Ui.: ​Szeretlek 438 csillagozás

Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül. Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal.

Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét a feladatot az előtte álló hónapra. A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd, és életében először élvezi a munkáját, majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt.

Holly újra megtanul élni.

Megjelent Utóirat: Szeretlek! címmel is.

Eredeti mű: Cecelia Ahern: P.S. I Love You

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632932774
>!
Tericum, Budapest, 2007
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638453815 · Fordította: Pavlov Anna

Kedvencelte 93

Most olvassa 22

Várólistára tette 282

Kívánságlistára tette 223

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
h_orsi P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Kezdjük ott, hogy már az alapötletnek sikerült megvenni magának. A főszereplővel érzelmivel azonnal azonosulni tudtam.
Ez a könyv világosan leszögezi, hogy nem minden megy mindig egyik napról a másikra és nem mindenen tudunk változtatni, akkor sem ha nagyon akarjuk. Viszont ha teszünk azért, hogy jobb irányba kanyarodjanak az események, akkor előbb-utóbb elnyerjük a méltó jutalmunkat.
A könyv emellett megmutatja azt is, hogy két ember mennyire képes egymást szeretni. Még akkor is, ha nézetük gyakran különbözik és emiatt néha veszekednek. A pár sok mindenen átment már az életben, mégsem adták föl és küzdöttek azért, hogy együtt maradhassanak. Rengeteg áldozatot hoztak egymásért, ami mindenképpen követendő példa.
Kicsit befejezetlennek éreztem. Oké, nem kell minden könyv végére egy happy end, de úgy éreztem, hogy Hollynak még nem sikerült teljesen felépülnie és időre van még szüksége.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/cecelia-ahern-ui…

>!
gab001 P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Örülök, hogy előbb a filmet láttam, mert elég sok eltérés volt, s így csalódás lett volna. Viszont a könyv nem volt az, sőt így érdekesebb volt, hiszen nem lehettem biztos az események alakulásában. Szerettem Hollyt és a családját. A barátnőiről nem is beszélve. A könyvben egy szerelemről olvashatunk, amely idő előtt véget ért, mégis örökre szól. Ez mégsem egy szomorú könyv, ugyanis az történet olvasása közben nem csak az érzelmek ragadtak magukkal, hanem az írónő humora is, amely ezúttal is lenyűgözött.

>!
Bur3sz
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Huhh! Tele vagyok érzésekkel. Aki ismer, tudja, miért. Ez a regény egy fogadalom volt. @Light_House figyelmeztetett, hogy fájni fog. Igen, voltak sorok, amik könnyeket csaltak a szemembe, de az epilógust magaménak tekintem.
Száz szónak is egy a vége. Olvasni kell! Igaz, nem szépirodalom, lesznek olyanok, akiknek giccs. De jó időben kézbe véve rengeteg a mondandója. Nekem kedvenc lett.

>!
Theana
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Ez a könyv megtanítja, hogy rengereg kín és szenvedés után is lehet boldog az ember. Hogy elengedi Gerryt, az emlékét pedig megőrzi. A szívében örökre. Talál munkát, új barátok (és a régiek is megmaradnak), örül. Végre tovább éli az életét. És elismerem, hogy volt benne pár hiba, de így volt tökéletes – legalábbis nekem. <3
spoiler
Köszi, @Imagine!!! :)

Ui: Van belőlel film??? Ha nincs, muszáj lesz, hogy legyen!!

5 hozzászólás
>!
Lanore P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Jó könyv volt, érdekes alaptörténettel, de egy kicsit „semmi extra” érzés van bennem. Holly-val együttéreztem, elképzelésem sincs, milyen lehet, amikor így veszítünk el valakit, nem tudom, én hogyan dolgoznám fel, de tény, hogy Gerry ezt remekül megoldotta. Vajon tényleg létezik ilyen kapcsolat, ahol ennyire mélyen ismerik a társak egymást, hogy még azt is tudják, mire van szüksége a másiknak, ha ők már nem lesznek? Szeretném hinni, hogy van ilyen. Gerry levelei megindítóak voltak, az utolsó levél megírása az egyik legszebb rész volt a könyvben. A filmet már láttam régebben, és valahogy igazibbnak, szerethetőbbnek gondolom, nekem legalábbis jobban tetszett. Az írónőtől ez volt az első olvasmányom, és bár kedvenc nem lett, de fogok még olvasni tőle, ebben biztos vagyok.

26 hozzászólás
>!
Alexa18
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Pedig én annyira akartam szeretni ez a könyvet. De nem tudtam végigolvasni, se angolul, se magyarul. Ez volt az első könyv amit angolul kezdtem el, de úgy tűnik rosszul választottam. A másfél csillagot Holly barátnői kapták. Ők voltak egyedül értékelhetőek. De a többiek…borzalmasak. A szereplők (főleg Holly) idegesítőek voltak. Maga a sztori alapja tetszett és Garyt is talán bírtam egy kicsit. De ennél több csillagot nem tudok adni. Sajnálom, mert Cecelia az egyik kedvenc íróm…
Nem tudom merjem-e megnézni a filmet..

