Utóirat: ​Még most is szeretlek! (Ui.: Szeretlek 2.) 55 csillagozás

Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Holly Kennedy biztonságos élete a feje tetejére áll, amikor „megtalálja” az Utóirat: Szeretlek Klub. A klub tagjait megihlette, amit Holly néhai férje, Gerry leveleiről hallottak, és ők is búcsúüzenetet akarnak hátrahagyni szeretteiknek. Megkérik az özvegyet, segítsen nekik.
Holly egyvalamiben biztos: semmiképp nem hagyja magát visszarángatni mélységes gyászába, amelyen nagy nehezen túllépett. Hét évbe telt, mire újra összerakta és kitalálta magát, és szeretné tovább élni az életét. Ám rá kell döbbennie, hogy ha szeretünk valakit, mindig van még valami mondandónk…
Az Utóirat: Szeretlek! világsikerű könyv várva-várt folytatása.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Athenaeum, Budapest, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632939339 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2019
350 oldal · ISBN: 9789632939599 · Fordította: Szieberth Ádám

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel · Gerry · Ginika Adebayó · Holly Kennedy


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Jó régen olvastam már az előző részt és szinte ugyanilyen régen láttam a belőle készült filmet. Ebben az esetben először a filmet láttam, utána olvastam a könyvet. Tartottam tőle, hogy a hatalmas időkiesés miatt mennyire fogom érteni és mennyire fog tetszeni ez a folytatás.

Amint elkezdtem olvasni a könyvet, meg is nyugodtam, Cecelia gondoskodott arról, hogy ne maradjunk kétségek között és ne szenvedjünk információhiányban az előzményeket illetően, tehát kijelenthetem, hogy azok is elolvashatják bátran, akik az első részt nem olvasták, vagy nem látták, mert így is teljesen képbe kerülhetünk nagyon hamar.
Nagyon szívfájdító és nagyon szeretni való ez a könyv, sírós és nevetős, olyan is van, amikor egyszerre mindkettő, igazi érzelmi hullámvasút, sokkal nagyobb hatást tett rám, mint az előző, jobban megtépázta a szívem-lelkem.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/02/cecelia-ahern-uto…

>!
AniTiger MP
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

El kell hagynod a komfortzónádat, (…). Légy bátrabb, légy izgalmasabb! Légy nyitottabb!

Kicsit szkeptikus voltam, mert úgy gondolom, hogy ami JÓ, azt kár folytatni, de… nagyon tetszett a regény sztorija és végkimenetele, ezért örülök, hogy CA megírta! Rendkívül felkavaró és elgondolkodtató olvasmány lett, ami tökéletes folytatása az Utóirat: Szeretlek című történetnek! Egyszerre nevettetett meg és törte össze újra a szívemet az írónő. Érdekes volt a Klub ötlete – rengeteg gondolkodnivalót kaptam ismét… –, és jól esett megismerni Joyt, Bertöt, Pault, Ginikát és Jewelt.

Alig várom, hogy megnézhessem a filmadaptációját a regénynek! (Ugyanis várható.)

Kedvenc részek (ami nagyjából azt jelenti, hogy egyszerre nevettem és bőgtem miattuk): Ginika története és levele, Gerry és Holly járásának kezdete, a napraforgós sztori, Angéla, + az utolsó fejezet történetei

Bővebben a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/12/cahern-ut…

>!
Niki_
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Kilenc évvel ezelőtt olvastam az írónőtől az Ui.: Szeretlek! c. könyvét, ami akkor teljesen földhöz vágott. Végigbőgtem, meghatott és nagyon felhívta a figyelmemet arra, hogy becsüljem meg azt, amit a sors adott nekem.
Ebben a kötetben 7 év telt el az elsőhöz képest.
Nagyon sokat sírtam a történet olvasása során. Egyrészt sokszor láttam magam előtt anyukámat, aki 6 éve veszítette el apukámat, akivel 31 évet éltek le egymás mellett. Láttam Hollyban őt, a gyászfolyamatát, a tagadásait és a próbálkozásait a túlélésre. Sok mindent értek vele kapcsolatban, amit eddig nem. Ugyanakkor láttam magamat is, mint gyerek, akinek elhunyt az édesapja. Olyan jó lett volna ilyen leveleket kapni tőle! Olyan jó lett volna, ha egy picit még velem tudott volna maradni! Kíváncsi lennék arra, hogy vajon hány haldokló kapott ihletet az írónőtől és hagyott leveleket maga után hátra!
Ez a könyv is nagyon felhívja arra a figyelmet, hogy becsüljük meg az életünket, azt, amit kaptunk. Elsiklunk afelett, hogy milyen szerencsések is vagyunk, ha támogatnak minket a szüleink, ha élnek, ha van hol laknunk, ha egészségesek a gyermekeink, ha mi is egészségesek vagyunk és a párunk is. Ez mind-mind ajándék a sorstól, amit bár nem tekintünk annak, de az. Hatalmas szerencse felnevelni egészségben az egészséges gyermekeinket. Ott lenni az első lépéseiknél, amikor elkezdik az iskolát, amikor megtanulnak autót vezetni, az esküvőjükön. Vagy leélni valakivel az életünket boldogságban és idős korban elmenni. Sok embernek, akik ezt szerették volna, nem adatott meg. Úgyhogy becsüljük meg!
Nagyon olvasmányos a történetet, olyan igazi bekuckózós, picsogós könyv. Ezt tényleg nem lehet száraz zsepivel végigolvasni. Szerintem mindegyik olvasó talál egy olyan karaktert, életsorsot a történetben, ami közel áll hozzá, amivel azonosulni tud és pont ezért nyomot hagy rajta.
Csodálatos! Tartottam attól, hogy nem fogja tudni hozni az írónő az első könyv színvonalát, hisz sok-sok év eltelt azóta, de hozta! Ugyanolyan jó volt, sőt, számomra jobb is, mint az első kötet. Nem sok könyvre írtam eddig, de erre muszáj: Mindenképp olvassátok el! Ez a két kötet az, amit mindenkinek olvasnia kellene! Nem szépirodalom, nincs benne nagy okosság, de a maga könnyed módján földhöz vág, beletapossa a lelkedet a földbe, majd szinte kiszakít onnan és lök rajtad, hogy vedd észre milyen szerencsés vagy és ezzel a tudattal élj tovább!
Bővebben: https://azajtom.blogspot.com/2019/11/cecelia-ahern-utoi…

>!
Zoe27
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Kicsit sok volt benne az elején a cselekmény ismétlése és a visszautalások, de végül csak kialakult.
Holly helyzetét ugyan csak átérezni nem tudom, de néha komolyan mondom irritáltak a megnyilvánulásai… Valahol megértem, mégis inkább fájó pont volt számomra, hogy mennyire lealacsonyítja Gabriel iránta táplált érzelmeit és viszont. Néha azt éreztem, hogy csak kihasználja szegényt… Azonban mindig fel tudta magát menteni Holly, mert bizony hjiába minden amikor olvastam teljesen a hatása alá tudtam kerülni, hogy teljesen megfeledkeztem arról, hogy nem értek vele egyet. :D :D :D
Értékes gondolatokat zártam ismét a szívembe, hiszen a körülményeink nem kell, hogy megegyezzenek ahhoz, hogy hasonlóképpen lássunk bizonyos dolgokat.

>!
LittleStar
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Számomra ez a rész is volt olyan jó, mint az első. Volt bennem egy kis félsz, hogy ennyi idő után, egy lezárt történetnek második részt adni, vajon milyen lesz? Nagyon örültem, hogy nekilattam. Kár lett volna kihagyni! Ugyanolyan erzelemteli, de humoros, néhol sírós, mint az első rész volt. :) 5*
És annak ellenére, hogy régen olvastam az első részt simán be tudtam kapcsolódni a történetbe :)
(Mivel könyvtárból vettem ki, mondván, ha nem lesz jó és megveszem, akkor mi lesz…. Így most felkerult már a kivansaglistara is :D ebből kell egy saját példány is <3)

>!
Nora42
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Nagyon vártam már, mert az első rész hatalmas kedvenc volt, ha rossz kedvem van, csak előveszem, jól kibőgöm rajt magam, fetrengve röhögök, és ismét kerek a világ. Próbáltam nem nagy elvárásokkal olvasni, de iszonyat csalódtam! Nem kellett volna a 2.rész.

2 hozzászólás
>!
Édeskiskönyvkritikák P
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Fèltem is ettől a könyvtől, ugyanakkor vártam is. Az első részt 5 évvel ezelőtt olvastam, ami akkor nagyon nagy hatással volt rám. A két könyv között 7 év telik el, ami sok mindenkiben félelmet keltett. Vajon, mit lehet még mondani 7 év után ugyanerről a történetről?
Nem volt elég jó ez a második rész szerintem. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miért, olvassátok el teljes kritikámat: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2020/02/15/cecelia-aher…

>!
pattie23
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Bővebben: https://avalosagontul.blogspot.com/2019/10/ertekeles-ce…

Köszönöm ezt a csodálatos élményt az írónőnek. Nagyon féltem ettől a résztől, de amennyire féltem pont annyira, hanem még jobban ért pozítiv csalódás. Mert igen még van mit mondani. Még nem léptünk tovább..Holly és mi sem. Még nem engedtük őket el. Őket, akik együtt nevettek, sírtak, akik egyként vették a levegőt. Akiknél az örökkön-örökké soha nem volt kérdés. Ahogy újra elém kerültek a szereplők visszarepültem oda ahol mindig bőgve távoztam. Még találkozunk ugye? Még találkoznunk kell, bár elengettük újra a kezeteket, lezárult a történet, de még találkozunk minden egyes oldalon mikor újra kezembe veszem a történetet. Hisz ez az a könyv mely soha nem évül el, mely nélkül nincs év, hogy ne nézném meg a filmet és remélem az első részt is beszerezhetem minél hamarabb.

>!
Niki
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Kicsit félve kezdtem neki. Ennyi év után, vajon mennyire lesz méltő folytatása az első kötetnek. De nem csalódtam. Néhol vicces, humoros, néhol szomorű, meginditó csak úgy, mint az első kötet. Másabb, mint az első kötet, mégis ugyanaz a szinvonal. Találkozhatunk régi és új szereplőkkel is.

>!
monalisa
Cecelia Ahern: Utóirat: Még most is szeretlek!

Kicsit tartottam tőle, hogy a világsikerű előzmény után nem lesz-e erőltetett a folytatás – szerencsére nem lett. Szerintem csak a könyv erényére vált, hogy ennyi ideig érlelte Ahern a történetet, és nem a kasszasikert meglovagolva dobta piacra futószalagon a következő részt. Igazából érzelmileg szinte ugyanazt kaptam most is, mint az Utóirat: Szeretlektől – ismét könnyeket csalt a szemembe. Gerry továbbra is imádni való és nagy csibész – a 10 évvel ezelőtti Gerard Butlerként jelent meg előttem. :) Első sortól az utolsóig szerettem.


Népszerű idézetek

>!
Mariann_ P

Ha az ember visszanéz, visszamegy a múltba, az nem a gyengeség jele, nem a sebek feltépése. Ehhez erő és bátorság kell. Ehhez olyan ember kell, aki a korábbinál jobban uralja önmagát, és képes arra, hogy jó ítélőképességgel, de nem ítélkezve vizsgálja meg azt, aki valaha volt. Minden kétséget kizáróan tudom, hogy ez a visszatekintés, ez a vizsgálódás arra ösztönöz majd engem, meg mindenkit, akit az utazásom érint, hogy szárnyakat növesszünk…

231-232. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Azt tudom tanácsolni mindenkinek, akit érdekel, próbálja meg, hogy ne a dolog sötét oldalára koncentráljon. Abból legyen elég! Én inkább a reményről beszélnék!

22. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

Légy kedves. Légy okos. Légy bátor. Légy boldog. Légy óvatos. Légy erős. Ne félj félni. Mindnyájan félünk néha.

348. oldal

>!
AniTiger MP

– A szerelem leheletfinom, tünékeny dolog, amit nagy becsben kell tartani. Amit dédelgetni kell, és közszemlére kell tenni, hadd lássa mindenki, nem pedig eldugni a szekrénybe, és szégyenkezni miatta.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Zoe27

Furcsa, de csodálatos érzés, hogy az, amit kerültél, amitől rettegtél, egyszer csak ott van előtted, és fényárban úszik.

192. oldal

>!
AniTiger MP

    Egyszer olvastam egy cikket arról, hogy az óra néha megáll egy másodpercre, hogy az idő szinkronban maradjon az univerzummal. Ezt a kimaradt másodpercet szökőmásodpercnek nevezzük: így igazítják ki az egyezményes koordinált világidőt. Erre azért van szükség, mert a Föld forgási sebessége szabálytalanul váltakozik. A pozitív szökőmásodpercet 23:59:59 és 00:00:00 közé iktatják be, így az életünk egy másodperccel hosszabb lesz. Az újságokban, magazinokban időnként fölteszik a kérdést, hogy mi minden történhet egy másodperc alatt? Mire megyünk, mit nyerhetünk ezzel a többletidővel?
    Egy másodperc alatt elmegy majdnem két és félmillió email, tizenöt kilométert tágul a világegyetem, egy méh kétszázat ver a szárnyával, a leggyorsabb csigafaj megtesz 1,3 centimétert, a tárgyak csaknem öt métert zuhannak, és elhangozhat ennyi idő alatt a sorsfordító kérdés is: Hozzám jössz feleségül?
    Születik négy kisbaba, meghal két ember.
    Életről-halálról dönthet az az egyetlen másodperc.

77-78. oldal

>!
pattie23

Így kért engem, és nem is csak engem, hanem a világot is, hogy :Emlékezz rám! Mert végső soron erre vágyik mindenki. Arra, hogy ne vesszen el, ne maradjon le, ne merüljön feledésbe, hogy mindig részese legyen a pillanatoknak, amelyekről, ezt jól tudja, le fog maradni. Hogy nyomot hagyjon. Hogy emlékezzenek rá.

339. oldal

>!
pattie23

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

7. oldal

>!
AniTiger MP

    A halál mindig velünk van, a halál a mi állandó társunk: az élet partnereként figyel minket a partvonal mellől. Míg élünk, haldoklunk is: minden leélt másodperc egy másodperccel közelebb visz földi napjaink végéhez, és az egyensúly egyszer óhatatlanul felborul. A halál mindvégig karnyújtásnyira van tőlünk, de mi úgy döntünk, hogy nem lépünk oda hozzá, ő pedig úgy dönt, hogy nem visz el minket.
    A halál nem taszít minket a mélybe: a halál elkap minket, amikor a mélybe zuhanunk.

193. oldal

>!
AniTiger MP

    Nem szabad felednem, hogy minden Isten veled!-hez tartozik egy Helló! És amikor az egyik ember köszönti a másikat, annál nincs csodálatosabb! Ilyen Helló!-val köszöntött Gerry hangja, amikor fölvette a telefont. Amikor reggel kinyitotta a szemét. Amikor hazaértem a munkából. Amikor találkoztunk, és ő úgy nézte, ahogy lépkedek felé, mintha én lennék a világ legnagyobb csodája. Oly sok csodaszép Helló! van, és csak egyetlenegy igazi Isten veled!

338. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marian Keyes: Rachel vakációja
Marian Keyes: Utolsó esély szalon 1-2.
Marian Keyes: Lucy Sullivan férjhez megy
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Várom a párom