Utóirat: ​Szeretlek! 65 csillagozás

Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül. Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal.

Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét a feladatot az előtte álló hónapra. A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd, és életében először élvezi a munkáját, majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt.

Holly újra megtanul élni.

Megjelent Ui.: Szeretlek címmel is

Eredeti mű: Cecelia Ahern: P.S. I Love You

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632932941 · Fordította: Pavlov Anna
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632932774 · Fordította: Pavlov Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sharon McCarthy · Holly Kennedy


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Evelena
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Megnéztem a filmet (már sokadszorra) és úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy elolvassam.
Meg is rendeltem és nagyon vártam, hogy megérkezzen. Úgy nyitottam ki, akár egy piros masnival átkötött ajándékot. :)
Cecelia Ahern a kedvenc szerzőim egyike, és mint többi művénél, itt is nagyon szerettem az írásmódját.
A film hangulata csábított a könyv elolvasására, de egy szinte teljesen különböző történetet kaptam. Be kell valljam,ez nagyon is tetszett. Sokszor, ha filmnézés után olvasom a könyvet, nem annyira egyszerű, mert a film képkockái jelennek meg a szemeim előtt. Itt nem igazán.
Holly szőke, sok-sok testvére van, ő és Gerry is írek… és még sorolhatnám.
Hihetetlen ügyességgel tud úgy írni az írónő, hogy egyik oldalon a nevetéstől, a másikon a szomorúságtól vagy a meghatottságtól potyogtak a könnyeim.
Borzasztó szomorú téma szolgál a történet alapjául, hiszen Holly elveszíti a szerelmét.
A levelek itt is nagyon tetszettek, ahogy erőt adtak azzal Hollynak, hogy egy újabb levél kibontását várhatta. Gerry 'feladatai' nagyon ötletesek.
Megkedveltem: Holly-t és Gerry-t, a szerelmük a papírlapokon át is érezhető és megérintő, Holly testvéreit, akik annyira különbözőek és sokszínű egyéniségek. Richard-ot is, pedig az elején nem igazán tudtam hova tenni.
A barátnők: Sharon és Denise is nagyon jópofák és kiemelkedő karakterei a könyvnek. Holly munkahelyén pedig annyira szívesen dolgoznék! Remek, kedves munkatársak, nagyszerű főnök, jó hangulat, érdekes munka.
Van egy nagyon vicces pontja a történetnek, mikor is készül egy nagyon szórakoztató videó Hollyékról, ezen folyamatosan nevetnem kellett.
Egy apró, picike dolog, ami miatt levontam egy fél csillagot: kicsit hosszúnak éreztem, volt, hogy annyira nem volt izgalmas és le tudtam tenni.
Különben egy igazi élmény volt, hol otthon, hol a Balaton partján egy őszi fürdőzés alkalmával.
Szívből ajánlom, Cecelia Ahern minden könyve különleges olvasmány.

>!
Orsi999
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Az elején nehéz volt úgy olvasni a könyvet, hogy már láttam a filmet. Mivel sokban eltér a film a könyvtől. A filmet imádtam! A könyvet már kevésbé. Nagyjából az első 150 oldalig azt hittem, hogy mindjárt abbahagyom. Már azon is elgondolkodtam, hogy biztos ez a könyv alapján készült-e a film. De utána volt egy pont spoiler, ez után a pont után csak úgy faltam sorokat, és persze a zsebkendők is fogytak közbe.

>!
AniTiger MP
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

(Szétszedték a kiadásokat és én ezt olvastam.)

Vannak történetek, amiket nagyon megszeret az ember – akár filmen látja, akár könyvben olvassa. Imádja a szereplőit, az őket játszó színészeket, bírja az írás stílusát, egyetért a történet mondanivalójával, de abszolút, totálisan és iszonyatosan NEM AKAR a történet részese lenni. Azt hiszem – dehogy hiszem… Tudom! -, hogy így vagyok én a PS: I Love You (Ui.: Szeretlek) filmmel és könyvvel.

