Amit ​a falkától tanultam 22 csillagozás

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Ebben ​a megható és inspiráló könyvben az ünnepelt kutyaszakértő, Cesar Millan felfedi, milyen sokféle módon lehet az ember legjobb barátja a legnagyobb tanítója is. Nyolc elképesztő kutya életén keresztül – kezdve Palomától, a keveréktől, aki megmutatja Cesarnek a tisztelet jelentését nagyapja mexikói tanyáján egészen Daddyig, szeretett pitbull társáig, aki a bölcsesség mintaképe – Cesar érzelmes utazásra visz minket, és kiemeli azokat a leckéket, amiket útközben a falkájától tanult.
Cesar mélyre ás a múltjában, és megosztja velünk az útját Mazatlánból, a zsúfolt mexikói városból az Egyesült Államokban kezdett új életéig, ahol a Kutyapszichológiai Központban az egyik legismertebb kutyaképző programot hozta létre. Minden állomáson kutyatársai voltak a vezetői, akiktől leckét kapott hitelességből, megbocsátásból és elfogadásból, és akik segítettek neki leküzdenie a félelmeit, átvészelnie egy nehéz válást, és létrehoznia egy szeretetteljesebb, kiegyensúlyozottabb életet. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634064534 · Fordította: Czibik Márta

Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mrsp>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Mivel a szabadidőmben mentorként problémás kutyákkal foglalkozom, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit továbbképezzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni ezeken a kutyákon, így elhatároztam, hogy végigrágom magam mindenféle kutyás könyvön. Cesar Millan neve talán a legismertebb a szakmában, így mindenképpen szerettem volna olvasni tőle, és ehhez a frissen megjelent könyve kiváló lehetőséget biztosított.

Kicsit másra számítottam, hiszen Cesar többi könyve megmutatja, hogy kezeljünk bizonyos problémákat, amik fellépnek a viselkedésproblémás kutyáknál, ez a könyv pedig inkább a kutyák emberre gyakorolt hatásáról szól. Ettől függetlenül tetszett, nagyon gyorsan elolvastam, és nagyon sokat tanultam belőle.

Ebben a gyönyörű, igényes kiadványban Cesar felsorakoztat 8 dolgot (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság, elfogadás), amit az életében lévő kutyáktól tanult. Minden dologhoz tartozik egy-egy hosszabb fejezet, amiben mesél az adott kutyáról, a hozzá fűződő kapcsolatáról, és hogy hogyan tanította meg neki a kutya az adott dolgot. A könyv egyébként így önsegítő könyv szerű, az ember személyiségét és viselkedését vezeti vissza a kutyákkal való kapcsolatára és a kutyák viselkedésére. A könyv tele van érdekességekkel, képekkel, nagyon gyönyörű az egész, és nekem nagyon tetszett, sok mindent tanultam belőle.

6 hozzászólás
Bernadett_Mezei>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Kutyatulajdonosként nagyra értékelem ezt a könyvet. Nagyon sokat tanultam belőle, amint meglesz a saját példányom, biztosan megbecsült helye lesz a polcomon.

Bonnie_>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon szeretem A csodálatos kutyadoki című sorozatot. Olvastam az összes könyvet, amit Cesar Millan írt, vagy köze volt hozzá. Ez volt közülük, ami a leginkább megfogott és a legjobban tetszett. Ebben a könyvben elmesélte, hogy a kutyák, akikkel találkozott az évek folyamán miket tanítottak neki és, hogy miattuk lett a kutyákkal suttogó. A kedvenc részem a 6. lecke: Bölcsesség. Szerintem egyértelmű, hogy miért… igen Daddy. :)
Már az elejétől fogva nagy Daddy rajongó vagyok és szó szerint megsirattam, amikor az utolsó részt láttam róla. Szóval, ha valakit érdekel, hogy az ember miket tanulhat a kutyáktól, akkor érdemes elolvasni ezt a könyvet.

xeral>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

A könyvet Cesar Milan miatt olvastam el, amúgy én nem lelkesedek annyira a kutyákért, de nagyon szerettem a műsorát, mert az viszont érdekel, hogyan kezelik, kellene kezelni az állatokat. Nem csak megvesszük, higy jaj de jó van egy kutyánk, ami egész nap ugat a szomszédok örömére, nincs vele foglalkozva, csak ki van hajítva a kertbe, mert kertes házuk van jobb esetben, vagy ki van zárva az erkélyre. Szóval ajánlanám minden kutyatulajdonosnak, leendő gazdinak, hogy örüljön szeresse a kutyáját, és nevelje meg.

Zoe27>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon érdekes volt számomra, hogy a szerzőpáros milyen szépen össze tudta fonni ember és kutya „ történetét".
Tetszett, ahogy megmutatták ember és állat egyforma és különböző belső tulajdonságait.
Néha én magam is elgondolkozom mennyivel szebb lenne a világ, hogy ha mi élnénk a kutyák világában….
Nagy örömömre szolgált, hogy támogatást kaphattam ebben! ;)

Sz_Dora>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon összetett könyv. Olvashatunk benne Cesar életéről, a kutyákhoz fűződő kapcsolatáról, hivatásáról, tartalmaz híresség rovatot, tudományos rovatot, kutyaleckéket és számos csodás idézetet is. Amolyan önsegítő könyvként is megállja a helyét, ezáltal nem csak a kutyák, hanem saját magunk megértésében is segít. Leírhatatlan nyugalmat és békét éreztem olvasás közben és azt követően is. Csodálatos írás!

