Where ​Rainbows End 39 csillagozás

Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Since childhood, Rosie and Alex have stuck by each other through thick and thin. But they're suddenly separated when Alex and his family move from Dublin to America. Rosie is lost without him. Then, just as she is about to join Alex in Boston, she gets life-changing news-that will keep her at home in Ireland.

Love, Rosie és Rosie Dunne címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
HarperCollins, London, 2012
558 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007165018
>!
HarperCollins, New York, 2010
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007260829
>!
HarperCollins, Fulham, 2009
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 97800078882144

3 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rosie Dunne


Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Ez a könyv különleges helyet foglal el a szívemben, és egyben a kedvencem is Ceceliatól. Annyi de annyi gyönyörű gondolat fogalmazódik meg benne, amikhez gyakran visszatérek. A legfontosabb üzenete talán az, hogy az élet bizony mindig is akadályokat fog elénk gördíteni, de ennek ellenére sem szabad soha feladni. Ne hagyjuk, hogy ezek az akadályok elbizonytalanítsanak minket, ne habozzunk menni az álmaink után és kifejezni a szeretetet/szerelmet, amit érzünk.

rita_66>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Századjára olvasva is annyira imádom *—* Mivel főként levelekből áll angolul is könnyű olvasni, még a legjobb barátnőmtől kaptam tavaly karácsonyra, azóta kb. háromszor elolvastam, asszem épp itt az ideje megint magyarul:DD Imádom imádom imádoom, és a végén mindig egy idióta mosoly ragad az arcomra, amit nem tudok letörölni. Rosie nagyon szerencsés; hiába gondolja hogy az élete egy komplett káosz, szerintem sok ember vágyik olyan összetartó családra, olyan barátokra, olyan anyukára és lányra mint Rosie-nak megadatott, és amilyen ő volt. Nagyon imádnám filmben látni, de rengeteg gondolkodás után se jöttem rá, hogy lehetne kivitelezni. Nembaj, erre vannak a hollywoodi nagy emberek:DD csillagos-billagos ötös

3 hozzászólás
BZsofi P>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Végre egy könyv, amit ha nem is befaltam, de kifejezetten élvezettel olvastam. @PuPilla, köszönöm az ajánlást!

1 hozzászólás
csabaviki>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Olvasás közben hullámzó volt a véleményem a könyvről, néha nagyon tetszett, néha dühített, vagy elkeserített az, hogy mindenki látja, hogy mit kellene tenni, mégsem az történik! De a végső benyomás egyértelműen pozitív :) Ez egy olyan Cecelia Ahern könyv, amelyikben nem történnek csodák, ennek ellenére tetszett. Minden szereplő teljességgel hétköznapi volt, és nagyon szerethető. Örülök, hogy elolvastam végre :)

valdezier>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Ajándékba kaptam ezt a könyvet és sokáig halogattam az olvasását, de egyszer csak érdekelni kezdett és ahhoz képest, hogy angol, egész gyorsan haladtam vele. Nagyon tetszett, hogy levélregényként olvashattuk a történetet és hogy a leveleken kívül, e-mailek, chatüzenetek, sőt órai levelezések is felbukkantak. Rosie-t és Alex-et is nagyon megszerettem, és remélem, jól le tudták fordítani magyarra az évődésüket, vicceiket, mert azok voltak a könyvben a kedvenc részeim. :D
A P. S. I Love You-t számomra nem múlta felül, de ez is egy jól megírt Ahern-könyv, barátságról, szerelemről, döntésekről és a sorsról. Biztos vagyok benne, hogy nem egyszerolvasós élmény volt a számomra! :)

mrsglass P>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Nagyon ambivalens érzéseim vannak ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nagyon vártam, dédelgettem, halasztgattam, mert arra számítottam, hogy olyan élmény lesz, mint David Nicholls Egy nap című könyve, ami hihetetlenül megfogott. Sajnos, ezzel nem így történt. Tetszett, hogy levélregény, mert így tényleg csak a lényeg volt benne, viszont néhol túl nagynak éreztem az időugrásokat, mintha megunta volna az írást, vagy nem lett volna ötlete és így oldotta volna meg. Ahhoz képest, milyen részletesen beszámolt a kapcsolatuk alakulásáról, a végét szintén elkapkodta, illetve nem is ez a jó szó, hiszen többször is éreztem úgy olvasás közben, hogy na, most már tényleg mindjárt megtörténik, amire vártunk, és meglepettem tapasztaltam, hogy még csak a felénél tartok. Tehát ehhez mérten, hogy mennyire elnyújtotta a történetet (évtizedekben mérve), a végét összecsapottnak éreztem, vagy csak nem volt elég hiteles, ezt még nem döntöttem el.
Összességében nem bánom, hogy elolvastam, de nem győzött meg. Kíváncsian várom a filmet!

