Ui.: ​Szeretlek (Ui.: Szeretlek 1.) 522 csillagozás

Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül. Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal.

Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét a feladatot az előtte álló hónapra. A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd, és életében először élvezi a munkáját, majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt.

Holly újra megtanul élni.

Megjelent Utóirat: Szeretlek! címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Athenaeum, Budapest, 2021
440 oldal · puhatáblás
>!
Tericum, Budapest, 2009
510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638453815 · Fordította: Pavlov Anna
>!
Tericum, Budapest, 2007
510 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638453818 · Fordította: Pavlov Anna

Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Sharon McCarthy · Holly Kennedy

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 95

Most olvassa 20

Várólistára tette 269

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Megható történet volt. Gerry kis levelei.. fantasztikusak. Bár maga a tény borzasztó, hogy elég fiatalon halt meg. A szívem megszakadt az elején. Nehezen olvasok gyászról és annyira rossz volt belegondolni hogy ez bárkivel megtörténhet….
Az írónő azonban egészen jól vázolta a helyzetet. Humoros volt, a 3 bolondos barátnőn lehetett nevetgélni.

h_orsi>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Kezdjük ott, hogy már az alapötletnek sikerült megvenni magának. A főszereplővel érzelmivel azonnal azonosulni tudtam.
Ez a könyv világosan leszögezi, hogy nem minden megy mindig egyik napról a másikra és nem mindenen tudunk változtatni, akkor sem ha nagyon akarjuk. Viszont ha teszünk azért, hogy jobb irányba kanyarodjanak az események, akkor előbb-utóbb elnyerjük a méltó jutalmunkat.
A könyv emellett megmutatja azt is, hogy két ember mennyire képes egymást szeretni. Még akkor is, ha nézetük gyakran különbözik és emiatt néha veszekednek. A pár sok mindenen átment már az életben, mégsem adták föl és küzdöttek azért, hogy együtt maradhassanak. Rengeteg áldozatot hoztak egymásért, ami mindenképpen követendő példa.
Kicsit befejezetlennek éreztem. Oké, nem kell minden könyv végére egy happy end, de úgy éreztem, hogy Hollynak még nem sikerült teljesen felépülnie és időre van még szüksége.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/cecelia-ahern-ui…

gab001>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Örülök, hogy előbb a filmet láttam, mert elég sok eltérés volt, s így csalódás lett volna. Viszont a könyv nem volt az, sőt így érdekesebb volt, hiszen nem lehettem biztos az események alakulásában. Szerettem Hollyt és a családját. A barátnőiről nem is beszélve. A könyvben egy szerelemről olvashatunk, amely idő előtt véget ért, mégis örökre szól. Ez mégsem egy szomorú könyv, ugyanis az történet olvasása közben nem csak az érzelmek ragadtak magukkal, hanem az írónő humora is, amely ezúttal is lenyűgözött.

Bur3sz>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Huhh! Tele vagyok érzésekkel. Aki ismer, tudja, miért. Ez a regény egy fogadalom volt. @Light_House figyelmeztetett, hogy fájni fog. Igen, voltak sorok, amik könnyeket csaltak a szemembe, de az epilógust magaménak tekintem.
Száz szónak is egy a vége. Olvasni kell! Igaz, nem szépirodalom, lesznek olyanok, akiknek giccs. De jó időben kézbe véve rengeteg a mondandója. Nekem kedvenc lett.

Theana>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Ez a könyv megtanítja, hogy rengereg kín és szenvedés után is lehet boldog az ember. Hogy elengedi Gerryt, az emlékét pedig megőrzi. A szívében örökre. Talál munkát, új barátok (és a régiek is megmaradnak), örül. Végre tovább éli az életét. És elismerem, hogy volt benne pár hiba, de így volt tökéletes – legalábbis nekem. <3
spoiler
Köszi, @Imagine!!! :)

Ui: Van belőlel film??? Ha nincs, muszáj lesz, hogy legyen!!

5 hozzászólás
Lanore P>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Jó könyv volt, érdekes alaptörténettel, de egy kicsit „semmi extra” érzés van bennem. Holly-val együttéreztem, elképzelésem sincs, milyen lehet, amikor így veszítünk el valakit, nem tudom, én hogyan dolgoznám fel, de tény, hogy Gerry ezt remekül megoldotta. Vajon tényleg létezik ilyen kapcsolat, ahol ennyire mélyen ismerik a társak egymást, hogy még azt is tudják, mire van szüksége a másiknak, ha ők már nem lesznek? Szeretném hinni, hogy van ilyen. Gerry levelei megindítóak voltak, az utolsó levél megírása az egyik legszebb rész volt a könyvben. A filmet már láttam régebben, és valahogy igazibbnak, szerethetőbbnek gondolom, nekem legalábbis jobban tetszett. Az írónőtől ez volt az első olvasmányom, és bár kedvenc nem lett, de fogok még olvasni tőle, ebben biztos vagyok.

26 hozzászólás
Pandalány P>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Előbb láttam a filmet, mint olvastam a könyvet, így sajnos a könyv csalódás lett. Nem fogott meg annyira, mint a film, de ez ebből fakad gondolom.
Persze Cecelia jól ír, az egyik legnépszerűbb regénye, mégsem maradt akkora élmény, mint reméltem.

Garbai_Ildikó P>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Szívszorító és megható és erőt adó és humoros történet is egyben. Nagyon bele tudtam merülni ebbe a könyvbe. Kíváncsi voltam Holly,hogy fog ezzel megbirkózni.Gerry levelei csoda szépek voltak. Jó lenne hinni benne ,hogy létezhet ilyen kapcsolat. Szép lenne. Jó volt kicsit alámerülni ebben a világban. Kikapcsol és ez a lényeg.

Annemary>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

A filmet már nagyon sokszor láttam. Az egyik kedvencem!
De a könyvben Hollyt jobban megismerhettem, sok minden másképp történt.
Kicsit fura volt volt az elején ez a sok különbség, hisz a film belémivódott, de valójában a könyv is lenyűgözött. Sokkal érzelmesebb, sírtam, nevettem a szereplőkkel.
Tehát ha választanom kellene melyik a jobb, itt nem tudnék dönteni…
Mindkettő a kedvencem lett!

Gyöngyi0309>!
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Régóta terveztem olvasni az írónőtől, erre esett az első választásom, még í filmet sem láttam.
Könyed olvasmányt vártam, részben ez is volt, viszont a téma nagyon megérintett, főként amiatt, mert hasonló a kapcsolatom a férjemmel, hasonló korban is vagyunk, és ilyenkor önkéntelenül is belegondol az ember, hogy ő is lehetne ilyen helyzetben, és mit veszíthetne. Így szerintem nem tudatosan, de még jobban odafigyeltem rá, és szinte naponta hálát adtam a sorsnak, azért amim van.
Nehéz lehet egy ilyen veszteséget feldolgozni, szerintem igazán sosem lehet, de Holly mellett remek emberek álltak, példaértékű volt a sok segítség. Bár ilyen figyelmes lenne a világ is.
Voltak benne humoros részek, amik jót tettek a sztorinak, a végével azonban nem voltam elégedett, összecsapottnak és műfajidegennek éreztem.
Tehetséges az író, előbb-utóbb sorra következik a többi regénye is.


Népszerű idézetek

tataijucc P>!

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

19 hozzászólás
Niki_>!

Nincs csodálatosabb dolog annál, ha az ember szeret valakit, és viszontszeretik. De talán mégis van: ha az ember megtalálja a lélektársát. A lélektárs az a valaki, aki olyan, mint te. Ő az, aki megért, aki érez téged, mint senki más. Ő az, aki úgy szeret, mint senki más, és mindig veled marad, bármi történjen is. Azt mondják, semmi se tart örökké, én viszont szilárdan hiszek abban, hogy van örök szerelem, ami akkor is tart, ha a másik már nincs közöttünk.

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
Mary>!

Ne félj újból szerelmesnek lenni.
Tárd ki a szíved, és kövesd, amerre mutat…
Emlékszel? Célozd meg a holdat…
Ui.: szeretlek, mindíg szeretni foglak…

476. oldal

Cheril>!

Hollynak jólesett a tudat, hogy nem csak ő magányos. Jó volt ketten magányosnak lenni.

279. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

AniTiger P>!

Fárasztó volt a létezés. Holly belefásult abba, hogy harcoljon az emlékeivel és a gondolataival. Sokkal erősebbek voltak, mint a teste.

123. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
Lettka>!

Az élet megy tovább.

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
Cheril>!

Különben is, erre valók a testvérek. Hogy szekálják egymást, hogy megnehezítsék egymás életét. A gyerekek ebben nőnek fel, és ettől edződnek meg. Ez adja az alapot a felnőtt élethez.

343. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

1 hozzászólás
Cheril>!

– Halló! – szólt Denise a kagylóba. – Itt az undorító, zsúfolt és nevetségesen drága ruhaüzlet. Ön egy ideges eladóval beszél. Miben segíthetek?

432. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

3 hozzászólás
Jenis>!

Szerinted a „Hogy vagy?” kérdést tényleg azért teszik fel, mert kíváncsiak, hogy vagy? Legszívesebben azt válaszolnám mindenkinek, hogy "Nem, nem vagyok jól, köszönöm szépen, depressziós vagyok, haragszom a világra. Irigyellek, maiért gyereked lesz, és boldog vagy, de nem irigylem a férjedet, amiért veled kell élnie. Meg, hogy van már munkám, és jó is, megismertem egy csomó új embert, tetszik a munka, kihívásnak érzem, de azon kívül nem tudom, mihez kezdjek. Aztán azt is elmondom neked, hogy utálom, amikor azzal jönnek, hogy az idő begyógyítja a sebeket.Azt meg végképp nem értem, amikor azt állítják, hogy a hiány megedzi az érzelmeket, minél jobban hiányzik valaki, annál jobban szereted.

Nincs gyógyszer arra, amit érzek, arra az ürességre.

367-368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: depresszió
AniTiger P>!

Vannak emberek, akik egész életükben keresik a másik felüket, a lelki társukat, és sosem találják. Nekünk szerencsénk volt, Holly, mi megtaláltuk, csak rövidebb ideig voltak velünk, mint szerettük volna. Szomorú, hogy így történt, de ez az élet. Azt mondom magának, Holly, menjen el abba a bálba, és gondoljon arra, hogy ez az a hely, ahol vele volt, azzal az emberrel, akit szeretett, és aki viszontszerette magát.

380. oldal, 44. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy

A sorozat következő kötete

Ui.: Szeretlek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Sally Rooney: Baráti beszélgetések
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Colleen Hoover: November 9.
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Meghan March: Csábító nappalok
Emma Chase: A királynő férjet keres
Vi Keeland: A viszony
Lia Louis: Nyolc boldog óra
Josie Silver: Egy decemberi nap