Sweety>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon érdekes könyv volt, amelyben a kutyasuttogó életéről is többet megtudhattunk, valamint nagyon sok bölcsességet a kutyákról/kutyáktól. Kutyásként nagyon jó volt olvasni a kutyákkal való kapcsolatáról. Tényleg sokat tanulhatnánk a négylábuinktól! :)

Rure90>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyszerű könyv egy nagyszerű embertől. Még többre tartom a kutyákat. Aranyos, megható, tanulságos történeteket olvastam. Bemutatja, mennyire sokoldalúak a kutyák és milyen egyszerű igényeik vannak. Emellett példát mutat, mi mindent tanulhatnak az emberek a kutyák természetes, ösztönös viselkedéseikből (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság és elfogadás).


Népszerű idézetek

mrsp>!

Soha ne hibáztasd az állatokat – mondta nekem sokszor a nagyapám. – Ha az állatok furcsán viselkednek, azért van, amit te csináltál. Mindig tisztelned kell őket, mert felelős vagy értük.

31. oldal

mrsp>!

Az emberi lét átka, hogy valószínűleg túl fogjuk élni szinte az összes kutyát, akit valaha ismertünk és szerettünk.

23. oldal

Sweety>!

Azt hiszem, hogy a kutyák a legcsodálatosabb lények: feltétlen szeretetet adnak. Számomra a létezés példaképei. Gilda Radner

17. oldal, Bevezető (GABO, 2017)

mrsp>!

Mert mire való az élet, ha nem arra, hogy megosszuk ezt a hihetetlen csodát és hálát, amit akkor érzünk, ha a szeretteinkkel vagyunk?

11. oldal

mrsp>!

A kutyák természetüknél fogva úgy vannak teremtve, hogy az olyan tulajdonságokat értékeljék, mint a becsület, a tisztelet, az együttérzés, az őszinteség, a bizalom és a hűség.

13. oldal

Sz_Dora>!

Maradj a jelenben!
Rosemary elszenvedte a legborzasztóbb kegyetlenséget és bántalmazást, de képes volt továbblépni és megbocsátani az emberi fajnak, amely bántotta. Popeye-t arra nevelték, hogy gyűlöljön és támadjon, így egy kicsit tovább tartott neki, de végül ő is elfogadta a teljesen új életmódját. Ez azért van, mert ha a kutyák lehetőséget kapnak rá, mindig az egyensúly felé törekszenek. Nem akarják az életüket lelki nyomorékként tölteni egy olyan eseményhez kötve, amitől már messze járnak. A kutyáknak a pillanatban kell élniük, és ezt is szeretnék.
Tapasztalatom szerint az emberek hozzák létre az egyensúly hiányát a kutyákban, és az emberek tartják vissza őket attól, hogy a legjobb önmaguk lehessenek. Ez nem tisztességes és nem helyes- és ez az egyik fő motivációm, hogy tovább tanítsak és terjesszem az üzenetet: tanulj meg elengedni. Ha önmagad számára nem tudod ezt megtenni, tedd meg a kutyádnak.

126. oldal, 5. lecke: Megbocsátás

mrsp>!

Szókratész azt mondta: „Ismerd meg önmagad”. Ez az intelem a saját változatomban így hangzik: ha meg akarod ismerni önmagad, ismerd meg a kutyád! Mert a kutyád jobban ismer téged – a valódi önmagad –, mint a legtöbb ember, aki közel áll hozzád. A kutyád ismeri a szokásaidat. A kutyád érti, hogyan olvasson a testbeszédedből és az érzelmeidből – valószínűleg jobban, mint te. A kutyád felfedi a rejtett tudatalatti gondolataidat, és a lelkednek tükröt mutat.

14. oldal

mrsp>!

A kutyák nagyon sok mindent tudnak nekünk tanítani – például a bizalomról, a hűségről, a derűről és a feltétlen szeretetről.

19. oldal

mrsp>!

Nagyon sok kutya volt az életemben, és mindegyik kitörölhetetlen nyomot hagyott bennem.

19. oldal

mrsp>!

Nem számít, hogy mi vagy – gazdag vagy szegény, vallásos vagy ateista, hogy nagyvárosban vagy vidéken laksz. A kutyák tudják, hogyan működjenek együtt és éljenek bárhol, bárkivel.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
David Taylor: Én és a kutyám
Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás a kutyák világában
Lányi György: Állatkedvelők kézikönyve
Bruce Fogle: Új kutya enciklopédia
Jacqueline Fraser: Az amerikai staffordshire terrier
Yvonne Kejcz: Öregszik a kutyánk
Frank Kane – Phyllis Wise: Az amerikai és az angol cocker spániel
Géczi Zoltán: Kutyakönyv
Laura Vissaritis: A mentett kutyád