A több ezer éves kínai kultúrában a jin-jang értékrendre alapozott boldogságmodell alapvető életideált jelképez. Az egyéni boldogság legfontosabb célkitűzése: a hosszú életet, egészséget, erotikus örömöket és magas teljesítőképességet biztosító étkezés mindennapi megvalósítása. A kínai gondolkodásban az élelmiszerekhez és az ételekhez mély tartalmú, egészséghez és erotikai értékekhez kötődő tartalom tartozik. A taoista jin-jang rend szerint az ételek és az alapanyagok két nagy csoportra oszthatók: „meleg”, stimuláló, ajzó jang ételekre és „hideg”, nyugtató jin ételekre. A „meleg” és a „hideg” nem a hőmérsékletet jelzi, hanem az ételek belső tartalmát a jin-jang értékrend szerint.
A kínai konyha 1 csillagozás
Az erotika és a Jin-Jang filozófia titokzatos világa
Kívánságlistára tette 2
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bächer Iván: Utóíz 97% ·
Összehasonlítás - Bächer Iván: Emberevő 97% ·
Összehasonlítás - Dragomán György: Főzőskönyv 95% ·
Összehasonlítás - Gyovai Helén: Útikalauz az édes élethez 95% ·
Összehasonlítás - R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes 92% ·
Összehasonlítás - Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek 98% ·
Összehasonlítás - Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba 94% ·
Összehasonlítás - Su-La-Ce: Feljegyzések Lin-csiről 93% ·
Összehasonlítás - 444 jó hely Budapesten 93% ·
Összehasonlítás - Czecz Fruzsina: Terítéken a lélek 94% ·
Összehasonlítás