A magyar konyha megújulásába vetett hit tükröződik azokban a receptekben, amelyeket a könyv első fele tartalmaz.
Konyhánk hagyományos, régi recepteket megújító ételeinek leírása (levesek, főzelékek, köretek, húsételek, tészták, saláták stb.) és e könyvben közreadása korántsem teljes. Az igen változatos magyar konyha valamennyi ételének puszta leírása is több kötetet töltene meg. A receptek összeállításánál gondolni kellett azokra, akik a megfelelő főzési ismereteket csak mostanában igyekeznek megszerezni, és azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy globalizálódó világunkban itthon is egy új generáció nő fel a gyorséttermek ételein, és a nemzeti konyhánk értékeiről, ízeiről alig bírnak tapasztalati ismeretekkel. Az elkészítendő ételek közt vannak a főzésben is merészen vállalkozóknak kipróbálásra javasoltak, és szép számmal olyanok, amelyek elkészítése és elfogyasztása akár a hétköznapok, akár az ünnepnapok valódi gasztronómiai élvezetét eredményezi.
A magyar konyha ízei 0 csillagozás
Kívánságlistára tette 1
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: A sűrűje 2. 94% ·
Összehasonlítás - Bereznay Tamás: Mai magyar konyha ·
Összehasonlítás - Pelle Józsefné: Csemegék könyve ·
Összehasonlítás - Hargitai György: Az én alapszakácskönyvem 90% ·
Összehasonlítás - Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek ·
Összehasonlítás - Makay Béla: Szabadtűzön ·
Összehasonlítás - Korpádi Péter: Hidegkonyhai remekek ·
Összehasonlítás - Halász Zoltán: 350 világhírű recept ·
Összehasonlítás - Hargitai György: Magyar Konyha – Saláták ·
Összehasonlítás