A ​kínai konyha 1 csillagozás

Az erotika és a Jin-Jang filozófia titokzatos világa
Cey-Bert Róbert Gyula: A kínai konyha

A több ezer éves kínai kultúrában a jin-jang értékrendre alapozott boldogságmodell alapvető életideált jelképez. Az egyéni boldogság legfontosabb célkitűzése: a hosszú életet, egészséget, erotikus örömöket és magas teljesítőképességet biztosító étkezés mindennapi megvalósítása. A kínai gondolkodásban az élelmiszerekhez és az ételekhez mély tartalmú, egészséghez és erotikai értékekhez kötődő tartalom tartozik. A taoista jin-jang rend szerint az ételek és az alapanyagok két nagy csoportra oszthatók: „meleg”, stimuláló, ajzó jang ételekre és „hideg”, nyugtató jin ételekre. A „meleg” és a „hideg” nem a hőmérsékletet jelzi, hanem az ételek belső tartalmát a jin-jang értékrend szerint.

>!
Paginarum, Budapest, 2002
96 oldal · ISBN: 9639392030

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Utóíz
Bächer Iván: Emberevő
Dragomán György: Főzőskönyv
Gyovai Helén: Útikalauz az édes élethez
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Su-La-Ce: Feljegyzések Lin-csiről
444 jó hely Budapesten
Czecz Fruzsina: Terítéken a lélek