A ​magyar konyha ízei 0 csillagozás

Cey-Bert Róbert Gyula: A magyar konyha ízei

A magyar konyha megújulásába vetett hit tükröződik azokban a receptekben, amelyeket a könyv első fele tartalmaz.
Konyhánk hagyományos, régi recepteket megújító ételeinek leírása (levesek, főzelékek, köretek, húsételek, tészták, saláták stb.) és e könyvben közreadása korántsem teljes. Az igen változatos magyar konyha valamennyi ételének puszta leírása is több kötetet töltene meg. A receptek összeállításánál gondolni kellett azokra, akik a megfelelő főzési ismereteket csak mostanában igyekeznek megszerezni, és azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy globalizálódó világunkban itthon is egy új generáció nő fel a gyorséttermek ételein, és a nemzeti konyhánk értékeiről, ízeiről alig bírnak tapasztalati ismeretekkel. Az elkészítendő ételek közt vannak a főzésben is merészen vállalkozóknak kipróbálásra javasoltak, és szép számmal olyanok, amelyek elkészítése és elfogyasztása akár a hétköznapok, akár az ünnepnapok valódi gasztronómiai élvezetét eredményezi.

>!
Paginarum, Budapest, 2002
270 oldal · ISBN: 963939209X

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Borbás Marcsi: A sűrűje 2.
Bereznay Tamás: Mai magyar konyha
Pelle Józsefné: Csemegék könyve
Hargitai György: Az én alapszakácskönyvem
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Makay Béla: Szabadtűzön
Korpádi Péter: Hidegkonyhai remekek
Halász Zoltán: 350 világhírű recept
Hargitai György: Magyar Konyha – Saláták