Ui.: ​Szeretlek 455 csillagozás

Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Holly összetörten, magába roskadva él férje halála óta, sokszor ahhoz sincs kedve, hogy kikeljen az ágyból és ennivalót készítsen magának. Úgy érzi, élete értelmetlen Gerry nélkül. Azonban egy nap minden megváltozik, amikor egy csomagot kap, benne több borítékkal.

Holly ezentúl izgatottan várja minden hónap első napját, ugyanis akkor bonthatja fel az újabb borítékot és olvashatja el Gerry soron következő üzenetét a feladatot az előtte álló hónapra. A feladatok teljesítésével Holly lassan újra megtalálja az utat az élethez. Visszatalál családjához, régi barátaihoz, új barátságokat köt. Dolgozni kezd, és életében először élvezi a munkáját, majd végül megnyitja szívét egy új szerelem lehetősége előtt.

Holly újra megtanul élni.

Megjelent Utóirat: Szeretlek! címmel is.

Eredeti mű: Cecelia Ahern: P.S. I Love You

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
440 oldal · ISBN: 9789632932774
>!
Tericum, Budapest, 2007
512 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638453815 · Fordította: Pavlov Anna

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Sharon McCarthy · Holly Kennedy

Helyszínek népszerűség szerint

Dublin


Kedvencelte 92

Most olvassa 23

Várólistára tette 286

Kívánságlistára tette 218

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
MissFortune
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Megható történet volt. Gerry kis levelei.. fantasztikusak. Bár maga a tény borzasztó, hogy elég fiatalon halt meg. A szívem megszakadt az elején. Nehezen olvasok gyászról és annyira rossz volt belegondolni hogy ez bárkivel megtörténhet….
Az írónő azonban egészen jól vázolta a helyzetet. Humoros volt, a 3 bolondos barátnőn lehetett nevetgélni.

>!
h_orsi P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Kezdjük ott, hogy már az alapötletnek sikerült megvenni magának. A főszereplővel érzelmivel azonnal azonosulni tudtam.
Ez a könyv világosan leszögezi, hogy nem minden megy mindig egyik napról a másikra és nem mindenen tudunk változtatni, akkor sem ha nagyon akarjuk. Viszont ha teszünk azért, hogy jobb irányba kanyarodjanak az események, akkor előbb-utóbb elnyerjük a méltó jutalmunkat.
A könyv emellett megmutatja azt is, hogy két ember mennyire képes egymást szeretni. Még akkor is, ha nézetük gyakran különbözik és emiatt néha veszekednek. A pár sok mindenen átment már az életben, mégsem adták föl és küzdöttek azért, hogy együtt maradhassanak. Rengeteg áldozatot hoztak egymásért, ami mindenképpen követendő példa.
Kicsit befejezetlennek éreztem. Oké, nem kell minden könyv végére egy happy end, de úgy éreztem, hogy Hollynak még nem sikerült teljesen felépülnie és időre van még szüksége.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/cecelia-ahern-ui…

>!
gab001 P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Örülök, hogy előbb a filmet láttam, mert elég sok eltérés volt, s így csalódás lett volna. Viszont a könyv nem volt az, sőt így érdekesebb volt, hiszen nem lehettem biztos az események alakulásában. Szerettem Hollyt és a családját. A barátnőiről nem is beszélve. A könyvben egy szerelemről olvashatunk, amely idő előtt véget ért, mégis örökre szól. Ez mégsem egy szomorú könyv, ugyanis az történet olvasása közben nem csak az érzelmek ragadtak magukkal, hanem az írónő humora is, amely ezúttal is lenyűgözött.

>!
Bur3sz
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Huhh! Tele vagyok érzésekkel. Aki ismer, tudja, miért. Ez a regény egy fogadalom volt. @Light_House figyelmeztetett, hogy fájni fog. Igen, voltak sorok, amik könnyeket csaltak a szemembe, de az epilógust magaménak tekintem.
Száz szónak is egy a vége. Olvasni kell! Igaz, nem szépirodalom, lesznek olyanok, akiknek giccs. De jó időben kézbe véve rengeteg a mondandója. Nekem kedvenc lett.

