Bad ​Girl (Bad girl 1.) 199 csillagozás

Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

New ​York, Manhattan. Mit csinál az ember tizenévesen, ha gazdag, szép, okos, mindezt tudja is magáról, és csupán egy szabályt ismer: azt, hogy nincs szabály? Vadul partizik, keresi a „nagy ő”-t, de a biztonság kedvéért mindenkit kipróbál előtte, ahogy Serena és Blair, a két divatguru barátnő, akik a leggonoszabb trükköktől sem riadnak vissza, ha egy helyes pasiról van szó…

Fordulatos életüket maga „badgirl” kommentálja, aki a közös chaten flörtöl és kavar, blogján pedig kibeszéli barátnőit és beszól riválisainak, hajt az aktuálisan jó pasikra, és hűvös távolságtartással kezeli az örökös lúzereket. Ja, és „badgirl” kilétét titokzatos homály fedi. Ilyen barátok mellett kinek kellenek ellenségek?

Cecily von Ziegesar New York szerelmese, aki egy elit magániskola diákjaként maga is nagyszájú bajkeverő hírében állt, akárcsak Blair – vagy a népszerű Bad Girl könyvek többi szereplője. A több mint tízkötetes sorozat a The New York Times állandó ifjúsági listavezetője. A… (tovább)

S visszatér címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639752467 · Fordította: Németi Anita

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Chuck Bass · Blair Waldorf · Serena van der Woodsen · Nate Archibald · Jenny Humphrey · Dan Humphrey · Tyler Waldorf · Vanessa Abrams

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 11

Most olvassa 13

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Orsi999>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Érdekes volt, de nem jó értelemben. A szereplők közül talán Serena a legemberibb, vagyis a könyv végén történtek miatt. A többiek nagyon felszínesek és minden pletykát elhisznek, meg még terjesztik is. Nekem nem kellenének ilyen barátok, akik ilyen könnyen elárulnak vagy hátat fordítanak nekem.
Biztos, hogy folytatni fogom, mivel eléggé kíváncsi vagyok, hogy ki írja a „badgirl.net” blogot. Meg persze az is érdekel, hogy mit hoz ki a sorozatból az írónő.

TimisBooks P>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Hát ez nagyon uncsi volt. Az égvilágon semmi sem történt benne. Volt egy-két pillanat amikor azt hittem, hogy na most történni fog valami, aztán semmi. Csak azért olvastam végig, mert nem hagyok félbe könyvet, de nagyon nehéz volt.
A legizgibb dolog az volt, hogy vajon le fog e feküdni Blair Nate-tel. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Nem hiszem hogy a folytatást elolvasom.

ÁrnyékVirág>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Miután eldöntöttem, hogy ezt a könyvet nem fogom végigolvasni, hanem lelkifurdalás nélkül elrukkolom, úgy adódott, hogy egy három órás várakozás közben semmilyen más olvasmány nem volt nálam, ezért kénytelen voltam ráfanyalodni :) Mint amikor az ember egy tök unalmas alakkal beszélget az emeletek között beragadt felvonóban.
Egy idő után beletörődtem, hogy az, amit olvasok, a cselekmény, és nem lesz semmi nagyobb konfliktus, mint hogy kiderül-e, hogy a tökéletes csaj lefeküdt a barátnője pasijával. A szereplők ruhájának leírására sokkal több figyelmet szentel a szerző, mint jellemükre, egyéniségükre. Végül is ha valakinek Prada cuccai vannak, minek az egyéniség.
Összességben: minősíthetetlenül lapos, érdektelen, értéketelen olvasmány. A szereplők buliznak,rengeteget isznak (megjegyzem, hogy mind 16 év körül vannak csak), szexelnek és költik a szüleik pénzét.

Elrettentő példának néhány idézet:

"-Szar, ocsmány, tré! – morogta Serena, és új, fekete ruháját az ágyára hajította.
Serena a hét minden napján felöltötte vörösesbarna egyenruháját, iskolába ment, hazatért, tévézett, kajált, ismét tévézett, majd lefeküdt. Még a házi dolgozatait is elkészítette, néhányszor."

„Amikor a konyhás néni elfordult egy pillanatra, Serena felmarkolt hat mogyorókrémes sütit, és lelépett, hogy megtömhesse a hasát. Nem ez volt a wellnesstáplálkozás netovábbja, de egyelőre be kellett érnie ennyivel. Előző este sokáig ébren maradt és beleolvasott az apja bőrkötéses Háború és békéjébe, hogy felkészüljön Vanessa filmjére. A könyv legalább kétmillió oldalasnak tűnt. Él a földön olyan lúzer, aki még nem hallott a Világirodalom remekei dióhéjban sorozatról?”

Csak mellékesen megemlíteném, hogy Serena tökéletes, ő az iskola szépe, minden pasi álma és mindenki példaképe.
Senkinek sem tudnám ajánlani ezt a könyvet, meggyőződésem, hogy akár kamaszokról szóló „gimiregény” témában, akár nőcis-divatos témában írtak ennél sokkal, de sokkal jobbat.

2 hozzászólás
Dombi_Petra>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Annyira élveztem, faltam minden sorát!!!!!!
Mióta láttam a sorozatot, nagyon érdekelt a könyvsorozat is, elakartam olvasni. Most végre egy sikeres vásárlás után hozzájutottam, majd nagy örömömre el is kezdtem az olvasását!Más volt, mint a sorozat, ami tulajdonképpen nem zavart, s tán még jobb is, hogy volt benne némi újdonság :)
Engem Vanessa karaktere lepett meg a legjobban. Sem a filmben, sem a könyvben nem szimpatikus karakter.
Dan és a kis Ginny nekem ugyanazt azt nyújtották, mint a tv-sorozatban.
Chuck-ot sikerült már a könyvben is megszeretnem <3
Nate pedig…, hát, majd meglátjuk :)
S-ről és B-ről nem tudom, mit is mondhatnék. Mindenki olvassa el és megtudja!

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639752467 · Fordította: Németi Anita
carterina>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Na, hát csapjunk a lovak közé. Már az alacsony százalékolás után rá kellett volna jönnöm, hogy ezt a könyvet nem nekem szánták, avagy nem kellett volna elolvasom, főleg nem megvennem. Életem egyik legrosszabb könyve, pipa. lehet, hogy gyenge eresztés vagyok, hogy ezt nevezem az egyik legrosszabbnak, de hát nem szokásom rossz könyveket venni
Kezdjük a legrövidebbel, a borítóval. Nem tudom kit akar ábrázolni (talán bad girl-t?), de az egyszer biztos, hogy eléggé rusnya. nekem az eredeti borítóval van meg
Jöjjön a sorozat és a könyv közötti összehasonlítás – csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a sorozatot bírtam -. Itt Serena tényleg egy műp#csa, mindenki nyomorék (még Jenny és Dan is, pedig a soozatba egyáltalán nem olyanok). Inkább nem részleteznem, mert nem ez volt a fő szempont, amiért utáltam ezt a könyvet…
A szereplők. Azt még odáig elviselem, hogy mindenki (de tényleg, minden túlzás nélkül) bagózik, piál, szív, de ennél a résznél már kiakadtam, és legszívesebben kivágtam volna a vonat ablakán ezt a „művet”: „- Van nálad gumi… – suttogta Blair Nate merev farkát simogatva, amely olyan hatalmasnak látszott akár egy tüzelésre kész ágyúgolyó." What the hell? Mi a sz@r ez? A szürke ötven árnyalata? Mert szerintem nem, úgyhogy NE tegyenek bele ilyeneket, és kész. Nem mondanám magam prűdnek, de ha nem pornókönyvnek van meghirdetve, ne is legyen az.
A történet lapos, unalmas, így csak nagyon kevés spoilert tudnék mondani belőle. A sorozatból bírtam Dant, Jennyt, Blairt, Serenát, itt meg senkit az ég adta világon. Bazi nagy csalódás…
Összegezve, legszívesebben a fél csillagot sem adnék rá, így aki azt tervezi, hogy olvassa azt arra buzdítom, hogy ne tegye. Időpocsékolás…

Szédültnapraforgó>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Ez jólesett :) Imádtam a sorozatot is, ugyanolyan élmény volt a könyv olvasása. Bár szerintem ez ritka alkalmak egyike. Kizárólag szórakoztat a könyv, egy tipikus tiniregény, nem kell rajta elgondolkodni :)
Blaire-t sosem kedveltem, Serena volt nálam is a favorit :)
És persze Jenny és Dan a nagy kedvencek.
Van pár dolog, amiben a könyv eltér a sorozattól, pl. Serenának itt bátyja van, a filmben viszont öccse. Blaire-nek is van egy öccse a könyvben, a filmsorozatban úgy rémlik, hogy egyke volt.
Jennyéknek itt a könyvben van egy macskájuk.

