Életed ​regénye 128 csillagozás

Cecelia Ahern: Életed regénye

A szerző legújabb világsikere. Kitty Logan újságírónő karrierjét egy csúnya botrány kettétöri, ráadásul akihez segítségért fordulhatna a nehéz időkben, legjobb barátnője és mentora akkor tudja meg, hogy halálos beteg. Constance utolsó kívánsága, hogy Kitty írja meg helyette élete regényét, amire már nem maradt ideje. Az egyetlen sorvezető, amit Constance hátrahagy, egy 100 nevet tartalmazó lista, semmi több. Kik ezek az emberek? Valóban léteznek vagy csak a fantázia szülöttei? Milyen kapcsolatban állnak egymással, és mi lehetett a sztori, amit Constance hétpecsétes titokként őrzött? Kitty mindent feladva elindul, hogy beteljesítse barátnője végakaratát, és a rejtélyekkel teli, fordulatokban gazdag nyomozás során nem csak annak a száz embernek a meglepő és torokszorító történetét érti meg, akik a listán szerepelnek, de a nem mindennapi küldetés a saját életében is megannyi pozitív változást hoz.

Eredeti mű: Cecelia Ahern: One Hundred Names

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
394 oldal · ISBN: 9789632932934 · Fordította: Babits Péter
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
394 oldal · ISBN: 9789632932767 · Fordította: Babits Péter

Enciklopédia 3


Kedvencelte 10

Most olvassa 11

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ggizi P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Amilyen ellenszenvesen indult a történet, olyan kedvesen és barátian zárult minden. Kittynek kezdetben nemcsak a személyisége volt irritáló, hanem a munkája is (főleg, ahogy ő végezte) és elég lassan – különböző impulzusok és személyek hatására – sikerült visszaváltoznia jóval önzetlenebb „érző” emberi lénnyé. Viszont ez a változás tisztán és egyértelműen érzékelhető volt. Mindezekből adódik, hogy amennyire kedvetlenül olvastam az elején, a végére megkedveltem a hétköznapi hősökről szóló történetet, és már majdhogynem magát Kittyt is.

>!
Navi P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Nevek a telefonkönyvből, történetek, sors, végzet. Élettörténetek, amik a maguk egyszerűségében mégis valami olyan plusszal rendelkeznek, amiről szívet melengető olvasni. Hétköznapi emberek, akik csak megpróbálnak napról napra élni, s abból kihozn a legjobbat, ami van. Megható, megmosolyogtató történetek.
Az írónőtől eddig két könyvvel találkoztam:
U.i.: Szeretlek – sajnos azt kell mondanom, a film sokkal, de sokkal job, mint a könyv :(
Ahol a szivárvány véget ér – nem bírtam végig olvasni, fájt, idegesített.
De ez a könyv, ez eddig a legjobb :) Megható, bájos, életszagú.
Szerintem fogok még olvasni Ahern könyvet :)

4 hozzászólás
>!
Bur3sz
Cecelia Ahern: Életed regénye

Minden embernek van egy sztorija, ami csak az övé. Lehet, másnak jelentéktelen, de neki az élete. Erre döbben rá Kitty is, mire sikerül a összehoznia azt a cikket, amit mentora és barátnője elvárt tőle.
Lenyűgöző történet.

>!
gab001 P
Cecelia Ahern: Életed regénye

A könyv címe szerintem nem túl találó, valami teljesen másra számítottam. A regény főszereplője egy újságírónő, akiről nehéz elhinni, hogy meg lehet kedvelni. Az írónő azonban megmutatja, hogy ez bizony lehetséges, ahogy még annyi minden más is. Az utolsó pár oldalt könnyes szemmel olvastam, annyira megkedveltem a szereplőket és a történeteiket. Annyira különlegesek és mégis annyira hétköznapiak. A romantika sem hiányzott, nagyon kellemesen egészítette ki az eseményeket. Sokat mosolyogtam.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
394 oldal · ISBN: 9789632932767 · Fordította: Babits Péter
>!
encus625 P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Vágytam valami könnyedebb olvasmányra, ezt meg is kaptam a könyvtől. Azért volt némi mondanivalója is: mindig újra lehet kezdeni, nem kell feladni a dolgokat, de ehhez kell némi kitartás is, és az hogy higgyen valaki bennünk. És persze nem árt, ha visszanézzük a múltban történt hibáinkat és megpróbáljuk azokat orvosolni, néha elég erre egy bocsánatkérés is.
Sok szereplője lett a könyvnek a végére és néha már kapkodtam a fejem, hogy ki kivel van. A vége nekem egy kicsit túl szirupos lett, kicsit kevesebb happy end is elég lett volna.
Ugyanakkor az eredeti cím sokkal találóbb, mint a magyar. Miért nem maradhatott meg az??

