Rövid ​útmutató a boldog kutyához 40 csillagozás

Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

A ​csodálatos kutyadoki kilenc évadnyi televíziós sugárzása után Cesar Millan új küldetése az, hogy egyedülálló kutyapszichológiai ismereteit felhasználva erősebb és boldogabb kapcsolatot segíthessen elő az emberek és négylábú társaik között.

Inspiráló és egyben gyakorlatias könyve több ezer, a világ különböző részein tapasztalt esetből merítve kínál 98 alapvető leckét az olvasóknak. Elsajátításukkal minden kutyatartó alkalmazni tudja majd Cesar méltán ünnepelt filozófiájának kulcsszempontjait, és a lehető legteljesebb kapcsolatot tudja kialakítani kedvencével.
E könyv oldalain Cesar az alapvető engedelmességen túlmutató fontos témákba merül bele, hogy felfedje számunkra szeretett kedvenceink szívét és elméjét. Többek között a következő gyakorlatias témákat járja körbe:
o A kutyapszichológia alapjai
o Ösztönös viselkedési formák
o Az egyensúly és a határok megteremtése
o A gyakori neveletlen viselkedési formák kezelése
o A megfelelő kutya… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2017
206 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634064541 · Fordította: Kós Judit
>!
GABO, Budapest, 2013
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636896560 · Fordította: Kós Judit

Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

shadowhunter1975 P>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Továbbra is töretlen a lelkesedésem a kutyadoki iránt, bár sok újat már nem nagyon tett hozzá az eddig általam olvasott három könyve tartalmához. A lényeg, a kutya az kutya, és neki ártasz, ha nem a helyén kezeled ezt.

Kapusi_Farmosi_Dóra P>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Jó tippeket olvashatunk arról, hogyan váljunk a saját falkánk vezérévé, még ha néha kissé misztikusan is hangzik a sokat emlegetett „energia”. Gyakorlati tanácsai közül párat bevezettünk az életünkbe, és egyelőre remekül működnek. Például nem kiabálok, ha nekem nem tetsző dolgot csinál, hogy ne ugassunk versenyt, hanem mély határozott hangon szólok rá. Ezzel itt léte alatt először sikerült elérni nála a teljes megadó állapotot: farok behúz, esetleg hanyatt is vágja magát. A reggeli sétánk hosszát megnöveltük egy órára, olyan peckesen lépegeket, mint még soha. Fixen 10 perc pórázfegyelemmel kezdünk és zárunk. A köztes időben jut alkalom a szaglászásra, a közös játékra és egy kis tréningre is. Nem mondom, hogy minden reggel szélesen mosolygok a koránkelés miatt, de amikor már úton vagyunk, nagyon élvezzük mind a ketten a közösen eltöltött időt.

A kutyadoki felvonultat néhány konkrét esetet is, melyekkel a műsoraiban találkozhattunk. Bevallom itt többre számítottam. Vártam, hogy kicsit jobban kifejti a megoldásokat is, így azonban inkább újra meg újra visszatérő reklám volt: nézzétek a sorozatom, ott kifejtem! Soknak éreztem az önpromóciót, ha ezeket kidobjuk a könyvből, körülbelül a háromnegyede marad meg.

Összességében azt gondolom, hasznos könyv, legfőképpen akkor, ha nem olvastatok még a témában. Könnyed stílusa miatt gyorsan fogynak a lapok, azt gondolom a benne foglaltakkal minden gazdinak jó lenne képbe kerülni, mert rengeteg tévhit kering még ma is. Kimondottan tetszett az a rész, ahol a nekünk való kutya kiválasztásának folyamatát ismerteti. A következő kedvencünknél biztosan alkalmazni is fogjuk az itt leírtakat. Természetesen nem kell vakon követni minden utasítást, tanácsot, hiszen minden eset egyedi, még akkor is, ha a kutyák alapvető szükségletei azonosak (testmozgás, fegyelem, szeretet). Én például sosem raknék fojtónyakörvet a kutyámra, és azt sem bírom ki, hogy ébredés után ne vakargassam át egy kicsit.

https://csakegypercre.blog.hu/2020/04/26/uton_a_falkave…

BBianca>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Azért vettem ki ezt a könyvet a könyvtárból, mert hamarosan bővül a családunk egy kiskutyussal, és szeretnénk kellőképpen felkészülni az érkezésére.

Be kell vallanom, nem gondoltam, hogy ilyen sok ötlettel gazdagodom a könyv által. Persze kutyánk még nincs, szóval azt még nem tudom, hogy az ötletek megállják-e a helyüket a gyakorlatban is, de elméletben nagyon logikusan és ésszerűen hangzanak a nevelési javaslatok. Szinte minden felmerülő viselkedési problémával foglalkozik a könyv. Megtudhatjuk, hogy egyes nemkívánatos viselkedések mitől alakulhatnak ki, és hogyan kezeljük őket. Én nagyon hasznosnak találtam a könyvet, és nagyon szerettem olvasni. Maga a kötet is nagyon igényes kiadás, úgyhogy ez is sokat adott az olvasási élményhez. Ezenkívül pedig nagyon szerettem még azokat a személyes történeteket is, amikben Cesar elmeséli, hogy hogyan tudott segíteni egy-egy kutyának a munkája során, vagy éppen azt, hogy a kutyák hogyan tudtak segíteni neki (és másoknak is).

Szóval, én nagyon szerettem ezt a könyvet!

Hajnalcsillag>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Igyekszem minél több ilyen kutyás könyvet olvasni, hogy többet tudjak a kutyák működéséről, mert ők sem nem emberek, sem nem macskák. Teljesen más igényeik vannak, mint azt az ember gondolná. Cesar Millan könyvei azért is jók, mert a legsarkalatosabb dolgokat többször kiemeli, sok minden visszatér a könyveiben, én meg minél többször szembesülök vele, annál valószínűbb, hogy előbb vagy utóbb, de rögzül. Aztán ha rögzül, akkor hamarosan remélem tudom alkalmazni is. Ma pl. a kutyafuttatóban, ahol életünkben először voltunk a kutyánkkal találkoztunk egy kutyakiképző leányzóval, aki csak olyanokat mondott, amit már én is tudtam, legalábbis fejben, azonban az alkalmazás és a nem rágörcsölés még nálam is erősen tanulandó… Szuper könyv, minden kutyásnak ajánlom!

S_Fanni_könyvmolyklubfüggőknek>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Ez a 11. nap, amit velünk tölt Murphy a lassan 12 hetes griffonom és már most egy novellás kötetre elegendő esemény történt velünk. Talán a negyedik nap lehetett, amikor elkeseredve hívtam fel a húgom, hogy valamit rosszul csinálok, mert ma nagyon nem tudtunk együtt működni a kutyámmal. Egyfolytában harapdált és morgott. Ekkor juttatta eszembe Cesar Millant. Mivel imádok olvasni – mondta – szerezzem be a könyvet. Segíteni fog, hisz annyi kutyán és gazdáján segített már a kutyasuttogó.
A könyvet már másnap a magaménak tudhattam és hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba, jól akartam csinálni mindent Murphyvel. Rájöttem a lapokat olvasva, az volt a baj, hogy rendkívül kialvatlan voltam aznap, és ezt megérezte rajtam a kutyám. Ez a könyv tényleg nagyon sokat segít. Az elmúlt napokban Cesar tanácsait megfogadva dolgoztunk közösen a kutyussal, hogy boldogok lehessünk mind a ketten.
Aki most tervez kutyát venni, nagyon ajánlom a könyv elolvasását, de azoknak is rengeteg hasznos információval szolgálhat akik már régóta gazdik.
Sokkal tudatosabban fordulok a könyv elolvasása óta kiskutyámhoz és örömmel tapasztalom, hogy amit eddig kipróbáltam az mind működik.

KGabi>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Cesartől megszokott módon rengeteg hasznos tanáccsal látja el a leendő illetve jövőbeli kutyatulajdonosokat, s ezeket az életből vett példák is alátámasztják. Ismét egy remek könyv, ami segít alkalmazni a már korábban is bemutatott tudnivalókat.

Vivien_Miquel>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Nem tudom letteni a könyveit! Folyton tanit,és eddig ez a könyv számomra a legmefelöbb tanitást adja arra,miként legyünk minden helyzetben nyugodtak,és falkavezérek!igazán tanulságos egy könyv!!!

Raizo P>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Nagyon hasznos könyv, jobban megismerhettem a kutyák viselkedését, azon túl pedig önmagamat is. Nem csak kutyatartóknak ajánlott, szerintem. :)

SayanKimblee>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Nem sokkal azután kezdtem el olvasni ezt a könyvet, hogy örökbe fogadtam a kutyámat. Elég problémás jószág, így gondoltam a gyakorlati oktatás (kutyasuli) mellett jobb, ha elméletben is sokkal többet próbálok okosodni a kutyákat illetően. :) Nem volt kérdéses, hogy Cesar Millan műveit fogom először a kezeimbe venni, mivel láttam pár részt a televíziós sorozatából, ami alapján elég meggyőzőnek tűnt. Nem is bántam meg a döntésemet! Minden kutyásnak olvasnia kellene Cesar könyveit!

Brigii_Posa>!
Cesar Millan: Rövid útmutató a boldog kutyához

Cesarral kicsit bizonytalan vagyok, mert hallottam már, milyen jó, de azt is, hogy nem teljesen úgy vannak a dolgai, ahogy azt előadja. Nem tudom, és most nem is ez a lényeg. Itt a könyv a lényeg, amiben sok hasznosat olvastam, amiket minél előbb szeretnék bevezetni az életünkbe.


Népszerű idézetek

Hajnalcsillag>!

Ez az egyik legfontosabb lecke, amit megtanulhatunk a kutyánktól. A múlthoz vagy jövőhöz ragaszkodás rengeteg negatív érzelmet generál: nehezteléshez, bűntudathoz, szorongáshoz, félelemhez vagy irigységhez. Az elmúlt és az általunk irányíthatatlan dolgok elengedése az út, amely az itt és most valóságában saját teljességünkhöz, elégedettségünkhöz vezet. Az elengedés egy újabb módszer, amelynek segítségével harmonikus kapcsolatot teremthetsz kutyáddal.

62. oldal, 3. fejezet - A kiegyensúlyozott kutya kilenc egyszerű alapelve (Gabó, 2013)

Hajnalcsillag>!

A kutyákat az motiválja, hogy az ember kedvében járjanak. Ösztönösen tudják, hogy az ember rendkívül fontos számukra, és hogy szinte minden igényük kielégítésre találhat, ha az emberre hagyatkoznak. Éppen ezért, a kutyák mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az ember kedvében járjanak, és az agyuk is ennek az impulzusnak megfelelően van berendezve.

25. oldal, 1. fejezet - A kutya elméje (Gabó, 2013)

Hajnalcsillag>!

Egy kölyök agya olyan, mint a szivacs; a lehető leggyorsabban magába szív minden szagot, látványt és élményt. Egy megfelelően stimulált kölyökkutyának felnőttkorára nagyobb, több sejttel rendelkező agya lesz, és az agysejtjei között több kapcsolódás fog létrejönni. A hangos zajok, a rendszeres testmozgás, az új emberekkel és kutyákkal történő ismerkedés, az új helyekre utazás, sőt még a napi néhány perces agiliti tréning is erősebb agyi működést eredményez.

35. oldal, 1. fejezet - A kutya elméje (Gabó, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Janine Adams: Hogyan beszéljünk a kutyánkkal
Árkosi József: A szeretet kutyaiskolája
Doris Baumann: A kölyökkutya
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!
Szinák János – Veress István: Kutyakalauz
Kis Anna – Mező Tibor: Kutyaelsősegély
David Taylor: Én és a kutyám
Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás a kutyák világában
Grabovszky Gábor – Varga Mónika: A yorkshire terrier