A borító csodaszép, bár vannak rajta valami szütymüszös apró, barna foltocskák, amiket nem értek, de összességében szép. Jobban tetszik, mint az első magyar kiadásé volt. A történet nem az volt, amit vártam! Egy egészen új sztorit kaptam a filmhez képest (csupán nagy vonalakban emlékeztet rá), külön kell őket kezelni, mert Ég és Föld a kettő.
Az ember sír a könyv elején, sír a könyv vége felé, párszor a közepén is, de nem ripacs hatásvadász módon. Meghat, mert sajnáljuk Hollyt, a szituációt és a kapcsolatot, ami közte és Gerry között volt. Szerencsémre, annyira náthás vagyok, hogy a folyamatos szipogás és orrfújás senkinek nem volt gyanús…
A regény nem tökéletes, mégsem bánom. Gyönyörű sztori, szerethető fő- és mellékszereplőkkel. Szépen felépített történet, bár néha befigyelt némi „túl csajos” tett / eszmefuttatás, ami elütött a könyv stílusától, ezáltal enyhén zavaró volt. Imádom Gerryt! Imádom Írországot!

Kedvenc: Holly munkája mindenestől. Illetve a Richard-szál volt élvezetes és meglepő.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/01/cecelia-ahe…

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632932774 · Fordította: Pavlov Anna
>!
konnyufanni
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Annyira édes lett ez a könyv. Egyben keserűen is sikerült ennek a könyvnek a sztorija.

Az írónő annyira szépen fogalmazta ennek a könyvnek a mondatait. Hogy át is éreztem Holly érzelmeit.
Nagyon tetszett, hogy írónőnek ennyi ötlete volt, és sikerült is neki megvalósítania az ötleteit!
Gerry,hát nos. Gerry leveleket írt a élete szerelmének a halála előtt. Mivel tudta, hogy eljön az utolsó perce. Annyira szépen csinálta az egészet.
De nem lennék Holly helyében. Érzelmileg „megölt” engem ez a könyv, mert annyira érzelmes lett ez a könyv.

Lassan az írónő kedvenc íróim között lesz helye, ha többi könyve is ilyen szépen írja a mondatait!

>!
Katara_Phoenix P
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Minden egyes fejezetnél totálisan mást éreztem.
Legalább az első háromnál kellett istentelenül sírnom.
Utána felváltva,mindig mást akartam agyoncsapni egy féltéglával: Johnt, Hollyt, Declant, Sharont, Deniset, Danielt, Richardot. Főleg Danielt.
Folyamatosan azon járt az agyam,hogy mi fog még történni, mi lesz a következő levélben, mit fog tenni/mondani Holly. Volt néhány visszaemlékezés Gerry-ről, és ezek alapján nagyon megszerettem. Hihetetlenül kár volt érte. Emellett szívesen olvastam volna róla/vele többet.
Egyszerűen senki nem értette meg,hogy min megy keresztül Holly. Más, amikor elveszíted a legjobb barátodat,és van, aki megvígasztal. Más,amikor a társadat veszíted el,és nincs senki, aki megvígasztal. Amikor minden éjjel egy teljesen üres lakásba kell hazaérned. Nagy különbség.
Annyira drukkoltam,hogy Holly ne lépjen még tovább…szükség van egy gyászolási folyamatra. Biztos voltam benne,hogy spoiler
spoiler
Denise-t nagyon utáltam, folyamatosan csak magára gondolt. Sharon még úgyahogy normálisan viszonyult az emberekhez. Ciara és Declan abszolút kedvencek voltak. :D
Meg kell néznem a filmet is, nincs mese. :D

>!
Judyt IP
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Nem is tudom, hogy mit írjak erről a történetről.
Az elmúlt évek között nem akadt olyan, amelyikben egyszer legalább ne néztem volna meg a P.S. I Love You! című filmet, most pedig végre, végre a könyvet is elolvastam.
Természetesen többször is elpityeregtem magam (tegnap hazafelé a buszon is). Sokszor éreztem úgy, hogy Holly nem csinálhatja ezt, nem lehet ennyire maga alatt, de amint megfogalmazódott bennem a gondolat, azonnal mélyebbre próbáltam ásni magam benne. A felszínen túl kell látni. Az ember hajlamos – főleg, ha olyan dologgal találja szembe magát, amiben nincs tapasztalata – felületesen kezelni a helyzetet. Holly elvesztette a másik felét, azt az embert, aki tökéletesen egészítette ki a szívét és lelkét. Nem várható el tőle, hogy hip hop vidám legyen és kezelje úgy a dolgot, mintha mi sem történt volna. Nem véletlenül tartották régebben a gyászévet. Holly nem egy hisztis csaj, hanem egy gyászoló feleség!
A levelek persze valahol nem engedték Hollynak, hogy elszakadjon Gerrytől, de úgy érzem, hogy sokkal inkább a segítségére voltak az elfogadásban. És ahogy @Katara_Phoenix is írta nekem, hihetetlen, hogy Gerry mennyire ismerte a feleségét és tudta jól, hogy mire lesz szüksége.

