Miért ​voltak a dínóknak olyan nagy fogaik? 4 csillagozás

Cécile Jugla: Miért voltak a dínóknak olyan nagy fogaik?

Szép rajzokkal illusztrált válaszok a mindenre kíváncsi gyerekek kérdéseire a dínókról. 3-6 éveseknek A dínók sárkányok voltak? Miért van múzeumban a csontvázuk? Voltak kék dinók is? Miért voltak nagy, hegyes fogaik? Melyik volt a legvadabb dínó? Gyorsabban futottak nálunk? Gondoskodtak a kicsinyeikről? Éltek akkor egerek és leopárdok…

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Magyarázd el nekem... Geopen

>!
Geopen, Budapest, 2020
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635160235 · Fordította: Bukszár Zita

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Eftímea >!
Cécile Jugla: Miért voltak a dínóknak olyan nagy fogaik?

Kellemes kis könyvecske a dinoszauruszokról. Izgalmas kérdésekre keresi a választ, de nem csak a szokványos formában.
Csak ne lenne tele sok kiolvashatatlan névvel, még ha szegényeket így is nevezte el a tudomány ☺

Renkou P>!
Cécile Jugla: Miért voltak a dínóknak olyan nagy fogaik?

Könyvtári beszerzése volt lányomnak, nagyon jól választott magának. Ugyanakkor úgy érzem, hogy egy 5 éves rajongónak már kevés az új információ a könyvben. 1-2 évvel ezelőtt biztosan jobban élveztük volna.
Maga, a kiadvány szerintem nagyon szép, igényes. A színes rajzok és a nyelvezete teljesen megfelel a korosztályi ajánlásnak, 3 évesen már a lenyitható fülecskék sem szakadnak olyan hamar.
Személy szerint rettenetesen „imádom” a dinó neveket felolvasni, legtöbbször ki is hagytam őket. Információ tekintetében tudott újat mondani, de nem ez volt rá a jellemző. Ami nekem nagyon tetszett, amikor megmutatta az adott állat méretét, sebességét olyan dolgokhoz viszonyítva, amikkel találkozhatunk. Nekem hatalmas sokk volt elsőre, mikor életnagyságú dinoszauruszokat láttam, hogy igazából mekkorák is voltak, valahogy hiába tudtam elméletben, hogy milyen magasak, el sem tudtam képzelni.

Szívecske>!
Cécile Jugla: Miért voltak a dínóknak olyan nagy fogaik?

Jó hosszú a könyv címe, pláne, ha az egészet nézzük. :D
Belül már nem ilyen szószátyár a szerző, és ez előnyére válik a könyvnek. Pont annyi van benne mindenből, amire egy 3-4 évesnek szüksége van, és pont azon a szinten. Emlékezhettek, volt már, hogy számunkra bevált, vagy kevésbé bevált dínós könyveket mutattam. Sok esetben nehezen sikerül a célkorosztály szintjén tartani a beltartalmat, azt vettem észre. A kislányom arcáról, érdeklődési szintjéről mindig lerítt, ha túl sok vagy túl kevés volt az információ, gondolom ez minden gyereknél így van.
Ebben az ismeretterjesztőben sok a kép, kevés a szöveg, és az is úgy, hogy értse is a fent említett korosztály. Nem azt olvasod a gyerkőcnek, hogy 35 méter hosszú volt a dínó, hanem azt, hogy 2 csuklós buszt tett ki a hossza, illetve itt nem 20 tonnás (most csak írtam egy számot, le ne ellenőrizze senki) egy felnőtt példány, hanem olyan nehéz, mint 10 elefánt. Eddig mindig hozzáköltöttem a szöveghez ilyen helyzetben, mert szeretem ha érti is a lányom, mit olvasok neki. Itt erre nincs szükség. A fosszíliák jelentése és keletkezése is nagyon jól lett ábrázolva, megírva.
Az illusztráció szintén gyerekeknek – és gyereklelkű felnőtteknek – való, én is jókat derültem rajta.
A kislányomnak nem lett akkora kedvence a könyv, mint reméltem. A lenyíló ablakok érdekelték, meg is hallgatja, ha előveszem, de nem kéri magától. Ő mondjuk már ismeri a dínókat, így neki ez meg már pont kevés. (Van, hogy kifejezetten dínós barkóbázunk. Sosem gondoltam volna korábban, hogy anyaként a T-Rexnél behatóbban megismerem majd őket. :D) Ettől függetlenül, ha a delikvens nem ekkora dínó-könyv fogyasztó, mint az én lányom, nem lesz kevés ez a kiadvány.
Azoknak a gyerekeknek ajánlom, akik 3-5 évesek, szeretik a bőséges illusztrációt, és annyira nem akarnak elmélyedni egy-egy faj leírásában, jellemzőiben, de azért érdeklik a dinoszauruszok.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Tom Fletcher: Christmasaurus
Margit Auer: Hű, de durva!
Mary Pope Osborne: Dinoszauruszok földjén
Geronimo Stilton: Időutazás
Angela Milner – David Norman: A dinoszaurusz
Steve Parker: Dinoszauruszok
Sean Callery: Dinoszauruszok 30 másodpercben
Manfred Baur: Ősi hüllők birodalma
Benoît Delalandre: Dinoszauruszok