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
394 oldal · ISBN: 9789632932767 · Fordította: Babits Péter
>!
Sippancs P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Olyan régen olvastam már ilyen szívet melengető, egész lelket átjáró történetet, hogy nem is emlékszem rá. Még mindig csak mosolygok és mosolygok, megnyugvással eltelve…
Egyszerű volt, de nagyszerű, hétköznapian különleges és különlegesen hétköznapi.

8 hozzászólás
>!
minnie
Cecelia Ahern: Életed regénye

Igazi habos-babos, meseszerű, vérbeli ‘hepiendes’ történet. Téli, hideg, kuckózós, tea iszogatós időhöz illik. :)

>!
Lettka
Cecelia Ahern: Életed regénye

Nagyon régóta a polcomon porosodott már ez a könyv, de valahogy soha nem tudtam rászánni magam az elolvasására. Így visszagondolva, milyen jól is tettem, hogy kivártam a megfelelő alkalmat.
Az elején egyáltalán nem értettem, ki kihez tartozik, kivel mi történik. Majd szépen, lassan beindultak az események. Vártam valami nagy dologra, később kiderült, túl nagy elvárással láttam neki ennek a könyvnek. De hát, ilyenek vagyunk mi emberek – telis-tele elvárásokkal. Elsiklunk az apró dolgok mellett, mindig csak az óriási történések hoznak lázba. Többek között Cecelia ezt is fantasztikusan ábrázolta, meg még oly sok mást is.
Majd amikor befejeztem a történetet, az volt az első gondolatom, hogy várnom kell az értékelésével egy pár napot. Nem igazán értettem elsőre meg, mit is akart nekem Cecelia mondani ezzel a történettel. Majd egy jó pár nap elteltével gondolkoztam, felsejlett az olvasási élményem és az első gondolatom ez volt: semmi mást nem akart Cecelia, csak azt, hogy észrevegyük a hétköznapi hősöket. Ez a könyv, ez a történet semmi másról nem szólt, csak róluk. Arról, hogy a hétköznapi emberek is lehetnek érdekesek, csodálatra méltóak. legalábbis nekem ezt adta át a mondanivalója
Az embernek nem kell ismertnek, celebnek vagy éppen sztárnak lennie ahhoz, hogy az élete érdekes, izgalmas, tartalmas legyen. Ebből a történetből megtudhattuk, mennyiféle sors van az emberekre kiszabva. Mindenki mást hoz ki a saját életéből, mindenki másképp éli az életét. Ami neked kis dolog, az másnak óriási. Amit te megteszel könnyedén, az lehet, másnak nagy lépés. Arra is fel lett hívva a figyelmem, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, amit egész élete során cipelnie kell magával.
Észre kell vennünk az apróságokat is, értékelnünk kell a kis dolgokat is. Becsülni kell azt, ami megadatik, nem kell mindig mindenben a rosszat látni. Adni kell esélyt az új dolgoknak, tudni kell megbocsátani, hinni és bízni. Az áskálódás nem vezet jóra, nem kell mindig felnagyítani az eseményeket. Ebben a borzalmas világban is meg kell látni a szépet és a jót, értékelni kell azt, amink van. A családot, a barátokat, azokat, akik szeretet adnak, akik biztatnak, akik támogatnak és bármikor segítő kezet nyújtanak. Ahern ezeket az érzéseket belesűrítette ebbe a sztoriba – legalábbis én így gondolom.
Annyi, de annyi érzés kavarog bennem. Gondolatok ezreit szeretném megosztani másokkal és ezt jelenleg csakis az írónőnek köszönhetem. Nem a története volt a nagy durranás, hanem a gondolatmenet, amit elindított bennem… Köszönöm ezt az élményt, kedves Cecelia!

>!
szmelus P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Megint csak imádtam ezt a regényt. Mindenkinek más élethelyzete van, mindenkinek más a története, fájdalma, öröme. Egyszer fent, egyszer lent. Sajnáltam, szurkoltam és én is nyomozni akartam, s látni hogy vajon Constans mit „látott” meg. Mi lehet az a titok ami embereket köt össze. Meghatódtam és végül örültem.
Aranyos is volt, számomra letehetetlen, de ne keressetek benne nagy katarzist. S pont ez volt benne a legjobb. Az összefüggés!

>!
White13 P
Cecelia Ahern: Életed regénye

Ahern az új könyvével visszatért az origóba, végre újra az ui:szeretlek hangulatát élhettem át. A történet teljesen más természetesen, mégis az utóbbi idő Ahern könyveitől különbözik. Az írónő az elmúlt kötetekben kicsit misztikusabb vonalon kezdett mozogni, amit szerettem, de néha nem találtam kielégítőnek, olykor bevallom untam is.
Az Életed regénye visszahozta a régi hangot, faltam az oldalakat. A történet vége nem lett akkora durranás, mint az elfajult fantáziám képzelte (lássuk be bőven kapunk misztikumot folyton) de az üzenetét ismét megfelelően küldte el Ceceila. Mégpedig azt, hogy egyediek, megismételhetetlenek vagyunk, és sokszor a felszínen unalmasnak tűnő életünk tele van megírásra váró sztorikkal…mindannyiunké.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Ninácska 

Minden hétköznapi embernek van egy nem hétköznapi története.

386. oldal

>!
madárka

– Mindketten tanultunk riportfotózást, ha emlékszel. Tudom, mit csinálok.
– Az tíz éve volt, és neked különösen szarul ment.
– Nem ment szarul, csak túl kreatív voltam nekik. Nagy különbség.
– Legalább az emberek feje benne legyen, oké?

314. oldal

>!
Detty89 P

Az egész nem arról szól, mennyire drága valami, hanem a gondolatról, hogy adjunk valakinek valamit, ami felemeli, amikor maga alatt van; hogy egyetlen gesztustól újra fontosnak és különlegesnek érezze magát.

111. oldal

>!
Sippancs P

Sokan mondják, hogy a félelem nem hajt előre – folytatta Constance –, de ha nincs félelem, hol a kihívás?

15. oldal

>!
házisárkány

– Tudja, én mit gondolok a szerelemről? A felismerhetetlenségig elváltoztatja az embert. A szerelmes mind ostoba, nyáladzó holdkóros.

222. oldal

>!
szera

Mindig utána sajnálod, hogy már megtetted. Sosem előtte gondolsz arra, mit fognak érezni, vagy te mit fogsz érezni.

104. oldal

>!
szera

Hírverésre van szükségünk, hogy beszélhessek az ajándékozás fontosságáról, hogy ez mennyire számít, mennyire különleges dolog lehet, főleg mostanában, amikor mindenki csak küszködik. Az egész nem arról szól, mennyire drága valami – mikor kezdünk már el leszokni a fényűzésről? –, hanem a gondolatról, hogy adjunk valakinek valamit, ami felemeli, amikor maga alatt van; hogy egyetlen gesztustól újra fontosnak és különlegesnek érezze magát.

111. oldal

>!
Wutanglady

A legnagyobb különbség, hogy a barátaim az „örökkön örökké” résznél pánikolnak be, míg Diane pont azért aggódik, mert tudja, hogy semmi sem tart örökké. Egyszer majd én is így akarok férjhez menni, hogy megéljek minden egyes pillanatot.

>!
szera

– Éppen egy könyvet írok.
– Egy könyvet? A mindenit, Richie, ez azért valami!
– Mókás hallani, hogy Richie-nek hívsz. Mindenki más a Richardot használja.
– Még szép, egyetlen komoly író sem érné be kevesebbel. És miről szól a könyved?
– Igazából egy regény.
– Izgalmasan hangzik.
– Az is – felelte a másik szerényen.

134. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. A. Casey: Gyere haza!
Marian Keyes: Utolsó esély szalon 1-2.
Marian Keyes: Lucy Sullivan férjhez megy
Marian Keyes: A legfényesebb csillag
Lucinda Riley: Viharnővér
Marina Fiorato: Kit
Maggie O'Farrell: Miután elmentél
Maeve Binchy: Esti iskola
Maeve Binchy: Változások éve
Maeve Binchy: Az üvegtó