Szeretem a lélektani történeteket, ez pedig ízig vérig az. Az elfogadásról, a túlélésről szól. Cecelia Ahern pedig varázslatosan adja át. :)

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2019/02/14/nem-minden-rozsaszin…

2 hozzászólás
>!
NewL P
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Olyan nőcis volt, komoly témát dolgozott fel könnyedén, a történet olvastatta magát.

>!
Hajni_Poncski
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Annyiszor szembe jött már velem ez a könyv, de valahogy mindig ódzkodtam tőle, magam sem értem, miért. Általában tartok attól, amit „agyonsztárolnak”, és számomra ez egy ilyen könyv volt – egy időben legalábbis.
Most elolvastam. Imádtam. Imádtam!!! Az alapsztorit persze ismertem, és kíváncsian vártam, mit hoz ki belőle egy fiatal írónő. Mert hát egy nagyszerű alapötlet, bármennyire is jó, attól még csak alapötlet. Abból még nem feltétlenül lesz 450 jó oldal.
De én úgy érzem, ez az volt. Vagy csak túlzottan megérintett, nem tudom… Tény, hogy friss házasként az embernek tilos ilyesmit olvasnia. Vagy talán kötelező. Vagy jó lett volna, ha már sokkal korábban a kezem ügyébe akad, vagy ha lettek volna ilyen barátaim, tapasztalatom, amikor hasonló helyzetben voltam… Mert olvasom, és le kell tennem, hogy odarohanjak a férjemhez, hogy megöleljem. Mert eszembe jut, amikor majd nem férek oda a mosogatóhoz a szennyes edények miatt, amiket beledobált, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy van nekem, és hogy én mosogathatok el utána. Mert örülni kell annak, hogy nincs ilyen problémám. Mert hétköznap minden problémát olyan láthatatlan-kicsivé varázsol egy ilyen perspektíva. Mert kell néha kicsit szenvedni, és sokat-sokat szeretni és nevetni. Az elejétől fogva sírtam-nevettem Hollyval, imádtam egyes mellékszereplőket (Ciara és a „csajok”, meg a Richard-féle szál nagyon tetszett…). Gyönyörű történet. És a legjobban azt imádtam, hogy nem úgy lett vége, ahogy sejtettem, hogy vége lesz. Ettől kicsit tartottam az elején. Viszont ez a befejezés, egyszerűen imádom. Igen, ez így jó.
És akkor lehet tucatjára is meghallgatni a Wonderful tonight-ot Eric Claptontól. :)

>!
turanett P
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Először a filmet láttam, az a kedvencemmé vált. Régóta terveztem, hogy elolvasom a könyvet. Most vegyes érzéseim vannak. Tudom, hogy a film és a könyv úgy általánosságban ég és föld. DE EZ! Köszönőviszonyban sincs egymással. Kicsit sajnálom is meg nem. Így két történetet kaptam. Egyszer egy Holyt aki amerikai és imád cipőket tervezni, máskor meg egy igazi Ír lány, vagy is „Finn hercegnő” :D. A könyvben nagyon tetszett a családja. Mindenki jó karakter. Főleg a legidősebb testvér fogott meg. Olyan aranyos. Egy dolog miatt viszont levontam fél csillagot. És ez a dolog Daniel. Rá nagyon haragszom. Hogy lehet így vége? Tudom ,hogy az írónő nyitva hagyja a kérdést a végén, de akkor is. Most egy kicsit szomorú vagyok. Mi lesz Holyval? :(

>!
zöld_manó
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!

Ez az a könyv, ami mindenkinek kötelező olvasmány, aki volt már szerelmes igazából. Mindenkinek. Garantált a sírás körülbelül a 30. oldaltól majdnem folyamatosan az utolsó mondatig, és még tovább. Aki nem sírt, az vagy hazudott, és nem volt még szerelmes, vagy nem figyelt oda, miközben olvasott.
A helyzet, az ötlet, a karakterek, a cselekvések, a szavak… Szívbemarkolóan igazak. Ez a jó szó rá: igazi. Minden olyan igaz volt, fájt, félelmet és szomorúságot, mosolyt és szép emlékeket hozott elő, miközben végigkísérhettem Hollyt ezen a néhány hónapon. Köszönöm az írónőnek ezt a csodát!
Amikor olvastam, végig bennem volt az érzés: ezt a regényt nekem írták. <3

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Fannni

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

252. oldal

>!
Evelena

A koromfekete égboltról millió fénylő pont kacsintott le rájuk, mintha valaki csillámport szórt volna fel az égre.

221. oldal

>!
martonka77

Holly meglátta magát a tükörben, és megrémült. Mi történt vele az éjszaka? Erőtlenül visszahanyatlott a párnára. Ekkor megszólalt a riasztó, Holly felemelte a fejét, és megpróbálta legalább félig kinyitni a szemét. Kedves betörő, vigyen el, amit csak akar, csak mielőtt távozik, adjon egy pohár vizet.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
>!
Katara_Phoenix P

Bármi is volt Gerry célja, arra mindenképpen tréningezte Hollyt, hogy nélküle is képes véghezvinni dolgokat.

>!
martonka77

– Halló – szólt rekedten a kagylóba.
– Hála istennek! – hangzott a nem kevésbé rekedt válasz a vonal túlsó végén. – Legalább nem vagyok egyedül.
– Ki vagy? – recsegte Holly.
– Azt hiszem, Sharon – recsegte vissza egy ismerős hang. – De most ne kérdezd, ki az a Sharon, mert nem tudom. Itt fekszik mellettem egy pasas, ismerősnek tűnik.
Holly hallotta, hogy John röhög a háttérben.
– Sharon, mondd már meg, mi történt az éjszaka!
– Mi történt, mi történt! Berúgtunk, mint az albán szamár, az történt.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy · Sharon McCarthy
>!
Katara_Phoenix P

– Iszonyúan büszke vagyok rád! – szorította magához Sharon. – Nem okoztál csalódást, borzalmasan énekeltél!
– Kösz, Sharon! Tudtam, hogy számíthatok rád.
Jack és Abbey is odajöttek gratulálni. – Borzalom, maga a tökéletes borzalom! – nevetett Jack. – Istennő vagy, hugicám!
Holly anyja visszafogottan mosolygott a háttérben – ezt a különleges zenei tehetséget Holly tőle örökölte. Holly apja még mindig nevetett, így szerencsére nem tudott megszólalni. Ciara meg csak ezt ismételgette: – Gyerekek! Nem gondoltam volna, hogy
ennyire szarul is lehet énekelni! Ehhez is kell ám tehetség!
Declan a terem túlsó végéből integetett, kezében kamera, hüvelykujja a föld fele fordítva.

>!
Katara_Phoenix P

Soha többé nem vágna Gerry fejéhez olyan igazságtalanságokat, mint akkor! Imádkozott, hogy Gerry talán nem értette félre, és hogy tudta, Holly csak dühében vádaskodik. Gyötrődött azon, hogy a veszekedések után Holly fogta magát, és elment bulizni a csajokkal, ahelyett, hogy otthon maradt volna. Vagy, hogy elfordult Gerrytől, amikor legszívesebben megölelte volna, vagy napokig zsörtölődött, amikor rögtön meg kellett volna bocsátania. Vagy, hogy hátat fordított, amikor megsértődött valamin, és elaludt, ahelyett, hogy szeretkezett volna vele. Bárcsak lehetne törölni az életükből az összes olyan pillanatot, amikor Gerry dühös volt vagy neheztelt rá.
Bárcsak minden emléke szép emlék volna!

>!
Anita_Hortobágyi_2

És voltak olyan napok is, amikor mély depresszióba zuhant. Néha sikerült kikecmeregnie a rosszkedvből, de ha csak kisebb sérelem vagy kellemetlenség érte, elsírta magát. Fárasztó volt a létezés. Belefásult abba, hogy harcoljon az emlékeivel és a gondolataival. Sokkal erősebbek voltak mint a teste.

>!
Anita_Hortobágyi_2

Élni szeretett volna, igazi életet..De mi értelme, ha nincs benne élet?

>!
Anita_Hortobágyi_2

De ha nevetett is, nevetése nem volt a régi, öröme nem volt teljes. Nem élt igazából, csak várta, hogy teljen az élet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Holnap
L. A. Casey: Gyere haza!
John Green: Alaska nyomában
Amy Harmon: Arctalan szerelem
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Vi Keeland: A beosztott
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Rebecca Yarros: Full Measures – Tiéd vagyok
John Green: Csillagainkban a hiba