Balatoni ​borgasztronómia 1 csillagozás

Balaton és környéke – Somogy, Zala, Veszprém – tájjellegű és újonnan alkotott ételeinek és borainak harmonizációja
Cey-Bert Róbert Gyula – Szabó Géza: Balatoni borgasztronómia

Milyen ​borokat válasszunk a Balaton környéki ételekhez? Bármely borvidék elsőszámú borgasztronómiai szabálya a helyi borok és a helyi ételek egyeztetésére vonatkozik, vagyis alapgondolatában a származási hely jelentőségét hangsúlyozza ki. A borgasztronómia a „Hely Szellemének" (szellemiségének) évszázados örökségét, szokásait, hagyományait, kultúráját és történetét ötvözi össze a borok és az ételek harmóniájának jelképes nyelvezetével. A balatoni borgasztronómia a Balaton körzetében termelt borok és a Balaton környékére jellemző ételek (somogyi, zalai, veszprémi ételek) harmonizációs szabályait írja le. A szerző a balatoni borok és ételek egyeztetésének alapelveit, a somogyi, zalai és veszprémi táljellegű konyhák és újonnan kidolgozott étel-összeállítások példáin keresztül mutatja be, tekintetbe véve a magyar szőlőfajták és borok történelmi értékrendjét, a magyar konyha hagyományait és a magyar gasztronómia megújulásának szükségességét. A színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv… (tovább)

>!
Paginarum, 2001
318 oldal · ISBN: 9639133833 · Illusztrálta: Trócsányi András

Hasonló könyvek címkék alapján

Laposa József – Dékány Tibor: Balatoni tájak, balatoni borok
Kalmár László (szerk.): Badacsonyi almanach
Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve
Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
L. Kelemen Gábor: BorÁSZok
L. Kelemen Gábor: Borutak
Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Herczeg Ágnes: Borok a konyhában
Sztanev Bertalan – Kendéné Toma Mária: Borkedvelők kézikönyve
Sztanev Bertalan: Mielőtt a dugót kihúzná