Emmonita P>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Nem igazán tudom hogy értékeljek, hiszen az olvasásélményem nem volt 5 csillag.
A könyv persze ötből minimum tíz csillagot érdemel, de az angoltudásom max kettőt, úgyhogy nem tudtam úgy élvezni, mint magyarul. :)
Észrevettem például azt, amit eddig sose: rendkívül hosszú. Magyarul általában elkezdem délután és befejezem éjszaka. Hát hm.. ez most nem működött. :D
De a sztori változatlanul zseniális, a poénokon nevettem, és bár a szomorú részek nem tudtak annyira megérinteni mint magyarul, ez nyilván nem a könyv hibája. Minden pillanatban a szövegértésért küzdöttem. :)
Szóval 5 csillag. Persze, hogy 5 csillag. :D

Sasa0912>!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Elég hosszú volt, főleg így angolul, de megérte. És bár nem sokat olvastam még angolul, de szerintem viszonylag könnyű a nyelvezete. Nekem legalábbis nem okozott gondot pedig nem vagyok egy nyelvzseni. :D Hogy a könyvről is ejtsek pár szót. Eleinte furcsa volt ez az üzenetváltásokból álló stílus, úgy éreztem mintha nem lennék közel a történethez, mintha csak távolról szemlélhetném, egy aprócska kulcslyukon át, de részben pont ez adja a varázsát. Hiába a távoli szemlélés, mindent megtudhatunk. Érezzük a fájdalmat, a csalódottságot vagy éppen az örömöt, amit a könyv karakterei éreznek.

havaska >!
Cecelia Ahern: Where Rainbows End

Cuki könyv, csak sajnálom, hogy annyira elhúzták az egészet…!


Népszerű idézetek

NoemiSmile>!

Life is hard – so what? It's hard for everyone, isn't it? Anyone who says it's easy is a liar.

66. oldal

rebarbarafagyi>!

You can run and run as fast and as far as you like, but the truth is, wherever you run, there you are.

253. oldal

NoemiSmile>!

Katie: Mum, I hate men.
Rosie: Congratulations, dear. Welcome to the club. Your membership is in the post. I'm so proud of this moment I wish I had a camera.

400. oldal

PuPilla>!

We all need hope, that something more than what we have, is possible to achieve.

valdezier>!

Our life is made up of time. Our days are measured in hours, our pay measured by those hours, our knowledge is measured by years. We grab a quick few minutes in our busy day to have a coffee break. We rush back to our desks, we watch the clock, we live by appointments. And yet time eventually runs out and you wonder in your heart of hearts if those seconds, minutes, hours, days, weeks, months, years and decades were being spent the best way they possibly could. In other words, if you could change anything, would you?

Kapcsolódó szócikkek: Rosie Dunne
PuPilla>!

The best way to get over a man, is to get under another.

seeeszti>!

You deserve someone who loves you with every single beat of his heart, someone who thinks about you constantly, someone who spends every minute of every day just wondering what you're doing, where you are, who you're with and if you're OK. You need someone who can help you reach your dreams and who can protect you from your fears. You need someone who will treat you with respect, love every part of you, especially your flaws. You should be with someone who can make you happy, really happy, dancing-on-air happy. Someone who should have taken the chance to be with you years ago instead of becoming scared and being too afraid to try.

179. oldal

seeeszti>!

Well, firstly, I would have brought you to a hotel along the coast so that your suite would have the best possible sea view. You could fall asleep listening to the waves crashing against the rocks, I would sprinkle the bed with red rose petals and have candles lit all around the room, I would have your favourite CD playing quietly in the background.
But I wouldn't propose to you there. I would bring you to where there was a huge crowd of people so they could all gasp when I got downon one knee and propsed.

152. oldal

T1m1>!

People come and people go and we know this happens, yet we get such a shock when it does.

450. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sally Rooney: Beautiful World, Where Are You
Colleen Hoover: It Ends with Us
Ella Maise: To Hate Adam Connor
Vi Keeland: Sex, Not Love
Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart
Sally Rooney: Conversations with Friends
Colleen Hoover: All Your Perfects
R. S. Grey: Not So Nice Guy
Colleen Hoover: Hopeless
R. S. Grey: With This Heart