Hunok ​és magyarok konyhája 1 csillagozás

Cey-Bert Róbert Gyula: Hunok és magyarok konyhája

A hun áldozati ételektől a honfoglalás kori magyar fejedelmi konyháig Ez a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikáját és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározták az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét. Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.

>!
Mezőgazda, Budapest, 2009
124 oldal · ISBN: 9789632862224
>!
Mezőgazda, Budapest, 2004
124 oldal · ISBN: 9632861639

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Pap Gábor: Három magyar szentkép
Baráthosi-Balogh Benedek: A hunok három világbirodalma
Obrusánszky Borbála: A hunok kultúrtörténete
Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Cselenyák Imre: Atilla, Isten ostora
Fonyódi Tibor: Isten ostorai
Buda Ferenc: Fehérlófia
Móra Ferenc: Rege a csodaszarvasról
Bóna István: A hunok és nagykirályaik