Amit ​a falkától tanultam 27 csillagozás

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Ebben ​a megható és inspiráló könyvben az ünnepelt kutyaszakértő, Cesar Millan felfedi, milyen sokféle módon lehet az ember legjobb barátja a legnagyobb tanítója is. Nyolc elképesztő kutya életén keresztül – kezdve Palomától, a keveréktől, aki megmutatja Cesarnek a tisztelet jelentését nagyapja mexikói tanyáján egészen Daddyig, szeretett pitbull társáig, aki a bölcsesség mintaképe – Cesar érzelmes utazásra visz minket, és kiemeli azokat a leckéket, amiket útközben a falkájától tanult.
Cesar mélyre ás a múltjában, és megosztja velünk az útját Mazatlánból, a zsúfolt mexikói városból az Egyesült Államokban kezdett új életéig, ahol a Kutyapszichológiai Központban az egyik legismertebb kutyaképző programot hozta létre. Minden állomáson kutyatársai voltak a vezetői, akiktől leckét kapott hitelességből, megbocsátásból és elfogadásból, és akik segítettek neki leküzdenie a félelmeit, átvészelnie egy nehéz válást, és létrehoznia egy szeretetteljesebb, kiegyensúlyozottabb életet. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634064534 · Fordította: Czibik Márta

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Ez remek könyv volt, nagyon tetszett.
Imádom az állatokat, volt is kutyánk, macskánk, tengeri malacunk, nyuszink, hörcsögeink, persze nem egyszerre. :)
Valóban rengeteget tanulhatunk az állatoktól, hűséget, odaadást és még sokminden mást.
Igaz hajlamosak vagyunk emberi tulajdonságokkal felruházni házi kedvenceinket, ami tévedés, mert mégiscsak állatok. De annyira emberien viselkednek néha.
A szerzőt nagyon kedvelem, régen láttam róla filmeket, amiben az állatok lelkivilágára derített fényt. Ez bizony velem is előfordult, főleg a kutyánkkal kapcsolatban. Őt találtuk és valószínűleg kirakták, mert nem volt türelmük hozzá. Nem is lehetett egyedül hagyni egy bolt előtt, meg sehol máshol, mert hisztériás rohamot kapott. Gondolom azt hitte, hogy nem jövünk vissza érte. Mikor kirándultunk mindig figyelte, hogy megvan-e mindenki a falkájából, mi voltunk a falkája.
Szóval egy a könyv egy szívemhez szoló kötet volt, imádtam minden sorát.

mrsp>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Mivel a szabadidőmben mentorként problémás kutyákkal foglalkozom, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egy kicsit továbbképezzem magam, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni ezeken a kutyákon, így elhatároztam, hogy végigrágom magam mindenféle kutyás könyvön. Cesar Millan neve talán a legismertebb a szakmában, így mindenképpen szerettem volna olvasni tőle, és ehhez a frissen megjelent könyve kiváló lehetőséget biztosított.

Kicsit másra számítottam, hiszen Cesar többi könyve megmutatja, hogy kezeljünk bizonyos problémákat, amik fellépnek a viselkedésproblémás kutyáknál, ez a könyv pedig inkább a kutyák emberre gyakorolt hatásáról szól. Ettől függetlenül tetszett, nagyon gyorsan elolvastam, és nagyon sokat tanultam belőle.

Ebben a gyönyörű, igényes kiadványban Cesar felsorakoztat 8 dolgot (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság, elfogadás), amit az életében lévő kutyáktól tanult. Minden dologhoz tartozik egy-egy hosszabb fejezet, amiben mesél az adott kutyáról, a hozzá fűződő kapcsolatáról, és hogy hogyan tanította meg neki a kutya az adott dolgot. A könyv egyébként így önsegítő könyv szerű, az ember személyiségét és viselkedését vezeti vissza a kutyákkal való kapcsolatára és a kutyák viselkedésére. A könyv tele van érdekességekkel, képekkel, nagyon gyönyörű az egész, és nekem nagyon tetszett, sok mindent tanultam belőle.

6 hozzászólás
Love_Quinn>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Kutyatulajdonosként nagyra értékelem ezt a könyvet. Nagyon sokat tanultam belőle, amint meglesz a saját példányom, biztosan megbecsült helye lesz a polcomon.

xeral>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

A könyvet Cesar Milan miatt olvastam el, amúgy én nem lelkesedek annyira a kutyákért, de nagyon szerettem a műsorát, mert az viszont érdekel, hogyan kezelik, kellene kezelni az állatokat. Nem csak megvesszük, higy jaj de jó van egy kutyánk, ami egész nap ugat a szomszédok örömére, nincs vele foglalkozva, csak ki van hajítva a kertbe, mert kertes házuk van jobb esetben, vagy ki van zárva az erkélyre. Szóval ajánlanám minden kutyatulajdonosnak, leendő gazdinak, hogy örüljön szeresse a kutyáját, és nevelje meg.

Zoe27>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon érdekes volt számomra, hogy a szerzőpáros milyen szépen össze tudta fonni ember és kutya „ történetét".
Tetszett, ahogy megmutatták ember és állat egyforma és különböző belső tulajdonságait.
Néha én magam is elgondolkozom mennyivel szebb lenne a világ, hogy ha mi élnénk a kutyák világában….
Nagy örömömre szolgált, hogy támogatást kaphattam ebben! ;)

Sz_Dora>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon összetett könyv. Olvashatunk benne Cesar életéről, a kutyákhoz fűződő kapcsolatáról, hivatásáról, tartalmaz híresség rovatot, tudományos rovatot, kutyaleckéket és számos csodás idézetet is. Amolyan önsegítő könyvként is megállja a helyét, ezáltal nem csak a kutyák, hanem saját magunk megértésében is segít. Leírhatatlan nyugalmat és békét éreztem olvasás közben és azt követően is. Csodálatos írás!

Sweety>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon érdekes könyv volt, amelyben a kutyasuttogó életéről is többet megtudhattunk, valamint nagyon sok bölcsességet a kutyákról/kutyáktól. Kutyásként nagyon jó volt olvasni a kutyákkal való kapcsolatáról. Tényleg sokat tanulhatnánk a négylábuinktól! :)

Bonnie_>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyon szeretem A csodálatos kutyadoki című sorozatot. Olvastam az összes könyvet, amit Cesar Millan írt, vagy köze volt hozzá. Ez volt közülük, ami a leginkább megfogott és a legjobban tetszett. Ebben a könyvben elmesélte, hogy a kutyák, akikkel találkozott az évek folyamán miket tanítottak neki és, hogy miattuk lett a kutyákkal suttogó. A kedvenc részem a 6. lecke: Bölcsesség. Szerintem egyértelmű, hogy miért… igen Daddy. :)
Már az elejétől fogva nagy Daddy rajongó vagyok és szó szerint megsirattam, amikor az utolsó részt láttam róla. Szóval, ha valakit érdekel, hogy az ember miket tanulhat a kutyáktól, akkor érdemes elolvasni ezt a könyvet.

Rure90>!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Amit a falkától tanultam

Nagyszerű könyv egy nagyszerű embertől. Még többre tartom a kutyákat. Aranyos, megható, tanulságos történeteket olvastam. Bemutatja, mennyire sokoldalúak a kutyák és milyen egyszerű igényeik vannak. Emellett példát mutat, mi mindent tanulhatnak az emberek a kutyák természetes, ösztönös viselkedéseikből (tisztelet, szabadság, magabiztosság, hitelesség, megbocsátás, bölcsesség, rugalmasság és elfogadás).


Népszerű idézetek

mrsp>!

Soha ne hibáztasd az állatokat – mondta nekem sokszor a nagyapám. – Ha az állatok furcsán viselkednek, azért van, amit te csináltál. Mindig tisztelned kell őket, mert felelős vagy értük.

31. oldal

Sweety>!

Azt hiszem, hogy a kutyák a legcsodálatosabb lények: feltétlen szeretetet adnak. Számomra a létezés példaképei. Gilda Radner

17. oldal, Bevezető (GABO, 2017)

mrsp>!

Az emberi lét átka, hogy valószínűleg túl fogjuk élni szinte az összes kutyát, akit valaha ismertünk és szerettünk.

23. oldal

mrsp>!

Mert mire való az élet, ha nem arra, hogy megosszuk ezt a hihetetlen csodát és hálát, amit akkor érzünk, ha a szeretteinkkel vagyunk?

11. oldal

mrsp>!

A kutyák természetüknél fogva úgy vannak teremtve, hogy az olyan tulajdonságokat értékeljék, mint a becsület, a tisztelet, az együttérzés, az őszinteség, a bizalom és a hűség.

13. oldal

Sz_Dora>!

Maradj a jelenben!
Rosemary elszenvedte a legborzasztóbb kegyetlenséget és bántalmazást, de képes volt továbblépni és megbocsátani az emberi fajnak, amely bántotta. Popeye-t arra nevelték, hogy gyűlöljön és támadjon, így egy kicsit tovább tartott neki, de végül ő is elfogadta a teljesen új életmódját. Ez azért van, mert ha a kutyák lehetőséget kapnak rá, mindig az egyensúly felé törekszenek. Nem akarják az életüket lelki nyomorékként tölteni egy olyan eseményhez kötve, amitől már messze járnak. A kutyáknak a pillanatban kell élniük, és ezt is szeretnék.
Tapasztalatom szerint az emberek hozzák létre az egyensúly hiányát a kutyákban, és az emberek tartják vissza őket attól, hogy a legjobb önmaguk lehessenek. Ez nem tisztességes és nem helyes- és ez az egyik fő motivációm, hogy tovább tanítsak és terjesszem az üzenetet: tanulj meg elengedni. Ha önmagad számára nem tudod ezt megtenni, tedd meg a kutyádnak.

126. oldal, 5. lecke: Megbocsátás

mrsp>!

Szókratész azt mondta: „Ismerd meg önmagad”. Ez az intelem a saját változatomban így hangzik: ha meg akarod ismerni önmagad, ismerd meg a kutyád! Mert a kutyád jobban ismer téged – a valódi önmagad –, mint a legtöbb ember, aki közel áll hozzád. A kutyád ismeri a szokásaidat. A kutyád érti, hogyan olvasson a testbeszédedből és az érzelmeidből – valószínűleg jobban, mint te. A kutyád felfedi a rejtett tudatalatti gondolataidat, és a lelkednek tükröt mutat.

14. oldal

mrsp>!

A kutyák nagyon sok mindent tudnak nekünk tanítani – például a bizalomról, a hűségről, a derűről és a feltétlen szeretetről.

19. oldal

mrsp>!

Nagyon sok kutya volt az életemben, és mindegyik kitörölhetetlen nyomot hagyott bennem.

19. oldal

Sweety>!

Egyetlen filozófus sem ért meg bennünket olyan mélyen, ahogyan a kutyák és a lovak. Herman Melville

14. oldal, Bevezető(GABO, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Herman Melville

Hasonló könyvek címkék alapján

Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Fekete István: Kele
Jan Fennell: Kutyapszichológia
Alexandra Horowitz: A kutya szerint a világ
Lányi György: Állatkedvelők kézikönyve
Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom
David Taylor: Én és a kutyám
Pozdora Zsuzsa (szerk.): Barangolás a kutyák világában