>!
Theana
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Ez a könyv megtanítja, hogy rengereg kín és szenvedés után is lehet boldog az ember. Hogy elengedi Gerryt, az emlékét pedig megőrzi. A szívében örökre. Talál munkát, új barátok (és a régiek is megmaradnak), örül. Végre tovább éli az életét. És elismerem, hogy volt benne pár hiba, de így volt tökéletes – legalábbis nekem. <3
spoiler
Köszi, @Imagine!!! :)

Ui: Van belőlel film??? Ha nincs, muszáj lesz, hogy legyen!!

5 hozzászólás
>!
Lanore P
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Jó könyv volt, érdekes alaptörténettel, de egy kicsit „semmi extra” érzés van bennem. Holly-val együttéreztem, elképzelésem sincs, milyen lehet, amikor így veszítünk el valakit, nem tudom, én hogyan dolgoznám fel, de tény, hogy Gerry ezt remekül megoldotta. Vajon tényleg létezik ilyen kapcsolat, ahol ennyire mélyen ismerik a társak egymást, hogy még azt is tudják, mire van szüksége a másiknak, ha ők már nem lesznek? Szeretném hinni, hogy van ilyen. Gerry levelei megindítóak voltak, az utolsó levél megírása az egyik legszebb rész volt a könyvben. A filmet már láttam régebben, és valahogy igazibbnak, szerethetőbbnek gondolom, nekem legalábbis jobban tetszett. Az írónőtől ez volt az első olvasmányom, és bár kedvenc nem lett, de fogok még olvasni tőle, ebben biztos vagyok.

26 hozzászólás
>!
Alexa18
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Pedig én annyira akartam szeretni ez a könyvet. De nem tudtam végigolvasni, se angolul, se magyarul. Ez volt az első könyv amit angolul kezdtem el, de úgy tűnik rosszul választottam. A másfél csillagot Holly barátnői kapták. Ők voltak egyedül értékelhetőek. De a többiek…borzalmasak. A szereplők (főleg Holly) idegesítőek voltak. Maga a sztori alapja tetszett és Garyt is talán bírtam egy kicsit. De ennél több csillagot nem tudok adni. Sajnálom, mert Cecelia az egyik kedvenc íróm…
Nem tudom merjem-e megnézni a filmet..

7 hozzászólás
>!
Annemary
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

A filmet már nagyon sokszor láttam. Az egyik kedvencem!
De a könyvben Hollyt jobban megismerhettem, sok minden másképp történt.
Kicsit fura volt volt az elején ez a sok különbség, hisz a film belémivódott, de valójában a könyv is lenyűgözött. Sokkal érzelmesebb, sírtam, nevettem a szereplőkkel.
Tehát ha választanom kellene melyik a jobb, itt nem tudnék dönteni…
Mindkettő a kedvencem lett!

>!
bookworm1227
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Az elején ígéretesnek tűnt, de aztán mégsem sikerült úgy levennie a lábamról. Arra számítottam, hogy a feladatok kicsit izgalmasabbak lesznek, vagy kalandosabban alakulnak, de nem volt bennük semmi extra. Nem voltak unalmasak, de nem is azt kaptam, amit vártam és reméltem.
Mivel a könyv kezdetén még nem ismertem a szereplőket, nem éreztem annyira át a szomorúságot, de amikor kicsit jobban megismertük Gerryt, már néha könnybe lábadt a szemem, mikor róla volt szó. Az, hogy megírta, és ahogy megírta ezeket a rövid, de jelentőségteljes leveleket Hollynak, nagyon megindító gesztus volt a részéről. Szívszorító volt olvasni, hogy pontosan tudta, mikor mire van szüksége, akkor is, ha ő már nem volt ott mellette.
Tehát az alaptörténet tetszett, és nem volt vontatott vagy unalmas sem, de a szereplők sokszor eléggé idegesítettek, ami útját állta annak, hogy igazán belemerüljek. Viccesnek néha viccesek voltak, de ennyi. Nem kerültek közel hozzám. Hollynak is voltak pillanatai, amikor egyáltalán nem volt szimpatikus, úgyhogy őt sem kedveltem meg, akármennyire is együttéreztem vele. Danielt viszont annyira, de annyira nem kedveltem, hogy az nem igaz. Meg se tudom igazán indokolni, hogy miért, de az első pillanattól kezdve taszított. Nagy kő esett le a szívemről, mikor a végén nem jött össze a főszereplőnkkel.
Zavar a tudat, hogy többet, jobbat is ki lehetett volna hozni belőle.