7 hozzászólás
>!
mazsa
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Nagyon kedves, aranyos könyv volt ez. Lényegében nem szólt semmi különösről, mégis nagyon élvezhető volt. Hol nevetni lehet rajta, hol sírni. Nagyon jó volt, hogy nem csak Hollyról szólt az egész, hanem a családjáról és a barátairól is.
Esős napra, és hosszú utazásra tökéletes volt.
spoiler

>!
Constellation
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Vicces, hogy ez nem is romantikus regény: kerestem benne a szerelmi szálat, de mondhatjuk, hogy nem is volt.
És még viccesebb, hogy ez egyáltalán nem is volt baj.
Nem tudnám megmondani, hogy miről szólt ez a regény – úgy értem, az alaptörténet nem olyan nagy durranás, tulajdonképpen csak egy csomó apróságot mesél el, és mégse unatkozom közben.
A sok szereplővel eleinte meggyűlt a bajom, de a végére azért már rendeződtek a viszonyok :D és… szeretnék én is magamnak egy Gerryt.

>!
Adrienn57 P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

A filmet, pár évvel ezelőtt láttam, tetszett is, de könyvben sokkal nagyobb élmény volt!
Annyira meseszerű és mégis valóságszagú a történet, hogy teljesen bele tudtam élni magam, és izgatottan vártam a következő levelet. Nagyon megható volt, ahogy az eltávozott férj, a magára hagyott, imádott feleségének segít odaátról is, hogy lépésről lépésre, valahogy visszavezesse az életbe, megtanítsa, hogy van tovább is, bár nagyon nehéz!
Örültem, hogy nem teljesedett be a szerelem Daniellel, mert az kicsit túl „szép” lett volna, és ha az élet megy is tovább, ennyire egyszerűen azért mégse!
Ilyen család, ilyen barátok kellenének mindenki mellé, akit veszteség ér. Nem csak együtt sírni, hanem együtt nevetni is kell!

>!
Sippancs P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Régóta szerettem volna elolvasni a történetet, de volt bennem egy nagy adag félelem az irányban, hogy a legalább félévente egyszer megnézett filmtől képtelen leszek elvonatkoztatni. Kb. a könyv 50. oldaláig bosszankodtam is: nem tetszett, hogy Holly szőke, hogy 4 testvére van és szerető apja, hogy Gerry a leveleket egyszerre juttatta el hozzá, és még sorolhatnám. Aztán az 50. oldal után észrevettem, hogy már nem mérgelődöm, hanem élvezem a történetet, nevetek és szomorkodok, várom a következő borítékot… És teljesen beszippantott a könyv.
Gerry örök szerelem marad számomra.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

14 hozzászólás
>!
Mary

Ne félj újból szerelmesnek lenni.
Tárd ki a szíved, és kövesd, amerre mutat…
Emlékszel? Célozd meg a holdat…
Ui.: szeretlek, mindíg szeretni foglak…

476. oldal

>!
Niki_

Nincs csodálatosabb dolog annál, ha az ember szeret valakit, és viszontszeretik. De talán mégis van: ha az ember megtalálja a lélektársát. A lélektárs az a valaki, aki olyan, mint te. Ő az, aki megért, aki érez téged, mint senki más. Ő az, aki úgy szeret, mint senki más, és mindig veled marad, bármi történjen is. Azt mondják, semmi se tart örökké, én viszont szilárdan hiszek abban, hogy van örök szerelem, ami akkor is tart, ha a másik már nincs közöttünk.

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
>!
Cheril 

Hollynak jólesett a tudat, hogy nem csak ő magányos. Jó volt ketten magányosnak lenni.

279. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

>!
Cheril 

– Halló! – szólt Denise a kagylóba. – Itt az undorító, zsúfolt és nevetségesen drága ruhaüzlet. Ön egy ideges eladóval beszél. Miben segíthetek?

432. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

3 hozzászólás
>!
AniTiger MP

Fárasztó volt a létezés. Holly belefásult abba, hogy harcoljon az emlékeivel és a gondolataival. Sokkal erősebbek voltak, mint a teste.

123. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
>!
Cheril 

Különben is, erre valók a testvérek. Hogy szekálják egymást, hogy megnehezítsék egymás életét. A gyerekek ebben nőnek fel, és ettől edződnek meg. Ez adja az alapot a felnőtt élethez.

343. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

Vannak emberek, akik egész életükben keresik a másik felüket, a lelki társukat, és sosem találják. Nekünk szerencsénk volt, Holly, mi megtaláltuk, csak rövidebb ideig voltak velünk, mint szerettük volna. Szomorú, hogy így történt, de ez az élet. Azt mondom magának, Holly, menjen el abba a bálba, és gondoljon arra, hogy ez az a hely, ahol vele volt, azzal az emberrel, akit szeretett, és aki viszontszerette magát.

380. oldal, 44. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
>!
gjudit8

Nem tudom, hogyan beszéljek róla. Azt se tudom, hogy jelen időt használjak vagy múlt időt. Azt se tudom, milyen legyek, ha róla beszélek: vidám vagy szomorú. Ha boldogan mesélek róla, attól félek, hogy mások elítélnek, amiért nem látnak könnyeket a szememben. Ha viszont szomorúan mesélek róla, attól félek, hogy más is szomorú lesz miattam. – Holly egy darabig hallgatott. – Viccelődni se tudok vele kapcsolatban, mint régen, mert nem illik. Nem mesélhetek el róla titkokat, mert az ő titkai voltak. Nem beszélek róla, de állandóan itt van a fejemben.l

255. oldal


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Sharon McCarthy · Holly Kennedy

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
Gayle Forman: Ha maradnék
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Vass Virág: Szoknya-blues
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Sarah Dessen: Tökéletes
Brittainy C. Cherry: Lebegés
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Emily March: Angyalszárnyak
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek