A hun áldozati ételektől a honfoglalás kori magyar fejedelmi konyháig Ez a kultúrhistóriai idealizált receptgyűjtemény valójában a hun-magyar konyha bibliája. A hunok történetének ismerete nélkül nincs magyar őstörténet-kutatás, nincs magyar ősvalláskutatás és nincs magyar ételtörténet-kutatás sem. Az ősi magyar konyhát csak a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelíthetjük meg. A könyv a legújabb kutatások tükrében részletesen bemutatja az ősi hun-magyar konyha szimbolikáját és vallásfilozófiai tényezőit, amelyek meghatározták az áldozati ételek és az étkezési szokások értékrendjét. Ebből kiindulva a szerző olyan ételleírásokat állított össze, amelyek fölidézik az ősi lovaskultúrájú népek fejedelmi és ünnepi ételeit.
Hunok és magyarok konyhája 1 csillagozás
Kívánságlistára tette 3
Hasonló könyvek címkék alapján
- Pap Gábor: Három magyar szentkép ·
Összehasonlítás - Baráthosi-Balogh Benedek: A hunok három világbirodalma ·
Összehasonlítás - Obrusánszky Borbála: A hunok kultúrtörténete ·
Összehasonlítás - Vágó Ádám: A Kárpát-medence ősi kincsei 100% ·
Összehasonlítás - Tyll J. Pollman: Farkasok születése 93% ·
Összehasonlítás - Cselenyák Imre: Atilla, Isten ostora 94% ·
Összehasonlítás - Fonyódi Tibor: Isten ostorai 91% ·
Összehasonlítás - Buda Ferenc: Fehérlófia ·
Összehasonlítás - Móra Ferenc: Rege a csodaszarvasról ·
Összehasonlítás - Bóna István: A hunok és nagykirályaik ·
Összehasonlítás