>!
Constellation
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek

Vicces, hogy ez nem is romantikus regény: kerestem benne a szerelmi szálat, de mondhatjuk, hogy nem is volt.
És még viccesebb, hogy ez egyáltalán nem is volt baj.
Nem tudnám megmondani, hogy miről szólt ez a regény – úgy értem, az alaptörténet nem olyan nagy durranás, tulajdonképpen csak egy csomó apróságot mesél el, és mégse unatkozom közben.
A sok szereplővel eleinte meggyűlt a bajom, de a végére azért már rendeződtek a viszonyok :D és… szeretnék én is magamnak egy Gerryt.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Célozd meg a holdat. Nem baj, ha nem találod el. Legrosszabb esetben is a csillagok között leszel.

15 hozzászólás
>!
Niki_

Nincs csodálatosabb dolog annál, ha az ember szeret valakit, és viszontszeretik. De talán mégis van: ha az ember megtalálja a lélektársát. A lélektárs az a valaki, aki olyan, mint te. Ő az, aki megért, aki érez téged, mint senki más. Ő az, aki úgy szeret, mint senki más, és mindig veled marad, bármi történjen is. Azt mondják, semmi se tart örökké, én viszont szilárdan hiszek abban, hogy van örök szerelem, ami akkor is tart, ha a másik már nincs közöttünk.

Kapcsolódó szócikkek: lélektárs
>!
Mary

Ne félj újból szerelmesnek lenni.
Tárd ki a szíved, és kövesd, amerre mutat…
Emlékszel? Célozd meg a holdat…
Ui.: szeretlek, mindíg szeretni foglak…

476. oldal

>!
Cheril 

Hollynak jólesett a tudat, hogy nem csak ő magányos. Jó volt ketten magányosnak lenni.

279. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

>!
Cheril 

– Halló! – szólt Denise a kagylóba. – Itt az undorító, zsúfolt és nevetségesen drága ruhaüzlet. Ön egy ideges eladóval beszél. Miben segíthetek?

432. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

3 hozzászólás
>!
AniTiger MP

Fárasztó volt a létezés. Holly belefásult abba, hogy harcoljon az emlékeivel és a gondolataival. Sokkal erősebbek voltak, mint a teste.

123. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
>!
Cheril 

Különben is, erre valók a testvérek. Hogy szekálják egymást, hogy megnehezítsék egymás életét. A gyerekek ebben nőnek fel, és ettől edződnek meg. Ez adja az alapot a felnőtt élethez.

343. oldal (Tericum Kiadó, 2007)

1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

Vannak emberek, akik egész életükben keresik a másik felüket, a lelki társukat, és sosem találják. Nekünk szerencsénk volt, Holly, mi megtaláltuk, csak rövidebb ideig voltak velünk, mint szerettük volna. Szomorú, hogy így történt, de ez az élet. Azt mondom magának, Holly, menjen el abba a bálba, és gondoljon arra, hogy ez az a hely, ahol vele volt, azzal az emberrel, akit szeretett, és aki viszontszerette magát.

380. oldal, 44. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Holly Kennedy
>!
Jenis

Szerinted a „Hogy vagy?” kérdést tényleg azért teszik fel, mert kíváncsiak, hogy vagy? Legszívesebben azt válaszolnám mindenkinek, hogy "Nem, nem vagyok jól, köszönöm szépen, depressziós vagyok, haragszom a világra. Irigyellek, maiért gyereked lesz, és boldog vagy, de nem irigylem a férjedet, amiért veled kell élnie. Meg, hogy van már munkám, és jó is, megismertem egy csomó új embert, tetszik a munka, kihívásnak érzem, de azon kívül nem tudom, mihez kezdjek. Aztán azt is elmondom neked, hogy utálom, amikor azzal jönnek, hogy az idő begyógyítja a sebeket.Azt meg végképp nem értem, amikor azt állítják, hogy a hiány megedzi az érzelmeket, minél jobban hiányzik valaki, annál jobban szereted.

Nincs gyógyszer arra, amit érzek, arra az ürességre.

367-368. oldal

Kapcsolódó szócikkek: depresszió

Hasonló könyvek címkék alapján

L. A. Casey: Gyere haza!
Guillaume Musso: Holnap
John Green: Alaska nyomában
Vi Keeland: A beosztott
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Julia Lewis Thomson: Többek által
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba