Magyar ​halgasztronómia 0 csillagozás

Az újjászülető magyar halkonyha receptjei
Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar halgasztronómia

A gasztronómia a hallal kezdődik.A világ legelismertebb gasztronómiáiban a hal egyértelműen vezető szerepet játszik, a magyar halgasztronómia is magas szinten állt. Ma Magyarországon azonban alig készítenek több mint 8-10 halételt. A könyvben több mint 200 hagyományosan és újonnan alkotott halétel szerepel. A kiadvány többek között bemutatja a halszimbolika ősi értékeit, a magyar halászat történetét, a magyar halfajtákat is.

>!
Paginarum, Budapest, 2001
194 oldal · keménytáblás · ISBN: 963939212X

Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Lénárt Gitta: Élő aszalványok könyve
Bártfai László: Házi kenyerek és péksütemények
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen
Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka
Király Ágnes – Horváth Judit: Fermentált konyha