotott ételeinek és borainak harmonizációja
Hasonló könyvek címkék alapján
- Laposa József – Dékány Tibor: Balatoni tájak, balatoni borok ·
Összehasonlítás - Kalmár László (szerk.): Badacsonyi almanach ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve ·
Összehasonlítás - Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked 85% ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: BorÁSZok ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: Borutak ·
Összehasonlítás - Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Herczeg Ágnes: Borok a konyhában ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Borkedvelők kézikönyve ·
Összehasonlítás - Sztanev Bertalan: Mielőtt a dugót kihúzná ·
Összehasonlítás