Volt pár érdekes gondolat is:
„– A szerelmespárok kizárólag a szex és a pénz miatt veszekednek – jegyezte meg bölcsen.”
„Hát az biztos, hogy az élet néha jól betart az embernek…”

18 hozzászólás
mcborzaska>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

A sorozatot előbb láttam, mint olvastam a könyvet. Elég sok az eltérés a sorozathoz képest, ám ha eléggé külön tudom választani a kettőt, akkor szerethető a könyv. Egy könnyed, egyszerű olvasmány.

vadnarancs P>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Pár hónapja fejeztem be a sorozatot így gondoltam itt az ideje, hogy a könyvet is elolvassam. A sorozatból kiindulva másra számítottam, de amit az írónőtől kaptam az is nagyon tetszett, várom a folytatást. Még mindig Serena a kedvencem! Blair-ről mindig tudni lehetett, hogy féltékeny Serena-ra de azt nem gondoltam, hogy ennyire. Azon pedig meglepődtem, hogy ilyen sokat látogatja a női mosdót.

1 hozzászólás
barbikaunatkozik>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Húú…hát ez érdekes volt. *kis grimaszt vág* Nagyon nem jött be. Bár lehet, hogy kinőttem ebből a könyvből, vagy én nem tudom, de számomra szenvedés volt olvasni :D Azok a karakterek, azok az események…Maga a nyelvezet is túl szlenges volt és ez a folyamatos sorry-zás, meg ehhez hasonlók…Mindegy, a lényeg hogy nem nagyon jött be. A fél csillagot azért adtam, mert a végén láttam Serenában valamilyen kis változást, de aztán az is elhalványult.

Voreena>!
Cecily von Ziegesar: Bad Girl

Nem rossz, kellemes nyári olvasmány, ami kikapcsolja az agyat. Ebben a részben Vanessa volt a legszimpibb.


Népszerű idézetek

Dombi_Petra>!

Éppen akkor nyitotta ki Alber Camus Közöny című könyvét, amely kötelező volt franciából. Már elolvasta az angol fordítást, de kifejezetten menő dolognak találta, hogy a zajos, büdös Broadwayn ülve, gyilkos kávét szürcsölgetve, bagózva eredetiben is élvezheti. Az egész olyan elvont volt.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Humphrey
carterina>!

Figyelem: a valódi neveket, helyszíneket és eseményeket megváltoztattam, hogy megvédjem az ártatlanokat. És megvédjem magamat – az „ártatlanok” dühétől.

először az első oldalon

Sunshine>!

Nate egyike volt azoknak a fiúknak, akikre ha ránézel, azonnal tudod, hogy azt gondolják: „Olyan jó pasi vagyok, hogy ez a csaj le sem tudja rólam venni a szemét".

Kapcsolódó szócikkek: Nate Archibald
Sunshine>!

Különös, hogy az embernek mi minden nem tűnik fel, pedig nap mint nap elmegy mellette.

Sofy>!

Amikor elmosolyodott, a tekintete egészen megváltozott. Serena nem a szájával, hanem mélykék szemével mosolygott. Az ember lánya általában órákon át gyakorolhatta ezt a fürdőszobában, miközben kénytelen volt belátni, hogy úgy fest, akár egy komplett idióta. A varázslatos, csábos mosoly, amelyet még a legmenőbb szupermodellek is csak hosszú évek alatt tudtak elsajátítani, Serena számára természetes volt. A kéklő szempár egyértelmű üzenetet küldött a külvilág felé: nem tudod levenni rólam a tekintetedet, ugye?

Kapcsolódó szócikkek: Serena van der Woodsen
Lettka>!

– Imádom a szállodákat! Mindegyik ezernyi titkot rejt.

Kapcsolódó szócikkek: Serena van der Woodsen
Rhea>!

Leráncigálta magáról a narancssárga rettenetet, majd kibújt a melltartójából, és a fekete, testre simuló szaténruha után nyúlt, melyet maga választott ki. Felvette és hagyta, hogy a finom anyag végigsimogassa a testét. Amikor a tükörbe nézett, nyoma sem volt a kedves kis Jenny Humphreynak, helyette azonban egy veszélyesen vonzó, vad szexistennő állt a próbafülkében.

Adjunk hozzá egy magas sarkút, egy tangát és némi Chanel márkájú Démon rúzst, és már kész is a bomba nő! Egy szexistennő sohasem túl fiatal ahhoz, hogy feketét hordjon.

83.-84.oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Humphrey
Sunshine>!

(…) amíg fenntartják a tökéletesség látszatát, bármit szabad.


A sorozat következő kötete

Bad girl sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Ann Brashares: Négyen egy gatyában
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szükségem van rád?
Lauren Oliver: Káosz
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Alexandra Bracken: Világok utazói
Kelly Oram: Cinder és Ella
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja